Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرامت پورنگ یکی از زنبورداران فعال روستای روشن آباد شهرستان کهگیلویه است که در عرصه ی اقتصاد مقاومتی گامی به سوی تولید و اقدامی مفید در پرورش زنبور در این شهرستان برداشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری شهرستان کهگیلویه، طرح‌های اقتصاد مقاومتی که به منظور اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری جوانان و با حمایت بسیج سازندگی اجرا می‌شود از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است و امسال با توجه به نامگذاری سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید واشتغال» اجرای این طرح‌ها می‌تواند گامی عملی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح‌های اقتصاد مقاومتی در کهگیلویه نیز مورد استقبال زیادی از افراد قرار گرفته است و زمینه اشتغال جوانان در بخش‌های پرورش بلدرچین، ماهی، زنبورعسل ، دامپروری، زراعت و... را فراهم کرده است.

پرورش زنبورعسل با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود زیاد برای تولید کننده می‌تواند در شهرستان کهگیلویه برای بسیاری از افرادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند به عنوان شغل محسوب شود.

این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه شده است بیکاری جوانان است بد نیست آنها به سراغ مشاغلی از جمله پرورش زنبور عسل بروند که علاوه بر خاصیت‌های بی نظیر در درمان بیماری‌ها و هزینه کم نگهداری، سرمایه و امکانات خاصی نیاز ندارد و گامی در راستای تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است و درآمد خوبی نیز می‌توان از آن کسب کرد.

کرامت پورنگ جوان بسیجی و کارآفرین روستای روشن آباد کهگیلویه است که به کار زنبورداری مشغول است و با دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی رونق بیشتری به کسب و کار خود داده است.

وی در مصاحبه با خبرنگار پایگاه خبری شهرستان کهگیلویه گفت: با ۵ عدد کندو زنبورعسل کار خود را شروع کرد و توانست با گرفتن تسهیلات اقتصاد مقاومتی از ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه تعداد کندوها های خود را به ۵۰ عدد برساند.

این کارآفرین موفق افزود: برداشت عسل از کندوهای زنبورعسل بستگی به شریط آب و هوایی و میزان بارندگی در آن سال و نژاد زنبورهای کندو دارد.

پورنگ گفت: عسل برداشتی از کندوهای عسل به طور میانگین می‌تواند 20 کیلو باشد که 10 کیلو از آن را برای تغذیه زنبورهای عسل در زمستان نگه می‌داریم و ما بقی را برای فروش با قیمتی مناسب به بازار ارائه می‌دهیم.

وی ادامه داد: وام ۲۰ میلیونی بسیج سازندگی کمک شایانی به رونق زنبور داری کرد و توانستیم از این تسهیلات برای خرید کندو، موم و غیره استفاه کنیم.

این کارآفرین با بیان اینکه اکنون با همراهی خانواده‌ام به پرورش این زنبور عسل‌ها مشغول هستم، گفت: با توجه به درآمد خوبی که این شغل دارد چنانچه تعداد کندوها زیاد باشد می‌توان اشتغال زایی نیز داشت و شرایط شغلی افراد دیگری را نیز فراهم کرد.

پورنگ با اشاره به ضرورت حمایت دولت از زنبورداران و کسانی که در امر خدمت پیشگامند افزود: باید مسئولان به کار پرورش زنبور به عنوان یک کار تولیدی و نه تشریفاتی نگاه کنند که می تواند زمینه اشتغال بسیاری نیز فراهم کند.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته به سراغ شغل های زیادی رفته و مشغول کار شده ام اما هیچ کدام به اندازه زنبور داری لذت بخش و پر درآمد نبوده است.

