Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس انجمن ورزش افراد باهوش میانه (ID) با اشاره به عدم حمایت کمیته‌ ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولان از ورزشکاران این رشته، گفت: با وجود این که شش سال از فعالیت رسمی این رشته سپری می شود، واقعا از بی توجهی‌ و عدم حمایت لازم مسئولان از این رشته خسته شده‌ام.

عباس باغستانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ورزش افراد باهوش میانه (ID) یا همان کم توان ذهنی نزدیک به ۲۰ سال است که در دنیا فعال است و ما نیز کم و بیش از همان سال تا به الان به صورت غیررسمی و تحت عنوان انجمن فعالیت‌هایی برای ورزشکاران کم‌توان ذهنی داشتیم و جزء ۱۰کشوری بودیم که همان زمان عضو فدراسیون جهانی شدیم اما به دلیل این که کار زیربنایی و اساسی در طی این مدت صورت نگرفت، فعالیتمان چشمگیر و به صورت حرفه‌ای دنبال نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت‌: با وجود این که بارها از وزارت ورزش و جوانان درخواست کردیم که انجمن ورزش افراد با هوش میانه به دلیل بالا بودن آمار ورزشکاران این رشته و جامعه هدفی که در این زمینه وجود دارد، به فدراسیون تبدیل شود تا بتوانیم از بودجه مستقلی برخوردار شویم، اما متاسفانه چون حمایتی از این رشته صورت نمی‌گیرد، هم چنان به صورت انجمن اداره می‌شود. در طی این سال‌ها ما هنوز نتوانسته‌ایم کار زیربنایی خاصی را برای ورزشکاران این رشته انجام دهیم.

باغستانی اظهار کرد: شش سال است که مسئولیت این کار را بر عهده گرفته‌ام، اما به خاطر عدم حمایت‌های لازم از سوی کمیته‌ ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولان این رشته هنوز نتوانسته جایگاهی در عرصه‌های بین المللی و حتی آسیایی داشته باشد. شرایط این ورزش در ۸رشته‌ای که به صورت حرفه‌ای و همگانی فعالیت می‌کند، به گونه‌ای است که هنوز از مربیان متخصص در هیچ کدام از رشته‌های مختلف افراد کم توان ذهنی برخوردار نیستیم و در حقیقت کسی ورزشکاران کم توان ذهنی را درک نمی‌کند. در حال‌ حاضر نزدیک به شش هزار نفر ورزشکار در بخش دختران و پسران در رشته‌های شنا، دوومیدانی، دوچرخه‌سواری، فوتسال، فوتبال، بسکتبال، تکواندو و تنیس روی میز فعالیت می‌کنند که تنها در رشته‌های دوومیدانی، فوتسال و فوتبال در سطح دنیا مطرح هستیم و توانسته‌ایم به عناوین قهرمانی دست پیدا کنیم. هر چند این رشته در دنیا هم‌اکنون در پانزده رشته فعال است.

رییس انجمن ورزش افراد باهوش میانه (ID) در ادامه‌ ‌اضافه کرد: در رشته دوومیدانی با وجود این که ورزشکاران این رشته در ۲۵ ماده در مسابقات جهانی حضور پیدا می‌کنند، ما تنها در چهار ماده دوی ۱۵۰۰ متر ، ۸۰۰ متر، پرش طول و پرتاب وزنه در مسابقات مختلف شرکت می‌کنیم و بیشترین مدال‌های جهانی افراد کم توان ذهنی مربوط به دوومیدانی است. البته ما ورزشکاران خوبی را در سایر رشته‌ها نیز داریم که اگر سرمایه‌گذاری خوبی روی آنها صورت بگیرد و حمایت لازم به عمل آید، بدون شک می‌توانیم در عرصه های بین‌المللی و حتی پارالمپیک ۲۰۲۰ حرفی برای گفتن داشته باشیم، اما تا به الان کسی نبوده که که به درد دل این ورزشکاران کم توان ذهنی گوش دهد. من خودم در طی این شش سال در حدی که در توانم بوده برای مطرح کردن این رشته در آسیا و دنیا تلاش کرده‌ام و واقعا از بی توجهی‌ها خسته شدم. در حال‌ حاضر حمایت از ورزش کم توان ذهنی در حد صفر است.

رییس انجمن ورزش افراد باهوش میانه ( ID) گفت‌: ورزشکاران کم توان ذهنی در خفا قرار دارند و متاسفانه در هیچ جای ورزش کشور حضور ندارند. اینها همانند سایر ورزشکاران پارالمپیکی نیاز به اشتغال و حقوق ثابت دارند، اما متاسفانه زمانی که یک ورزشکار ID قهرمان جهان می‌شود پاداش آن به حدی کم است که به چشم نمی آید. من از مسئولان می‌خواهم که حداکثر توجه لازم را به ورزشکاران این رشته داشته باشند. اینها در حقیقت همانند سرطان خاموش هستند که بعد از مدتی در گنج خانه به دلیل بی توجهی مسئولان و حتی پدر و مادر خود به فراموشی سپرده می‌شوند.

باغستانی ‌اضافه کرد: نزدیک به شش سال است که به صورت رسمی و بر حسب وظیفه خود سعی کرده‌ام جایگاه این رشته را در کشور مطرح کنم و به گوش مسئولان این موضوع را گوشزد کنیم که با توجه به آمار بالای ورزشکاران کم توان ذهنی در کشور ما باید از حالت انجمن خارج شویم و به یک فدراسیون همانند فدراسیون‌ ناشنوایان و نابینایان و کم‌بینایان تبدیل شویم تا بتوانیم در این رشته فعالیت حرفه‌ای و خوبی داشته باشیم. قطعا تا زمانی که به صورت انجمن اداره شویم، حمایت لازم را از این ورزش صورت نمی‌گیرد.

رییس انجمن ورزش افراد باهوش میانه (ID) در ادامه‌ تاکید کرد: تنها روزی که به ورزشکاران افراد کم توان ذهنی تا حدودی توجه می‌شود روز ملی پارالمپیک است که در حال‌ حاضر ۳۵ هزار نفر در این مراسم حضور خواهند داشت که بیش از ۷۰ درصد از شرکت کنندگان افراد کم توان ذهنی هستند. آیا واقعا با اختصاص دادن یک روز به عنوان روز ملی پارالمپیک می‌توان ورزشکاران کم توان ذهنی را خوشحال کرد. تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم در بعد قهرمانی در این رشته فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دهیم، اما در طی این شش سال فقط توانسته‌ایم در بعد همگانی خود را مطرح کنیم و هنوز در بخش قهرمانی فاصله زیادی با سایر رشته‌های معلولان داریم.

باغستانی ادامه‌ داد: ما در رشته‌های فوتبال، تکواندو و شنا می‌توانیم ورزشکاران مطرحی را داشته باشیم، اما به دلیل اهمیت نداشتن این رشته در بین مسئولان ورزش کشور تنها توانسته‌ایم سه دوره در مسابقات جهانی فوتسال شرکت کنیم که دستاورد آن دو بار قهرمانی سوم جهان و یک بار هم قهرمان جهان شدیم. اما در فوتبال هنوز نتوانسته ایم در هیچ رقابت بین‌المللی حضور داشته باشیم، هر چند که پتانسیل‌های خوبی در این رشته داریم و اگر بتوانیم در مسابقات بین‌المللی شرکت کنیم، به طور شک می‌توانیم روی سکو قرار بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که در حال‌ حاضر وضعیت دختران ورزشکار در این رشته نسبت به پسران چگونه است، افزود: در دختران آن طور که در پسران فعالیت خوبی در بخش قهرمانی و همگانی داریم، فعالیت در این بخش در حد صفر است. متاسفانه ورزش بانوان در این رشته جایگاه مشخصی ندارد. هر چند پتانسیل‌های خوبی در رشته‌های دوومیدانی، تنیس روی میز، شنا و بسکتبال در بخش دختران داریم و می‌توانیم در بعد قهرمانی به عناوین خوبی دست پیدا کنیم، اما توجه ویژه‌ای به دختران ورزشکار کم توان ذهنی صورت نمی‌گیرد. در حال‌ حاضر در بخش پسران هزار و دویست نفر در تهران ورزشکاران کم‌توان ذهنی به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند، اما این آمار در بخش دختران بسیار پایین است. می‌توانم این را بگویم که شاید تنها ۱۰ درصد از دختران کم توان ذهنی به فعالیت ورزشی می پردازند و این آمار بسیار نگران کننده است. ما از نظر کسب مدال فاصله زیادی با آسیا و جهان داریم. بنابراین تا زمانی که حمایت لازم از ورزشکاران این رشته صورت نگیرد، به طور قطع جایگاه خود را در این رشته از دست خواهیم داد.

باغستانی با بیان این که مهم‌ترین کار ما در بخش ID توسعه و ترویج ورزش همگانی و بحث تربیتی در بین ورزشکاران کم‌توان ذهنی است، گفت‌: تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم از لحاظ تربیتی ورزشکاران این رشته را در مسیر درستی هدایت کنیم و ورزش همگانی را در بین اقشار این جامعه توسعه و ترویج دهیم. هر چند به اعتقاد من ورزش قهرمانی مهم‌تر از همگانی است و ما باید در بعد قهرمانی خود را تقویت کنیم نه همگانی.

وی در پایان گفت‌: ۳۱ استان هم اکنون در ورزش افراد کم توان ذهنی فعالیت می‌کنند که از البته از این ۳۱ استان تنها چند استان محدود هستند که به صورت جدی فعالیت ورزشکاران این رشته را به صورت همگانی نه قهرمانی دنبال می‌کنند. ما واقعا در این رشته با محدودیتهای زیادی مواجه هستیم و کسی نیست که حمایت‌های لازم را از ما به عمل آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۰۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص پزشکی ورزشی به ورزشکارانی که در فصل بهار، طبیعت را برای انجام تمرینات ورزشی خود انتخاب می کنند، توصیه‌هایی ارائه کرد.

دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ناپایداری آب و هوا در فصل بهار، اظهار کرد: در این فصل عموما هنگام صبح و عصر هوا خنک و در میانه روز هوا گرم است و گاهی نیز ناگهان با هوای بارانی و رگبار بهاری مواجه می شویم، لذا طبیعتا کسانی که ورزش در طبیعت را در برنامه روزانه خود قرار داده اند، در چنین شرایط آب و هوایی حتما باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند. 

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: زمانی که ورزشکار از خواب بیدار می شود، تا حدود نیم‌ ساعت پس از بیدار شدن باید از شروع ورزش پرهیز کند تا بدنش به ناگهان با یک تنش مواجه نشود و کم کم برای شروع ورزش آماده شود. 

وی با بیان اینکه ورزشکاران بهتر است که پیش از ورزش از خوردن صبحانه اجتناب کنند، عنوان کرد: اگر ورزشکار بخواهد صبحانه میل کند، باید تا چند ساعت صبر کند تا صبحانه‌ای که خورده کم کم هضم شود و بعد از آن ورزش کند، لذا بهتر است پیش از ورزش صبحانه صرف نکند. 

اکبری تاکید کرد: برای اینکه ورزشکار حین ورزش با افت قند و یا انرژی بدن  مواجه نشود، توصیه می کنیم که حتما مقداری عسل داخل بطری آب خود بریزد و پیش از شروع ورزش، حین ورزش و بعد از ورزش مدام از آن به صورت جرعه جرعه بنوشد تا انرژی بدنش را  تامین کند. 

وی در ادامه درپاسخ به این سوال که بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی صبح است یا ظهر، اظهار کرد: برای برخی از رشته های ورزشی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و کوهپیمایی و کوهنوردی که در دل طبیعت انجام می شود، توصیه می کنیم که حتما ورزشکاران صبح را برای ورزش انتخاب کنند و از مناظر طبیعی و انرژی مثبتی که طبیعت به  آنها منتقل می کند، استفاده کنند. 

این متخصص آسیب های ورزشی یادآورشد: هرچند که ورزش در هنگام صبح را توصیه می کنیم، اما با توجه به اینکه نسل جدید اکثرا صبح ها دیر از خواب بیدار می شوند، لذا توصیه می کنیم برای اینکه سلامتی‌شان حفظ شود حتما عصرها به انجام تمرینات ورزشی بپردازند. 

وی در ادامه در رابطه با نوع پوشش ورزشکاران در تمرینات ورزشی در هوای بهاری هم گفت: باتوجه به اینکه هوا در این فصل متغیر است، ورزشکاران حتما چند لباس نخی به همراه خود داشته باشند و اگر حین تمرین دمای بدنشان بالا رفت از لباس های خود کم کنند، اما در صورتی که بخواهند توقف کنند و استراحت داشته باشند، باتوجه به اینکه بدنشان بتدریج سرد می شود و احتمال می رود که بیمار شوند، حتما لباس های خود را هنگام توقف افزایش دهند. 

اکبری اضافه کرد: اگر ورزشکار پس از انجام تمرینات برای مدت کوتاهی قصد توقف و استراحت داشت، حتما عرق بدن و صورت خود را خشک کند، زیرا زمانی که نسیم خنک بهاری به عرق او می خورد، زمینه بروز سردردها و برخی بیماریهای دیگر را در او ایجاد می کند. 

وی تاکید کرد: همچنین باتوجه به اینکه در این فصل ممکن است به یکباره هوا بارانی شود، بنابراین حتما ورزشکاران روپوشی از جنس پلاستیک و نایلون به همراه داشته باشند و زمان بارندگی آن را بپوشند تا بدنشان خیس نشود. 

به گفته این متخصص پزشکی ورزشی، ورزشکارانی که به صورت منظم ورزش می کنند،  حتما بدن خود را به شرایط آب و هوایی متعادل مانند فصل بهار عادت دهند، چراکه به گفته پیامبر اکرم(ص) سرمای هوای بهار برای بدن مفید است و البته در کنار آن باید رژیم غذایی مناسب همراه با ویتامین «سی» را هم داشته باشند. 

وی در پایان عنوان کرد: ورزش کردن در طبیعت باعث آزاد شدن هورمون های دوپامین و سرتونین در بدن فرد ورزشکار می شود و او را تا پایان روز سرحال، شاد و با نشاط نگاه می دارد، بنابراین به همه مردم توصیه می شود که در فصل بهار از هوای لطیف بهاری و چشم انداز زیبای طبیعت استفاده کنند و در دل طبیعت با کمترین هزینه، ورزش کنند.  

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • رییس‌جمهور قهرمانی فوتسال ایران در آسیا را تبریک گفت
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • ورزش واقعا باعث رشد قد می‌شود؟
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • تجدید عهد با شهدای پهلوان