Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی روند صادرات صنایع غذایی و تبدیلی کشور در 6 ماه نخست سالجاری را نسبت به مدت مشابه سال قبل با یک درصد افزایش به هفت درصد رسیده است.

«کاوه زرگران» امروز (شنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: افزایش در صادرات صنایع غذایی و تبدیلی کشور در نیمه نخست امسال در همسنجی با پارسال در حالی رخ داده است که صادرات کل محصولات کشاورزی و غذایی کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل، به لحاظ وزنی و ارزشی، 2.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 درصد کاهش داشته است.
به گفته این مقام مسئول، عمده این کاهش به دلیل کاهش صادرات محصولات باغی از قبیل پسته و سیب بوده است؛ در حالی که رشد حدود 10 درصدی در صادرات صنایع غذایی و تبدیلی کشور از کاهش بیشتر صادرات گروه محصولات کشاورزی و غذایی کشور جلوگیری کرده و سبب ارتقای تراز تجاری این گروه شده است.
وی توضیح داد: صادرات صنایع غذایی و تبدیلی کشور از حدود یک میلیارد و 280 میلیون دلار در 6 ماهه نخست سال 95 با رشد صعودی به حدود یک میلیارد و 400 میلیون دلار در نیمه نخست امسال رسیده است و به لحاظ وزنی نیز با رشدی نزدیک به 23 درصدی مواجه بوده است؛ به طوری که از 748 هزار تن به 923 هزار تن افزایش داشته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران همچنین سهم صادرات صنایع غذایی و تبدیلی از کل صادرات غیر نفتی کشور در مدت یاد شده را نسبت به مدت مشابه پارسال را با یک درصد افزایش، هفت درصد اعلام کرد و گفت: این افزایش در حالی رخ داده است که ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور در این دوره با کاهشی تقریبی سه درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو بوده است.

** پیش بینی رکورد یک میلیارد دلاری صادرات محصولات صنایع لبنی
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در ادامه صنایع لبنی، شیرینی و شکلات، رب گوجه فرنگی و آبمیوه و کنستانتره را به عنوان گروه‌های عمده صادراتی صنایع غذایی و تبدیلی کشور در این دوره برشمرد و گفت: صنایع لبنی کشور با صادرات نزدیک به 500 میلیون دلاری در 6 ماه نخست امسال پیشتاز صادرات صنایع غذایی کشور بوده است.
وی علت اصلی رشد صادرات چشمگیر فرآورده های صنایع لبنی کشور را حمایت های دولتی در قالب تخصیص یارانه برای توسعه صادرات این محصولات عنوان کرد و افزود: در صورتی که صادرات محصولات لبنی کشور با روند فعلی ادامه پیدا کند و مانعی بر سر راه صادرات این محصولات به وجود نیاید، کسب رکورد یک میلیارد دلاری صادرات لبنیات تا پایان امسال دست یافتنی است.
زرگران، اقلام عمده صادراتی صنایع غذایی در این دوره را نیز برشمرد و اظهار داشت: شکلات با صادرات حدود 118 میلیون دلاری مهم ترین کالای صادراتی صنایع غذایی در 6 ماه نخست امسال بوده است و محصولات بستنی، پنیر و کشک، ماست، رب گوجه فرنگی، شیر و خامه و شیرخشک و انگور خشک شده به ترتیب عمده ترین قلم کالاهای صادراتی صنعت غذای کشور بوده اند.
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ادامه داد: با وجود آنکه صادرات محصول پسته کشور در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، به لحاظ ارزشی 43 درصد (حدود 63 میلیون دلار) و به لحاظ وزنی 48 درصد کاهش یافته است، همچنان با صادرات حدود 219 دلاری در نیمه نخست امسال، عمده ترین کالاهای صادراتی گروه کشاورزی و صنایع غذایی کشور محسوب می‌شود.

** افزایش 900 میلیون دلاری واردات برنج، گوشت و روغن خام
وی، واردات کالاهای اساسی گروه کشاورزی کشور را نیز در 6 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل صعودی اعلام کرد و گفت: ارزش واردات کالاهای اساسی غذایی در نیمه نخست امسال نزدیک به 9 میلیون تن به ارزش حدود پنج میلیارد و 90 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 13 درصد و به لحاظ ارزشی 26 درصد افزایش داشته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران اقلام مهم وارداتی در 6 ماه نخست امسال را برنج، دانه ذرت، دانه سویا، روغن خام، کنجاله و گوشت گوساله عنوان کرد و گفت: برنج با واردات حدود 996 میلیون دلاری، 37 درصد از ارزش واردات کشور را در نیمه نخست سال 96 به خود اختصاص داده است و ارزش واردات آن نسبت به مدت مشابه سال قبل 108 درصد افزایش داشته است.
به گفته این مقام مسئول، در نیمه نخست امسال نزدیک به سه میلیون و 500 هزار تن دانه ذرت به ارزش تقریبی 813 میلیون دلار به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد به لحاظ وزنی و 29 درصد به لحاظ ارزشی رشد داشته است؛ واردات دانه سویا نیز در نیمه نخست امسال نزدیک به یک میلیون و 180 هزار تن به ارزش تقریبی 620 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال 11 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
وی ادامه داد: واردات روغن خام نیز در نیمه نخست امسال به طور تقریبی 600 میلیون دلار بوده است که به لحاظ ارزشی رشدی حدود 85 درصدی نسبت به مدت مشابه سال داشته است؛ کنجاله نیز با واردات حدود 285 میلیون دلاری جزو اقلام عمده وارداتی کشور در 6 ماه نخست امسال بوده است و واردات آن نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد کاهش داشته است، همچنین واردات گوشت گوساله نیز در این دوره حدود 231 میلیون دلار بوده است که به لحاظ ارزشی 26 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
زرگران ادامه داد: کالاهای اساسی برنج، روغن خام و گوشت در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش واردات چشمگیری مواجه بوده اند، به طوری که واردات برنج با حدود 477 میلیون دلار افزایش به رقم 996 میلیون دلار رسیده است، واردات روغن های خام نیز با حدود 280 میلیون دلار افزایش در واردات به حدود 600 میلیون دلار رسیده است و واردات گوشت نیز در مجموع حدود 78 میلیون دلار به حدود 265 میلیون دلار رسیده است که واردات این سه قلم کالای اساسی تقریبا 900 میلیون دلار نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065* 6075* خبرنگار: محمد ملک دار* انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۴۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا بر اساس گزارش میدانی از بازار ارز، قیمت دلار که در روزهای گذشته روند کاهشی گرفته بود، امروز به کانال ۵۹ هزار تومان هم رسید؛ برخی از دلالان میدان فردوسی، قیمت این ارز را تا ۶۰ هزار تومان هم عنوان کردند و در مواردی هم این نوع ارز را تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان هم می‌فروختند.

دلالان چهارراه استانبول و خیابان منوچهری معتقدند در روزهای آینده امکان ریزش دلار تا ۵۸ هزارتومان هم وجود دارد.

بازار میدان فردوسی که در تلاطم افزایش قیمت‌ها، تب و تاب فروش از سوی دلالان را به همراه داشت، امروز از هیجان خالی بود؛ البته فروشندگان دلار همچنان در بازار حضور داشتند تا اگر تقاضایی برای خرید باشد، پاسخ دهند.

تحولات‌ مرزی بین ایران و پاکستان قبل از پایان یافتن تعطیلات نوروز ۱۴۰۳، سرآغازی برای روند صعودی قیمت دلار بود. همچنین همزمان‌ با پایان تعطیلات نوروزی، اخبار سیاسی از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در سیزدهم فروردین‌ماه منتشر شد و روند صعودی که در بازار ارز آغاز شده بود را تسریع کرد.

به‌دنبال این اتفاق، ایران ۲۵ فروردین‌ماه، در عملیات «وعده صادق» یک حمله موشکی به رژیم صهیونسیتی ترتیب داد و فردای این حمله، قیمت دلار در ساعات آغازین بازار، به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ اما این روند صعودی ادامه‌دار نبود و در عرض چند ساعت، بازار روند نزولی به خود گرفت و به ۶۶ هزار تومان هم رسید.

در این مدت برخی از کارشناسان بازار هشدار دادند که روند صعودی این روزهای بازار ارز، ناشی از هیجانات سیاسی است و ادامه‌دار نخواهد بود؛ درواقع به گفت آنها از نظر اقتصادی اتفاقی رخ نداده که بخواهد علت افزایش قیمت ارز باشد. البته برخی دیگر از کارشناسان تاکید کردند که بدون یک بسته سیاستی مناسب، بازار ارز انضباط نمی‌گیرد و این بازار نیازمند برنامه پایدار است.

کد خبر 847888 برچسب‌ها خبر مهم دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است