Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت: وزیر دفاع پیشین آمریکا به شرح بخشی از خاطراتش در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما پرداخته و کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس را به عدم جدیت در مبارزه با داعش در سوریه و عراق متهم کرد. او می‌گوید، این کشورها همواره دلیل و بهانه‌هایی برای عدم اعزام نیروی نظامی داشتند.

به گزارش شبکه خبری المیادین، اشتون کارتر، وزیر دفاع پیشین آمریکا در مطلبی ۴۵ صفحه‌ای از خاطرات خود از دوره فعالیت‌هایش در پست وزارت دفاع که از سوی سایت مرکز امور بین‌الملل بلفر، وابسته به دانشگاه هاروارد منتشر شده، گفت: کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس همواره خود را علاقه‌مند به کمک در زمینه عملیات نظامی علیه داعش نشان می‌دادند اما عملکرد آنها بسیار ضعیف‌تر از اظهارات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارتر در ادامه به گفت‌وگویش با یکی از اعضای کنگره که با یکی از دیپلمات‌های کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس دیدار کرده بود، اشاره کرد و به نقل از این عضو کنگره گفت: دیپلمات عربی مدعی شد ارتشی متشکل از ۷۰ هزار سرباز برای حرکت و عبور از مرزهای عراق و سوریه و نابودی داعش آماده است.

کارتر افزود: این عضو کنگره علت عدم پذیرش این پیشنهاد را از من سوال کرد و من در پاسخ به او گفتم: آیا این دیپلمات به تو گفت که ۶۰ هزار از این ارتش را مزدوران سودانی تشکیل می‌دهند؟

کارتر ادامه داد: ایده کشورهای عربی برای تشکیل ارتش متشکل از مزدوران سودانی جهت مبارزه با داعش طرحی ایده‌آل نبود. در نشست‌های مختلف من تلاش کردم رهبران کشورهای عربی را برای مشارکت در عملیات ضد داعش ترغیب کنم اما آنها دائما شروطی را تعیین می‌کردند و همواره این بهانه را می‌آوردند که اکنون زمان مناسب برای این اقدام نیست. ما با آنها در حوزه‌های مختلفی همکاری‌های امنیتی داشتیم اما مساله مبارزه با داعش از جمله این همکاری‌ها نبود. از نظر من و دیگر مسئولان آمریکایی تلاش‌های این کشورها در سطح عالی نبودند. تنها دلیل این امر آن بود که توان نظامی کشورهای مذکور به جز نیروی هوایی‌شان برای مقابله با داعش کافی نبود و نیروی زمینی آنها به شدت ضعیف‌تر از نیروی هوایی آنهاست.

وزیر دفاع پیشین آمریکا افزود: از دیگر دلایل تعلل کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در مشارکت جدی در سوریه و عراق عدم استقبال داخلی و نارضایتی شهروندان سوریه و عراق از آنها بود اما این عوامل نمی‌تواند مانع کمک این کشورها به بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی لازم برای شکست نهائی داعش باشد و متاسفانه آنها نمی‌تواند تلاش خود را برای این امر انجام دهد.

کارتر در ادامه گفت: از جمله طرف‌های دیگری که مانع از اجرای عملیات نظامی علیه داعش شدند کشور ترکیه بود. آنکارا بیش از آنکه نگران داعش باشد، نگران کردهاست. این کشور با راه‌اندازی پایگاهی در شمال موصل و انجام حملات هوایی علیه کردها در عراق خود به مشکلی تبدیل شد که این امور موجب خشم دولت بغداد شد.

کارتر با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان آمریکایی آن دوره تهدیدات ترکیه مبنی بر توقف عملیات بین‌المللی علیه داعش و نزدیک شدن به روسیه را جدی گرفته بودند، گفت: من تهدیدات ترکیه علیه آمریکا به ویژه پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ را تهدیداتی توخالی می‌دانم.

کارتر در ادامه این مطلب به آخرین سفرش به منطقه در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ به عنوان وزیر دفاع اشاره کرد و گفت: آمریکا نمی‌تواند جایگزینی برای کشورهای منطقه باشد، بسیاری از این کشورها در مورد داعش برخورد جدی ندارند در حالی که خود شاهد گسترش و نفوذ داعش هستند و ائتلافی نیز برای مبارزه با این گروه تروریستی تشکیل شده است.

