Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مديرعامل سازمان نوسازي شهر تهران گفت: به رغم مصوبه دولت مبني بر اعطاي سالانه 300 هزار وام به ساکنان بافت هاي فرسوده با محوريت توليد مسکن، طي 4 سال گذشته تنها حدود 38 هزار وام اعطا شده است. به طوري که در تهران قريب به 6هزار نفر بيشتر از يکسال است که در صف بانک هاي عامل براي اخذ وام نوسازي منتظر مانده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، عباداله فتح اللهي در هفدهمين همايش سياست هاي توسعه مسکن ارائه نقدها و ديدگاه هاي متنوع و متفاوت در حوزه نوسازي بافت هاي فرسوده را يک سرمايه مهم دانست و تصريح کرد: سازمان نوسازي از نقدها استقبال مي کند چرا که فلسفه وجودي اين سازمان در ابتدا نوسازي فکر و انديشه و سپس نوسازي برنامه، طرح، اقدام و پروژه است.
فتح اللهي با بيان اين که تلفيق بهينه راهکارهاي اجرايي نشأت گرفته از ديدگاه هاي مختلف، يکي از مهم ترين هنر مديران اجرايي است، يادآور شد: در شهر تهران 149 محله فرسوده وجود دارد که هر کدام ويژگي هاي فرهنگي، اجتماعي، قومي، اقتصادي و ... متفاوت و خاص خود را دارند و روش هاي اقدام متفاوتي را در حوزه اجرا به ما ديکته مي کنند، لذا ضروري است در عين حفظ وحدت رويه عمومي، تکثر در روش هاي اجرايي را بتوان به نحو شايسته در حين اقدام عملياتي کرد.
مديرعامل سازمان نوسازي شهر تهران با اشاره به مسئوليت 32 دستگاه اجرايي در حوزه نوسازي خاطرنشان کرد: يکي از اقدامات قابل تقدير در دولت فعلي، راه اندازي ستاد بازآفريني بود که مي توان آن را گامي مؤثر براي دستيابي به مديريت هماهنگ چند بعدي و پيچيده بازآفريني در محلات هدف دانست.
وي در اين باره متذکر شد: هنوز به بخشنامه، دستورالعمل و يا شيوه نامه اي مدوني که وزارتخانه هاي عضو اين ستاد به منظور راهبري و راهنمايي به دستگاه هاي زيرمجموعه خود ابلاغ کرده باشند، دسترسي پيدا نکرديم اما اميدوار هستيم اين روش صحيح اقدام در حوزه نوسازي بافت هاي فرسوده هر چه سريع تر سير تکاملي خود را بپيمايد.
فتح اللهي گفت: وقتي در محله اي توليد مسکن مي کنيم، آن محله به لحاظ سرانه هاي خدماتي فقيرتر از قبل مي شود، مسئوليت مرتفع کردن فقر سرانه هاي خدماتي در بافت هاي فرسوده با چه کسي است؟ آيا اين کمبود را نيز ساکنين بايد جبران کنند در حالي که اين افراد خود نيازمند حمايت و توجه ويژه هستند!
دبير ستاد بازآفريني کلانشهر تهران با اشاره به تجربيات نوسازي در محلات خوب بخت، مينابي و اتابک در منطقه 15، يادآور شد: سازمان نوسازي با رويکرد محله محور در نوسازي اين محلات ورود پيدا کرد اما زماني که فضاي فرهنگي، فضاي آموزشي، فضاي سبز، فضاي درماني، خدماتي و ... بايد ساخته مي شد هيچ کدام از نهادهاي مسئول پاي کار نيامدند و خروجي کليه زحمات کشيده شده در راستاي نوسازي محله، منجر به تراکم بالاي جمعيت، فقر سرانه هاي خدماتي و نارضايتي ساکنان شد.
مديرعامل سازمان نوسازي شهر تهران با بيان اين که مديريت هماهنگ را ضرورت توجه به ابعاد اجتماعي، فرهنگي، ملاحضات انساني و ارتقاء کيفيت زندگي مي دانيم، تصريح کرد: اين امر در کلان با هماهنگي دولت مرکزي و دولت محلي و حضور مؤثر قوه مقننه، قضائيه و ... در چارچوب ستاد بازآفريني محقق شده است که اميدوار هستيم با ترکيب حضور اين دستگاه ها و نهادهاي محلي و مدني، مأموريت اجرايي معين شده در مسير صحيح تکامل يابد.
دبير ستاد بازآفريني پايدار کلانشهر تهران درادامه سخنان خود به مصوبه دولت مبني بر اعطاي سالانه 300 هزار وام به ساکنان بافت هاي فرسوده با محوريت توليد مسکن اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش سازمان مديريت، عملکرد 4 سال گذشته در اين حوزه تنها حدود 38 هزار وام است که اين فاصله، فاصله عميقي است و موجب مخدوش شدن اعتماد متقاضيان نوسازي در بافت هاي فرسوده مي شود.
وي در اين باره افزود: ما بنا بر اين مصوبات، دفاتر خدمات نوسازي را به منظور راهنمايي متقاضيان نوسازي در محلات فرسوده توجيه مي کنيم و آن ها نيز به تبع اقدام به ارائه مشاوره، توجيه و آگاه سازي ساکنان نسبت به مصوبات نوسازي مي کنند؛ اما همين الان در تهران قريب به 6 هزار نفر بيشتر از يکسال است که در صف بانک هاي عامل براي اخذ وام نوسازي منتظر مانده اند.
فتح اللهي ضمن اشاره به يکي از محورهاي هفدهمين همايش سياست هاي توسعه مسکن در ايران که به موضوع توسعه سرمايه گذاري در بافت هاي فرسوده مي پرداخت، عنوان کرد: همگي از بخش خصوصي، مشارکت و نهادهاي توسعه گر صحبت مي کنيم اما تاکنون روش مدوني براي حمايت از نهادهاي توسعه گر ارائه نشده است و بانک هاي ما فقط مالکين بافت فرسوده را براي وام دادن به رسميت مي شناسند اما براي نهادهاي توسعه گر هيچ گونه وام يا تسهيلاتي در نظر گرفته نشده است.
دبير ستاد بازآفريني پايدار کلانشهر تهران تأکيد کرد: ضروري است سياست هماهنگ و متوازني براي ورود سرمايه گذاران به بافت هاي فرسوده تنظيم شود تا سرمايه گذاران رغبت بيشتري براي سرمايه گذاري در اين بافت ها داشته باشند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار

محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شورا‌های اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بنا‌های ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه ۲۲۴ هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بنا‌ها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهر‌های کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحد‌های مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحد‌های مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی ۷۰ درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا ۱۰۰ درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه ۹۲ درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط ۸ درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر ۳ ماه برای مردم صادر شود.

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شورا‌ها در توسعه شهر‌ها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شورا‌های اسلامی شهر‌ها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است