Web Analytics Made Easy - Statcounter



معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور آمریکا و اصرار وی بر اینکه میان ملت ایران و مقام معظم رهبری فاصله است، گفت: علت اینکه توطئه‌های آمریکا در سال‌های پس از انقلاب اسلامی به نتیجه نرسیده و دشمنان ایران نتوانستند اهداف خود را محقق سازند، پیوند مستحکم میان امام خمینی (ره) و مردم و پس از آن رابطه مقام معظم رهبری با ملت ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی افزود: رئیس‌جمهور آمریکا اصرار دارد که روی نهادهای قدرتمند کشور و نهادهایی که بیشترین نقش را در حفاظت از کشور داشته‌اند انگشت بگذارد و این در حالی است که ملت ایران به خوبی آگاه هستند که سپاه چه نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشته است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: سپاه پاسداران امروز به نقطه‌ای رسیده که قوت قلب کشورهای منطقه شده و کسی که توانست داعش را در منطقه زمین‌گیر کند در واقع سپاه بود.

وی همچنین با اشاره به اظهارنظر ترامپ درباره توان موشکی ایران گفت: ملت ایران در دوران دفاع مقدس زیر موشک باران دشمن بود و هیچ کشوری حاضر نبود که به ایران موشک دهد تا پاسخ دشمنان را بدهد. حالا این ملت با این تجربه با اتکا به توانمندی خود به دستاوردهای موشکی رسیده است و از این دستاورد حفاظت خواهد کرد. چرا که ایران هیچ گاه به کشوری تجاوز نکرده اما همواره مورد تجاوز دشمنان بوده است.

جهانگیری با بیان اینکه آذربایجان در تمدن کهن ایرانی و نیز در فرهنگ جدید ایران اسلامی نقش مهمی داشته است گفت: آذربایجان در داشته های فرهنگی، صنعتی و اقتصادی ایران سهم بسزایی داشته است و نقش آذربایجان در داشته های ملی کشور کم نظیر است.

وی ادامه داد: در تحولات اخیر نیز نقش نخبگان، متفکران و مردم آذربایجان نقشی کلیدی بوده است و نقش آذربایجان و به خصوص تبریز در توسعه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی نقشی پررنگ بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به سابقه صنعتی بخش خصوصی در آذربایجان شرقی و وجود ظرفیت ها و منابع طبیعی متعدد در این استان گفت: اینکه در برخی موارد شاهد واحدهای صنعتی مشکل دار باشیم و بگوییم که کل صنعت کشور دارای مشکل است قضاوت درستی نیست. کشوری که ده ها هزار واحد کوچک و بزرگ صنعتی دارد، حتی اگر 5 هزار واحد با مشکل مواجه باشد نمی توان گفت که کل صنعت کشور دارای مشکل است.

جهانگیری با اشاره به وجود بخش خصوصی قوی در تبریز و آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی از سرمایه هایی است که باید مدیران استان روی آن حساب باز کنند و البته موانعی نیز در این میان وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد که چرا تبریز آنطور که مورد انتظار بوده توسعه نیافته است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه دولت یازدهم دو راهبرد همزمان را در پیش گرفت که باید در دولت دوازدهم نیز ادامه پیدا کند افزود: این دو راهبرد تعامل با دنیا و توسعه کشور به طور همزمان بود .

جهانگیری اضافه کرد: قدرت های بزرگ چهره ای از ایران ترسیم کرده بودند که کسی تمایل به حمایت از ایران نداشت و دولت یازدهم تصمیم گرفت این مسأله را حل کند و ما با اتکا به توانمندی خود و اعتماد به رهبری قدرتمند، رئیس‌جمهور مقتدر و ملت باتمدن در این مسیر گام برداشتیم تا با روش های صحیح از حقوق ملت دفاع کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما با اتکا به توانمندی داخلی به توافقی رسیدیم و وقتی این توافق امضا شد کشوری نبود که برجام را یکی از بزرگ ترین موفقیت های ایران نداند و تنها رژیم صهیونیستی و چند کشور منطقه از این موضوع ناراحت بودند و از همان زمان مشخص بود که این کشورها تمام ابزارهای خود را به کار خواهند گرفت تا نگذارند شیرینی برجام در ام ملت ایران بنشیند.

وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی ترامپ و تلاش وی برای زیر سوال بردن سیاست های دولت اوباما خاطرنشان کرد: ترامپ به صورت مفصل علیه برجام سخن گفت اما مشاورین وی به او در این زمینه اخطار دادند.

جهانگیری با اشاره به نطق نادرست رئیس‌جمهور آمریکا در اجلاس سازمان ملل یادآور شد: دکتر روحانی نیز در این اجلاس سخن گفت و منطق و انسانیت را به نمایش گذاشت.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ترامپ وعده داده بود که 20 اکتبر اتفاق مهمی قرار است رخ دهد و استراتژی آمریکا راجع به ایران و برجام اعلام شود.

وی ادامه داد: شب گذشته نمایش ترامپ روی صحنه آمد و این نمایش مملو از بلوف و جنگ روانی علیه ملت ایران بود اما پس از این نطق نه کسی برای اون دست زد و نه کسی در ایران از او ترسید و این نشان داد که ترامپ از همیشه تنهاتر است.

جهانگیری اضافه کرد: نخستین کسانی که به ترامپ پاسخ دادند نماینده اتحادیه اروپا و مسئولین انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه و چین بودند و با اینکه ایران هنوز واکنشی نشان نداده بود، آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران به تمام تعهدات خود پایبند بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تنهایی ترامپ به این دلیل است که بی ادب تر و بی پایه و اساس تر از همیشه سخن گفت و در سخنان خود حتی اینقدر مطالعه نکرده بود که نام درست یک منطقه را بداند و به خاطر رضایت عده ای دون پایه در برخی کشورهای عربی نام خلیج فارس را تغییر داد.

جهانگیری خاطرنشان کرد: دولت همزمان راهبرد دیگر یعنی توسعه اقتصادی را نیز دنبال کرد چرا که مهمترین هدف آمریکا این است که فضای حاکم بر اقتصاد ایران را ناامن کند و ما باید تلاش کنیم که فضای اقتصادی را مثبت و پیش برنده نگه داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نسخه پیشرفت اقتصادی کشور، نسخه ای مشخص و روشن است افزود: از سال 92رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و ما باید بدانیم که این سیاست ها فقط برای زمان تحریم و سختی ها نیست، بلکه در دوران پیشرفت و توسعه نیز باید به آن تکیه کنیم. ما پس از برجام اقتصاد مقاومتی را همانگونه دنبال کردیم که پیش از برجام به آن اهتمام داشتیم.

جهانگیری افزود: برنامه هایی برای اجرای اقتصاد مقاومتی در زمینه های مختلف تهیه شده و مقام معظم رهبری نیز پس از اعلام نام سال جاری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، بر لزوم امنیت سرمایه گذاری تأکید کردند و این نکته نیز حائز اهمیت است که در اقتصاد مقاومتی همه باید به صحنه بیایند چرا که این سیاست ها برای کل نظام ابلاغ شده و همه در مقابل آن مسئولند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌ها و استعدادهای آذربایجان شرقی و به خصوص تبریز تصریح کرد آذربایجان باید بار توسعه استان های شمال غرب کشور را بر دوش بکشد.

وی با بیان اینکه البته مشکلاتی نیز پیش روی استان وجود دارد، گفت: ما باید به دریاچه ارومیه به صورت جدی بپردازیم و تا کنون نیز برای احیا این دریاچه کارهای مهمی صورت گرفته و باید منابع مورد نیاز در حد امکان تأمین شود.

جهانگیری با بیان اینکه تبریز قرار است سال 2018 پایتخت گردشگری جهان اسلام شود، گفت: در اولین فرصت جلسه ای در این خصوص با حضور وزرای مربوطه برگزار خواهیم کرد تا مدیریت این برنامه به درستی صورت گیرد و این مراسم با آبرومندی در سال 2018 برگزار شود.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: 688 میلیون یورو در جلسه شورای اقتصاد تصویب کردیم تا برای آب شرب تبریز و شهرهای مسیر هزینه شود البته برای اینگونه طرح ها معمولاً از منابع خارجی استفاده نمی شود اما به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع این منابع برای آب شرب تبریز اختصاص یافت.

جهانگیری در پایان سخنان خود تصریح کرد: در مقابل دشمنان و بدخواهان ملت ایران هیچ پاسخی کوبنده تر از انسجام و وحدت نیست و ملت ایران نیز نشان داده در مواقعی که لازم است به موقع در صحنه حضور خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این مراسم بر ضرورت توجه ویژه دولت به دریاچه ارومیه تأکید کرد و گفت: رسیدگی به این دریاچه نیازمند عزم ملی است چرا که آسیب به این دریاچه می تواند مردم آذربایجان را تهدید کند.

امام جمعه تبریز همچنین با اعلام انزجار از سخنان سخیف و نابخردانه رئیس‌جمهور آمریکا که نظام اسلامی و نهادهای قانونی نظام از جمله سپاه را مورد هدف قرار داد خاطرنشان کرد: ملت ایران نشان داده اند که هرجا تهدید بیشتر شود انسجام، وحدت و همدلی بیشتر خواهد شد.

همچنین، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح های صنعتی و معدنی در دست اجرا در استان آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر 421 طرح از پیشرفت 70 درصد برخوردار هستند و اگر طرح های در دست اجرا به نتیجه برسند شاهد شکوفایی و تحول در استان خواهیم بود.

در ادامه جلسه، استاندار آذربایجان شرقی نیز گزارشی از وضعیت استان و شاخص های مختلف ارایه کرد و به توضیحاتی در خصوص نقشه راه توسعه استان پرداخت.

در این جلسه همچنین برخی نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی از جمله دکتر پزشکیان، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص مسائل استان پرداختند.

مسعود پزشکیان با تأکید بر ضرورت کنار گذاشتن اختلافات داخلی تصریح کرد: آنچه می‌تواند آمریکا را سرجای خود بنشاند وحدت و انسجام ملی است.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۴۹۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام کرد: اگر جنگ روسیه و اوکراین متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، آذربایجان بیش از ۳۰ میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کرده است. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین هرگز سلاح نمی‌دهیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد که در جریان سفر خود به روسیه با همتای خود ولادیمیر پوتین درباره جنگ با اوکراین گفتگو نکرده است.

الهام علی‌اف در مجمع بین‌المللی «COP29 و چشم‌انداز سبز برای آذربایجان» در دانشگاه ADA در حالی که به سوال پروفسور کلاوس لارس از مرکز ویلسون دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا پاسخ داد، درباره جنگ روسیه و اوکراین صحبت کرد.

علی‌اف تاکید کرد که او و پوتین تنها در مورد مسائل دوجانبه و وضعیت قفقاز جنوبی گفتگو کردند.

رئیس‌جمهور آذربایجان گفت: نمی‌داند جنگ روسیه و اوکراین چگونه به پایان می رسد. اگر کسی می‌داند، احتمالاً باید نامزد جایزه صلح نوبل شود. فکر نمی‌کنم کسی بداند در حال حاضر چگونه قرار است این جنگ به پایان برسد. اما من آن را این‌گونه بیان می‌کنم که در یک نقطه پایان می یابد، زیرا جنگ ها دیر یا زود متوقف می‌شوند. من می‌توانم از تجربه خودمان بگویم. وقتی در ماه می 1994 قرارداد آتش‌بس با ارمنستان را امضا کردیم، جنگ عملاً متوقف نشد. بنابراین، ممکن است وضعیت مشابهی بین روسیه و اوکراین ایجاد شود. اگر آن‌ها با پایان دادن به مرحله فعال جنگ موافقت کنند، پایان جنگ را تضمین نمی‌کند. هر از چند گاهی، یعنی در دوران اشغال، تنش بود، با گروه‌های خرابکار، نبرد تک تیراندازی داشتیم، این یا چند اتفاق بسیار خطرناک دیگر رخ داد و خط تماس ما بسیار کوتاه‌تر از خط تماس امروز یا خط نبرد روسیه و اوکراین بود.

علی‌اف تأکید کرد: تصور کنید که یک توافق آتش‌بس امضا شده است. آیا این تضمینی برای آینده صلح خواهد بود؟ جواب منفی است. ما 28 سال صبر کردیم و بعد با استفاده از زور، حاکمیت خود را بازیابی کردیم. ما این کار را کردیم چون حق با ما بود و می‌توانستیم. برای ما مسئله مرگ و زندگی بود. در آن زمان مطمئن نبودیم چه کسی در کنار ارمنستان خواهد جنگید. ممکن بود گزینه‌های مختلفی وجود داشته باشد. هیچ کدام برای ما خوشایند نبود. اما بعد به آن فکر نکردیم، یا باید حیثیت حاکمیت خود را باز می‌گردانیم یا همه باید می‌مردیم. این رویکرد ما بود. ما صبر کردیم، نیرو جمع کردیم، در عرصه بین‌المللی کار کردیم. ما سعی کردیم از طریق مذاکره موضع خود را ثابت کنیم و توضیح دهیم که قربانی آزار و اذیت هستیم، اما نشد. بله، سازمان های بین‌المللی قطعنامه‌ها و تصمیماتی گرفتند، اما اجرا نشدند، سازوکار اجرایی نداشت. بنابراین ما آن را اجرا کردیم. همانطور که گفتم ما صلح را با جنگ آوردیم. این نیز یک گزینه است و ما نشان می‌دهیم که امکان‌پذیر است. بنابراین همانطور که گفتم جواب عملی ندارم. فکر نمی‌کنم کسی بداند چه زمانی جنگ روسیه و اوکراین متوقف می‌شود.

رئیس‌جمهور آذربایجان با بیان اینکه حتی اگر جنگ متوقف شود، هیچ تضمینی برای تکرار نشدن آن وجود ندارد، گفت: آذربایجان چه می‌تواند بکند؟ هیچ چیز. از نظر عملی مطلقاً هیچ چیز. ما بیش از 30 میلیون یورو کمک بشردوستانه و مالی به اوکراین ارائه کردیم. ما در حال انجام کارهای بازسازی در شهر ایرپین هستیم، جایی که جمعیت آذربایجانی زیادی وجود دارد و بسیاری از زیرساخت‌های اجتماعی بازسازی شده است. هیچ چیز بیشتر نمی‌توانیم انجام دهیم. حتی اگر از ما بخواهند، به اوکراین سلاح نمی‌دهیم، می‌توانیم آشکارا بگوییم که این کار را نمی‌کنیم. کمک‌های بشردوستانه بله، اما سلاح هرگز، این پاسخ من است.

علی‌اف گفت: جنگ روسیه و اوکراین برای دو ملتی که از نظر قومیتی و مذهبی بسیار به یکدیگر نزدیک هستند، یک تراژدی بزرگ است. آیا فرصتی برای فرار از جنگ وجود داشت؟ فکر کنم وجود داشت. آیا رهبران اوکراین در سال های گذشته فرصتی برای برقراری روابط عادی با روسیه داشتند؟ من تقریباً مطمئن هستم که وجود داشته است. بله، من فقط در مورد روابط روسیه و آذربایجان صحبت می‌کردم. ما همسایه هستیم. ما مشارکت‌های قوی ایجاد کرده‌ایم. ما به حاکمیت یکدیگر احترام می‌گذاریم. ما در کار یکدیگر دخالت نمی‌کنیم. آیا ممکن است بین روسیه و اوکراین هم همینطور باشد؟ البته ممکن بود. روس‌ها افراد بسیار نزدیک به اوکراین هستند. چرا این اتفاق نیفتاد؟ مقصر کیست؟ من نظری دارم، اما آن را به اشتراک نمی‌گذارم. اما من فکر می‌کنم این فرصت در اوایل دهه 2000 از دست رفت. شانس اوکراین برای ساختن یک کشور قدرتمند از دست رفت. این نظر شخصی من بر اساس تجربه و دانش من است. من همه روسای جمهور اوکراین را می‌شناختم و با آن‌ها کار می کردم به جز رئیس‌جمهور اول این کشور.

رئیس‌جمهور آذربایجان خاطرنشان کرد: من از سال 2003 روی صندلی ریاست جمهوی آذربایجان هستم. چیزی که می‌گویم را می‌دانم، چون تجربه دارم و هیچکس چیزی به من نگفته است. من شاهد لحظات زیادی در روابط روسیه و اوکراین بوده ام: تنش، دوستی، دشمنی، اما هرگز به سطحی که امروز می‌بینیم نرسیده بود. متاسفانه این وضعیت غم‌انگیزی است و هر روز مردم می‌میرند. باید متوقف شود. چه کسی می‌تواند متوقف شود؟ نمی‌دانم.

در این مراسم، الهام علی‌اف همچنین به منافع روسیه در جمهوری آذربایجان و قفقاز اشاره کرد و گفت: روسیه همسایه آذربایجان است و ما در زمینه‌های مختلف همکاری بسیار فعالی با این کشور داریم. در آخرین دیدار با رئیس‌جمهور پوتین، ما به طور گسترده در مورد آن موضوعات، همکاری‌های اقتصادی و به‌ویژه همکاری‌های خود در زمینه حمل‌ونقل گفتگو کردیم. البته بیشتر همکاری‌ها در زمینه بشردوستانه است. بیش از 300 مدرسه روسی در آذربایجان وجود دارد و مردم ترجیح می‌دهند در مدارس روسی تحصیل کنند. به طور خلاصه، ما به عنوان یک کشور منطقه قفقاز مسائل مشترک زیادی داریم. به دلیل اینکه بخش خاصی از قفقاز در داخل مرزهای روسیه است و البته روسیه هرگز این منطقه را ترک نخواهد کرد، زیرا متعلق به این منطقه است و به نظر من همه کشورهای قفقاز جنوبی باید علاقه‌مند به برقراری روابط خوب با روسیه بر اساس احترام متقابل، حاکمیت، تمامیت ارضی و منافع متقابل باشند. من فکر می‌کنم که مثال آذربایجان به خوبی نشان می‌دهد که این امکان‌پذیر است.

"امنیت منطقه" محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • آغاز یک راهبرد فرهنگی با سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا