Web Analytics Made Easy - Statcounter


کلانتری گفت: روانشناسی اسلامی باید وارد نظام روانشناسی ایران شود و این کار بسیار ظریف فرهنگی است که اگر با عجله و شتاب انجام شود با مقاومت روبرو می شود.

به گزارش بی‌باک، مهرداد کلانتری رئیس کمیسیون روانشناسی چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی درباره مقاله های رسیده به این کمیسیون گفت: در حدود ۱۲۰ مقاله به این کمیسیون رسید که از این میان ۱۰ مقاله پذیرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره کیفیت مقاله های رسیده گفت: کیفیت مقاله ها از ضعیف تا قوی متفاوت است اما تعداد مقاله های خوب کم بود. مقاله های پذیرفته شده هم باید مورد حمایت قرار بگیرند و با برنامه ریزی، مقاله ها در هر سال با کیفیت تر شوند. در غیر این صورت مقاله ها در هر سال فقط تکرار می شوند. مقاله های امسال هم نسبت به سال قبل از پیشرفت بیشتری برخوردار بودند.

کلانتری با اشاره به کمیسیون روانشناسی اسلامی در کنگره بیان کرد: روانشناسی ما از نوع غربی و به فرموده مقام معظم رهبری روانشناسی ترجمه ای و وارداتی است. ما نیاز به روانشناسی متناسب با فرهنگ اسلامی مان داریم. رسیدن به چنین مقصودی نیاز به کار دارد و در این زمینه هم کم کاری شده است.

رئیس کمیسیون روانشناسی چهارمین کنگره علوم انسانی اسلامی افزود: کمیسیون ما فراخوانی به کل دانشگاه های کشور ارسال کرده و اعلام کرد مقاله های با موضوع روانشناسی اسلامی را حمایت می کند. هدف این بود که نظام روانشناسی اسلامی در کشور شکل بگیرد.

وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی روانشناسی اسلامی است که قرار بود بعد از پیروزی انقلاب و بازگشایی دانشگاه ها و انقلاب فرهنگی شکل بگیرد اما چنین اتفاقی نیوفتاده است. ما همچنان مصرف کننده روانشناسی غربی هستیم و این در شان جمهوری اسلامی که در منطقه می درخشد، نیست. ایران با عنوان نظام اسلامی در جهان مطرح است و باید علوم آن اسلامی شود اما چنین نشده است. این بحث فرهنگی، دانشگاهی، حوزوی و همه جانبه است.

کلانتری با اشاره به مراکزی که به صورت جدی به حوزه روانشناسی اسلامی پرداخته اند، گفت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم در این زمینه کار می کند و شاید از سایر مراکز قدمت بیشتری داشته باشد. دانشگاه دارالحدیث قم هم در زمینه روانشناسی اسلامی فعالیت می کند. این مرکز در فضای حوزوی کار می کند اما مشکل ما عدم ورود در فضای دانشگاهی است. ما می خواهیم روانشناسی اسلامی به دانشگاه ها ورود کند اما اینطور نشده و بیشتر محدود به حوزه شده است.

وی افزود: پیوند حوزه و دانشگاه که مورد نظر امام خمینی(ره) بود تحقق پیدا نکرده است. امام معتقد بودند حوزه و دانشگاه باید با هم همکاری کنند اما این ارتباط و همکاری بسیار ضعیف و به شکل صوری و ظاهری است و عملیاتی نشد. هنوز یک دانشگاهی و یک حوزوی در کنار یکدیگر قرار نگرفته اند و کاری را انجام نداده اند.

استاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: حوزویان دانشگاهیان را قبول ندارند و دانشگاهیان هم حوزویان را تایید نمی کنند. در این عدم ارتباط اشکال وجود دارد و ما هنوز نمی دانیم اشکال کار کجاست. اما این پیوند ایجاد نشده و تحولی که در هر دو سو باید ایجاد کند، ایجاد نشده است.

کلانتری با اشاره به ارائه تعاریف و دیدگاه های جدید در مقاله های رسیده گفت: نظرات جدیدی بیان شده اما با احتیاط بوده است. مشکل ما در زمینه نظریه پردازی است و مقالات از نظر ارائه نظریه، قوی نیستند. ما حرف جدید برای گفتن داریم اما طرز بیان آن در قالب یک مدل وجود ندارد. مثلا تفکر صدرایی قرار است وارد نظام روانشناسی شود اما ورود آن هنوزنتیجه ای که باید داشته باشد را ندارد و یا با استقبال دانشگاه ها روبرو نشده است. مشکل ما همچنان غربی بودن سیستم های دانشگاهی است.

وی با اشاره به روند اسلامی کردن روانشناسی گفت: این روند نسبتا خوب بود ولی بیش از این از حوزه و دانشگاه انتظار می رود. تا زمانی که روانشناسی اسلامی وارد جامعه نشود و با زندگی مردم پیوند نخورد کارایی خود را نشان نمی دهد. مشکل ما در جنبه های کاربردی است.

کلانتری یادآور شد: اگر روانشناسی اسلامی صرفا در قالب تئوری باشد در بن بست می ماند مانند پایان نامه های دانشجویان که با زحمت فراوان تهیه می شوند اما در کتابخانه ها باقی می مانند و هیچ استفاده ای از آنها نمی شود.

وی استفاده از چنین سرمایه ای را مستلزم کاری همه جانبه و ورود به سیستم دانشگاه عنوان کرد و گفت: روانشناسان این حوزه باید جدی گرفته شوند و از آنها برای به میدان آمدن دعوت به عمل آید. اگر حوزه بخواهد برای دانشگاه تصمیم گیری کند با مقاومت دانشگاه روبرو می شود اما اگر دانشگاه ها سهیم باشند، بسیار سودمندتر خواهد بود.

کلانتری افزود: گروه های دانشگاهی باید در به کارگیری روانشناسی اسلامی سهیم شوند و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این زمینه باید ورود کند و از پایان نامه های ارشد و دکتری حمایت کند. دانشجویان ارشد و دکتری ما از اساتید جلوتر هستند زیرا پایان نامه های خود را در زمینه های روانشناسی اسلامی انتخاب می کنند. زمینه ایجاد شده و خوشبختانه مقالات بیشتری منتشر می شوند که نیاز به مدیریت پژوهشی و فرهنگی دارد.

وی در پایان اضافه کرد: روانشناسی اسلامی باید وارد نظام روانشناسی ایران شود و این کار بسیار ظریف فرهنگی است که اگر با عجله و شتاب انجام شود با مقاومت روبرو می شود.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۷۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، مقاله مصطفی کرمی، استادیار دانشکده مهندسی و علم‌ مواد دانشگاه صنعتی شریف و تیم تحقیقاتی همراهش، با عنوان"استحاله فازی مارتنزیتی بدون اتلاف انرژی پس از چندین میلیون سیکل سوپرالاستیک " در مجله معتبر فیزیکال ریویو لترز PRL به صاحب امتیازی انجمن فیزیک آمریکا منتشر شد.

در این پژوهش که با همکاری پژوهشگرانی در دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ (HKUST) و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی (Lawrence Berkeley National Lab) به انجام رسیده است؛ آلیاژ حافظه‌داری فرآوری شده که قابلیت تغییرشکل استثنایی را حتی پس از تحمل ۱۰ میلیون سیکل سوپرالاستیک از خود نشان می‌دهد. این دستاورد دریچه جدیدی را درباره طبیعت بنیادین استحاله‌های مارتنزیتی فعال شونده با تنش باز می‌کند و یکی از چالش‌های مهم در دستیابی به عمر خستگی بالا تحت تنش‌های کششی چند میلیون سیکلی را برطرف می‌کند.

چنین مواد حافظه‌داری با عمر خستگی بالا می‌توانند به طور گسترده در کاربردهای مختلفی مانند استنت‌ها، ایمپلنت‌های پزشکی، میکرونوسانگرها و دستگاه‌های خنک کننده حالت جامد مورد استفاده قرار گیرند.

این گروه پژوهشی دریافته‌اند که استحاله مارتنزیتی بروز کرده در این آلیاژ حافظه‌دار حتی پس از تحمل چندین میلیون سیکل مینیمم هیسترزیس را بدون لغزش یا عیوب ساختاریِ مشخص از خود نشان می‌دهد. همچنین‌ در این پژوهش از شرایط فوق سازگاری (supercompatibility conditions) به عنوان مکانیزم حاکم بر چنین رفتار ایده‌آلی یاد شده است.

کرمی و همکارانش با تشریح مکانیزم حاکم بر این رفتار حائز مینیمم هیسترزیس، توانستند مسیر نوینی را در طراحی آلیاژهای مارتنزیتی پیشرفته با عمر خستگی بالا باز کنند. در نتیجه، کاربرد این آلیاژهای حافظه‌دار به عنوان مواد با عمر خستگی بالا می‌تواند در دستگاه‌های مورد استفاده در علوم پزشکی و انرژی گسترش یابد.

گفتنی است، مجله Physical Review Letters (PRL) یکی از معتبرترین مجلات جهان با شاخص اچ-ایندکس ۷۰۰ (رتبه دهم در میان مجلات در تمام حوزه‌های علمی در نظام رتبه بندی SJR) است.

کد خبر 6080877 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • همایش بین‌المللی «معرفت و رسالت حسینی» در کربلا آغاز شد
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • سومین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی آغاز شد
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • مجله علمی «روانشناسی ارتباطات» دانشگاه آزاد میاندوآب مجوز انتشار گرفت
  • انتشار مقاله استاد دانشگاه شریف در مجله معتبر انجمن فیزیک آمریکا
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند