Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده مجموعه "در سایه غزل" گفت: حضور قرآن در ادبیات و اشعار حافظ یکی از دلایل اصلی موفقیت شعر حافظ است. تفسیر قرآن در طول تاریخ به تعداد زیادی انجام شده است. شعر حافظ تفسیری هنرمندانه و زیبایی شناسانه از قرآن کریم است.

سید عباس سجادی نویسنده و شاعر ایرانی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در خصوص تاثیر شعر و شخصیت حافظ بر جامعه حال حاضر ایران گفت: از نظر من مقبول و محبوب‌ترین شاعر ایرانی نزد اکثریت مردم ایران حافظ است و این هیچ دلیل جز اشعار این شاعر بزرگ ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شعر حافظ را فاقد تاریخ مصرف دانست و افزود: آثار وی همه چیز را در خود دارد. حافظ بدون حاشیه جزو مطلوب‌ترین شاعران تاریخ کشور است. وی به قدری در کار خود برجسته است که هیچگاه برای آثارش تاریخ مصرف خاصی را نمی‌شود قائل شد و این بی شک به دلیل شناخت حافظ از گذشته، درک زمان حال خود و نگاه درست به آینده ناشی می‌شود.

نویسنده مجموعه "در سایه غزل" در همین راستا ادامه داد: حافظ چکیده ادبیات ایران است و ماندگارترین شاعر اعصار ایران است. روز بزرگداشت حافظ، روز بزرگداشت شعر ایران است. شعر حافظ آینه معرفت، دین و آیین در ادبیات فارسی است.

وی با اشاره به تاثیر قرآن کریم در اشعار حافظ تصریح کرد: حضور قرآن در ادبیات و اشعار حافظ یکی از دلایل اصلی موفقیت شعر حافظ است. تفسیر قرآن در طول تاریخ به تعداد زیادی انجام شده است. شعر حافظ تفسیری هنرمندانه و زیبایی شناسانه از قرآن کریم است. همه کسانی که به ادیان توحیدی اعتقاد دارند، قرآن را کامل ترین و جامع ترین کتاب آسمانی می‌دانند. وقتی حافظ توسل به قرآن کریم کرده، شعرهایش عمق و جامعیت بیشتری به خود می‌گیرد.

سراینده مجموعه "در سکوت سردم می شود" درباره تاثیر غزلیان حافظ بر ادبیات معاصر ایران تاکید کرد: شعر حافظ تاثیر فراوان و عمده ای در شعر معاصر داشته است. شاعرانی که در نوع خود حافظ زمانه بوده اند. محمدحسین شهریار یکی از بزرگترین شاعران معاصر است که همواره به حافظ ارادت داشته است. دیگر شاعری که زبان شعری نزدیک به حافظ دارد را باید هوشنگ ابتهاج دانست.

سجادی شعر حافظ را شعر زمانه خواند و خاطرنشان کرد: شعر حافظ زمان و مکان نمی‌شناسد. راز ماندگاری حافظ را باید به روز بودن اشعار وی دانست. من فکر می‌کنم همه کسانی که غزل جدی کار می‌کنند ادامه دهنده راه حافظ با زبان شخصی خودشان هستند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم

 رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: این موزه از مجتمع‌های بزرگ فرهنگی و به عنوان یکی از پتانسیل‌های فرهنگی استان اصفهان محسوب می‌شود.

 علی حاجی زکی  با بیان اینکه همگی وظیفه داریم در حفظ و نگهداری اسناد موجود در این موزه تلاش کنیم، افزود: بیش از سه هزار نسخه ثبت شده در موزه وجود دارد که قدیمی‌ترین آن مربوط به حدود ۷۰۰ سال پیش می‌شود.

او گفت: تعداد زیادی قرآن‌های خطی و طلاکوب همچنین قرآن‌هایی با خط مرحوم احمد نیریزی، کتاب روضه شیخ کلینی و کتاب سوال و جواب شیخ مرتضی انصاری در این موزه نگهداری می‌شوند.

حاجی زکی افزود: نوشته‌های سید العراقین، کتاب اسفار اربعه ملاصدرا، کتاب‌های نجومی از دوره ایلخانی، شاهنامه به پنج زبان دنیا، طومار تقسیم آب و حق‌آبه محله دستگرد و جرقویه اصفهان، اسناد دوره ظل السلطان و مظفرالدین شاه از دیگر آثار موزه پیده محسوب می‌شوند که مورد استفاده دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور جهت فعالیت‌های پژوهشی است.

رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: وجود اسناد و مدارک فرهنگی در این موزه ارزش و اهمیت این مجموعه نفیس را صدچندان کرده است و امیدواریم مسوولین استان با کمک‌های مادی و معنوی نسبت به معرفی و حفظ این گنجینه ارزشمند اقدام کنند.

موزه پبده در فولادشهر از توابع شهرستان لنجان، در سال ۱۳۸۹ توسط بخش خصوصی تاسیس شده و پیشتر یکبار توسط نمایندگی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در ایران بعنوان یکی از موزه‌های برتر کشور در زمینه‌های مختلف مانند حفاظت، مرمت و جذب گردشگران خارجی معرفی شده است.

حدود سه هزار نُسخه خطی در موزه پبده فولادشهر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین آثار آن قرآنی با حدود ۷۰۰ سال قدمت است.

حدود ۵۰ موزه وابسته به میراث فرهنگی، بخش خصوصی و سایر نهاد‌ها در استان اصفهان وجود دارد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی