Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی ایسکانیوز چند ماهی است که مسئولان کاخ سفید در دولت ترامپ شمشیر خود را علیه توافق برجام از رو بسته‌اند. دولت دونالد ترامپ، ‌رئیس‌جمهور آمریکا در حالی که از ابتدای روی کار آمدن دوبار تایید کرده است که ایران به برجام پایبند بوده است، در این اواخر اعلام کرد که قصد دارد نسبت به آن موضعش را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاخره هم شب گذشته دونالد ترامپ موضعش را نسبت به برجام علنی کرد و سرنوشت آن را به کنگره سپرد.

ترامپ در این سخنرانی با اتهام‌زنی‌های بی‌اساس علیه ایران، سپاه پاسداران را مورد هجمه‌های خود قرار داد و از وزارت خزانه‌داری این کشور خواست این نهاد انقلابی را در لیست تحریم‌های خود قرار دهد. او از کنگره خواست تا با بازبینی در این توافق بتوانند سختگیری‌های بیشتری علیه ایران اعمال کنند.

درخصوص سخنرانی ترامپ با سناتور ریچارد بلک صحبت کردیم. وی معتقد است اطرافیان ترامپ در مدتی که او رئیس‌جمهور این کشور شده است به‌خوبی توانسته‌اند تاثیر زیادی روی برنامه‌های وی داشته باشند.

ترامپ در زمان انتخابات قصد داشت به کشور روسیه نزدیک شود اما نزدیکانش مانع از این موضوع شدند. در زمانی که او رئیس جمهور آمریکا بوده است لابی‌های صهیونیستی و سعودی تلاش زیادی را در این کشور شروع کردند. آنها می‌خواهند با اجرای برنامه‌هایشان رئیس‌جمهور آمریکا را از مسیر اجرای توافق برجام خارج کنند. البته سخنرانی دیشب ترامپ به معنای خروج از برجام نبود بلکه این آغاز راهی بود تا سرنوشت این توافق به دست نمایندگانی از کنگره بیفتد که خود جیره‌خوار صهیونیست‌ها و سعودی‌ها هستند.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

نظر شما پیرامون سخنان اخیر رئیس‌جمهور آمریکا، چیست؟

در یک عبارت کلی باید بگویم که دونالد ترامپ با ایراد این سخنرانی یک چیز را به‌خوبی نشان داد. ترامپ ثابت کرد هیچ احترامی برای برجام قائل نیست. البته باید این را هم اضافه کرد که از چنین شخصی بعید هم نبود به این توافق پشت کند، چراکه او هیچ‌گونه سابقه قابل‌توجهی در مسائل سیاست خارجی ندارد.

فکر می‌کنید چرا باید سیاست خارجی آمریکا بعد از روی کار آمدن رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور فاحش تغییر کند؟

به نظرم این اتفاقی که افتاد یک دلیل دارد. ریشه این تغییر سیاست خارجی آمریکا را باید در نزدیکان ترامپ جست‌وجو کرد. همه کسانی که در کمپین انتخاباتی او شرکت داشتند به‌طور سازماندهی‌شده‌ای او را از اهداف اصلی‌اش دور کردند. دونالد ترامپ از شرایط کشورهای خاورمیانه تاثیر گرفت.

از این سخنرانی ترامپ متاسف شدم. من خودم از طرفداران و حامیان ترامپ بودم، اما این سخنرانی نظرم را تغییر داد. برجام یک توافق چندجانبه است و تنها مساله میان دو کشور نیست. این اقدام یک‌جانبه آمریکا سبب خواهد شد کشورهای اروپایی احساس کنند ترامپ به آنها خیانت کرده است.

آیا در رفتار سیاستمداران آمریکایی تضادی مشاهده می‌کنید؟

رفتار سیاستمداران آمریکایی در چند وقت اخیر مملو از تضادهای گفتاری است. از یک‌طرف هفته گذشته ژنرال جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا و ژنرال جان دانفورد، عضو ستاد مشترک ارتش گفته بودند ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است؛ از سوی دیگر ترامپ اعلام کرد این پایبندی صورت نگرفته است. البته نباید فراموش کرد که ترامپ در آمریکا تصمیم‌گیر نیست، بلکه این سیستم حکومتی این کشور است که این توافق را از مسیر اصلی خارج کرد.

