Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - غارهای کشور درجه‌بندی می‌شوند و بدین‌ترتیب گامی مهم در راستای صیانت از آنها برداشته می‌شود.

جواد نظامدوست، عضو كارگروه غارشناسي كشور ديروز در گفت‌وگو با ايسنا اعلام كرد كه غارهاي كشور درجه‌بندي مي‌شوند تا بدين‌ترتيب مشخص شود ميزان دخالت انسان در هر غار بايد چه اندازه باشد. رئيس سابق انجمن غار و غارشناسي ايرانيان افزود: فاجعه‌اي كه غارهاي ايران را تهديد مي‌كند اين است كه سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي و بخش خصوصي كه به بهانه گردشگري كردن غارها از قدرت دولتي و سرمايه استفاده مي‌كنند به معضلي براي غارها تبديل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي گفت: بعد از 2سال كارگروه غارشناسي كشور موفق شده تا آيين‌نامه‌اي برابر با استاندارد جهاني حفاظت از غارها تدوين و اين آيين‌نامه را به تمام ادارات كل محيط‌زيست استان‌ها ابلاغ كند.

وي افزود: اين آيين‌نامه «حفاظت و بهره‌برداري از غارها » نام دارد و از آنجا كه رئيس كارگروه غارشناسي كشور معاون سازمان حفاظت محيط‌زيست نيز هست، اين نامه به ادارات محيط‌زيست ابلاغ شده است. به گفته نظامدوست در اين آيين‌نامه قرار است شناسايي و درجه‌بندي غارها و نحوه درجه‌بندي آنها در هر استان انجام شود. به اين ترتيب تعداد غارها در هر استان مشخص ‌شده و هر غار با عنوان محل زندگي جانوران، باستان‌شناسي، قدمت و... داراي امتياز مي‌شود.

وي افزود: طبق اين آيين‌نامه، غارهاي درجه يك غارهايي هستند كه حضور گردشگران در آنها ممنوع است و تنها براي مطالعات و تحقيقات دانشگاهي مي‌توان از آنها استفاده كرد. غارهاي درجه2 غارهايي هستند كه بايد تحت شرايط و نظر كارگروه باشند. درغارهاي درجه3 نيز افراد مي‌توانند حضور داشته باشند. اما غارهاي درجه 4غارهايي هستند كه هيچ آثاري در آنها وجود ندارد و با يك حفره آهكي خاتمه مي‌يابند و از نظر تاريخي نيز اثر قابل ملاحظه‌اي ندارند.

نظامدوست با تأكيد بر اين موضوع كه برخي آسيب‌هايي كه به غارها زده مي‌شود غيرقابل جبران است گفت: تصميمات گردشگري و برخي از مردم، برخي غارها را به روزي انداخته‌اند كه نجات آنها غيرممكن است؛ به اين معنا كه گرچه زماني آب اين غارها قابل شرب بود ولي اكنون آب باقيمانده در آنها مضر است.

اين غارنورد بيان كرد: برخي از افراد تصور مي‌كنند تا غاري كشف شد بايد در آن نورپردازي كرده و مسير رفت‌وآمد در آن را براي مردم هموار كنند درحالي‌كه اينطور نيست. غارها بايد محلي براي حضور حيواناتي باشند كه سال‌ها در آن نقطه زيسته‌اند. به‌عنوان مثال اگر غاري كه محل زيست خفاش‌هاست را به محل رفت‌وآمد انسان تبديل كنيم، خفاش از محل زندگي خودش جدا مي‌شود و نخستين صدمه به زمين‌هاي زراعي اطراف غار وارد مي‌شود و محصولات اين زمين‌ها طي 3سال آفت زده مي‌شوند چون وظيفه خفاش اين بوده كه حشرات موذي را شكار كند و حالا وقتي خفاش‌ها از اين غارها رانده مي‌شوند آفت به جان زمين‌هاي كشاورزي مي‌افتد.

در همین زمینه: غارها ؛ ذخیره‌گاه‌های آب و یخ غارها؛ سرمایه‌های از دست رفته ایران غارهای ایران به سرعت در حال نابودی است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا مظهری افزود: نسخه پیچی و فروش دارو همچنان تحت کنترل مسئول فنی داروخانه ها است و فقط حمل دارو با ابلاغ این آئین نامه با استفاده از سکوهای اینترنتی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: این آئین نامه با رعایت اصول حفظ سلامت بیماران، موجب سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز می‌شود.

مظهری افزود: توزیع دارو بر بستر اینترنت به زودی به صورت آزمایشی در چند شهر با دستور وزیر بهداشت آغاز می‌شود و بعد از ۶ ماه در سراسر کشور پوشش داده می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: بیماران با استفاده از سکوهای اینترنتی برای انتخاب نزدیک‌ترین داروخانه به محل سکونت می‌توانند داروی خود را سریع‌تر دریافت کنند.

کد خبر 6090389 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • کارخانجات آردسازی مازندران درجه‌بندی می‌شوند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع