Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: سالانه ۶۰۰ هزار تن محصول چغندرقند در استان تولید و توسط کارخانه‌های قند داخل و خارج استان خریداری می‌شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: استان کرمانشاه یکی از قطب‌های تولید چغندرقند است و بیش از ۱۱ هزار هکتار چغندرقند در مزارع استان کشت و کار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه بخشی از چغندرقند تولیدی استان توسط کارخانه‌های قند داخل خریداری می‌شود و بخشی نیز به کارخانه‌های خارج استان حمل می‌شود خاطرنشان کرد: ظرفیت دو کارخانه قند موجود در استان شامل بیستون ۲۰۰ هزارتن و اسلام آباد غرب ۱۲۰ هزارتن بوده که جمعا ۳۲۰ هزار تن می‌باشد.
شهبازی تصریح کرد: در واقع سالیانه در استان ۲۸۰ هزارتن چغندرقند مازاد بر ظرفیت کارخانه‌های داخل استان تولید می‌شود که برای رفع این مشکل وخرید چغندرقند کشاورزان هرسال از کارخانه‌های قند نقش جهان اصفهان، قزوین، قند اصفهان، همدان و شهرکرد، که ظرفیت کارخانه آن‌ها از تولید استان خودشان تکمیل نمی‌شود دعوت بعمل می‌آید که خوشبختانه در چند سال گذشته در خرید چغندرقند تولیدی مازاد با توجه به برگزاری جلسات هماهنگی متعدد عملکرد قابل قبولی داشته اند.
وی با اشاره به تدوین برنامه کشت و کار چغندرقند، تصریح کرد: هرسال قبل از شروع فصل کشت جلسات برنامه ریزی کشت چغندرقند با حضور مدیران کارخانه‌های قند فوق الاشاره ومدیران جهادکشاورزی شهرستان‌های استان برگزار می‌شود و با توجه به ظرفیت کارخانه‌های قند و ظرفیت کشت شهرستان‌های استان بررسی انجام شده و کلیه جوانب امر از جمله سهمیه کشت هر شهرستان و حوزه فعالیت و عقد قرارداد کارخانه‌های قند تعیین و ابلاغ می‌گردد.
رئیس سازمان اضافه کرد: در جلسات برنامه ریزی مصوب شده که نسبت به اطلاع رسانی به کشاورزان در خصوص عدم کشت بدون قرارداد و یا جلوگیری از کشت مازاد بر میزان قرارداد منعقده با کارخانه‌های قند اقدام شود که خوشبختانه اقدامات اساسی در این زمینه انجام شده است.
وی گفت: کارخانه‌های قند در زمان عقد قرار داد هم بصورت شفاهی و هم مکتوب در متن قرارداد به صورت شفاف سطح کشت و حجم محصول را قید می‌نمایند و از کشاورزان درخواست می‌کنند که از کشت مازاد بر قرارداد و بیشتر از ظرفیت کارخانه قند خودداری نمایند؛ اما متاسفانه تعدادی از کشاورزان به خاطردستیابی به سود بیشتر اقدام به کشت مازاد بر سطح و تعهد قرارداد می‌نمایند و علی‌رغم اینکه به عواقب آن نیز آگاهی دارند به امید اینکه با فشار بر ادارات و کارخانه‌های قند بتوانند محصول خود را بفروشند اقدام به کشت اضافه می‌کنند که نتیجه آن ایجاد مشکلاتی برای خود کشاورز و مجموعه‌های درگیر در خرید می‌شود.
شهبازی افزود: بر اساس بررسی‌های به عمل آمده تعدادی از کشاورزان که برای فروش محصول خود مشکل دارند معمولاً کشاورزانی هستند که با استفاده از آب غیر مجاز و بدون عقد قرارداد با کارخانه‌های قند اقدام به کشت کرده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در سال جاری علاوه بر کارخانه قند بیستون و اسلام آباد غرب سایر کارخانه‌ها نیز آماده خرید چغندرقند کشاورزان استان هستند خاطرنشان نمود: کارخانه‌های قند قزوین، نقش جهان اصفهان، همدان و بنیاد اصفهان هم به صورت رسمی و در قالب قرارداد در حال خرید محصول کشاورزان استان کرمانشاه هستند و کارخانه‌های قند شهرکرد و مشهد نیز (علی‌رغم عدم حضور در جلسه برنامه‌ریزی چغندرقند استان) در خرید چغندر‌های مازاد برقرارداد کشاورزان استان اقدام می‌نمایند.
شهبازی تصریح کرد:برداشت و خرید محصول چغندرقند هرساله از اواخر شهریور ماه شروع می‌شود و در فصل خرید روزانه ۵ هزارتن چغندرقند توسط کارخانجات از کشاورزان استان خریداری می‌شود؛ در سال زراعی جاری با توجه به پیش بینی تولید چغندر قند مازاد بدون قرارداد توسط کشاورزان، طبق هماهنگی به عمل آمده با کارخانه‌های قند و همکاری آنها، از دهم شهریور (یعنی پانزده روز زودتر از سال‌های قبل) خرید چغندرقند آغاز گردیده و با این اقدام امکان و ظرفیت خرید در حد ۷۵ هزار تن افزایش یافت به طوری که تا امروز نزدیک به ۲۶۵ هزار تن چغندرقند از کشاورزان استان کرمانشاه خریداری شده و نسبت به آمار خرید سال گذشته در همین روز (۱۸۵۰۰۰ تن بوده) مقدار ۸۰ هزار تن بیشتر است که این کار به معنی مشکلات کمتر برای فروش محصول چغندرکاران استان می‌باشد.
وی اضافه کرد: بیشترین خواسته کشاورزان تقاضای خرید محصول توسط کارخانجات داخل استان برای کاهش هزینه‌های حمل به کارخانجات خارج استان است که با توجه به محدود بودن ظرفیت صنعتی کارخانه‌های قند داخل استان این امر مقدور نیست.
شهبازی خاطرنشان کرد: در سال‌های قبل به علت کمبود تولید چغندرقند در کشور کارخانه‌های قند خارج استان برای جلب رضایت کشاورزان مبلغی را به عنوان کمک کرایه به کشاورزان پرداخت می‌کردند، ولی اکنون به علت افزایش تولید و رقابتی شدن آن پرداخت کرایه حمل تا محل کارخانه قند برعهده‌ی کشاورزان است که عمده نگرانی کشاورزانی که قرار داد دارند و آن‌هایی که قرار داد ندارند از این موضوع می‌باشد.
وی گفت:ضمنا ۴ نفر کارشناس ناظر این سازمان به صورت تمام وقت در ایام خرید در کارخانه‌های قند حضور دارند و ضمن نظارت برخرید توسط کارخانه‌های قند، به هرگونه درخواست و شکایت کشاورزان رسیدگی می‌نمایند.
گفتنی است این سازمان بر اساس وظیفه ذاتی خود و در راستای حل مشکلات کشاورزان به صورت پیشگیرانه و راساٌ اقدامات اساسی را انجام داده و بنابر تقاضا و درخواست کشاورزان مجدانه پیگیر خواسته‌های به حق آن‌ها می‌باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت هزینه حمل و نقل به گندم‌کاران کشت قراردادی در ایلام

اصغر باباخانی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در خصوص کشت‌های قراردادی بین بخش خصوصی و کشاورزان، ترویج و حمایت از این نوع کشت در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: باتوجه به شروع برداشت محصول گندم در مناطق گرمسیری استان تاکنون پنج هزار تن گندم با نرخ تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده است.

باباخانی ادامه داد: ۱۷ سیلوی ذخیره گندم با ظرفیت ۴۳۰ هزار تن متعلق به بخش خصوصی و ۲۳ مرکز خرید مربوط به تعاونی‌های اداره کل تعاون روستایی خرید گندم کشاورزان در سال زراعی جاری را بر عهده دارند.

وی اضافه کرد: قبل از شروع فصل برداشت اقداماتی، چون ضدعفونی کردن سیلوها، کالیبراسیون و استانداردسازی باسکول‌های مراکز خرید دارای مجوز انجام شده است.

باباخانی یادآور شد: قیمت مصوب گندم معمولی در سال زراعی جاری ۱۷۵ هزار ریال و نرخ گندم دُرم نیز ۱۸۰ هزار ریال اعلام شده است.

به گفته وی، پیش بینی می‌شود: امسال ۴۰۰ هزار تن گندم در استان ایلام تولید شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • کفشور های سال 1403 به قیمت درب کارخانه
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • تولید سالانه ۲۰۷ کیلو گرم ژل رویال در استان
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • پرداخت هزینه حمل و نقل به گندم‌کاران کشت قراردادی در ایلام