Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ امیرمسعود عطایی روزسه شنبه در آیین تحویل این سامانه های هوشمند به قرارگاه پلیس راه کشور، افزود: با نصب این سامانه ها توسط متخصصان داخلی بین 80 تا 100 میلیون دلار در این زمینه صرفه جویی شده است.
وی با بیان اینکه از حدود 30 ماه پیش نصب این سامانه‌ها در راههای شریانی کشور آغاز شده است، گفت: کارفرمای این پروژه سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای و بهره‌بردار آن پلیس راهور کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل شرکت ارتباطات رهکام با یادآوری اینکه نصب و بهره برداری از این دوربین ها از شهریور 94 در کشور آغاز شده است، اظهار داشت: در سال نخست اجرای این پروژه در مجموع 4 میلیون تخلف در کل کشور ثبت شد و در سال دوم یعنی از شهریور 95 تا شهریورماه 96 پیش بینی می شود که بیش از 6 میلیون تخلف از سرعت از طریق این سامانه ها ثبت شود.
عطایی اظهارداشت: برای تایید تخلفات توسط این دوربین ها تاکنون 35 مرکز و قرارگاه پلیس راه در سطح کشور افتتاح شده و از این پس هر قرارگاه پلیس راه در حوزه خود به تخلفات رانندگان نظارت و با ثبت تخلف نسبت به رانندگان متخلف اعمال قانون خواهد شد.
وی با بیان اینکهاین شرکت به‌ عنوان یکی از زیرمجموعه هلدینگ مبین ایران زیر نظر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فعالیت می کند، گفت: در این پروژه ملی ما هیچگاه نگاه سودجویانه نداشتیم و تنها هدف ما کاهش حوادث و تلفات رانندگی در راه های کشور بوده است.
وی تصریح کرد: از سال 1384 تا 1394 در مجموع 400 دستگاه دوربین ثبت تخلف توسط پلیس راه و سازمان راهداری در جاده‌ها نصب شده بود، اما از سال 94 تاکنون 1200 سامانه هوشمند ثبت تخلف در راه های برون شهری نصب شده است.
عطایی افزود: قرارداد فعلی نصب سامانه های هوشمند ثبت تخلفات سرعت و متوسط سرعت رانندگان در راههای کشور است و در آینده نزدیک قابلیت ثبت فاصله طولی خودروها و حرکات مارپیچ توسط دوربین‌ها به صورت هوشمند قابل ره گیری خواهد شد.
به گفته وی، اکنون فاصله این دوربین‌ها در 34 هزار کیلومتر راه‌های شریانی کشور هر 30 کیلومتر است، در حالی‌ که در استاندارد جهانی باید هر 5 تا 10 کیلومتر یک دوربین نصب شود و این نشان می دهد که باید تعداد این سامانه ها افزاشی یابد.
وی گفت: هدف ما یکپارچه‌ سازی دوربین‌های ثبت تخلفات هوشمند در راههای برون و درون شهری است و هم اکنون در 5 استان مازندران، گیلان، گلستان، خراسان شمالی و اردبیل برای اجرایی شدن آن در حال مذاکره هستیم.
در ادامه رئیس سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاه‌ای با بیان اینکه در ۶ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود یک درصد کاهش تلفات جاده‌ای داشته‌ایم، گفت: حدود ۱۵۰۰ نقطه به عنوان نقاط پر حادثه شناسایی شده و برای رفع آنها به حدود 10 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
داود کشاورزیان با اشاره به نقش ثبت تخلفات و اخذ جرایم از متخلفان اظهار داشت: بیش از ۱۹ میلیون خودرو در ایران تردد می‌کنند و تعداد کل خودروهای موجود در جهان یک میلیارد دستگاه است؛ ضمن اینکه ایران یک درصد جمعیت و 1.8 درصد خودروهای کل جهان را در اختیار دارد.
وی افزود: سهم ایران از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر تلفات جاده ای جهان در سال گذشته حدود ۱۶ هزار نفر بوده است که با توجه به سهم یک درصدی جمعیت جهان 1.25 درصد تلفات جاده‌ای را در دنیا به خود اختصاص داده‌ایم.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای یادآور شد: طبق قانون باید ۶۰ درصد درآمد ناشی از تخلفات در اختیار سازمان راهداری و ۴۰ درصد در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار گیرد، اما در دو سال گذشته با وجود تصویب این اعتبار در بودجه سالیانه، فقط ۳۰ درصد به دلیل تنگنای اعتباری دولت به سازمان راهداری اختصاص یافته است.
طبق قراردادی که سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای با یکی از شرکت های دانش بنیان منعقد کرده، قرار است این سامانه های هوشمند در مرحله نخست در راههای کشور به بیش از 1880 دستگاه افزایش یابد.
این مراسم با حضور داود کشاورزیان رئیس سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای وزیر راه و شهرسازی، شهرام آدم نژاد معاون برنامه ریزی این سازمان و سردار اسکندر مومنی جانشین فرمانده ناجا، سردار تقی مهری رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، سردار حمیدی رئیس پلیس راه کشور به صورت ویدیو کنفرانس در شهرک آزمایش و مرکز مانیتورینگ شرکت مبین پیمانکار نصب و راه اندازی سامانه های یکپارچه ثبت تخلفات عبور و مرور در راه های کشور برگزار شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۱۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه‌ای موفق برای حل یک معضل ترافیکی در قم/ دوربین‌هایی که جان مردم را نجات می‌دهند

مسئله تصادفات شهر قم که آمار‌ها از کشته شدن سالانه ۱۰۰ شهروند در آن سخن می‌گویند، یکی از چالش‌های مدیریت شهری در سال‌های اخیر است، موضوعی که مسائل مختلف از فرهنگ شهروندی گرفته تا وجود نقصان‌هایی در اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی بر آن اثرگذار هستند.

سال ۱۴۰۲، یکی از اقدامات پیگیری شده برای حل این معضل نصب سامانه‌های نظارت و کنترل سرعت در معابر دارای اولویت برای ثبت تخلفات رانندگی بود، آنچه نشان داده است تأثیر خوبی بر کاهش تصادفات منجر به جرح و فوت داشته است و می‌تواند در حفظ و حراست از جان و سلامت شهروندان و زائران مؤثر باشد.

خیابان‌هایی که به جاده مرگ می‌رسند

در همین راستا، بلوار غدیر، بلوار شهید خداکرم و بلوار شهید سردار سلیمانی از جمله معابر پر تصادف شهری در سال‌های گذشته بودند که بیشترین کشته‌های ترافیکی در آنها رخ می‌داد. حالا از معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم خبر می‌رسد که تصادفات جرحی و فوتی در یکی از این محور‌ها به صفر رسیده است. خبر خوشی که می‌تواند نشانه اثرگذاری سامانه‌های نظارت هوشمند و ثبت تخلفات رانندگی بر ایمنی شهروندان و حفظ جان آنها باشد.

رضا خانه‌زاد یزدی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در راستای هوشمندسازی هرچه بهتر حوزه حمل‌ونقل شهر قم در سال ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی حوزه حمل‌ونقل یکی از اهداف اصلی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم بود.

وی افزود: تلاش ما این بود که سرعت حرکت در محور‌های پرخطر که حوادث ناگوار در آن رخ می‌داد را کنترل کنیم، این کار انجام شده و در حال حاضر بلوار غدیر با پنج سامانه هوشمند در حال ثبت کنترل سرعت است.

افزایش سامانه‌های هوشمند ثبت تخلفات رانندگی

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به ایمن‌سازی دیگر مسیر‌های پرحادثه در شهر قم ادامه داد: این هوشمندسازی در بلوار حاج خدا کرم در حال انجام است و در سطح پردیسان نیز ۱۲ سامانه نصب شده و آماده خدمت‌رسانی است.

خانه‌زاد یزدی تاکید کرد: زمانی اهمیت این موضوع جلوه می‌کند که بدانیم قبل از سال ۱۴۰۲ در کل شهر قم هفت سامانه داشتیم، اما در حال حاضر ۲۱ سامانه افزوده شده که رشد قابل توجهی است و برای شهر قم رکورد مناسبی محسوب می‌شود.

سوانح رانندگی از چالش‌های اجتماعی است که بروز آنها علاوه بر ایجاد معلولیت‌های مختلف، در تبدیل یک خانواده توانمند و خود اتکا به یک عنصر نیازمند حمایت تأثیر مستقیم دارد. این سوانح می‌تواند یکی از دردناک‌ترین پدیده‌های اجتماعی باشد که هم حوزه اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهد و هم در حیطه سلامت چالش‌آفرین شود.

تصادف و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن

سید محمد آقامیری، استاندار قم با ابزار نگرانی از آمار‌ها تصادفات در استان اظهار کرد: طبق بعضی برآورد‌ها افزون بر ۷۰ درصد فوتی‌های سوانح رانندگی در قم را مردان تشکیل می‌دهند که فوت آنها به عنوان سرپرست خانوار، چالش‌های اساسی برای اعضای خانواده ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: فرهنگ راهنمایی و رانندگی باید از همان دوران کودکی به ویژه در مدارس نهادینه شود که این موضوع به آموزش‌های مستمر نیاز دارد.

استاندار قم رعایت قوانین در حیطه رانندگی را موضوعی فرهنگی دانست و تاکید کرد: تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که سخت‌گیری و وضع قوانین بازدارنده در کنار اقداماتی در حیطه فرهنگ‌سازی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

ثبت تخلفات رانندگی جدی گرفته شود

سردار حسین تیموری، رئیس پلیس راهور فراجا بهمن سال گذشته در سفری به قم در جلسه‌ای با موضوع تصادفات استان قم، اعمال قانون مؤثر را راهکار مشکلات در این عرصه دانسته بود.

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های پلیس راهنمایی و رانندگی در سطح شهر قم اندک است و نیرو‌های راهور با مشکلاتی همراه هستند، خواستار همکاری شهرداری قم در افزایش تعداد ایستگاه‌های راهنمایی و رانندگی شده بود.

به گفته حمید عرب لاریمی، رئیس پلیس راهور شهرستان قم توجه نداشتن به جلو بیشترین سهم را در میان دیگر دلایل تصادفات شهر قم دارد. به گفته وی این مسئله به این مهم بازمی‌گردد که شهروندان هنگام رانندگی با تلفن همراه به گفتگو می‌پردازند و همین مسئله زمینه‌ساز وقوع تصادفات در شهر قم می‌شود.

همچنین غلامرضا صدفی، رئیس پلیس راهور استان قم با اشاره به اینکه در شهر قم سالانه نزدیک به ۵۰ عابر پیاده جان خود را در تصادفات از دست می‌دهند، گفت: توجه نکردن به جلو و تعیین نشدن مسیر صحیح از مهم‌ترین دلایل تصادفات در شهر قم است.

رئیس پلیس راهور استان قم با تشکر از اقدامات شهرداری، تاکید کرد: اگر بتوانیم دو بلوار غدیر و حاج خداکرم را کنترل کنیم، ۲۵ مورد فوتی در شهر قم کاهش خواهد داشت، به نحوی که در بلوار غدیر طی سال گذشته ۱۶ مورد فوتی معادل ۱۴ درصد و در بلوار حاج خداکرم هشت مورد فوتی معادل ۹ درصد از تصادفات شهر را به نام خود ثبت کرده‌اند.

مدت‌هااست مسئله تصادفات ترافیکی و آثار سو ناشی از آن در حوزه اقتصادی و اجتماعی به موضوع بحث محافل کارشناسی و مدیریتی تبدیل شده است. به نظر می‌رسد مسائلی همچون توجه نداشتن به جلو، تعیین نکردن مسیر مناسب و در مجموع خطای انسانی را نباید تنها عامل فوت و جراحت در تصادفات دانست، چراکه اگر سرعت متوسط در معابر شهری کاهش پیدا کند، حتی با وجود وقوع تصادف، میزان تلفات و خسارت کاهش محسوسی خواهد داشت، موضوعی که نیاز به تغییر عوامل مختلف دارد و تجربه کاهش تخلفات و تصادفات در بلوار غدیر قم می‌تواند الگوی خوبی برای پرداختن جدی‌تر به این مسئله باشد.

منبع:ایمنا

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ۱۲۰۰ تن شکر در سکوهای تنظیم بازار یزد توزیع می‌شود
  • ۲۶۰ سامانه حمل و نقل هوشمند در جاده‌های مازندران نصب می‌شود
  • سیل در کمین ۱۲۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان
  • برخورد جدی پلیس با تخلفات ساکن و ثبت تخلف پارک حاشیه ای با دوربین های متحرک
  • تجربه‌ای موفق برای حل یک معضل ترافیکی در قم/ دوربین‌هایی که جان مردم را نجات می‌دهند
  • بارش باران در جاده‌های ۹ استان
  • برخورداری روستا‌های بالای ۵۰ خانوار از راه روستایی
  • اعمال قانون ۴۰ هزار خودرو توسط دوربین‌های کنترل سرعت
  • هشدار لغزندگی در جاده‌های ۷ استان
  • هشدار لغزندگی جاده‌ها برای ۷ استان به دنبال سامانه بارشی تا فردا