Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:36:29 GMT

تجمع گروهی از حامیان مذاکره با دولت سوریه در لبنان

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۴۷۰۲۷

تجمع گروهی از حامیان مذاکره با دولت سوریه در لبنان

بیروت-ایرنا-به دعوت حزب لبنانی «الواعد» روز شنبه تجمعی در منطقه «کسروان» در شمال بیروت برگزار شد که حاضران در آن خواستار مذاکره با دولت سوریه برای بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان شدند.

به گزارش خبرگزاری ملی لبنان ده ها تجمع کننده بر لزوم تشکیل یک هیات رسمی جهت مذاکره با دولت سوریه با هدف تامین امنیت پناهجویان سوری و بازگشت از روی میل و رغبت آنها به کشورشان تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«فارس فتوحی» رئیس حزب الواعد در سخنانی در این تجمع ضمن درخواست از دولت لبنان برای انجام اقدامات فوری در این زمینه، خواسته های تظاهرکنندگان را به این شرح اعلام کرد: 1- جلوگیری از ورود دسته جمعی شهروندان سوری به لبنان 2-حذف عنوان پناهجو از رفت و آمدکنندگان در مرزهای لبنان و سوریه و 3- درخواست از جامعه جهانی برای کمک به دولت لبنان همزمان با ارائه کمک ها به پناهجویان.
تجمع کنندگان در واکنش به کسانی که مذاکره با «سازمان ملل» (به جای دولت سوریه) برای بازگشت پناهجویان را مطرح می کنند، هشدار دادند که به جاده صاف کن طرح اعطای شهروندی به پناهجویان سوری در داخل لبنان تبدیل نشوند.
آنها افزودند: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا خواستار اعطای شهروندی به پناهجویان سوری در کشورهای همسایه شد و سازمان های بین المللی نیز ارائه کمک های مستقیم به پناهجویان و بدون واسطه دولت لبنان را در دستور کار قرار داده اند. آیا این همان سازمان مللی است که می خواهید با او مذاکره کنید؟
شرکت کنندگان در تظاهرات از «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان به خاطر واکنش به سخنان ترامپ و خلاف قانون نامیدن اعطای شهروندی به پناهجویان تشکر و قدردانی کردند.
بیشتر سکان منطقه کسروان واقع در شمال بیروت را مسیحیان تشکیل می دهند.
با شروع بحران سوریه از حدود شش سال پیش تا کنون حضور پناهجویان سوری در لبنان منجر به بروز برخی تنش های سیاسی و امنیتی و اجتماعی در لبنان شده است.
طی چند سال گذشته دودستگی های سیاسی و افت وضعیت اقتصادی در لبنان و کاهش منابع مالی در این کشور باعث شد تا عده ای دست به اقدامات تحریک آمیز علیه پناهجویان سوریه بزنند.
خبرگزاری فرانسه نیز درباره این تظاهرات گزارش داد: شرکت کنندگان در این تظاهرات دست نوشته هایی با مضمون «برای اینکه لبنان را از دست ندهیم با دولت سوریه مذاکره کنید»، «پیش از آنکه فرصت از دست برود لبنان را نجات دهیم» و «منتظر نخواهیم ماند تا به اقلیتی در شهرها و روستاهایمان تبدیل شویم» در درست گرفته بودند.
«امل حبیب» زن 56 ساله لبنانی یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات است. وی به خبرگزاری فرانسه می گوید: من خواهان اخراج بی حساب و کتاب پناهجویان نیستم ولی معتقدم باید وضعیت آنها سرو سامان داده شود. جوان های ما کار ندارند. آیا به فرزندان مان بگوییم از کشور سفر کنند تا کسان دیگری جای آنها را بگیرند؟
وی افزود: حالا دیگر کمک هایی که قبلا به لبنان می شد همه به پناهجویان ساکن اردوگاه ها اختصاص پیدا می کند.
«فرنسیس یعقوب» شهروند 52 ساله و اهل روستای «القاع» واقع در شرق سوریه می گوید: حضور پناهجویان سوری در لبنان حالت اشغالگری در بعد اجتماعی و اقتصادی به خود گرفته و به اشغال سیاسی منجر خواهد شد.
وی گفت: ما هنوز دوره اشغال لبنان توسط سوریه را از یاد نبرده ایم. 30 هزار نظامی سوری خاک لبنان را ترک کردند و یک میلیون پناهجو جای آنها را گرفتند.
این شهروند لبنانی ادامه داد: کارفرمایانی که به جای شهروندان لبنانی اتباع سوریه را به کار می گیرند شریک جنایت هستند.
کشور 4 میلیون نفری لبنان حدود یک و نیم میلیون پناهجوی سوری را در خود جای داده است.
با وجود درخواست قشرهای مختلف مردم برای بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان، برخی احزاب و شخصیت ها از جمله «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان معتقد به هماهنگی لبنان با سازمان ملل در قضیه بازگشت پناهجویان هستند. این در حالی است که حزب الله و حزب جریان ملی آزاد و جنبش امل و نیز میشل عون رئیس جمهوری لبنان بر مذاکره با دولت سوریه برای بازگشت پناهجویان اصرار می ورزند.
«جبران باسیل» وزیر امور خارجه لبنان چندی پیش در صفحه توئیتر خود نوشته بود: شهروندان کشور برادر سوریه یک راه بیشتر پیش روی خود ندارند و آن بازگشت به کشورشان است.
وی افزود: هر بیگانه ای که خلاف خواسته ما در خاک کشورمان حضور داشته باشد هرکس باشد در حکم اشغالگر است.
خاورم*390*2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۴۷۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت لایحه ضد پناهندگی دولت انگلیس

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، نخست وزیر انگلیس امروز و پیش از رای گیری در مجلس عوام انگلیس گفت صبر مردم این کشور درباره پناهندگان پایان یافته است و برای اخراج نخستین پناهندگان غیرقانونی، باند یک فرودگاه آماده و هواپیما‌ها معین شده اند.
مخالفان این لایحه می‌گویند این لایحه، ضد قوانین بین الملل، نقض حقوق پناهندگان و حتی خلاف مقررات داخلی انگلیس است، زیرا پناهندگان به انگلیس را به خاطر این که خود را به این کشور رسانده اند، از حق پناهندگی محروم می‌کند.
علاوه بر آن، منتقدان این لایحه دولت انگلیس می‌گویند کشور رواندا، برای مردم امن نیست، اما دولت انگلیس، بر تصویب و اجرای این لایحه، پافشاری می‌کند. شماری از منتقدان دولت انگلیس می‌گویند شمار پناهندگان به انگلیس، در مقایسه با کشور‌های اروپایی، اندک است و این دولت در صدد است پناهندگان را مسوول همه نابسامانی کشور قلمداد کند تا بر ناکارامدی هایش سرپوش بگذارد و سیاست‌های نادرست حزب حاکم محافظه کار، از نگاه مردم دور بماند. همچنین منتقدان این لایحه می‌گویند با اجرای این قانون، حتی افغانستانی‌هایی که با ارتش آمریکا و انگلیس همکاری می‌کردند نیز مشمول اخراج می‌شوند.
حزب حاکم محافظه کار، از زمان در دست گرفتن قدرت در دور جدید حکومت در سال ۲۰۱۰ میلادی، علیه مهاجران و پناهندگان، سیاست‌های شدیدی اتخاذ کرده است. دولت انگلیس مدعی است پناهجویان موجب شلوغی مدارس، درمانگاه‌ها و هزینه‌های فراوان اسکان در این کشور شده اند و تلاش می‌کند عمده مشکلات را به پناهندگان مربوط سازد.
به گفته مقامات دولت انگلیس، اخراج پناهجویان غیرقانونی موجب خواهد شد از این پس، ورود غیرقانونی پناهندگان به انگلیس، کم شود، زیرا پناهندگان می‌دادند به رواندا اخراج خواهند شد. ریشی سوناک، امروز نمایندگان مجلس اعیان، به ویژه نمایندگان حزب رقیب کارگر را از علل کندی اخراج پناهجویان غیرقانونی از انگلیس نامید. وی با خشم از تعلل در اخراج پناهندگانی که با قایق‌های کوچک از طریق ابراهه مانش به انگلیس وارد شده اند گفت دیگر بس است و نباید در این موضوع تاخیر شود. ریشی سوناک گفت امشب مجلس عوام نشست دارد و باید بدون، اما و اگر، لایحه را تصویب و اجرا کرد و دولت برای اخراج پناهجویان، آماده است.
خروج از اتحادیه اروپا که در پی همه پرسی سال ۲۰۱۶ انجام شد، دست دولت انگلیس را در بی توجهی به قوانین بین الملل، از جمله نادیده گرفتن حق پناهجویی، بازتر کرده است. مخالفت فعالان حقوق بشر، شماری از نمایندگان مجلس اعیان، هواداران حقوق پناهندگان و تظاهرات مردمی در حمایت از پناهجویان در دو سال اخیر موجب شد تصویب لایحه تا امروز طول بکشد. نخستین پناهجویان غیرقانونی در انگلیس قرار بود در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ اخراج شوند که به علت مداخله فعالان حقوق بشر و آرای قضات دادگاه‌های اروپایی، این روند متوقف شد. در چند سال اخیر، سه نخست وزیر انگلیسی تلاش کرده اند تا با مسوول معرفی کردن پناهندگان در مشکلات فراوان اقتصادی و اجتماعی در جامعه انگلیس، آنان را از این کشور به رواندا اخراج کنند.
حزب حاکم محافظه کار در همه انتخابات اخیر وعده داد جلوی پناهجویان را بگیرد و اکنون در آستانه انتخابات سراسری به ویژه پس از اینکه آشکار شد میزان محبوبیتش به پایین‌ترین میزان در چهار سال اخیر رسیده است تلاش می‌کند با تحقق این وعده حمایت مخالفان پناهجویان را در انتخابات به دست آورد.

دیگر خبرها

  • حزب الله: مرکز تجمع دشمن صهیونیست را در حرش نطوعه هدف قرار دادیم
  • تجمع حمایت از مردم غزه در برابر دفتر آنروا در لبنان
  • جان باختن ۵ پناهجو در دریای مانش
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی‌حجابی و بدپوششی
  • تجمع مردمی حامیان مقابله با بی حجابی و بدپوششی
  • سرنوشت لایحه ضد پناهندگی دولت انگلیس
  • علی دایی تکذیب کرد؛ اصلا و ابدا مذاکره‌ای برای بازگشت به پرسپولیس نداشته‌ام
  • ذوق نقدعلی از بازگشت گشت ارشاد: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد | با قدرت جلوی کشف حجاب را بگیرید
  • اولین واکنش علی دایی به بازگشت به پرسپولیس
  • حزب الله یک پایگاه دیگر ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد