Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- مدير کل امور روستايي استانداري خوزستان، بر استفاده از ظرفيت اين کانون ها براي رفع مشکلات فرهنگي روستاها تاکيد کرد و اظهار داشت: خانواده زيربناي اقتصاد مقاومتي است و کانون‌هاي مساجد مي‌ توانند اين فرهنگ را به خانواده‌ ها منتقل کنند.
به گزارش خبرگزاري آريا، سيد عبدالله حسيني، مدير کل امور روستايي استانداري خوزستان، در همايش منتخبين کانون هاي مساجد روستايي استان که در سالن اجتماعات اداره کل فرهگ و ارشاد اسلامي خوزستان برگزار شد، گفت: طي دو سالي که در اداره کل امور روستايي فعاليت دارم از بيش از يک هزار روستاي شناسنامه‌دار و داراي دهياري بازديد ميداني داشتيم و مسائل و مشکلات روستاها را رصد کرديم و به اين نتيجه رسيديم که در هر صورت بايد براي رفع اين مشکلات تلاش کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با يبان اينکه در بخش فرهنگي روستاها با مشکلات حادي مواجه هستيم که بايد راهکاري براي درمان آن پيدا کنيم، افزود: کانون هاي مساجد نقش مهمي در اين زمينه دارند و بايد از ظرفيت اين کانون ها براي رفع مشکلات فرهنگي روستاها استفاده کرد.
وي با اشاره به اينکه تکامل نهضت اسلامي ما از مساجد شروع شد و امروز هم مساجد هستند که مي توانند در اين زمينه کارهاي بسياري انجام دهند، اضافه کرد: مسائل، مشکلات و تهديدات نبايد ما را مايوس کند و از طرفي هم نبايد آنها را انکار کرد و بايد با رصد و مديريت درست و هم‌افزايي در رفع آنها تلاش کنيم.
حسيني، با بيان اينکه مساجد مي توانند به ما کمک کنند تا بتوانيم در بخش روستايي کار کنيم، ادامه داد: از سال ٥٩ تا کنون جمعيت روستايي بسيار کم شده و امروز ميانگين جمعيت روستايي ما در کشور ٢٦ و در خوزستان ٢٤ درصد است و نشان از مهاجرت روستائيان به شهرها دارد.
وي با اشاره به اينکه مباحثي در روستاها وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده و کانون هاي مساجد مي‌توانند در رصد اين مشکلات و رفع آنها همکاري کنند، گفت: کانون هاي مساجد خط مقدم توسعه و آباداني روستاها در بخش فرهنگي، اجتماعي، عمراني و اقتصادي هستند.
مدير کل امور روستايي استانداري خوزستان، عنوان کرد: دهياري ها، شوراهاي روستا و کانون هاي مساجد به عنوان سه بازوي مهم توسعه و عمران روستاها، بايد کار فرهنگي در روستا انجام دهند و تا ريشه کار فرهنگي در روستاها را تقويت نکنيم نمي توانيم روستاها را ارتقا دهيم و سرمايه‎‌گذاري‌ها هم به نتيجه نمي رسد.
وي روستاها را خط مقدم توسعه کشور دانست و با بيان اينکه معضل امروز روستاها مسائل فرهنگي است که بايد شناسايي و آسيب شناسي شوند، اظهار کرد: مقام معظم رهبري بر توجه به اقتصاد مقاومتي تاکيد دارند،براي تحقق اين طرح بايد از خانواده ها شروع شود چرا که اقتصاد خانواده يکي از آسيب هايي است که کمتر به آن توجه شده است.
حسيني، گفت: در خانواده ها بايد بر روي مباحثي همچون پرهيز از اسراف و برنامه ريزي اقتصادي در خانواده کار کرد، اقتصاد مقاومتي با شعار عملياتي نمي شود و بايد به تحقق آن کمک کنيم، خانواده زيربناي اقتصاد مقاومتي است و کانون‌هاي مساجد مي‌ توانند اين فرهنگ را به خانواده‌ ها منتقل کنند.
وي با تاکيد بر اينکه بايد از حالت سستي خارج شويم و مسائل اقتصادي را ريشه اي حل کنيم، ياد آور شد: ما چقدر براي روستاها به عنوان خط مقدم توليد و اشتغال در جامعه کار کرديم؟ خوزستان داراي استعدادها، ظرفيت ها و پتانسيل هاي فراواني است که مي تواند با هم‌افزايي و همکاري از اين ظرفيت ها در جهت اشتغال جوانان کار کرد.
وي با اشاره به اختصاص تسهيلات ١,٥ ميليارد دلاري جهت توسعه و توليد روستاهاي کشور، ابراز کرد: در اين زمينه بايد طرح هاي اشتغالزايي در زمينه صنايع تبديلي، کشاورزي، صنايع دستي و ... ارائه دهيم تا بتوانيم از اين اعتبار جهت ايجاد اشتغال روستاها بهره مند شويم.
مدير کل امور روستايي استانداري خوزستان، با بيان اينکه امروزه مهمترين تهديد روستاها اشغال روستايي است که بايد از اين ظرفيت استفاده کنيم، گفت: بايد از اين ظرفيت کانون هاي مساجد براي عمران و آباداني روستاها استفاده کرد و با هم افزايي و مشارکت دهياران و شوراها مسائل و مشکلات اين بخش را حل کنيم.
وي با اشاره به اينکه بايد طرح و برنامه ارائه شود تا بتوانيم هزينه کنيم، افزود: براي اين منظور بناست تفاهم‌‌نامه اي ميان کانون ‌هاي مساجد و اداره ‌کل امور روستايي منعقد شود تا کانون ها در زمينه هاي مختلف، طرح و برنامه ارائه دهند و براي اجرايي کردن آنها حمايت هاي مالي از سوي امور روستايي صورت مي گيرد.
وي با تاکيد بر اينکه ما وظيفه داريم از اعتبارات ارزش افزوده در صورت ارائه طرح هاي فرهنگي، اجتماعي، مذهبي، اقتصادي، بهداشت، امنيت و ... به کانون‌هاي مساجد کمک کنيم، ادامه داد: بايد از ظرفيت مردم خوب استفاده شود چرا که مردم دوست دارند براي عمران و آباداني شهر و روستاي خود مشارکت کنند ولي بايد اعتماد مردم را جلب کنيم تا همکاري کنند.
حسيني، با بيان اينکه بايد مسئوليت‌پذيري را در جوانان و نوجوانان تقويت و نهادينه کنيم، گفت: کانون هاي مساجد بايد در کنار انجام فعاليت هاي فرهنگي، هنري و ديني، آموزش هايي در رابطه با مسئوليت پذيري به جوانان و نوجوانان ارائه دهند و در اين زمينه کار کنند.
وي همچنين در خصوص توجه به بحث زکات، عنوان کرد: ما از زکات غافل شديم، در حال حاضر سه ميليون و ٥٠٠ هزار راس دام در استان داريم، سالانه يک ميليون و ٤٠٠ هزار تن گندم و ٣٠٠ هزار تن خرما برداشت مي‌شود که با کمک ٢ هزار دهيار و ٦ هزار و ٢٥٠ عضو شوراي روستاها با ترويج فرهنگ زکات، مبالغ جمع آوري شده را براي آباداني و اشتغال روستاها هزينه کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۷۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • لزوم استفاده از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای طرح‌های مسکن روستایی
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!