شما ترامپ را به‌خوبی می‌شناسید، در زمان کمپین انتخاباتی‌اش هم از نزدیکان او بودید. فکر می‌کنید آنچه توسط ترامپ پیرامون عدم پایبندی اعلام شد، نظر واقعی ترامپ است؟

به نظر من اطرافیان ترامپ توانستند به‌خوبی بر ترامپ تاثیر بگذارند. این تاثیرها بر ترامپ در ماه‌های گذشته استمرار داشته است. حتی در سفر اخیرش به عربستان نیز شاهد تاثیر‌گذاری بر او بودیم. عربستانی که به‌شدت فاسد است، اولین حامی تروریسم در جهان است. باید بگویم پول عربستان و فشار اسرائیل در آمریکا در حال جواب دادن است.

امروز بخشی از سرنوشت برجام ناشی از فشارهایی است که از خارج آمریکا بر کنگره و حکومت این کشور تحمیل می‌شود. پول عربستان و فشار اسرائیل و برنامه‌ای که آنها برای برجام دارند در حال نتیجه دادن است؛ چراکه بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا از پول‌ها و رشوه‌های سعودی‌های و صهیونیست‌ها استفاده می‌کنند و در آینده این نمایندگان باید تایید کنند که ایران به برجام پایبند بوده است.

ترامپ در حالی از اشغال سفارت این کشور توسط ایران گلایه می‌کند که آمریکا زمانی سفارتش در ویتنام هم اشغال شد، اما امروز رابطه میان آمریکا و ویتنام خوب است. پس تسخیر سفارتخانه بهانه خوبی برای برهم زدن برجام نیست. حتی جنجال‌آفرینی ترامپ برای کشته شدن نظامیان نیروی دریایی آمریکا در لبنان در حالی صورت می‌گیرد که در آن زمان لبنان توسط سربازان آمریکایی اشغال شده بود. بیشتر اقدام‌هایی که ترامپ به آنها لقب تروریستی می‌دهد، در وقع اقدام دفاعی بوده است. ایران هیچ‌گاه علیه آمریکا اقدام تروریستی نکرده است.

منبع: فرهیختگان

303

برجام ترامپ امریکا کنگره امریکا عربستان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۴۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: پس از ماه‌ها سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز خاورمیانه، هزینه این رهگیری‌ها در حال افزایش است. به گفته رئیس تدارکات تسلیحات پنتاگون اقدامات برای از بین بردن سامانه‌های هوایی بدون خدمه اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای هر شلیک هزینه دارد.

ویلیام لاپلانت معاون یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا این اظهارات را اوائل هفته جاری (میلادی) در کنفرانسی به میزبانی مرکز مطلعات استراتژیک و بین‌المللی مطرح کرد. او گفته تلاش‌های کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده از سوی شبه‌نظامیان حوثی در یمن بر موشک‌های پرهزینه ناوشکن‌های نیروی دریایی یا جت‌های جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام می‌شود.

از ماه اکتبر (مهرماه ۱۴۰۲)، نیروهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن، پهپادها و موشک‌های تهاجمی یک طرفه حوثی‌ها را که از یمن شلیک می‌شوند سرنگون می‌کنند. تا اواسط دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه ۱۴۰۲)، بیش از سه دوجین (بیش از ۳۶ فروند) شلیک به سمت پهپادها انجام شد. در بهار امسال بیش از ۱۳۰ مورد شلیک صورت گرفته است.

ارتش ایالات متحده همه جزئیات مربوط به سلاح‌های مورد استفاده در این عملیات را به اشتراک نگذاشته است، اما موشک استاندارد ۲ (Standard Missile ۲) که یک موشک زمین به هوا با برد متوسط است به ازای هر شلیک ۲.۱ میلیون دلار هزینه دارد.

موشک‌های ۲.۱ میلیون دلاری استاندارد آمریکا برای مقابله با اهداف هوایی

بعد از ماه‌ها سرنگونی سیستم‌های کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، این صورت حساب احتمالا بالاست و به تکاپوی پنتاگون برای پیدا کردن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر کمک می‌کند.

یک موشک زمین به هوا با برد متوسط می تواند ۲.۱ میلیون دلار برای هر هزینه داشته باشد. شلیک کرد. پس از چندین ماه سرنگونی UAS، این صورتحساب احتمالاً بالاست و به تلاش‌های پنتاگون برای یافتن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه کمک می‌کند.

سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین در حال افزایش است. دو هفته پیش، نیروهای ایالات متحده به اسرائیل و دیگر شرکای خود پیوستند و به سرنگونی حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک تهاجمی یک طرفه شلیک شده توسط ایران و شرکای آن به سمت اسرائیل کمک کردند. اگرچه هیچ کشته‌ای در جریان این حمله گزارش نشد، اما آمریکا و متحدانش به جای فناوری یا سیستم‌های ارزان ضد پهپاد که لاپلانت امیدوار است به آن دست پیدا کند، چندین جت جنگنده اف ۱۵ ای، سیستم‌های موشکی پاتریوت و ابزارهای دیگر را به کار گرفتند.

ارتش آمریکا در مورد اینکه چه مهمات و چه تعداد هواپیما برای رهگیری حمله ایران استفاده کرده است، از جمله اینکه آیا خلبانی به فشار خون دچار شده است یا نه – صحبتی نکرده است، اما با توجه به انواع هواپیماها و کشتی‌های درگیر، احتمالاً موشک‌های متداول و رایج مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

لاپلانت می‌گوید هدف پنتاگون این است که هزینه‌های رهگیری پهپاد را به کسری از آنچه که تاکنون وجود دارد کاهش دهد. به گفته او وزارت دفاع به جایگزین‌هایی نیاز دارد که برای هر شلیک فقط ده‌ها هزار دلار یا تنها ۱۰ هزار دلار هزینه کند.

این اولین باری نیست که لاپلانت نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و توسعه تسلیحات برای مقابله با سیستم‌های هوایی بدون سرنشین را مطرح می‌کند. در ماه‌های اخیر، او بارها در مورد نیاز به ساخت این سلاح‌ها «در مقیاس متناسب» با تمرکز بر یافتن سامانه‌های تسلیحاتی ارزان‌تر برای پاسخگویی به تعداد بالای رهگیری‌هایی که در خاورمیانه اتفاق می‌افتد، صحبت کرده است.

براساس گزارش یک نشریه دفاعی آمریکا (Taskandpurpose)، در حالی که برخی پهپادهای تجاری کوچک‌تر که به سلاح‌های جنگی تبدیل می‌شوند را می‌توان با سلاح‌های کوچک متداول منهدم کرد - مانند سلاح کوچک به‌ کار گرفته شده در اوکراین که ساخته شده از ۶ شش قبضه کلاشینکف است – پهپادهای بزرگ‌تر مانند پهپادهای شلیک شده از سوی ایران و حوثی‌ها به سلاح‌های گران‌تر و پیچیده‌تر نیاز دارند. نیاز به روش‌های گسترده‌تر و ارزان‌تر به‌عنوان توانمندی‌های تسلیحاتی بدون سرنشین و انبار این تسلیحات برای مقابله با چنین پهپادهایی به احتمال در آینده افزایش پیدا می‌کند.

اوکراینی‌ها از ۶ قبضه کلاشینکف برای منهدم کردن پهپادهای ساده‌تر استفاده می‌کنند

ایالات متحده روش‌های دیگری را امتحان می‌کند. در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، ارتش ایالات متحده صدها هواپیمای کایوت سی دو سفارش داد که یک مهمات پرسه‌زن برای از بین بردن پهپادهای دشمن محسوب می‌شود. در همین حال ارتش آمریکا دومین سیستم لیزری پرقدرت سکو متحرک یا سیستم پی اچ ای ال را برای اهداف مقابله با سیستم‌های کنترل هواپیمای بدون سرنشین (UAS) در خارج از کشور مستقر کرده است. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که ارتش ایالات متحده در چند ماه گذشته انواع مختلفی از سلاح‌های لیزری را که برای رهگیری در نظر گرفته بود، آزمایش کرد.

پهپاد پرسه زن کایوت آمریکا برای مقابله با پهپادها تجهیزات پدافند لیزری آمریکا موسوم به HEL کد خبر 848178 برچسب‌ها ایران و آمریکا هواپیما - پهپاد خبر ویژه دفاع - موشک جنگنده یمن

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران