Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@20:58:15 GMT

سوغات و شیرینی‌های سنتی خاص استان کردستان+تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۱۸۴۹

سوغات و شیرینی‌های سنتی خاص استان کردستان+تصاویر

تسنیم از سوغاتی‌ و شیرینی‌های سنتی خاص استان کردستان و دردل‌های تولیدکننده سنندجی گزارش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، استان کردستان سرزمین شیرین فرهنگ، هنر و سرزمین سوغاتی‌های رنگارنگی بوده که حلاوت آن زبانزد خاص و عام است؛ دیاری اصیل که نام آن در تمام کشور با نام زیبای سرزمین فرهنگی شهرت پیدا کرده و مردان و زنان این خطه از سرزمین توانمندی‌های زیادی دارند اما متأسفانه به دلیل نبود توان مالی و حمایت نکردن مسئولان از آنان به فراموشی سپرده شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کردستان هر ساله در فصول مختلف جهانگردان و توریست‌های زیادی را به سوی خود جذب می‌کند، افرادی با سلیقه‌های متفاوت که از سراسر ایران و جهان به سوی این استان آمده و از ارمغان‌های این منطقه به شهرها و کشورهای خود می‌برند.

کنجد گزو، نان برنجی، بادام سوخته و نخودی از سوغاتی‌های شیرین و خوشمزه خاص شهر سنندج و استان کردستان است که مسافران و میهمانان می‌توانند با خود ببرند.

برای معرفی سوغات استان کردستان به شهر سنندج رفتیم و با قدیمی‌ترین تولیدکننده سوغات و شیرینی سنتی گفت‌وگو و دردل‌های وی را منعکس کردیم.

حاج صدیق حق‌گذار 69 ساله از تولیدکنندگان سنندجی که 20 سال سابقه تولید شیرینی‌های سنتی کنجدی گزو و نان برنجی را دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج اظهار داشت: بنده 20 سال است سابقه تولید شیرینی سنتی را دارم و به این دلیل وارد این حرفه شدم چون احساس کردم این شغل به دست فراموشی سپرده می‌شود.

وی گفت: این مکان کارگاه تولیدی شیرینجات بوده و محصولات تولیدی کارگاه را بین فروشندگان سنندجی پخش می‌کنیم و شیرینی‌های نان برنجی، نان خرمایی، کاک، کنجد گزو و کنجد شکری از تولیدات کارگاه بوده اما متأسفانه امروزه به دلیل اشباع شدن، رقابت سالمی بین تولیدکنندگان وجود ندارد و رقابت‌ها بیشتر بخاطر ضربه‌زدن به همدیگر بوده و این مایه تأسف است.

تولیدکننده سوغات و شیرینی‌های سنتی در سنندج در مورد نحوه تولید شیرینی‌های کارگاه تصریح کرد: نان برنجی از شیرینی‌های سنتی و معروف محلی ایرانی است که از آرد برنج، روغن‌دان، روغن صاف، روغن حیوانی، شکر، تخم‌مرغ، زعفران و وانیل درست می‌شود.

وی گفت: شیرینی کنجدی یکی از محبوب‌ترین و بهترین شیرینی‌های خاص شهر سنندج و استان کردستان است که در دو نوع کنجدی گزو و شکری درست می‌شود و برای تهیه آن ابتدا کنجد را بو داده و بعد گزو را اضافه می‌کنیم و روی سطح پهن پخش کرده و برش می‌دهیم و سپس داخل فر می‌گذاریم.

حق‌گذار افزود: شیرینی نان خرمایی جزو نان و خمیر بوده که برای تهیه آن ابتدا هسته خرما را جدا کرده و له می‌کنیم و سپس روغن، ماست و آرد را اضافه می‌کنیم.

وی اظهار کرد: شیرینی کاک همانند نان محلی بوده و با آرد گندم، سفیده تخم‌مرغ و شکر پودر تهیه و باید تا اندازه‌ای نازک شده که ضخامتش همانند کاغذ شود و بعد در فر می‌گذاریم؛ بادام سوخته یکی دیگر از شیرینی‌های مخصوص سنندج است که در مراسمات و پذیرایی مردم خونگرم استان کردستان از مهمانان، جایگاه خوبی پیدا کرده است.

دردل‌های تولیدکننده سوغات کردستان؛ به‌دلیل حمایت نکردن مسئولان کارگاه از 21 نفر نیرو به 5 نفر رسید

تولیدکننده سوغات و شیرینی‌های سنتی در سنندج با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان سنندجی گفت: متأسفانه اتحادیه هیچ‌گونه امکاناتی در اختیار تولیدکنندگان نمی‌گذارد، قبلاً 21 نفر در این کارگاه مشغول فعالیت بودند اما اکنون به دلیل اشباع شدن، گرانی مواد و عدم پشتیبانی ارگان‌ها و سازمان‌ها تنها 5 نفر مشغول کار هستند.

وی گفت: باید مسئولان کارگاه‌های تولیدی نوپا را پشتیبانی کنند تا برای جوانان اشتغالزایی ایجاد شود چراکه اگر بنده امکانات و پشتیبانی لازم را داشته باشم قادر خواهم بود 20 نفر را سر کار ببرم اما به ناچار به‌دلیل مشکلات موجود در مرور زمان پرسنل کارگاه را کم کردم.

مسئولان استان کردستان از کارگاه‌های تولیدی حمایت کنند

تولیدکننده سوغات و شیرینی‌های سنتی در سنندج خاطر نشان کرد: از مسئولان تقاضا دارم از کارگاه‌های تولیدی بیشتر حمایت کنند تا اشتغالزایی ایجاد شود و جوانان به راه‌های باریک و به دنبال اعتیاد و مواد مخدر نروند.

وی گفت: اکنون بنده در این سن احتیاجی به داشتن کارگاه ندارم اما تنها خوشحالیم این است که بتوانم دست تعدادی از جوانان را بگیرم تا نان‌آور خانواده خود باشند.

امیدوارم مسئولان کردستانی به خاطر رضای خدا از خواب بیدار شوند

حق‌گذار خطاب به خبرنگار تسنیم افزود: از شما انتظار دارم مشکلات تولیدکنندگان را به گوش مسئولان برسانید تا بلکه گوش شنوا داشته باشند و به خاطر رضای خدا از خواب بیدار شوند تا جوانان مجبور نشوند برای داشتن درآمد آواره شهرهای دیگر شوند.

وی اظهار کرد: چند وقت پیش خانم جوانی که دو فرزند داشت به بنده برای کار مراجعه کرد و می‌خواست کارگاه را به ازای ماهی 200 هزار تومان نظافت کند اگر این خانم و امثال وی به خاطر یک لقمه نان به جای برسند که دیگر امکان جبران نباشد چه کسی پاسخ‌گو است؟! از مجموعه خبرگزاری تسنیم در استان کردستان می‌خواهم صحبت‌هایم را به عنوان درد دلی از یک همشهری که دل پُری دارد به مسئولان انعکاس دهند.

انتهای پیام/

R7848/P1336/S6,66/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا زارعی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برابر گزارش واصله به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سنندج مبنی بر حفاری غیرمجاز در زمین‌های زراعی یکی از روستاهای اطراف شهرستان، بررسی‌ها و تحقیقات در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان اظهار کرد: با همراهی یگان حفاظت شهرستان و کارشناس باستان‌شناسی و همکاری پاسگاه انتظامی بخش سیروان دو نفر در محدوده حفاری غیرمجاز با هویت بومی شناسایی و به مراجع قضائی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه از متهمان یک دستگاه موتور برق و سه عدد میله فلزی کشف و ضبط شد، افزود: متهمان اقدام به حفر یک چاله به عرض ۱.۵ متر و عمق ۵ متر به قصد کشف اشیای تاریخی کرده بودند.

سرهنگ زارعی عنوان کرد: پرونده قضائی عوامل دستگیر شده تشکیل و این موضوع از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.

فرمانده یگان‌حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان یادآور شد: شهروندان در صورت اطلاع از فعالیت‌های غیرمجاز افراد سودجو و سوداگران آثار تاریخی، مراتب را در اسرع وقت به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فرماندهی یگان حفاظت شماره تلفن ۰۸۷۳۳۱۷۸۸۵۵ گزارش و ما را در حفاظت از این سرمایه ملی یاری نمایند.

کد خبر 6087468

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به ۳۰۰ هزار نفر در کشور
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • سنندج ،پایتخت دف جهان
  • هنرمندان صنعتگر کردستان حمایت می‌شوند
  • برپایی بازارچه در موزه صنایع دستی گلستان
  • نام جوان سنندجی در تاریخ ملی کشور ثبت شود
  • اعزام اولین کاروان زائران کردستانی به حج عمره
  • کردستانی‌ها امروز عازم سرزمین وحی می‌شوند