Web Analytics Made Easy - Statcounter

سوگل مشایخی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز درباره استفاده امروزی از اشعار حافظ، اظهار داشت: جنس کلام اشعار حافظ به گونه‌ای است که می توان آن را به شرایط و موقعیت‌های مختلف عمومیت داد و اگر تنها بخواهیم با دانش ادبی به این اشعار توجه کنیم قطعا کار تنها به معنی شعر خلاصه می‌شود.

وی افزود: کارشناسیانی که به سطوح دیگر علم اشراف دارند و از آنجایی که حقیقت جنس واحدی دارد بنابراین در مواجه با شعر حافظ و به دلیل تاویلی که اشعارش دارد می‌توان آن را به زبان امروز نزدیک‌ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محقق شعر فارسی، ادامه داد: اشعار حافظ، مولانا به نوعی مانند کلام قرآن کریم در جامعه شناسی به علم هرمنوتیک یا علم تاویلی شناخته می شوند. علم تاویلی نوعی از علم کلام است و در سطوح مختلفی می توان آن را تفسیر کرد.

مشایخی در مورد تاثیر کلاس های حافظ شناسی بر افراد نیز، گفت: وقتی اندیشه های حافظ در زندگی یک فرد وارد شود از همه جوانب در زندگی اش تاثیرگذار است و این اشعار علاوه بر خاصیت آرام بخشی، بر دید و نگرش افراد تاثیر گذار است.

این محقق شعر فارسی در مورد اینکه آیا ممکن است شعر حافظ به فراموشی سپرده شود، گفت: اگر حافظ وارد زندگی افراد شود هرگز از یاد نمی رود و در آینده اشعار حافظ بیشتر کشف و بررسی می شوند و به قول شاعر: هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق/ ثبت است در جریده عالم دوام ما.

مشایخی افزود: سخن معنوی و کلام عاشقانه همیشه ماندگار است و به این اشعار وابسته است که در هر دوره ای، افراد چقدر سعادت و شایستگی استفاده از آن را داشته باشند.

مدرس دوره های حافظ شناسی با بیان اینکه سطحی شدن ادبیات به ماندگاری آن کمکی نمی‌کند، گفت: ادبیات ما بر پایه اشعار فردوسی، سعدی، حافظ و مولاناست، در حالی که وقوع جریانات دیالکتیکی در ادوار خاص، تغییراتی در ادبیات به وجود می آورد که این تغییرات در مواردی به سطحی شدن آن منجر می شود اما اگر حالت گذار داشته باشد خللی بر پایه‌های ادبیات وارد نمی‌کند.

دکتر جامعه شناسی فرهنگی در ادامه به وظیفه کسانی که در زمینه آموزش فعالیت می‌کنند یا به گنجینه‌های غنی ادبی دسترسی دارند اشاره کرد و گفت: این افراد باید در جهت بالا بردن سطح علمی جامعه تلاش ‌کنند زیرا علاقه به ادبیات در مردم ایران وجود دارد و طبیعی است وقتی مردم از این ادبیات غنی تغذیه درستی نمی شوند، میل به ادبیات به صورت سطحی بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: وقتی مفاهیم اشعار را از نظر فلسفی و عرفانی برای افراد باز شناسایی می‌کنیم در وهله اول دانش افراد در زمینه‌های مختلف بالا می‌رود و بازشناسی اشعار حافظ برای افراد تحصیلکرده برای بازیابی دانش هایشان و تقویت سخنوری جالب توجه است.

مدرس دوره های حافظ شناسی در مورد تحقیقات جامعه شناسی که تاکنون درباره اشعار حافظ انجام شده، بیان کرد: متاسفانه تحقیقات زیادی در زمینه اشعار حافظ انجام نشده است و این تحقیقات محدود به چند کتاب است که الزاما در مورد حافظ نیست.

مشایخی گفت: با همکاری یکی از اساتید مشغول نوشتن کتابی در زمینه بررسی مضامین اجتماعی اشعار مولانا، حافظ و سعدی هستم و این کتاب در مرحله آماده سازی است و موضوعش درباره جامعه شناسی ادبیات است.

502

اشعار حافظ سوگل مشایخی علم هرمنوتیک مدرس دوره های حافظ شناسی زبان شناسی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۲۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز ماندگاری پیکه در فوتبال؛ عشق به بارسا!

 جرارد پیکه در مصاحبه‌ای مدعی شد که اگر بارسلونا نبود، او در سن ۳۰ سالگی بازنشسته می‌شد!

به گزارش "ورزش سه"، جرارد پیکه، اسطوره بارسلونا، در مصاحبه‌ای اطمینان داد که تنها عشق او به باشگاه بوده که او را در آخرین بخش از دوران حرفه‌ای نجات داده است. ستاره سابق ۳۷ ساله در نوامبر فصل گذشته به‌طور ناگهانی بازنشسته شد و از بسیاری از دستمزدهایش که از قراردادش باقی مانده بود صرف نظر کرد تا به وضعیت اقتصادی باشگاه کمک کند.

این مدافع میانی ۱۵ سال را در تیم اصلی بارسلونا گذراند. او در نوجوانی آکادمی را ترک کرد و به منچستر یونایتد پیوست. در سال ۲۰۰۸ پس از ۴ سال حضور در شیاطین سرخ به بارسا بازگشت. در این گفت‌وگو از او پرسیده شد که آیا پس از بازگشت به بارسلونا شانس رفتن به منچستر یونایتد یا منچستر سیتی را داشته و مایل به این انتقال بوده است یا خیر.

او پاسخ داد: «نه نه، واقعا نه. در دوران بازی‌ام، لحظه‌ای بود که اگر بارسلونا نبود فوتبال را رها می‌کردم. وقتی که ۳۰ ساله بودم اگر بارسلونا نبود فکر نمی‌کنم که می‌توانستم برای تیم دیگری بازی کنم. چون خسته بودم، قبل از آن یک دوران طولانی را گذرانده بودم و بارسلونا برایم همه چیز بود.

اگر پس از آن چهار یا پنج فصل بعد بازی کردم به این دلیل بود که در بارسلونا بودم و عشقم به این باشگاه حس عجیب و بی‌سابقه‌ای بود‌. در غیر این صورت مطمئن نیستم که می‌توانستم فوتبالم را ادامه دهم و قطعا بازنشسته می‌شدم.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (16 اردیبهشت)
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)
  • آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • تفال به حافظ جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است..
  • راز ماندگاری پیکه در فوتبال؛ عشق به بارسا!
  • جمع آوری تمام آب‌های سطحی در دزفول طی سه ساعت
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی