Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@12:02:20 GMT

دستپخت يک مسابقه آشپزي ايرانيزه شـده

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۶۸۴۳۵

دستپخت يک مسابقه آشپزي ايرانيزه شـده

خبرگزاري آريا - مسابقه‌هاي آشپزي در سراسر دنيا از جمله برنامه‌هاي محبوب تلويزيوني محسوب مي‌شوند که نه فقط زنان خانه‌دار، بلکه عموم مخاطبان علاقه و اقبال زيادي به ديدنشان نشان مي‌دهند و به شکلي جدي دنبالشان مي‌کنند؛ مسابقاتي که علاوه بر جذابيت و دارا بودن عنصر سرگرمي، به جهت نمايش مواد گوناگون غذايي چشم‌نواز و رنگارنگ بوده و در عين حال بعد آموزشي هم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه‌هاي اين مسابقات از گذشته در رسانه ملي هم وجود داشته و بارها شاهد پخش مسابقاتي مختلف در اين قالب بوده‌ايم.
اين شب‌ها مسابقه‌اي موفق به سومين سري پخش خود رسيده است؛ «دستپخت» که با هدف ارائه يک مسابقه آشپزي ايرانيزه شده به روي آنتن مي‌رود و محبوب مخاطبان هم هست.
چالش‌هايي هيجان‌بخش
سيدوحيد حسيني مجري، تهيه‌کننده و کارگردان دستپخت است که تاکنون توانسته سه ‌سري از اين مسابقه را روانه آنتن کند و حتي عنوان پربيننده‌ترين برنامه تلويزيوني شبکه يک سيما را در نوروز 95 و 96 هم نصيب مسابقه‌اش کند. او در خصوص چگونگي ساخت اين برنامه موفق به جام‌جم توضيح مي‌دهد: ساخت مسابقه‌هاي آشپزي در همه‌جاي دنيا مرسوم است؛ با اين حال ما در ايران تاکنون مسابقه حرفه‌اي آشپزي نداشتيم و عموما شاهد برنامه‌هاي ساده‌اي بوديم که به آموزش آشپزي مي‌پرداختند. ايده اوليه ساخت دستپخت حدود دو سال پيش به ذهنمان خطور کرد و در طراحي‌اش کاملا بر اساس معيارهاي روز دنيا پيش رفتيم؛ با اين تفاوت که تاکيد داشتيم حتما جنس مسابقه‌مان را ايرانيزه کنيم و نيز چالش‌هايي مختص به خودمان در برنامه مطرح کنيم که به کار هيجان ببخشد.
تيم بزرگ داوران
فرمول برنامه‌سازي در تلويزيون ثابت کرده که موفقيت هيچ برنامه‌اي اتفاقي نيست و هر برنامه موفق، ملاک‌ها و فاکتورهايي مشخص دارد. حسيني در آستانه پخش سري سوم از مسابقه دستپخت تاکيد مي‌کند: نکته اساسي اين است که ما براي کاري که انجام مي‌دهيم، واقعا انرژي مي‌گذاريم. هدفمان کليشه‌سازي نيست و همان عوامل موفقيت سري‌هاي پيش را عينا تکرار نمي‌کنيم. ما هر بار با نوآوري پيش رفته‌ايم و کوشيده‌ايم حرفه‌اي‌تر از پيش باشيم.
حسيني مي‌گويد: مسابقه آشپزي دستپخت امروزه مثل يک چتر حمايتي شده است که تمام جامعه آشپزي ايران را زير سايه‌اش مي‌گيرد و اهميت اين عنوان و نگاه برايمان به قدري است که در اتاق فکر برنامه هم مدام به آن بينديشيم و به دنبال ايده‌ها و خلاقيت‌هاي بيشتر بگرديم. ضمنا نظرات مخاطبان هم برايمان اهميت دارد و آن‌ را در برنامه اجرايي مي‌کنيم.
يک مرجع مطمئن
فضل‌الله شريعت‌پناهي، مدير گروه اجتماعي شبکه يک سيما با اشاره به اين ميزان رضايت مخاطبان و موفقيت به‌دست آمده در برنامه دستپخت مي‌گويد: ايده اوليه ساخت و طراحي مسابقه دستپخت از دو سال پيش آغاز شد و شش ماه هم طول کشيد تا گروه، برنامه‌هاي مشابه خارجي را ببينند و الگو بگيرند. با توجه به تعدد برنامه‌هاي گوناگون آشپزي در شبکه‌هاي مختلف، ما در وهله اول به دنبال طراحي برنامه‌اي بوديم که به سطح مسابقات آشپزي روز دنيا نزديک باشد و در وهله دوم ساختار و ماهيت برنامه‌هايي را که در شبکه‌هاي ديگر ساخته مي‌شدند تکرار نکند. در ضمن تاکيدمان هم بر استفاده از افراد حرفه‌اي بود و قرار بود اين عامل، وجه تمايز ديگرمان با ساير برنامه‌ها باشد.
مدير گروه اجتماعي شبکه يک تاکيد مي‌کند: ما از ابتدا بلندمدت برنامه‌ريزي کرديم و اميدواريم حتي در آينده بتوانيم مرکزي را در زمينه آموزش آشپزي تشکيل دهيم که به منزله يک مرجع مطمئن باشد و به متقاضيان مدرک معتبر اهدا کند. ما به فکر آموزش حرفه‌اي براي اين آشپزها هستيم و صحبت‌هايي هم کرده‌ايم که البته هنوز به مرحله عمل نرسيده است.
استفاده از داوران بين‌المللي
شريعت‌پناهي خاطرنشان مي‌کند: از همان ابتدا به بين‌المللي بودن سطح اين مسابقه تاکيد ويژه داشتيم و در صدد بوديم که حتما از داوران خارجي در کنار داوران داخلي در برنامه استفاده کنيم. حتي دلمان مي‌خواست در کنار شرکت‌کنندگان ايراني، به سراغ شرکت‌کنندگان خارجي منطقه هم برويم و از آنها براي شرکت در مسابقه استفاده کنيم که اين قضيه به‌دليل مسائل مالي و کمبود بودجه ميسر نشد. با اين حال به اين دليل که دو سري اول مسابقه بشدت خوش درخشيد، تصميم گرفتيم سري سوم را با تغييراتي جزئي اما حرفه‌اي‌تر بسازيم. آشپزي هميشه براي مخاطبان جذابيت دارد و مسابقه دستپخت هم از اين قضيه مستثنا نيست.
مسابقه‌اي با هدف اصلاح الگوي مصرف
«دستپخت»، مسابقه‌اي بين‌المللي در رسانه ملي است که با هدف برگزاري رقابت آشپزي بين سرآشپزان حرفه‌اي سراسر کشور توليد مي‌شود و در پايان هر دوره، برگزيدگان هر گروه را معرفي مي‌کند. در هر مسابقه عده‌اي به عنوان داور حضور دارند که همگي از جمله فارغ‌التحصيلان مدارس آشپزي بين‌المللي و اروپايي هستند و افرادي چون فرانسوا حسين، کامران سروش، الهه سلامي و معين معيني از جمله افرادي بوده‌اند که داوران مسابقه دستپخت را در سري‌هاي قبلي اين برنامه تشکيل مي‌دادند. اين مسابقه که با تاکيد بر سبک زندگي اسلامي - ايراني و اصلاح الگوي مصرف توليد مي‌شود، در شب‌هاي چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه هر هفته حدود ساعت 20 از شبکه يک سيما روي آنتن مي‌رود.
زهرا غفاري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۸۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران در ۱۷ اردیبهشت
  • پخش شب آوا از شبکه باران
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران برای ۱۶ اردیبهشت ماه
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • رشیدپور همچنان دنبال جایی برای انتشار «ساعت صفر» است