Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@19:46:42 GMT

کودکان کار همچنان جمع‌آوری می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۱۹۶۲۴

کودکان کار همچنان جمع‌آوری می‌شوند

اجتماع > اجتماعی - مهدیه‌تقوی راد:
درحالی‌که روز سه‌شنبه روزبه کردونی، مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت رفاه از توقف طرح جمع‌آوری کودکان کار خبر داده بود، مشاهدات میدانی خبرنگار همشهری نشان می‌دهد که این طرح همچنان در سطح شهر تهران ادامه دارد

و خودروهاي آسيب‌هاي اجتماعي شهرداري روزانه در 3شيفت اقدام به جمع‌آوري كودكان كار، متكدي و معتادان متجاهر مي‌كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سيدمحمد مهدي اسماعيلي، مسئول اجراي اين طرح در شهرداري تهران و مدير اداره آسيب‌هاي اجتماعي سازمان خدمات اجتماعي شهرداري مي‌گويد كه هنوز ابلاغيه‌اي مبني بر توقف طرح جمع‌آوري كودكان كار به شهرداري ارسال نشده است.

محوطه ساختمان شماره2 مركز خدمات اجتماعي شهرداري در خيابان شهيد رجايي شاهد جنب‌و‌جوش مأموران انتظامي، نيروهاي شهرداري و مددكاران سازمان بهزيستي است تا فعاليت روزانه خود را براي ادامه طرح جذب و شناسايي كودكان كار و خياباني كه در روزهاي گذشته هم از آن به‌عنوان «طرح جمع‌آوري كودكان كار» نام مي‌برند، شروع كنند. ساعت حدود 10صبح است؛ 5خودروي ون شهرداري كه روي آنها نوشته شده «فوريت‌هاي خدمات اجتماعي» و به جي‌پي‌اس و چراغ گردان مجهز هستند، محيط حياط مركز را ترك مي‌كنند تا به مناطق از پيش تعيين‌شده رفته و كودكاني را كه هنوز در سر چهارراه‌ها و خيابان‌ها مشغول كار هستند، شناسايي و جمع‌آوري كنند و به مراكز مشخص شده، انتقال دهند. مسير تعيين‌شده براي همراهي خبرنگار و عكاس روزنامه همشهري با يكي از خودروهاي فوريت آسيب‌هاي اجتماعي در منطقه6 تهران است كه بيشترين تعداد شناسايي و جمع‌آوري كودكان كار در مدت اجراي طرح در 2‌ماه گذشته در آن صورت گرفته است.

نخستين محل براي سركشي پارك لاله و تقاطع بلوار كشاورز تعيين مي‌شود. با وجود اينكه در روزهاي ابتدايي طرح بيشترين تعداد بچه‌ها در اين مناطق شناسايي و به مراكز بهزيستي فرستاده شده‌اند اما هيچ كودكي در اين محل مشاهده نمي‌شود. آنطور كه سيدمحمدمهدي اسماعيلي، مدير اداره آسيب‌هاي اجتماعي سازمان خدمات اجتماعي شهرداري مي‌گويد بعد از اجرايي‌شدن اين طرح، كودكان كار نسبت به موضوع حساس شده و به محض مشاهده خودروهاي ون شهرداري از دور يكديگر را خبر مي‌كنند و از محل دور مي‌شوند. بعضي از بچه‌ها هم به محض اينكه توسط مأموران شناسايي و به‌خودروها منتقل مي‌شوند با داد و فرياد دوستان خود را مطلع مي‌كنند و در نتيجه بچه‌ها از محل دور مي‌شوند.

نيم ساعت ماندن در محل و گشت‌زدن در اطراف پارك لاله فايده‌اي ندارد و هيچ بچه‌اي سر چهارراه و خيابان‌هاي اطراف مشاهده نمي‌شود، انگار از اول هيچ بچه‌اي سر اين چهارراه نبوده است. مسير بعدي خودروي فوريت آسيب‌هاي اجتماعي شهرداري ميدان و خيابان فاطمي است. در اين مناطق هم هيچ كودكي مشاهده نمي‌شود. نه بچه‌اي براي پاك كردن شيشه ماشين‌ها در خيابان فاطمي حضور دارد و نه دختر گلفروش و فال‌فروشي ديده مي‌شود. تنها چند متكدي در طول مسير كنار پياده‌رو لم داده‌اند كه مأموران شهرداري از خودرو پياده شده و آنها را به‌خودرو منتقل مي‌كنند تا در پايان ماموريت به مراكز مشخص‌شده، منتقل شوند.

ماشين ادامه مسير مي‌دهد و بالاخره در ابتداي خيابان فلسطين چشم مأموران داخل خودروي گشت به چند پسربچه حدود 10 تا 14، 15ساله مي‌افتد. 4پسر بچه كه هر كدام مايع شيشه‌شوي در دست دارند و روبه‌روي دكه روزنامه‌فروشي نزديك خيابان فلسطين نشسته و بي‌خبر از اطرافشان به گفت‌وگو با هم مشغولند. ناگهان در خودرو باز مي‌شود و مأمور نيروي انتظامي و مددكار سازمان بهزيستي از ون پياده مي‌شوند اما در همين هنگام توجه يكي از بچه‌ها به ماشين فوريت‌هاي اجتماعي شهرداري جلب مي‌شود وآنها فرار را بر قرار ترجيح مي‌دهند؛ كودكان سريع به وسط خيابان مي‌آيند و بدون توجه به بوق خودروهايي كه در بلوار كشاورز در حال تردد هستند، از عرض خيابان عبور مي‌كنند و قبل از هرگونه اقدامي توسط مأموران به وسط بلوار مي‌پرند و با عبور از نهر وسط بلوار و لابه‌لاي درختان خود را به آن سوي خيابان مي‌رسانند و در كوچه مظفر از نظرها ناپديد مي‌شوند. البته در مقابل اين فرار و گريز كودكان كار مأموران چند قدمي بيشتر برنمي‌دارند و ترجيح مي‌دهند، دنبال كودكان فراري ندوند.

آنطور كه اسماعيلي مي‌گويد: براساس دستورالعملي كه به نيروهاي گشت فوريت‌هاي اجتماعي داده شده هيچ نيرويي حق ندارد به زور كودكان را به داخل خودروها راهنمايي كند و درصورت فرار بچه‌ها حق تعقيب آنها را ندارد چرا كه ممكن است در اين تعقيب‌ها سلامت كودكان به خطر بيفتد. همچنين او با اشاره به حضور مددكاران خانم بهزيستي در گشت‌هاي فوريت‌هاي اجتماعي و هنگام جمع‌آوري كودكان مي‌گويد: «مددكاران كاملا آموزش ديده هستند و به كودكان مي‌گويند كه قرار است به چه محل و براي چه منتقل شوند و حتما انتقال آنها به خانواده هايشان اطلاع‌رساني مي‌شود.»

طبق آمارهاي مسئولان سازمان خدمات اجتماعي شهرداري از ابتداي شروع طرح تا روز گذشته 436كودك از سطح شهر تهران جمع‌آوري شده‌اند كه مناطق 6 و 2 بيشترين ميزان جذب و مناطق 20، 13 و 9 كمترين ميزان جذب و شناسايي بچه‌ها را داشته‌اند.
به گفته اسماعيلي، اگر چه در اين طرح از 11دستگاه كه مشخص شده‌اند خواسته شده در اين طرح همكاري كنند، ولي تنها نيروي انتظامي و بهزيستي با شهرداري همكاري مي‌كنند و برخي دستگاه‌ها بابت خدماتي كه به شهرداري ارائه مي‌دهند، هزينه دريافت مي‌كنند. مدير اداره آسيب‌هاي اجتماعي سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تأكيد مي‌كند اين اقدام شهرداري با محوريت فرمانداري تهران انجام شده چرا كه تعداد زيادي از اين بچه‌ها توسط باندهاي تكدي‌گري جذب شده و به‌كار در خيابان‌ها مجبور شده‌اند و در بهترين حالت بابت اين فعاليت‌ها روزانه 15هزار تومان به خانواده‌هايشان پرداخت مي‌شود. درحالي‌كه بچه‌ها از صبح تا حدود ساعت 2نيمه شب در خيابان‌ها مشغول كار هستند.

شيفت كار نخستين گروه مأموران طرح جذب و شناسايي كودكان كار تمام‌شده و خودروهاي ون درحالي‌كه در 2 منطقه، 5كودك پسر و يك دختر را شناسايي و جمع‌آوري كرده‌اند، به مركز خدمات اجتماعي برمي‌گردند تا شيفت دوم كار خود را هنگام عصر شروع كنند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان

رئیس شورای شهر کرمان با بیان اینکه آسفالت کوچه‌ها و خیابان‌های کرمان مناسب نیست، گفت: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت شهر کرمان اختصاص داده شده است. - اخبار استانها -

علیرضا نادری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با بیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بحث شوراها را داریم، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز در راستای سپردن کار مردم به دست خود مردم است.

وی با بیان اینکه امروز مسئولیت اداره شهرها و روستا مستقیماً به شوراهای اسلامی شهر و روستا سپرده شده است که منتخب خود مردم هستند، گفت: مردم شوراها را انتخاب کرده و شوراها در شهر، شهردار را انتخاب می‌کنند.

رئیس شورای شهر کرمان با اشاره به دیگر وظایف شورای اسلامی شهر، بیان کرد: شوراها در حد وظایف و اختیارات خود قانون‌گذاری برای شهرداری را انجام داده، تصویب طرح و لایحه برای اجرا در شهر و نظارت بر کار شهرداری را به عهده دارند.

وی به مهمترین طرح و برنامه‌‌های شورای اسلامی شهر کرمان در این دوره نیز اشاره کرد و افزود: در این دوره توجه عادلانه به کل شهر و آبادانی و زیباسازی شهر توسط شورای شهر و شهردار مدنظر است.

نادری با بیان اینکه در این دوره شورا تلاش کردیم که عادلانه به کل شهر رسیدگی شود تا خدمات در یک نقطه متمرکز نشده و در یک نقطه از شهر محرومیت نداشته باشیم، ادامه داد: در این دوره کار را از نقاط محروم شهر آغاز کردیم و تاکنون نیز کارهای خوبی انجام شده است.

وی با اشاره با اقدامات انجام شده در حوزه زیباسازی، آسفالت، پیاده‌روسازی، کارهای فرهنگی، مسائل تاریخی و فرهنگی و مذهبی، گفت: در همه این حوزه‌ها تلاش شده که نگاه متوازن و متعادلی داشته باشیم و شهر را برای مردم به یک مکان دلپذیر و آرام‌بخش تبدیل کنیم.

رئیس شورای شهر کرمان با بیان اینکه این اقدامات آغاز شده البته هنوز با حد اعلا نرسیدیم اما تلاش خود را کردیم تا حد امکان شهر از حالت دو قطبی بودن خارج کنیم و عدالت را در آبادانی شهر داشته باشیم، افزود: در این دوره توجه ویژه به مناطق محروم بیشتر مدنظر بوده است.

وی با اشاره به تغییر شهردار کرمان، گفت: شهردار قبلی کرمان فردی دلسوز و سالم بود اما انتظار داشتیم که شهر را متحول کند اما انتظارات ما از شهردار قبلی برآورده نشد و زمانی که به گزینه بهتری رسیدیم شهردار جدید را جایگزین وی کردیم و حکم شهردار جدید در وزارت کشور شرف صدور است.

نادری با اشاره به بودجه و درآمدهای ضعیف شهرداری کرمان باعث شد که به شهر توجه زیادی نشود، ادامه داد: در این دوره از شورای شهر هم توجه به مناطق محروم شدت گرفت و هم افزایش درآمد و بودجه شهرداری را داشتیم.

وی با بیان اینکه بودجه شهرداری کرمان در ابتدای این دوره شورای اسلامی شهر هزار و 300 میلیارد تومان بود که این عدد در سال 1403 به 7 هزار و 800 میلیارد تومان رسیده است، گفت: امیدواریم که با همین روند آبادانی شهر هم انجام شود.

رئیس شورای شهر کرمان با اشاره به اینکه وضعیت پیاده‌روها، جداول و آسفالت کوچه‌ها و خیابان‌های شهر کرمان نامناسب و مطالبه مردم در این حوزه کاملاً درست است، بیان کرد: در بودجه امسال شهرداری حدود 700 میلیارد تومان برای آسفالت شهر کرمان اختصاص داده شده که بی‌‌سابقه است.

وی با بیان اینکه امسال توجه ویژه‌ای به بحث آسفالت، پیاده‌روسازی و جدول‌گذاری در شهر کرمان شده است، ادامه داد: امیدوار هستیم که امسال مردم کرمان حرکت قابل توجهی را در سطح شهر شاهد باشند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • پیش‌بینی ۱۵ میلیارد تومان برای تملک پارکینگ در منطقه دو شهرداری قم
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