پورنگ به جوانان جویای کار نیز توصیه کرد: با توجه به سرمایه اندکی که برای پرورش زنبور نیاز است جوانان می‌توانند با دو تا سه کندوی زنبور عسل به این شغل روی آورند و با آموزش‌هایی که از طریق کتاب‌ها، سیدی‌های آموزشی و مستندات تلویزیونی وجود دارد به کار رونق دهند و درآمد خوبی نیز کسب کنند.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان کهگیلویه، زنبورداری یکی از زیرشاخه‌های مهم دامپروری در بخش کشاورزی است و زنبور عسل موجودی است که از طبیعت استفاده می‌کند ولی هیچ چیزی از آن نمی‌کاهد بلکه به غنای محیط زیست می‌افزاید و گرده افشانی و تنوع زیستی و ژنتیک گیاهی حاصل فعالیت زنبور عسل است.

گزارش و عکس: مجید آذربارگون

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۷۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج

معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: ۳ هزار جوان در این استان برای دریافت تسهیلات ازدواج در صف انتظار هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمد عبدالحسینی ظهر امروز در نشست ستاد ساماندهی جوانان شهرستان بویراحمد اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد در مجموع پرداختی‌های وام ازدواج رتبه چهار استان مانده به آخر در کشور بوده در صورتی که محرومیت‌های این استان نسبت به دیگر استان‌های کشور بیشتر است.

وی عنوان کرد: واقعیت امر 3 هزار نفر از جوانان کهگیلویه و بویراحمد در صف پرداخت وام ازدواج هستند و ما باید در استان یک تأمل بهتر و بیشتری روی مسئله حمایتی جوانان داشته باشیم تا بتوانیم خروجی بهتری بگیریم.

عبدالحسینی با اشاره به اهمیت و نقش ستاد ساماندهی امور جوانان در جامعه، ابراز کرد: در سال گذشته در موضوع تشکیل ستاد ساماندهی امور جوانان عملکرد خوبی را در برخی شهرستان‌ها نداشتیم و این موضوع یکی از آسیب‌های ما بوده و امیدواریم با همتی که از فرمانداران و ستادهای ساماندهی امور جوانان دیده می‌شود نسبت به اهمیت موضوع ساماندهی بیشتر دقت کنیم و تصمیم‌های خوب و راهبردی دراین زمینه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 19 خرداد ماه شروع هفته ازدواج بهانه‌ای برای تمرکز بهتر روی فرآیند ازدواج است، ادامه داد: در حوزه جوانان شش موضوع اصلی(ازدواج، اشتغال، هویت دینی و ملی، نشاط اجتماعی، مسائل اجتماعی و مسکن) داریم که آنها را دنبال می‌کنیم که باید در طول سال 6 جلسه تخصصی پیرامون این موضوعات برگزار کنیم و اگر به شکل منظم و هر 45 روز و یا حداقل هر دو ماه یک بار این جلسات برگزار شود که بتوانیم این موضوعات را برنامه ریزی خوبی در سطح استان و شهرستان‌ها داشته باشیم.

عبدالحسینی با بیان اینکه آمار ما در پرداخت وام ازدواج آمار خوبی نیست، بیان کرد: بعضی از بانک‌های ما در پرداخت تسهیلات ازدواج کم کاری می‌کنند در صورتی که بودجه برای این امر بودجه مشخصی است و در جلسه‌ای که با بانک‌های استان به ریاست معاون اقتصادی استاندار داشتیم برخی بانک‌ها اظهار می داشتند که ما کمبود نیرو داریم یا تعداد وام‌های تکلیفی ما زیاد است.

وی یادآور شد: در بحث گفتمان‌سازی و در بحث فرهنگ‌سازی دستگاه‌ها حرکت هماهنگی را با هم ندارند و نقش دستگاه‌ها یک نقش جزیره‌ای بوده و دستگاه‌ها حرکت هماهنگ‌ شده‌ای را با هم ندارند و برای همین ما در این جلسه و سلسله جلسات دیگر می‌خواهیم نسبت به این موضوعات به توافق نظر برسیم که در بحث ازدواج جوانان در شهرستان چه کارهایی انجام دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • ۳۰۰۰ جوان کهگیلویه و بویراحمد در انتظار وام ازدواج
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • ۱۸۰۰ تن عسل در کهگیلویه و بویراحمد تولید شد
  • کارگران موتور محرکه اقتصاد کشور هستند