Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نی ریز به مناسبت روز جهانی کودک و میراث فرهنگی میزبان کودکان مهد کودک و پیش دبستانی نورا این شهرستان بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل نبض نی ریز؛ حمیدرضا هادی مسئول میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان نی ریز در گفتگو با خبرنگار نبض نی ریز گفت : به مناسبت روز جهانی کودک و میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میزبان کودکان مهد کودک و پیش دبستانی نورا شهرستان نی ریز بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا هادی افزود: روز جهانی کودک و میراث فرهنگی با هدف آشنایی کودکان با اهمیت حفظ و نگهداری از آثار تاریخی و فرهنگ سازی در این گروه سنی و تشویق خانواده ها به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و حفظ و نگهداری از آثار تاریخی و تربیت آینده سازان این مملکت و حفظ ارزش های فرهنگی و تاریخی تعیین گردیده است.


وی در خصوص این برنامه گفت : در ابتدای برنامه سخنانی در مورد اهمیت و جایگاه ویژه میراث فرهنگی در تمدن ایران ایراد گردید و کودکان را با نمونه هایی از بزرگان و آثار تاریخی شهرستان آشنا شدند و همچنین یکی از مربیان مهد با لباس فرم گردشگری در قالب راهنمای گردشگری صحبتهایی به زبان کودکانه برای بچه ها ایراد کردند.


هادی افزود : این برنامه در جهت معرفی یکی از هنرمندان بنام کشوری استاد میرزااحمد نی ریزی در جوار مقبره و موزه خط و کتابت میرزااحمد نی ریزی برگزار شد و بصورت نمادین و در قالب طنز یکی از مربیان مهد نورا در مورد آثار فرهنگی و تاریخی و ضرورت حفظ و نگهداری این آثار با کودکان صحبت نمود که بسیار مورد توجه و دقت کودکان قرار گرفت .


وی در ادامه بیان کرد: با بازدید کودکان از موزه خط و خوشنویسی یکی از کارشناسان شبکه بهداشت و درمان نی ریز با توزیع کتابچه های نقاشی کودکان را با مراقبت ها و مواردی که مورد نیاز سلامت و بهداشت کودکان می باشد آشنا کرد.

هادی خاطر نشان کرد: آموزش برای کودکان که تازه در حال آشنایی با محیط بیرون و شناخت جامعه می باشند یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین روشهای معرفی میراث فرهنگی و تمدنی عظیم ایران می باشد که کودکان بتوانند با پشتوانه این فرهنگ غنی با اعتماد به نفس کامل به شخصیت اجتماعی خود شکل داده و در آینده پاسدار این فرهنگ و تمدن باشند .

وی افزود: در این برنامه با توجه به سابقه این اداره در رابطه با فرهنگ سازی و فعالیت در حوزه کودک لوح تقدیر و تندیسی از سوی آریا نژاد مدیریت مهد کودک نورا به مدیریت و کارکنان این اداره اهداء گردید.


هادی در پایان گفت : کودکان در پایان برنامه با حضور در مقبره میرزااحمد نی ریزی و گلباران مقبره این استاد شهیر به جایگاه وی ادای احترام کردند و در آخر ضمن تقدیر و تشکر از مدیریت و مربیان مهد کودک نورا و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان و خبرنگاران حاضر هدایایی از سوی این اداره به این عزیزان به رسم یادبود اهدا گردید.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۰۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تاریخی نوغانداری تربت حیدریه ثبت ملی شد

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از ثبت ساختمان اداره نوغان داری تربت حیدریه به شماره ۳۳۹۶۴ در فهرست آثار ملی ایران خبر داد. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، محمود طغرایی گفت: کلمه نوغان به معنی کرم ابریشم و پیله معرفی شده و شهرستان تربت حیدریه از دیرباز به‌دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران بوده است.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: ساخت تاسیسات اداره نوغان داری در شهرستان تربت حیدریه از سال 1314 انجام شد و نخستین مدیر این اداره فردی فرانسوی به نام «مسیو فران» بود.

طغرایی عنوان کرد: در دوران پهلوی اول پس از آن‌که صنعت نوغان‌داری تحت نظارت و انحصار دولت قرار گرفت، مجموعه ابنیه نوغان‌داری در تربت حیدریه به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم پرورش کرم ابریشم پایه‌ریزی شد.

وی تصریح کرد: این مجموعه شامل ساختمان‌هایی است که به صورت منفرد در زمینی با وسعت بیش از دو هکتار ایجاد شده‌اند و کاربری‌های گوناگونی مانند سالن‌های تولید تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم، ساختمان‌های اداری و مدیریت، مهمانسرا و اسکان نیروها را داشتند.

طغرایی گفت: از شاخصه‌های معماری این مجموعه که برگرفته از ساختمان‌های شمال ایران است می‌توان به سبک و گونه معماری کوشک مانند، رعایت قرینه‌سازی، استفاده تمام عیار از آجر در تزئینات و سازه بنا، استفاده از قوس‌های نیم دایره و بیضوی و وسعت درخور توجه، اشاره کرد.

وی افزود: در زمین‌های پیرامون این ساختمان‌ها نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده است.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: این مرکز به‌عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور در حال حاضر نیز ارائه دهنده خدمات و تامین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور (خراسان های رضوی، شمالی، جنوبی و سیستان و بلوچستان) است.

تربت حیدریه؛ پایتخت ابریشم کشور

علی محمدی، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت حیدریه  نیز گفت: در حال حاضر شهرستان تربت حیدریه با تولید بیش از 80 درصد ابریشم کشور در شهر ملی بایگ و روستای ملی بسک، به‌عنوان پایتخت ابریشم کشور شناخته می‌شود.

وی افزود: این مجموعه با پیگیری‌های چندساله اداره کل میراث‌فرهنگی استان و شهرستان، شورای اسلامی شهر تربت حیدریه و مساعدت اداره نوغانداری شهرستان و شرکت سفیدرود رشت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در اردبیل
  • حسینیه تکیه تاریخی مسجد یری پایین شهر زنجان مرمت می‌شود
  • جام صفوی منجر به توسعه گردشگری ورزشی اردبیل می‌شود
  • صنایع‌دستی ظرفیتی بی‌نظیر برای تحقق شعار سال
  • آینده‌ای درخشان از آن فرزندان شماست!
  • آغاز کف سازی خانه محصصی لاهیجان
  • سردار افشار: میراث مرتضی هنر متعهد است/ آوینی فرهنگ ایثار را در قله معرفی کرد
  • ساختمان‌های تاریخی نوغانداری تربت حیدریه ثبت ملی شد
  • نیمی از غذاهای ثبت ملی شده کرمانشاه بهاری است/ تدوین پرونده ۸ خوراک بهاری دیگر
  • فرهنگ و هنر استان قم از نظر زیرساخت دچار ضعف است