مجله بلومبرگ امروز با انتشار بخشی از خاطرات کارتر سوالاتی در خصوص انگیزه‌های آمریکا برای ورود نظامی به سوریه با وجود انتقادات کارتر از نقش ترکیه و کشورهای منطقه عربی خلیج فارس و اعتراف وی به مخالفت بغداد و دمشق با این دخالت‌ها را مطرح کرد و نوشت، این مذاکرات فرصت خوبی را برای درک بهتر استراتژی اوباما در سوریه فراهم کرد.

52310

کلید واژه‌ها : اشتون کارتر - ایالات متحده آمریکا - خلیج فارس -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۹۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علی باقری معاون سیاسی وزیر  خارجه ایران در مورد سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی ویژه خبری گفت: در طول این مدت بحث اساسی که مطرح بود، این بود که ما به دنبال تنش نیستیم. ما در طول هفت ماه گذشته از همه‌ی ظرفیت‌های خودمان چه ملی، چه منطقه‌ای و چه بین المللی استفاده کردیم تا تنش در سطح منطقه تسری پیدا نکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

ما در چارچوب سیاست همسایگی، تعامل بسیار به هم پیوسته‌ای را با کشور‌های همسایه ایجاد کردیم. این امروز یک سرمایه‌ی ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه با دشمن منطقه و طرفی است که همواره به دنبال اخلال و ثبات زدایی از منطقه است و همیشه توانسته منافع نامشروع خودش را از طریق قلدری تعقیب بکند.  تحکیم پیوند‌های جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های منطقه  فضای جدیدی را در منطقه ایجاد کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تعامل ایران با کشورهای منطقه در زمان پاسخ به رژیم صهیونیستی و اجرای عملیات وعده صادق

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پیام پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی برای منطقه

کشوری مثل جمهوری اسلامی ایران هم قدرت و هم این اراده را دارد که به مخل امنیت منطقه اجازه ندهد امنیت منطقه را مختل کند.
جمهوری اسلامی به کسی اجازه شیطنت، اشتباه یا دیوانگی در منطقه را نمی دهد. 
هزینه بی ثباتی را باید طرفی بدهد که ثبات زدا است.
همه ما یعنی کشورهای حوزه ی  خلیج فارس بر این نکته اذعان داریم که  مناسبات سیاسی مبتنی بر اعتماد متقابل باید با روابط مستحکم و به هم پیوسته ی اقتصادی تضمین بشود که لازمه آن ثبات و امنیت است. ایران در این قضیه نشان داد  که ضامن این امنیت است. این برای کشورهای منطقه اطمینان بخش است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در خدمت منافع و امنیت ملی ایران

ایران توانمندی ثبات ساز نظامی خودش را از جایی اجاره نکرده و وابستگی به کسی ندارد، چون اگر از جایی گرفته بود باید بالاخره منافع آن طرفی که این توانمندی را در اختیار ایران قرار داده باید رعایت کند؛ این داشته و سرمایه ایرانی است و لذا صرفا ما به دنبال امنیت ملی خودمان هستیم صرفا به دنبال صیانت از تمامیت ارضی خودمان هستیم لذا این داشته خودمان را برای آن به کار می گیریم، این برای کشورهای منطقه هم اطمینان بخش هست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

جمهوری اسلامی ایران وزنه ثبات ساز در حوزه شامات و خلیج فارس 
ایران وزنه ثبات بخش بین مناسبات در خلیج فارس و منطقه شامات است؛ عملیات وعده صادق تبلور  این نقش ثبات ساز بین حوزه خلیج فارس و حوزه شامات بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به فرودگاههای دبی و شارجه
  • آمریکا باید از ‌آب‌های خلیج فارس خارج شود
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه در تعامل بود
  • اگر اسرائیل از پایگاه‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس به ایران‌ حمله کند آن پایگاه‌ها را خواهیم زد
  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • هشدار کارشناسان نظامی چین به خطرات افزایش تنش‌ها در خاورمیانه