Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: طرح غربالگری ژنتیک قبل از ازدواج برای پیشگیری از برخی ناهنجاری ها، موضوع مهمی است، تمام زوج ها قبل از پیوند زناشویی به آن توجه داشته باشند.

جلیل عفتی شامگاه شنبه در جلسه شورای معاونان بهزیستی استان یزد که در مهریز برگزار شد با بیان اینکه در یکسال گذشته افزون بر هشت هزار زوج در طرح غربالگری ژنتیک شرکت کردند، افزود: با اجرای طرح غربالگری در کنار آن مشاوره های لازم ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: طرح یاد شده در چارچوب قانون برنامه ششم توسعه کشور اجباری شده است که استقبال زوج های جوان استان خوب بود، باید همچنان به خاطر اهمیت موضوع همه به آن توجه داشته باشند.
این مسئول با اشاره به اینکه شهرستان مهریز در انجام آزمایش ژنتیک در استان یزد پیشگام بود، بر پیگیری اجرای طرح با همکاری و همراهی خانواده ها تاکید کرد که نقش مهمی در پیشگیری ها دارد.
عفتی تصریح کرد: انجام مشاوره ژنتیک قبل از ورود به زندگی زناشویی با مشارکت ثبت احوال و دفتر ثبت ازدواج با انجام 16ساعت آموزش با موضوع ژنتیک و انجام مشاوره برای جلوگیری از تولد کودک معلول انجام می گیرد.
وی بیان کرد: جامعه سالم نیاز به مهارت های لازم در راستای ارتقای توانمندی های بالقوه دارد بنابراین بهزیستی برای کسب توانمندسازی و جلوگیری از معلولیت ها و کسانی که در معرض این آسیب ها هستند، وظایف خود را انجام می دهد.
مدیرکل بهزیستی استان یزد یادآور شد: مردم در جامعه اسلامی نیاز به خدمات مختلف بهزیستی دارند و طبقات آسیب پذیر نباید از این خدمات محروم شوند و برای تحقق آن مسئولان امر با جدیت اقدام کنند.
عفتی با اشاره به اینکه در زمینه اشتغال معلولان تاکنون کارهای خوبی انجام شده است به اهمیت اشتغال معلولان اشاره کرد و ضمن قدردانی از خیران و کارفرمایانی که با استخدام و به کارگیری مددجویان، بهزیستی را در ارتقای سطح زندگی جامعه هدف زیر پوشش یاری می دهند بر تداوم همکاری ها تاکید کرد.
افزون بر 2 هزار نفر زیر پوشش بهزیستی مهریز هستند.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
همچنین معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی یزد تعداد معلولان این استان را 49 هزار نفر بیان کرد و گفته بود: هفت هزار و 200 نفر از این تعداد( 14.5 درصد) معلولان نابینا و کم بینا هستند.
محمدحسین غنیمت دیروز شنبه به مناسبت روز جهانی نابینایان (23 مهرماه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: این رقم در کشور 12 درصد است و آمار افراد نابینا و کم بینا در استان بیشتر از میانگین کشوری است.
وی علت بالا بودن تعداد نابینا استان را بیماریهای دیابت ، فشارخون ، عفونی و ازدواج های فامیلی بیان کرد و افزود: همچنین عوامل ژنتیکی و ارثی هم در این معلولیت دخیل هستند.
هم اکنون 25 هزار و 200 معلول در بهزیستی استان پرونده دارند و از خدمات آن بهره مند می شوند.
40 درصد معلولان استان یزد، جسمی حرکتی، 27 درصد ذهنی و بقیه دارای معلولیت شنوایی، بینایی و دیگر معلولیت ها هستند.
استان یزد یک میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد.
7536*2047* خبرنگار:کاظم سبحان زاده**انتشار- عباسقلی اشکورجیری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در بین ۱۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر از کودکان ۳ تا ۶ استان اجرا شد.

پروین محمدپوری، با اشاره به برنامه های اجرایی معاونت پیشگیری بهزیستی استان در سال گذشته افزود: در این مدت پنج هزار و ۱۲۳ تماس با دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی بهزیستی برای مشاوره تلفنی با خط ۱۴۸۰ انجام و همچنین طرح آگاه‌سازی با تأکید ویژه بر خود مراقبتی برای یکهزار و ۳۳۱ نفر از دختران و زنان استان از سوی دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا شد.

محمدپوری، با بیان اینکه مأموریت اصلی دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است،گفت: ارائه خدمات تخصصی به موقع به گروههای هدف، مطالعه و تحلیل وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی، ارائه راهکار لازم به نهادهای مربوطه و شناسایی مناطق آسیب زا در انجام مداخلات لازم را از اهداف دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته هم گفت: در این مدت 9 هزار و ۶۵۳ تماس شامل اختلالات حاد خانوادگی، کودک آزاری، سالمند آزاری، همسرآزاری و معلول آزاری با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده که از این تعداد سه هزار مورد پذیرش مداخله انجام و پنج هزار نفر از خدمات سیار بهره مند شدند.

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • اعلام شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای
  • لاوروف شرط بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای را گفت
  • کریمی قدوسی : در صورت صدور اذن ، تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله است
  • شرط روسیه برای بازگشت به معاهده منع جامع آزمایش هسته‌ای