Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@10:06:10 GMT

کشاورزی در ایران با چالش تغییر اقلیم مواجه است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۰۳۱۵۶

کشاورزی در ایران با چالش تغییر اقلیم مواجه است

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری با سازمان فائو در قالب پروژه ارتقای سامانه پایش محصولات کشاورزی با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای با حضور عباس کشاورز، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، نماینده فائو در ایران و جمعی از خبرنگاران، کارشناسان و اصحاب رسانه در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی سالن شهید نعمتی جم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این همایش عباس کشاورز معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: باوجود چالش‌های جدی در حوزه آب و تغییر اقلیم به نظر من وضعیت کشاورزی کشورمان مناسب است و تدابیر چهار ساله گذشته نشان می‌دهد می‌توان با مدیریت این چالش‌ها کشاورزی را مدیریت کرد.

وی افزود: پدیده کمی بارش‌ها، افزایش درجه حرارت دما و گازهای گلخانه‌ای در کشور ما وجود دارد که همه آنها بر کشاورزی اثرگذار است.

کشاورز در ادامه تصریح کرد: شرایط یاد شده باعث می‌شود تقاضای آب در کشورمان برای استفاده در بخش کشاورزی افزایش یابد و از طرفی از میزان بارندگی‌ها کاسته شود.

وی افزود: سال گذشته سالی بسیار ناهنجار بود که مبین آن است که کشاورزی ایران با چالش تغییر اقلیم به طور جدی مواجه است و این شرایط نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تفاهم نامه با فائو خاطرنشان کرد:‌ موضوع مورد توافق امروز ما با فائو در 20 سال گذشته مورد توجه بوده و هر سال آن را پیگیری می‌کنیم. برای رسیدن به آن هر راهی را رفته‌ایم و می‌دانیم که چه مشکلاتی پیش رو داریم.

وی عنوان کرد:‌ برای گرفتن تصمیم‌های کوتاه و بلندمدت و تبیین استراتژی چشم اندازی با اطلاعات دقیق، به روز و تحلیل شده داشته باشیم.

کشاورز گفت: دنیا خیلی سال است که ازاین روش استفاده می‌کند به همین دلیل هم ما در سال‌های گذشته به دنبال دستیابی به آن بودیم در حال حاضر فائو راه‌اندازی این پروژه را با ایران به صورت آزمایشی قبول و شروع کرده که برای ما بسیار خوشحال کننده است.

وی افزود: سازمان فائو در این پروژه انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری را به کشور ما خواهد داشت.

معاون وزیر کشاورزی در امور زراعت عنوان کرد: باید این اطلاعات در زمان و مکانی باشد که برای ما قابلیت پیش بینی ایجاد کند یعنی اطلاعات را قبل از حاصل شدن برای ما تدوین کنند.

وی افزود: محصولات کشاورزی با توجه به حساسیت امنیت غذایی لزوم برخورداری و دسترسی افراد به آنها بسیار بااهمیت هستند و با استفاده از این سامانه می‌توانیم ضمانت تولید ایجاد کنیم.

کشاورز در ادامه تصریح کرد: اطلاعات قابل استفاده از سامانه‌های ماهواره‌ای باید قابل پیش بینی و تحلیل باشد از روز کاشت این اطلاعات از طریق سامانه رصد می‌شود و وضعیت تراکم، آبیاری، تغذیه، عوامل خسارت زا و بیماری‌زا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: بر این اساس گرما و سرما، خشکسالی، سیل و توفان در منطقه مورد نظر ما قابل پیش بینی خواهد شد و این عوامل را قبل از وقوع به ما هشدار می‌دهد. ما سامانه‌ای می‌خواهیم که کلیه اطلاعات محصولات را برای ما رصد و از آما به اطلاعات تبدیل کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اذعان داشت: این پروژه در سه استان کشور به صورت پایلوت اجرا شد که از لحاظ تجربه، انتخاب‌های خوبی به حساب می‌آیند یکی از تیپ های انتخاب شده منطقه سرد در کشورمان است که تحت تاثیر کشاورزی دیم قرار دارد این منطقه در زنجان واقع شده و قابلیت استفاده تجربیات آن در سایر مناطق کشور وجود دارد.

وی افزود: مازندران تیپ دوم انتخابی است که شامل مناطق ساحلی، کم ارتفاع و دارای باران مناسب است. برنج و باغبانی محصول عمده این منطقه بوده و کشت سبزی و صیفی به شدت در آن رایج است همچنین از نظر زیست محیطی منطقه پیچیده‌ای است و تجربه به دست آمده از این منطقه قابلیت انتقال به پنج تا شش استان دیگر را دارد.

کشاورز ادامه داد: گروه سوم منطقه گرمسیر کشور است که عمده کشاورزی آن در حال حاضر تا تیرماه انجام می‌شود. تیپ آن گرمسیری است و تولید آن کشت سبزی، صیفی متراکم و مرکبات است.

وی خطاب به نماینده فائو تاکید کرد: در این پروژه به دنبال تجهیزات و امکانات نیستیم بلکه این وسایل را در حداقل می‌خواهیم ما به دنبال راهنمایی هستیم و به دنبال فرصتی برای تقویت نیروی انسانی و بهبود تکنولوژی خواهیم بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: امیدواریم در هر لحظه بتوانیم وضعیت کیفیت محصولات مختلف را در دنیا کشور مورد ارزیابی قرار دهیم و از آن برای مقابله با آفات سریع بهره‌ بگیریم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، بر اساس حکم وزیر ارتباطات و فناوری، اکرم فداکار به عنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری استان معرفی و جایگزین محمدرضا پاکدل شد.

در حکم انتصاب اکرم فداکار آمده است: بنا به پیشنهاد معاون محترم حقوقی امور دولت مجلس و استان‌ها و نظر به شایستگی تعهد تخصص و تجربیات ارزشمندتان به موجب این حکم سرکار عالی را به سمت مدیر کل ارتباطات و فناوری و اطلاعات استان یزد منصوب می‌نمایم.

از سرکار عالی انتظار می‌رود به عنوان نماینده ارشد وزیر در استان علاوه بر انجام امور محوله در چهارچوب شرح وظایف، ضمن هماهنگی ظرفیت‌های سایر واحد‌های استانی و منطقه‌ای این وزارتخانه و با هماهنگی و تعامل با استاندار محترم و سایر دستگاه‌های اجرایی استانی نسبت به تحقق موارد تعیین شده اهتمام لازم را به عمل آورید.

امیدوارم با اتکال به خداوند سبحان، رعایت اخلاق اسلامی، تقوای الهی، با روحیه جهادی در راستای خدمتگزاری به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در جهت تحقق اهداف "دولت مردمی، ایران قوی" موفق و موید باشید.

گفتنی است، اکرم فداکار پیش از انتصاب به عنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد، عناوینی همچون مسئول مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت استان، معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، مسئول پیگیری‌های ویژه اقتصاد دانش بنیان در استان و معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار را در کارنامه کاری خود دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • پلیس فتا حق۱۷۰میلیاردی کشاورز قلعه گنجی را از یک کلاهبردار گرفت
  • احقاق حق ۱۷۰ میلیاردی کشاورز قلعه گنجی از سوی پلیس فتا
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • انتصاب مدیرکل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات استان یزد
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • بیشترین تغییر کاربری اراضی کشاورز در لرستان مربوط به خرم‌آباد است
  • رئیس اطلاعات ارتش اوکراین: وضعیت دشواری از ماه مه در انتظار ماست