Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- تامین مالی طرح ‌های صنعت و معدن مانند هفت طرح فولادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی توسط بانک صنعت و معدن انجام شده و قرار است در 2 سال آینده همه آنها وارد مرحله تولید شوند.

به گزارش یکشنبه تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارخانه تولید آهن اسفنجی دیروز (شنبه) با ظرفیت سالیانه 800 هزار تن با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مقام های کشوری و استانی آذربایجان شرقی با تامین مالی 282 میلیون یورویی بانک صنعت و معدن افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این طرح که در زمره طرح های هفتگانه فولادی بوده و در راستای قانون برنامه سوم و چهارم توسعه در بخش صنایع معدنی و به منظور تامین فرآورده‌های فولادی و رفع نیاز به واردات فولاد و کسب بخشی از سهم جهانی فولاد ساخته شده است.
در طول اجرای این طرح، برای بیش از 300 نفر به طور مستقیم و برای 800 نفر به طور غیرمستقیم اشتغال‌زایی می شود.
بررسی آمار عملکرد بانک صنعت و معدن نشان می دهد در چهار سال گذشته طرح های زیر ساختی، ملی و زیر بنایی فراوانی در کشور با تسهیلات این بانک به بهره ‏برداری رسیده است.

** سهم 50 درصدی از ظرفیت فولاد
برپایه این گزارش، بانک صنعت و معدن تامین مالی 50 درصد از ظرفیت تولید فولاد کشور را برعهده گرفته و اکنون 13 طرح فولادی نیز با تسهیلات این بانک در حال اجراست.
انتظار می رود در سه سال آینده تولید فولاد از 25 میلیون تن در سال عبور کرده و سهم ایران در تولید جهانی از یک درصد به 1.5 درصد افزایش یابد؛ این امر به ارتقای رتبه جهانی ایران در این صنعت از 14 به 11 منجر می شود.
تامین مالی هفت طرح فولاد استانی سپید دشت (چهارمحال و بختیاری)، نی ریز (فارس)، قائنات ( خراسان جنوبی)، شادگان (خوزستان)، سبزوار (خراسان رضوی)، بافت (کرمان) و میانه (آذربایجان شرقی) که در قالب فاینانس چین صورت گرفته، از اقدام های مهم در این بخش است.
گـشایش خطوط اعتباری چین برای طرح های فولادی کشور به عنوان موفقیتی برای این بانک به حساب می آید. این کار با همکاری وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، اموراقتصادی و دارایی، امورخارجه، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.
هفت طرح فولادی استانی که از سال 1385 به دلیل مشکلات مالی متوقف شده بود، از نیمه دوم سال 1392 در دست اجرا قرار گرفت و علاوه بر افتتاح واحد آهن اسفنجی فولاد سپید دشت در آذرماه سال 1395 و فولاد میانه در مهرماه امسال، قرار است در 2 سال آینده نیز فازهایی از طرح های دیگر به بهره برداری برسد.
علاوه براین، حمایت های دولت یازدهم و اختصاص 150 میلیون یورو تسهیلات بانک صنعت و معدن برای شرکت فولاد ازنا که ظرفیت 1.5 میلیون تنی دارد در استان لرستان، پس از هشت سال توقف، آن را فعال کرده و بهره برداری از فاز نخست طرح یاد شده برای سال 1397 پیش بینی شده است که امکان اشتغال 900 نفر را فراهم می سازد. این واحد صنعتی قرار است ورق فولادی بالای پنج میلیمتر تولید کند.
طرح‌های فولادی مکران (سیستان و بلوچستان)، روهینا جنوب (خوزستان) ، مادکوش (هرمزگان)، پاسارگاد(فارس) و طرح فولادی ارفع (یزد) از دیگر طرح های فولادی کشور به شمار می‌روند که توسط این بانک تامین مالی شده است.
به گزارش ایرنا، براساس سند چشم انداز 1404 ظرفیت فولاد رقم 55 میلیون تن پیش بینی شده و برآورد می شود که با تحقق این توان، میزان صادرات هم به حدود 20 میلیون تن برسد.
جمهوری اسلامی ایران اکنون چهاردهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود و در افق 1404 با افزایش تولید، دستیابی به جایگاه هفتمین تولید کننده، دور از دسترس نیست.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 3065*1961* تنظیم: محمد ملک دار * انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۱۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران