Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@02:11:33 GMT

تنور داغ مواد غذایی تقلبی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۳۳۸۳۹

تنور داغ مواد غذایی تقلبی

اگر به افکار عمومی رجوع کنیم، خیلی‌ها نسبت به سلامت مواد غذایی که در بازار عرضه می‌شود، بدبین هستند.

داستان دنباله‌دار سبزی‌هایی که با فاضلاب آبیاری می‌شود، فقط یک چشمه کوچک از ناسالم بودن مواد غذایی در دسترس است که خود عامل بروز بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر است.

کلاهبرداری‌ها در حوزه صنایع غذایی کم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا بندرت پیش می‌آید فروشنده‌ای، عسل طبیعی بفروشد و آن را با انواع قندهای مصنوعی، شیرین نکند. بسیاری از آبلیموهای صنعتی، حاوی اسیدسیتریک بالا هستند و حتی گاهی اصلا لیمویی در آنها به کار نرفته است. خیلی اوقات هم در مرحله تولید مواد غذایی، از رنگ‌ها و افزودنی‌های غیرمجاز یا نگهدارنده‌های غیرقانونی استفاده می‌شود.

نمونه مشهور تقلب‌های غذایی، وجود روغن پالم در شیر خوراکی است که با حساسیت رسانه‌ها، حالا استفاده از روغن پالم در شیر ممنوع شده و استفاده از این روغن گیاهی به استفاده در برخی صنایع غذایی مثل درست کردن بستنی‌ها محدود شده است.

استفاد از جوهر لیمو یا جوهر کاه در آبلیمو، اضافه روغن‌های ارزانقیمت در ظروف روغن گرانقیمت زیتون، اضافه کردن کاکل ذرت در زعفران، افزودن پودر استخوان یا مواد ازته غیرپروتئینی به فرآورده‌های گوشتی، ترکیب کردن شیر با وایتکس، افزودن جوش‌شیرین در نان و اضافه کردن پودر کدو به رب‌های خانگی، فقط یک چشمه کوچک از انواع و اقسام تقلب‌ها و تخلف‌های مواد غذایی است که جان و مال مردم را نشانه‌رفته است.

البته نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هم این‌گونه تقلب‌ های غذایی را تکذیب نمی‌کند و تصریح می‌کند: بیشترین نگرانی ما مربوط به تقلب در بخش غذا در سطح بازار است، زیرا بیشترین تقلب‌ها مربوط به صنایع غذایی است.

این مقام مسئول برای جلوگیری از این‌گونه تخلفات، یادآوری می‌کند: ما در سازمان ملی استاندارد ایران به دنبال اجرای سیاست یکپارچه‌سازی کنترل غذا در حوزه‌های کیفیت، ایمنی و اصالت‌سنجی مواد غذایی هستیم.

از سوی دیگر، مریم هاشمی، متخصص صنایع غذایی در گفت‌وگو با جام‌جم معتقد است باوجود این‌گونه تقلب‌ها، مردم حق دارند نگران سلامت مواد غذایی خود باشند.

به گفته او، رسانه‌ها و دیگر نهادهای فرهنگ‌ساز باید با توان بیشتری به میدان بیایند تا به مردم آگاهی ببخشند و آنها را به سمت مطالبه‌گری برای افزایش سلامت مواد غذایی سوق دهند.

این عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، وابسته به وزارت جهاد کشاورزی بر این باور است که نباید فکر کنیم افزایش سلامت و کیفیت مواد غذایی، فقط وظیفه یک یا چند نهاد خاص است، بلکه باید عزم ملی در میان باشد تا استانداردهای مواد غذایی ارتقا پیدا کند.

او مثال می‌زند: وقتی پای خاک و آب‌و‌هوای آلوده در میان باشد، طبیعی است که مواد غذایی ناسالمی تولید و بر سر سفره مردم توزیع می‌شود. بنابراین به همین راحتی می‌بینیم که تولید و توزیع مواد غذایی سالم، یک چرخه وسیع و طولانی است که باید همه نهادهای مسئول و مردم با یکدیگر مشارکت داشته باشند تا غذایی سالم بین مردم توزیع شود.

تغذیه ناسالم؛ شیوع بیماری

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، عامل بیش از 75 درصد مرگ‌ها به بیماری‌های غیرواگیر برمی‌گردد؛ بیماری‌هایی که یکی از مهم‌ترین دلایل بروز آن، تغذیه ناسالم است.

پیشتر‌ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در اظهارنظری قابل تامل، هشدار داده بود: 80 درصد مردم تغذیه ناسالم دارند و 44 درصد مرگ‌های قبل از 70 سالگی به تغذیه نامناسب و بیماری‌های غیرواگیر ناشی از آن مرتبط است. به گفته زهرا عبداللهی، تغذیه سالم نقش بسیار مهمی در کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها دارد، به طوری که 80 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و 30 درصد سرطان‌ها با تغذیه سالم قابل پیشگیری هستند.

بی‌اهمیت مثل‌ نشان استاندارد

امروز را روز جهانی استاندارد نامگذاری کرده‌اند. استانداردها در حوزه صنایع غذایی بسیار کاربرد دارند؛ طوری که این روزها خیلی‌ها تلاش می‌کنند فرآورده غذایی را انتخاب کنند که نشان استاندارد داشته باشد، اما در این بین هنوز هم برای خیلی‌ها استاندارد بودن مواد غذایی اهمیت ندارد و مثلا نسبت به خرید اجناس فله‌ای از دستفروشان، حساسیتی ندارند.

محمدحسین عزیزی، رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در گفت‌وگو با جام‌جم درباره وضع‌ استانداردهای مواد غذایی در ایران می‌گوید: مفهوم استاندارد از کشورهای توسعه‌یافته، وام گرفته شده و سپس این استانداردها با توجه به مولفه‌ها و متغیرهای داخلی، بومی‌سازی شده است.

استاد دانشگاه تربیت مدرس تاکید می‌کند: استاندارد به معنای حداقل شرایط قابل قبول کیفیت یک محصول غذایی است و در واقع برخلاف تصور مردم، استاندارد بودن یک محصول غذایی الزاما به معنای کیفیت بالای آن فرآورده نیست. هر چند امکان دارد کیفیت یک فرآورده غذایی، بسیار بالاتر از استانداردهای تعریف شده باشد.

به گفته عزیزی، استانداردهای داخلی که برای صنایع غذایی در نظر گرفته‌ایم برای صادرات چندان کاربردی ندارد، زیرا هر کشور واردکننده مواد غذایی، استانداردهای خود را دارد و در نتیجه از کشور متقاضی صادرات مواد غذایی هم می‌خواهد که همان استانداردهای غذایی مورد نظرش را اعمال کند.

ما دو نوع استاندارد مواد غذایی در کشور داریم که عزیزی در توضیح آنها بیان می‌کند: در حوزه صنایع غذایی، یک استاندارد اجباری داریم که همه تولیدکنندگان ملزم به رعایت آن هستند و یک استاندارد تشویقی داریم که اگر تولیدکنندگان مواد غذایی، این استانداردها را رعایت کنند، می‌توانند نشان‌های مختلفی را روی محصول خود درج کنند که این استانداردهای تشویقی معمولا در برخی حرفه‌ها مثل قنادی، کاربرد بیشتری دارد.

عزیزی به یکی از مشکلات حوزه استاندارد صنایع غذایی اشاره می‌کند و می‌گوید: خیلی اوقات پیش می‌آید که بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد درباره سلامت یک محصول، اختلاف نظر پیش می‌آید که برای رفع این مشکل در کشور نیاز است یک تفاهم و همکاری بین این دو سازمان وجود داشته باشد و نهادهای فرادستی نیز به این اختلاف نظرها نظارت کنند. به هر حال، کارشناسان صنایع غذایی تاکید دارند تا وقتی غذای سالم در اختیار همگان قرار نگیرد و استانداردهای موادغذایی رعایت نشود، نمی‌توان امیدی به کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر در جامعه داشت. ارتقای استانداردهای مواد غذایی، کف انتظارات مردمی است که توقع دارند حداقل محصولات غذایی سالم را به خانه ببرند و غذای ناسالم، قاتل جانشان نشود.

امین جلالوند - جامعه

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۳۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

17 درمان سریع خانگی التهاب معده

التهاب معده یکی از مشکلات رایج گوارشی برای افراد می باشد و برای هر فرد علائم و نشانه های مختلفی دارد . افراد مبتلا به این مشکل ، ممکن است که احساسی شبیه به سیری داشته باشند و همچنین با مشکلاتی مثل استفراغ ، سوزش معده ، از دست دادن اشتها ، نفخ ، کاهش وزن روبرو شوند.

به گزارش نمناک، بسیاری از آن ها نیز هیچ علائمی ندارند . این بیماری ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن شامل مصرف بیش از حد بعضی از دارو ها ، مانند:آسپرین است.

در چنین حالتی ممکن است که مشکلاتی مثل خونریزی و تومور نیز در فرد به وجود بیاید . علت اصلی آن نیز معمولا کمبود ویتامین B12 و یا باکتری ها است .

درمان التهاب معده با این راهکارهای خانگی 1. دانه کاروم

دانه کاروم مانند یک دارو برای مشکلات گوارشی و معده عمل می کند و داروی طبیعی برای ترش کردن معده محسوب می شود.

طرز استفاده :

روش اول

چهار قاشق چای خوری دانه کاروم را با دو فنجان آب ترکیب کنید. سپس تا جایی که نصف آب بخار شود ، آن را بجوشانید. دوبار در روز آن را بنوشید تا جایی که علائم از بین بروند.

روش دوم

دانه کاروم ، زنجبیل خشک و نمک سیاه را هر کدام به اندازه یک قاشق چای خوری تهیه کنید. همه آن ها را ترکیب کرده و یک لیوان آب گرم به آنها اضافه کنید. سه بار در روز از این ترکیب استفاده کنید تا علائم از بین بروند.

روش سوم

یک قاشق چای خوری پودر دانه کاروم را با نصف قاشق چای خوری نمک سیاه ترکیب کنید. همه مواد را با یک لیوان آبدوغ ترکیب نمایید. دوبار در روز آن را بنوشید.

2. زنجبیل

زنجبیل یکی از بهترین راه ها برای درمان التهاب معده است و دارای خواص آنتی باکتریایی و ضد التهابی می باشد.

طرز استفاده :

روش اول :

یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل خرد شده را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید. سپس روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آب آن را جدا کرده و کمی عسل به آن اضافه نمایید. به مدت یک هفته ، دو الی سه بار در روز از این ترکیب جرعه جرعه میل کنید.

اگر وقت ندارید که این چای را تهیه کنید ، مقداری ریشه زنجبیل را بجوید.

نکته :زنجبیل در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مصرف قرص های رقیق کننده خون نباید استفاده شود.

روش دوم :

یک قاشق چای خوری آب زنجبیل را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید. دو بار در روز قبل از غذا آن را میل کنید. این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام دهید تا علائم شما بهبودی پیدا کنند. 3. میخک

این گیاه ترشح مایع گوارشی را تحریک کرده و باعث حرکت غذا در لوله گوارش شده و موجب تجزیه مواد غذایی دیرهضم مانند چربی ها و پروتئین ها خواهد شد.

طرز استفاده :

20 قطره از عصاره میخک را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

4. ماست

ماست یکی از بهترین مواد خوراکی موجود در رژیم غذایی است و حاوی پروبیوتیک بالایی است که از معده محافظت می کند.

طرز استفاده :

روش اول :

نصف یک فنجان ماست را روزانه میل کنید . به طور منظم این کار را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

روش دوم :

همچنین می توانید ماست را با موز و عسل هم ترکیب کنید و دو الی سه بار در روز از این اسموتی میل کنید. این راهکار را هر روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

5. آب کلم

کلم یکی از بهترین درمان های ضد التهاب و حاوی ویتامین U است و مشکلات معده را در عرض چند روز درمان می کند.

طرز استفاده :

کمی برگ کلم را با نصف فنجان آب ترکیب کنید. آن را با شکم خالی و به مدت یک الی دو بار در روز میل کنید تا علائم شما برطرف گردند. 6. بابونه :

این گیاه برای کاهش استرس بسیار مفید است و از آنجایی که استرس نفخ را افزیش می دهد و باعث حالت تهوع می شود ، بنابراین بابونه برای التهاب معده نیز بسیار مفید خواهد بود.

طرز استفاده :

گیه بابونه را بجوشانید و بعد از دم کردن ، هر شب قبل از خواب تا زمان بهبودی بنوشید.

7. رازیانه

رازیانه دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و علائم التهابی معده را نیز برطرف می کند.

طرز استفاده :

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را با کمی آب داغ ترکیب کنید. اجازه دهید که ده دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و دو الی سه بار در روز این ترکیب را میل کنید. بهتر است که فقط یک هفته این کار را انجام دهید.

به جای روش بالا همچنین می توانید بعد از هر وعده غذایی کمی دانه رازیانه را بجوید.

8. آبلیمو

آبلیمو دارای خواص قلیایی است و می تواند اسید معده را خنثی و التهاب را به مرور از بین ببرد.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری آبلیمو را به یک لیوان آب گرم بیفزیید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

9. جعفری

جعفری حاوی ویتامین K1 و پتاسیم است و اسید اضافه در معده را کاهش می دهد و به نوعی آرام بخش معده محسوب می گردد.

طرز استفاده :

3 الی 4 قاشق چای خوری برگ جفری خرد شده را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. 15 دقیقه بعد از دم کردن، آن را جرعه جرعه بنوشید. این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید تا علائم ناپدید شوند. 10. عسل

عسل یکی از بهترین درمان های خانگی برای اکثر مشکلات و همچنین معده می باشد . پس نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنید.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید. یک بار در روز با شکم خالی این ترکیب را میل کنید. این روش را تا جایی پیاده کنید که التهاب و سوزش معده شما کاملا از بین بروند. 11. دارچین 

دارچین گیاهی است که هضم غذا را سریع و آسان تر خواهد کرد و برای رفع نفخ و التهاب معده نیز بسیار موثر خواهد بود.

طرز استفاده :

دارچین را به غذاهای خود اضافه کنید و جز روتین رژیم غذایی خود بگنجانید . اگر طعم دارچین در هر غذایی مناسب نبود ، می توانید در چای از آن استفاده کنید.

12. نعناع

یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری از نفخ معده نعناع است که حالت تهوع را تسکین داده ، نفخ معده را کاهش داده و باعث تقویت مزاج خواهد شد و همچنین هضم غذا را آسان تر می کند.

طرز استفاده :

مقداری برگ نعنا را در آب بجوشانید و به صورت دم کرده دو بار در روز بنوشید.

13. روغن زیتون

روغن زیتون یکی از بهترین و موثرترین درمان های خانگی برای التهاب معده است ، همچنین معده را نرم کرده و با باکتری های عامل التهاب معده مبارزه می کند.

طرز استفاده :

روش اول

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را یک بار در روز با شکم خالی بنوشید. این پروسه را هر روز تکرار کنید.

مواد غذایی که نباید خورد

مصرف فلفل قرمز ، گوشت قرمز ، قهوه ، شیرینی جات ، نوشابه ، غذهای شور و دودی ، غذای ترش ، پروتئین ، ترشی ، سرکه ، غذاهای مانده ، مواد غذایی دارای سلنیوم را کاهش دهید زیرا این مواد میزان اسیدیته معده را افزایش داده و بر روی دیوار معده اثر گذاشته و باعث افزایش التهاب معده خواهند شد.

مواد غذایی که باید خورد

به جز موادی که در قسمت های منع شده آوردیم ، سایر مواد غذایی هیچ گونه خطری برای التهاب معده نخواهند داشت و این درباره افراد مبتلا به زخم معده نیز صدق می کند.

آیا مصرف حبوبات برای التهاب معده مجز و بی خطر است ؟

بیماران می توانند از حبوبات که حاوی مقدار زیادی پروتئین های گیاهی است ، مصرف کنند اما با ذکر این نکته که فرد بیمار تحرک داشته باشد که در غیر اینصورت مواد روی هم انباشته شده و باعث نفخ و درد شکم خواهند شد.

سایر راهکارهای اضافه تر از میوه هایی مثل گریپ فروت ، سیب و ... بیشتر استفاده کنید. حداقل دو ساعت قبل از خواب شام را میل کرده باشید. همراه با غذا آب ننوشید اما در طول روز به اندازه کافی آب مصرف کنید. از مواد غذایی و مکمل هایی که حاوی ویتامین C، E و B12 هستند، بیشتر استفاده کنید. غذا را آرام آرام خورده و کامل بجوید. از وعده های غذایی کم تر به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز استفاده کنید. سیگار را ترک کنید. استرس را از خودتان دور کنید. یوگا و مدیتیشن انجام دهید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده