Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهداف پشت پرده فعالیت رسانه‌ای حزب دمکرات کردستان عراق حکایت از سناریوی دیگری دارد که بارزانی‌ها در این مقطع برای اکراد و دیگر قومیت‌های عراق تداراک دیده‌اند.

ادریس سلیمانی، خبرنگار خبرگزاری تسنیم در اقلیم کردستان عراق:ایستادگی قاطع بغداد و کشورهای منطقه در قبال رفراندوم برگزارشده مسعود بارزانی و عدم تحقق وعده استقلال، این حزب را در آستانه شکست بزرگی قرار داده است و ضرورت مذاکره و گفتگوی اقلیم کردستان با حکومت مرکزی با هدف چاره‌یابی مشکلات موجود که از سوی شماری از احزاب تاثیرگذار دیگر کرد اعلام شده بارزانی‌ها را به این واقعیت رسانیده است که در صورت مذاکرات کردها با بغداد و رسیدن به توافق رفع مشکلات، باز هم بازنده اصلی، این حزب و سران آن خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط است که با هدف خلق بحرانی دیگر در اقلیم کردستان و انحراف از شکست اهداف رفراندومی از طریق رسانه‌های اقماری خود به ویژه شبکه‌های خبری «روداو» و «کردستان 24» سخت در تلاش است آتش جنگ داخلی را در کرکوک برافروزد. اهداف پشت پرده فعالیت رسانه‌ای حزب دمکرات کردستان عراق حکایت از سناریوی دیگری دارد که بارزانی‌ها در این مقطع برای اکراد و دیگر قومیت‌های عراق تداراک دیده‌اند.

گزارش‌ها از اقدامات رسانه‌ای این روزهای بارزانی‌ها

سایت lvinpress در گزارشی با اشاره به وضعیت کرکوک به نقل از شماری از اعضای اتحادیه میهنی کردستان در این شهر تاکید کرده است که اقدامات امنیتی حزب دمکرات کردستان و رسانه‌های اقماری آنان با هدف آشوب بیشتر در کرکوک صورت می‌گیرد. این اعضای اتحادیه میهنی کردستان که شمار آنها به یکصد نفر رسیده است از تعبیر رسانه‌های دو عموزاده برای شبکه‌های روداو و کردستان 24 استفاده کرده‌اند. شبکه روداو متعلق به نچیروان بارزانی و کردستان 24 هم متعلق به مسرور بارزانی است که این روزها جنگ روانی شدیدی را علیه حکومت عراق و متحدان منطقه‌ای آن به راه انداخته‌اند. اعضای اتحادیه میهنی تاکید کرده‌اند که این رسانه‌ها زندگی مسالمت‌آمیز ساکنین کرکوک و امنیت و ثبات این شهر را نشانه گرفته‌اند. این اعضاء اعلام کرده‌اند که هیچ تحرک خاص نظامی از سوی نیروهای عراقی در کرکوک مشاهده نشده است و نیروهای امنیتی وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق عامدانه در پی به آشوب کشاندن منطقه هستند. شایان ذکر است رسانه‌های وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق روز جمعه تلاش فراگیر و مشترکی را با هدف تنش در روابط نیروهای پیشمرگ و ارتش و دیگر نیروهای عراق انجام دادند.

از سوی دیگر و به گزارش سایت مذکور، فرمانده میدانی نیروهای آمریکا مستقر در اقلیم کردستان عراق اعلام کرده است که حکومت مرکزی برنامه‌ای برای حضور نظامی در کرکوک نداشته و اقدامات رسانه‌ای حزب دمکرات کردستان سناریوی ویژه‌ای است که با هدف جنگ روانی صورت می‌گیرد.

خانواده جلال طالبانی و دو پیام همزمان

فرزند ارشد جلال طالبانی رئیس‌جمهوری سابق عراق در پیامی با اشاره به وضعیت کرکوک، لازم دانسته است که شورای استانی جدیدی برای این استان تشکیل و حتی در صورت لزوم شخص دیگری به عنوان استاندار تعیین شود. پاول طالبانی از تمامی جریان‌های سیاسی درخواست کرده است در ادامه راه رئیس‌جمهوری سابق عراق با هدف نجات مردم اقلیم کردستان و عراق از وضعیت کنونی همکار آنان باشند. در این پیام همچنین آغاز گفتگوهای بدون پیش‌شرط در چارچوب قانون اساسی عراق درخواست شده است. فرزند طالبانی تاکید کرده است که نمایندگان فراکسیون اتحادیه میهنی کردستان در پارلمان عراق به بغداد برگردند و از اداره مشترک برای آینده کرکوک سخن گفته است. وی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به مشکلات اربیل و بغداد در زمینه نفت و گاز گفته است که شفافیت در درآمدهای نفت و گاز در راستای منافع مردم اقلیم کردستان و عراق ضروری است. پاول طالبانی تاکید کرده است که اتحادیه میهنی کردستان لازم است نقشه راه دبیرکل فقید خود را مجدانه پیگیری کند زیرا در غیر اینصورت حزب جلال طالبانی نخواهد بود.

همزمان با این پیام، «هیرو ابراهیم احمد» همسر دبیرکل فقید اتحادیه میهنی کردستان نیز از نیروهای عراقی و پیشمرگ اقلیم کردستان درخواست خویشتنداری کرده است. وی تاکید کرده است حفظ آرامش کرکوک از اهم اهداف آنهاست و آغاز مذاکرات اربیل و بغداد را ضروری دانسته است. عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان همچنین با اشاره به برگزاری رفراندوم اقلیم کردستان گفته است که با اتمام این مرحله لازم است مرحله مذاکرات و گفتگو با حکومت مرکزی بر اساس قانون اساسی عراق آغاز شود.

متعاقب این پیام‌ها بود که حزب دمکرات کردستان عراق با هدف جلوگیری از ایجاد فضای گفتگو و مذاکرات با بغداد، سناریوی از پیش‌ طراحی‌شده خود را در کرکوک به اجرا گذاشت و هزاران نفر از نیروهای پیشمرگ را در مناطق مختلف کرکوک مستقر کرده است.

بارزانی همچنان در پست ریاست اقلیم خواهد بود

حزب دمکرات کردستان عراق با وجود تاکید بر برگزاری انتخابات ریاست و پارلمانی اقلیم، همچنان پست ریاست این منطقه از عراق را برای مسعود بارزانی محفوظ می‌داند. نوری محمدعلی عضو شورای رهبری این حزب، برگزاری انتخابات اقلیم کردستان را غیرممکن دانسته و تاکید کرده مسعود بارزانی در پست خود ابقا و لازم است دوره کنونی پارلمان هم تمدید شود. وی برگزاری انتخابات را نیازمند شرایط مناسب دانسته و گفته است که لازم است پارلمان با توجه به وضعیت اقلیم کردستان نسبت به تمدید دوره خود اقدام و حق تمدید ریاست اقلیم را نیز به بارزانی اعطا کنند. این عضو شورای رهبری حزب دمکرات کردستان عراق در ادامه گفته است که بارزانی همچنان در پست ریاست اقلیم خواهد ماند.

عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از حومه اربیل

نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه نظامی مخمور در حومه اربیل عقب‌نشینی کرده‌اند. رشاد گلالی مسئول کمیته اتحادیه میهنی کردستان در شهرستان مخمور گفته است که این پایگاه نظامی آمریکائی‌ها در روستای پونگینه بوده و در حال حاضر این نیروها از محل، عقب‌نشینی کرده‌اند. این عضو اتحادیه میهنی کردستان گفته است که وجود پایگاه نظامی آمریکا در این محل ضامن عدم برخورد نیروهای کرد و عراقی بوده است.

کمپین حمایت از صلح

کمپینی با هدف حمایت از صلح در اقلیم کردستان عراق اعلام موجودیت کرد. فعالیت‌های این کمپین با هدف ممانعت از هر گونه جنگ و درگیری میان نیروهای پیشمرگ و عراقی خواهد بود. این کمپین از سوی شماری از شخصیت‌ها و روشنفکران اقلیم کردستان تشکیل شده است. تشکیل این کمپین در حالی صورت گرفته است که حزب دمکرات کردستان عراق هزاران نفر از نیروهای نظامی خود را به شهر کرکوک اعزام کرده است.

مشاور بارزانی از استقرار شمار زیادی از پیشمرگ‌ها در کرکوک خبر داده است

هیمن هورامی مشاور سیاسی مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان با انتشار تصاویری در شبکه اجتماعی تویتر اعلام کرده است که هزاران نفر از نیروهای نظامی پیشمرگ به کرکوک اعزام و در مناطق مختلف این شهر مستقر شده اند. جنگ روانی حزب دمکرات کردستان عراق در حالیست که حیدرالعبادی نخست‌وزیر عراق اعلام کرده است استفاده از نیروی نظامی علیه اقلیم کردستان در میان نیست و از شهروندان کرد همچون دیگر ساکنین عراق محافظت خواهند کرد.

از سوی دیگر رسانه‌های وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق خبر داده‌اند که شمار زیادی از نیروهای وابسته به این حزب به فرمان منصور بارزانی فرزند مسعود بارزانی با سلاح و ادوات نظامی سنگین عازم کرکوک شده‌اند.

از پیام شورای امنیت اقلیم کردستان که توسط فرزند بارزانی اداره می‌شود تا جنگ درونی رسانه‌های اقماری بارزانی‌ها همه حکایت از آن دارد که حزب دمکرات کردستان عراق با هدف انحراف افکار عمومی کرد از شکست پروژه برگزاری رفراندوم، در صدد خلق بحران کرکوک و آغاز درگیری‌های داخلی در این منطقه است.

عصبانیت شدید مشاور رسانه‌ای مسعود بارزانی

مشاور رسانه‌ای رئیس اقلیم کردستان گفته است که در نشست بارزانی با معاونین رئیس‌جمهوری عراق هیچگونه مذاکراتی در خصوص موضوع کنفدرالیزم صورت نگرفته است. کفاح محمود تاکید بر آغاز گفتگوهای اقلیم و بغداد با هدف رفع مشکلات موجود را از اهم موضوعات این نشست عنوان کرده است. وی در خصوص کنفدرالیزم اقلیم کردستان عراق گفته است که بعید می‌داند کشورهای منطقه ضدیتی با این موضوع داشته باشند. محمود همچنین گفته است موضع‌گیری ایران و ترکیه در قبال رفراندوم اقلیم کردستان بیشتر به تبلیغات انتخاباتی این کشورها برمی‌گردد (بی‌اطلاعی مشاور بارزانی از اوضاع منطقه در این اظهارنظر به صورت کلی مشهود است).

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفته است که پارلمان عراق نماینده تمامی جریان‌های سیاسی و قومیت‌های این کشور نیست. کفاح محمود پارلمان عراق را پارلمان شیعیان و طرفداران نوری مالکی نامیده و ادعا کرده است که اهل سنت عراق هم در چنین وضعیتی به سوی تشکیل اقلیم ویژه خود قدم برمی‌دارند.

توافقنامه جدید آمریکا و وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان عراق

یک مسئول در وزارت پیشمرگ اقلیم کردستان عراق از تلاش برای توافقنامه جدید با آمریکا خبر داده است. هلگورد حکمت مسئول روابط عمومی این وزارتخانه گفته است به مردم اقلیم کردستان اطمینان خواهیم داد نه تنها همکاری‌های خارجی وزارت پیشمرگ متوقف نشده است بلکه فصل جدیدی از همکاری‌های کشورهای مختلف با وزارت پیشمرگ آغاز خواهد شد. وی این همکاری‌ها را سورپرایزی بزرگ برای مردم اقلیم کردستان پس از برگزاری رفراندوم دانسته است. این مسئول کرد در خصوص توافقنامه قبلی آمریکا با مقامات اقلیم کردستان در خصوص تامین حقوق و دستمزد بخشی از نیروهای پیشمرگ گفته است: مذاکراتی با هدف به‌روزرسانی این توافقنامه در جریان است.

رئیس‌جمهوری عراق در سلیمانیه به دیدار سران اتحادیه میهنی رفت

با حضور رئیس‌جمهوری عراق در سلیمانیه، نشست سران اتحادیه میهنی کردستان برگزار شد. ملابختیار رئیس شورای اجرایی دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان در صفحه اختصاصی خود در فیسبوک اعلام کرده است که با حضور فواد معصوم، اعضای خانواده طالبانی، معاون دبیرکل اتحادیه میهنی و تعدادی از اعضای دفتر سیاسی حزب، وضعیت کنونی اقلیم کردستان بررسی و تبادل نظر شده است. وی از تداوم جلسات این حزب با هدف رسیدن به نتایج مشترک خبر داده است.

رسانه‌های وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق اعلام کرده بودند که فواد معصوم حامل پیام حشد شعبی برای سران اتحادیه میهنی کردستان بوده است. بنا بر اعلام این رسانه‌ها، عقب‌نشینی نیروهای پیشمرگ از فرودگاه کرکوک، پایگاه نظامی کیوان و میادین نفتی کرکوک درخواست شده است.

وضعیت کرکوک از نگاه رئیس پارلمان اقلیم کردستان عراق

رئیس پارلمان اقلیم کردستان عراق با اشاره به اوضاع کنونی کرکوک گفته است که کشمکش‌های سیاسی - نظامی در این منطقه تنها با هدف تصاحب درآمدهای نفت و گاز است که تاکنون نه مردم کرکوک و نه اقلیم کردستان از آن مستفیض نبوده‌اند. یوسف محمد گفته است نباید ساکنین کرکوک از تمامی قومیت‌ها قربانی جنگ نفتی شوند که تاکنون سودی از درآمدهای آن دریافت نکرده‌اند. وی مذاکره و گفتگو را تنها راه‌حل برون‌رفت از معضل کنونی دانسته است.

نشست مهم شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان

یک منبع موثق به سایت ستاندارد کرد اعلام کرده است که نشست شورای رهبری اتحادیه میهنی کردستان به روز دوشنبه هفته جاری موکول شده است و در آن تصمیمات مهمی اتخاذ خواهد شد. این منبع فاش ساخته است که غیر از کوسرت رسول معاون دبیرکل، نجم‌الدین کریم استاندار برکنارشده کرکوک، ملابختیار رئیس شورای اجرایی دفتر سیاسی و جعفر شیخ مصطفی فرمانده نیروهای پیشمرگ وابسته به اتحادیه میهنی کردستان، تمامی اعضای شورای رهبری این حزب موافقت خود را با بازگشت نمایندگان اتحادیه میهنی در پارلمان عراق به بغداد و عادی‌سازی روابط با حکومت مرکزی اعلام کرده‌اند. همچنین انتظار می‌رود بخشی از رهبران اتحادیه میهنی رضایت خود را پیرامون پیام حکومت مرکزی آشکار کنند که رئیس‌جمهوری عراق حامل آن بوده است. به اعتقاد این اعضای شورای رهبری اتحادیه میهنی، حزب دمکرات کردستان عراق هم ناتوان از اداره وضعیت کنونی در نهایت راه بازگشت به بغداد را در پیش خواهد گرفت.

رضایت اقلیم کردستان به تعلیق نتایج رفراندوم

برهم احمد صالح معاون دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان که با لیست مستقل ائتلاف برای دمکراسی و عدالت قدم به انتخابات آتی پارلمانی اقلیم کردستان خواهد گذاشت در یک برنامه تلویزیونی از رضایت سران اقلیم به تعلیق نتایج رفراندوم و مذاکره بر اساس پیشنهادات ایاد علاوی معاون رئیس‌جمهوری عراق خبر داده است. وی در عین حال گفته است که تعلیق دو ساله نتایج رفراندوم از سوی حکومت مرکزی و دیگر کشورهای منطقه و جهان قابل قبول نیست و درخواست ابطال این نتایج را مطرح کرده اند. این سیاستمدار کرد گفته است پیشتر هم اعلام کرده ام که هیچ اقدامی بدون هماهنگی بغداد موفق نخواهد بود.

شادمانی حزب دمکرات کردستان عراق از اقدام دونالد ترامپ

آژانس «پارتی نیوز» وابسته به حزب دمکرات کردستان عراق که در شبکه اجتماعی فیسبوک فعالیت می‌کند متعاقب گستاخی جدید رئیس‌جمهوری آمریکا علیه ملت ایران اعلام کرد: به ملت شریف کرد تبریک می‌گوئیم، آمریکا سپاه پاسداران ایران را در لیست ترور قرار داده است.

ظاهرا حزب دمکرات کردستان عراق سخنان مسعود بارزانی را فراموش کرده است که بارها اعلام کرده بود با نزدیک شدن داعش به اربیل، ایران به عنوان اولین کشور به همکاری و دفاع از آنها شتافته است. فراموش کرده‌اند که اگر همکاری‌های ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مستشاران آن نبود اربیل نیز سرنوشتی همچون دیگر مناطق آسیب‌دیده جنگ داعش داشت.

عقب‌نشینی استاندار برکنارشده کرکوک از مواضع خود

نجم‌الدین کریم استاندار سابق کرکوک که با تصمیم پارلمان عراق از این پست برکنار و تاکنون بر حضور خود اصرار دارد دادخواستی را علیه این رای پارلمان در محاکم قضایی عراق ثبت کرده است. وی در بخشی از دفاعیه خود گفته است که تصمیم برافراشته کردن پرچم کردستان و برگزاری رفراندوم در شهر کرکوک با تصمیم شورای استانی بوده و در آن دخیل نبوده است. این اقدام استاندار برکنارشده کرکوک، عقب‌نشینی آشکار از کلیه اظهارات و سخنانی است که پیشتر در رسانه‌های مختلف اقلیم کردستان به زبان رانده است.

آخرین تصویر منتشرشده از جلال طالبانی

در آخرین تصویر خانوادگی منتشر شده از جلال طالبانی رئیس‌جمهوری سابق عراق مشاهده می‌شود که وی در حال بوسیدن نوه خود است. به گزارش رسانه‌های کردی، این تصویر در آخرین روزهای زندگی طالبانی و در کشور آلمان گرفته شده است.

انتهای پیام/.

R1462/P36461/S8,90,94/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۳۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

تاس: سوئیس بخشی از دارایی‌های مسدود شده روسیه را آزاد کرد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۴

سوئیس در بیانیه‌ای از آزادسازی ۲۹۰ میلیون دلار از دارایی‌های روسیه در بانک‌های خود خبر داد.

«مرکز تخصصی دولت فدرال سوئیس در امور سیاست اقتصادی» (SECO) روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه برخی افراد در روسیه و روشن شدن منشا مالی آنها، دارایی‌های مسکو به ارزش ۲۹۰ میلیون فرانک سوئیس را در سال ۲۰۲۳ آزاد کرد.

این خبرگزاری اعلام کرد: پس از این اقدام دولت سوئیس، مجموع دارایی های مسدود شده روسیه در این کشور به ۱۵۰ میلیون فرانک سوئیس (حدود ۱۶۵ میلیون دلار) کاهش یافته است.

جنگ اوکراین می‌تواند تا پایان ۲۰۲۵ پایان یابد ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۸:۴۳

 «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان با اشاره به انتخابات پیش‌رو در پارلمان اروپا و آمریکا، گفت چنانچه طرفداران صلح پیروز شوند، جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ پایان می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری تاس، اوربان در اظهاراتی در شبکه‌های اجتماعی گفت: اگر طرفداران "صلح" و نه "جنگ"، در انتخابات ماه ژوئن (خرداد) پارلمان اروپا و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (آبان) پیروز شوند، پایان جنگ در اوکراین امکان پذیر است.

وی ضمن تاکید بر لزوم توقف جنگ طلبان در اوکراین، افزود: جنگ در اوکراین تا پایان سال ۲۰۲۵ خاتمه می یابد.

به عقیده نخست وزیر مجارستان، چنانچه صلح طلبان در انتخابات پارلمان اروپا پیروز شوند، تصمیمات نظامی در این قاره کند، متوقف و یا حتی لغو می‌شود.

اوربان سپس در ادامه با اشاره به اینکه جو بایدن نامزد جنگ طلب و دونالد ترامپ کاندیدای صلح طلب انتخابات پیش‌روی آمریکا است، گفت: انتخابات دیگری هم در آمریکا برگزار می‌شود که یک نامزد طرفدار جنگ و دیگری طرفدار صلح است. چنانچه کاندیدای صلح جو پیروز شود، آنگاه ما از آمریکا حمایت خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: بنابراین پس از برگزاری این انتخابات‌ها، اگر همه چیز به خوبی پیش برود و خداوند به ما کمک کند، آنگاه رهبران سیاسی که طرفدار صلح هستند، می‌توانند در اروپا و آمریکا گام بردارند و ما می‌توانیم این جنگ را تا پایان سال به پایان برسانیم.

استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه

 سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز سه‌شنبه در نشست هئیت مدیره وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که هم‌اکنون تعداد نیروهای نظامی ناتو در مناطق مرزی با روسیه به ۳۳ هزار نظامی رسیده است.

وی دراین‌باره گفت: علاوه بر ۳۳ هزار نظامی ،۳۰۰ تانک و بیش از ۸۰۰ خودروی زرهی ناتو در مرزهای روسیه حضور دارد.

وزیر دفاع روسیه هچنین گفت: در حال حاضر مجموعه‌ای از تمرینات نظامی نیروهای مسلح مشترک ناتو در حال انجام است. بالغ بر نود هزار نفر به منظور آموزش برای دفع تجاوز ادعایی روسیه در این رزمایش شرکت کرده‌اند. ائتلاف ناتو تلاش دارد تا فعالیت خود را در قطب شمال تشدید کند.

بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین

در حالی که اوکراین در ادامه درخواست‌های بی‌پایان از متحدان برای کمک‌ تسلیحاتی، در نشست اخیر وزیران دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا پدافند هوایی بیشتر درخواست کرد، متحدان اروپایی برای برآورده کردن این درخواست قدم جلو نگذاشته و کشورهایی همچون یونان و اسپانیا را برای عرضه این سامانه‌ها به کی‌یف تحت فشار گذاشته‌اند.

به نوشته فایننشال تایمز اخیرا اوکراین متحدان غربی خود را برای دریافت هفت سامانه ضد هوایی بیشتر همچون پاتریوت یا اس-۳۰۰ در واکنش به تشدید عملیات‌های هوایی و موشکی روسیه تحت فشار گذاشته است.

با این وجود در پاسخ به این فشارها تنها آلمان چندی پیش اعلام کرد یک سامانه پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

فایننشال تایمز نوشت، چند منبع مطلع گفتند چند رهبر دیگر اتحادیه اروپا در یک نشست در هفته گذشته در شهر بروکسل شخصا از پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا و «کریاکوس میتسوتاکیس»، همتای یونانی او خواستند تعدادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را در اختیار اوکراین بگذارند.

این رهبران اتحادیه اروپا تلاش کردند این دو نخست وزیر که ارتش‌های کشورهایشان هر کدام بیش از ۱۲ سامانه پاتریوت و سامانه‌های پدافند هوایی دیگر نظیر اس-۳۰۰ دارند را قانع کنند که نیاز اوکراین به این سامانه‌ها بیشتر از نیاز کشورهای آنها است چون با تهدید روبرو نیستند.

یکی از این منابع اظهار کرد: «ما همگی می‌دانیم چه کسی آنها را دارد. ما همه می‌دانیم که آنها کجا هستند و ما همه می‌دانیم که چه کسی واقعا به آنها نیاز دارد.»

به نوشته فایننشال تایمز، اخیرا متحدان اوکراین در نشست روز دوشنبه وزرای امور خارجه و دفاع ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در شهر لوکزامبورگ فشارهای خود را برای اعطای این سامانه‌ها به اوکراین بیشتر کردند.  دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه و رستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین از طریق ویدیو کنفرانس در این اجلاس شرکت کردند.

این رسانه گمانه‌زنی کرد که کی‌یف علاقه ویژه به دریافت سامانه‌های در حال فرسودگی اس-۳۰۰ یونان نشان داده چون از قبل تعدادی از این سامانه‌ها را داشته و تجربه کار به آنها را دارد.

یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «کشورهایی هستند که نیاز فوری به سامانه‌های پدافند هوایی خود ندارند. صادقانه از هر یک از این کشورها خواسته شد که درباره اعطای هر آنچه که می‌توانند، تصمیم بگیرند.»

همچنین خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه آیا کشورش حاضر به ارسال سامانه های پاتریوت برای اوکراین است، گفت: «ما به خوبی از نیاز اوکراین به سامانه‌های ضدهوایی به ویژه سامانه‌های پاتریوت مطلعیم. اسپانیا همواره هر کاری که در توانش بوده برای کمک به اوکراین انجام داده است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعطای سامانه‌های پاتریوت از سوی اسپانیا به اوکراین گفت: «ما از همه کشورهای عضو خواسته‌ایم هر آنچه می‌توانند به منظور افزایش ظرفیت پدافند هوایی اوکراین انجام دهند.»

چند مقام نیز گفتند لهستان و رومانی نیز که سامانه‌های پاتریوت دارند در سطحی پایین‌تر تحت فشارند تا کمک‌هایی را برای کی‌یف بفرستند اما این دو کشور به دلیل هم‌مرز بودن با اوکراین موقعیت آسیب‌‍‌پذیرتری دارند.

«دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت کشور او «این گزینه را ندارد» که سامانه‌ای برای اوکراین بفرستد چون باید خودش از یک انبار تسلیحات حیاتی در جنوب شرقی خاکش که در آن تسلیحاتی اعطایی برای اوکراین قرار دارند، محافظت کند.

اوکراین از قبل دست کم سه سامانه پاتریوت شامل یک سامانه که از آمریکا دریافت کرده و دو سامانه دیگری که آلمان به آن داده را در اختیار داشته است.

کی‌یف همچنین ساماه‌های پدافند هوایی متعلق به شوروی سابق همچون اس-۳۰۰ و اس-۲۰۰ نیز دارد. مقام‌های اوکراینی ادعا کردند از یک نسخه به روز رسانی شده سامانه اس-۲۰۰ استفاده کرده تا یک بمب‌افکن توپولف ۲۲ام۳ روسیه را بر فراز منطقه استاوروپل سرنگون کنند.

رسانه‌های غربی گزارش کردند بسته کمک‌های تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین که روز شنبه در مجلس نمایندگان تصویب شد احتمالا شامل موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های پدافند هوایی خواهد شد.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت تا روز دوشنبه هنوز هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا که مالک سامانه پاتریوت هستند سیگنال واضحی درباره اینکه بخواهند تعداد بیشتری از این سامانه را در اختیار اوکراین قرار دهند، نفرستادند.

هانکه بروینز اسلات، وزیر امور خارجه هلند در نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا گفت هلند «در حال حاضر هر نوع امکانی را برای کمک به اوکراین بررسی می‌کند» و در واکنش به یک ابتکارعمل آلمان برای کمک به تقویت دفاع هوایی اوکراین و خرید پهپادهای بیشتر حمایت مالی می‌کند.

اسلات در پاسخ به این سوال که چرا خود هلند تمایلی به ارسال سامانه‌های پاتریوت خود برای اوکراین ندارد، گفت: «ما مجددا بررسی می‌کنیم که آیا ‌می‌توانیم انبارهای خود را از آن چه که هنوز باقی مانده خالی کنیم یا خیر اما این کار دشوار خواهد بود.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو چند روز پیش اظهار کرد این ائتلاف نظامی «نقشه‌ای از تونمندی‌های موجود در سراسر ائتلاف را ترسیم کرده و سامانه‌هایی هستند که می‌تواند در اختیار اوکراین قرار دهد.» او اما از کشورهای صاحب پاتریوت که می‌توانند به اوکراین کمک کنند نام نبرد.

ساخت پاتریوت‌ به زمان زیادی نیاز دارد. برخی تخمین‌ها نشان می‌دهند که ساخت یک سامانه پاتریوت به دو سال زمان نیاز دارد بنابراین کشورهای صاحب این سامانه تمایلی به دست کشیدن از آنها و آسیب‌پذیر کردن خود ندارند. آلمان ۱۲ عدد از این سامانه را قبلا داشته که تا کنون سه سامانه را به اوکراین داده است.

پال جانسون، وزیر دفاع سوئد هم در پاسخ به این سوال که آیا کشور او چنین سامانه‌هایی را به اوکراین عرضه خواهد کرد، گفت: «من این احتمال را رد نمی‌کنم، اما در حال حاضر ما بر کمک‌های مالی تمرکز کرده‌ایم.» او گفت سوئد سامانه‌های دیگری برای اوکراین ارسال خواهد کرد که می‌توانند «تا حدودی از فشار نیاز به پاتریوت‌ها» کم کنند.

آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند.

 زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی دوجانبه را شروع کرده‌اند که واقعا یک توافق نمونه خواهد بود.

کی‌یف چندین توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ها شامل حمایت طولانی‌مدت از اوکراین در مقابل حمله روسیه است. این توافقنامه‌ها بیانگر حمایت نظامی، سیاسی و مالی از اوکراین در سال‌های آتی است.

زلنسکی دوشنبه شب پس از تماس تلفنی با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که طرح انتقال موشک‌های دوبرد ATACMS به اوکراین نیز نهایی شده است.

این موشک‌ها تا حدود ۳۰۰ کیلومتر برد دارند و موجب تقویت قابلیت‌های نظامی اوکراین در جنگ با روسیه می‌شود.

موشک‌های قبلی که به اوکراین داده شده بود دارای محدودیت برد تا ۱۶۵ کیلومتر بودند زیرا این نگرانی وجود داشت که کی‌یف حملاتی در عمق خاک روسیه انجام دهد.

 

 

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • نشست کارگروه تخصصی پایداری خانواده و زیست عفیفانه