Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو کميسيون اصل 90 مجلس با بيان اينکه مردم نبايد تاوان سوءمديريت مديران بي‌کفايت و بي‌برنامه را بدهند گفت: سوءمديريت‌ها صنعت و توليد کشور را مختل کرده است. به گزارش خبرگزاري تسنيم از اراک، نشست خبرنگار تسنيم در استان مرکزي با محمدرضا منصوري رئيس مجمع نمايندگان استان مرکزي و عضو کميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي فرصتي شد تا در اين نشست موضوعات مختلف در بخش مديريتي و توسعه کشور به بحث و گفت‌و‌گو گذاشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماينده مردم ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي در اين مصاحبه تفصيلي با انتقاد از سوءمديريت برخي مديران فرسوده در سيستم مديريتي کشور بر ضرورت توجه بيشتر به بخش اقتصاد و صنعت و توليد کشور تاکيد کرد.
مشروح گفت‌و‌گوي خبرنگار خبرگزاري تسنيم با محمدرضا منصوري عضو کميسيون اصل 90 مجلس در زير مي‌آيد:
تسنيم: پروژه پروژه شرکت رنوي فرانسه در ساوه به کجا رسيد؟
منصوري: پروژه رنو فرانسه بعد از قرارداد توتال فرانسه دومين پروژه ملي بوده که قرار است در ساوه اجرا شود، همچنين در بحث صنايع به‌ويژه خودرو موفق شديم سال گذشته مذاکراتي با رنو فرانسه داشته باشيم تا بتوانيم يک صنعت بزرگ و مادر در اين منطقه ايجاد کنيم.
جمع فروش تمام صنايع ما در استان مرکزي 15 هزار ميليارد تومان است و اين درحالي است که در يک فاز اين پروژه ملي رنو فرانسه ما مي‌توانيم 20 هزار ميليارد تومان فروش داشته باشيم، علاوه بر اين در کنار آن مي‌توانيم 6 هزار جذب نيرو داشته باشيم.
علاوه بر ارزش افزوده‌اي که از اين واحد نصيب مردم مي‌شود بودجه همه شهرها و استان‌ها 2.5 برابر مي‌شود و اين يک اتفاق بزرگ براي منطقه و کشور است.
صنعت خودرو ما يک صنعت بيمار است و با توجه به اينکه 38 سال از پيروزي انقلاب مي‌گذرد مديران با بي‌کفايتي خود سبب شدند که مردم تاون سوء مديريت آنها را پرداخت کنند چرا خودرويي که قيمت آن 10 ميليون است براي خريد آن بايد 30 ميليون تومان پرداخت کنند.
تسنيم: تحليل شما از وضعيت اجراي اصل 44 در کشور چيست؟
منصوري: براساس اصل 44 قانون اساسي کار واگذاري‌ها بايد انجام مي‌شد اگر خصوصي‌سازي در اين زمينه توانايي و تخصص ندارد کار را تحويل دهد، اما بايد بپذيريم که مشکل ما مديران دولتي هستند که حاضر به رها کردن مجموعه نيستند، چطور مي‌شود کارخانه‌اي که 200 ميليارد تومان ارزش ندارد 900 ميليارد تومان بدهي به بار آورد و بعد هم حاضر به واگذاري و فروش کارخانه نباشد.
اگر نظارتي انجام نشود در چند ماه آينده شاهد تجمعاتي مشابه تجمعات اراک در ساوه هم خواهيم بود زيرا بدهي‌ها موقع تحويل 400 ميليارد تومان بود ولي امروز 900 ميليارد تومان است و اگر از بعد نظارتي دقت نکنيم اين بدهي به يک فاجعه تبديل مي‌شود.
اين کارخانه ورشکسته است اما چرا نبايد آن را اعلام کنند که اين قابل بررسي است، چطور اين مجموعه 900 ميليارد تومان بدهي دارد ولي حاضر به واگذاري نيست قيمتي که اين کارخانه خريداري مي‌شود شايد 10 برابر قيمت واقعي اين واحد باشد.
اين قيمت بالايي است و زماني که پرسيده مي‌شود که چرا مي‌خواهيد با اين مبلغ خريداري کنيد مي‌گويند مي‌خواهيم وارد بازار ايران شويم امروز به 10 برابر قيمت مي‌خريم ولي از آن طرف قيمت خودرو بالا مي‌رود.
نيازي نيست در همه زمينه‌ها متخصص باشيم وقتي جوان ما 5 سال کنار يک متخصص قرار بگيرد بعد از 5 سال مي‌توانيم مثل کشور کره بهترين خودروساز جهان باشيم، جوانان ما همان‌طور که شاهد پيشرفت آنها در دانش موشکي و هسته‌اي هستيم در اين کار هم مي‌توانند موفق عمل کنند اما متاسفانه ما سال به‌سال در بحث خودروسازي به جاي پيش روي پس روي کرده‌ايم کيفيت خودرو همچنان پايين ولي روزبه روز شاهد افزايش قيمت آن هستيم.
تسنيم: تحليل شما از وضعيت صادرات و صنعت کشور چيست؟
منصوري: چرا ما نبايد توان صادرات خودرو را داشته باشيم ارزش پول ما 500 درصد کاهش يافته اما در مقابل توان صادر کردن خودرو را هم نداريم، دلار 800 توماني 4 هزار تومان شده اگر در کشوري پولش 10 درصد بي‌ارزش شود همه محصولات آن صادر مي‌شود.
برق، آب و گاز و در صنعت ما رايگان است و کارگر در کشور ما حداقل دستمزد را دريافت مي‌کند و اين در حالي است که در کشورهاي ديگر چنين امتيازي ندارند سرمايه‌گذار خارجي به‌همين سبب به سرمايه‌گذاري در کشور تمايل دارد پس چرا ما توان صادرات و توليد نداريم چرا اجازه واگذاري را نمي‌دهيد.
تسنيم: وضعيت سرمايه‌گذاري در بخش صنعت خودرو در ساوه به کجا رسيد؟
منصوري: يک سال است که براي توسعه اين سرمايه‌گذاري خارجي تلاش کرده‌ايم اما هر چه جلوتر مي‌رويم با مشکلات بيشتري روبه‌رو مي‌شويم، سرمايه‌گذار خارجي را از صبح تا بعد از ظهر پشت در کارخانه نگه مي‌داريد که مجبور به انصراف شود اگر اين اتفاق ملي در کشور ما رخ دهد ايران خودرو و سايپا مجبور مي‌شوند کيفيت محصول خود را بالا ببرند به هر حال اين تحول در صنعت خودروي کشور را بايد از نقطه‌اي آغاز کنيم.
اين سرمايه‌گذاري به نفع ملت است چرا آقايان اجازه نمي‌دهند اين سرمايه‌گذاري انجام شود، چه مشکلي دارد و چه نفعي را آنها دنبال مي‌کنند؟ کارخانه‌اي که براي مردم است بايد محصول باکيفيت به مردم ارائه دهد، 15 شهريور که روز آخر کار وزير قبلي بود قرارداد امضا شد ولي وزير جديد اجازه نمي‌دهد.
قرارداد بين‌المللي امضا شده چک و پول رد و بدل اما اجازه انجام اين کار را نمي‌دهند اينها خيانتشان بيشتر از هر کس ديگر است، مي‌خواهند بحث برجام و تحريم‌ها انجام شود که اين قرارداد انجام نشود، قرارداد براي يک ماه تمديد شده اگر در طول اين يک ماه مشکلي در قرارداد ايجاد شود و چک آنها در کشورشان دچار مشکل اين شخص هم بايد در بحث مالي و هم اينکه چرا اجازه انجام اين قرارداد را نمي‌دهد پاسخگو باشد.
تسنيم: وضعيت مديريتي کشور را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟
منصوري: هر دولتي که بر سرکار مي‌‌آيد به اسم اينکه يک سري به من کمک کردند کارها را به مجموعه‌اي از مديران قديمي که مديريت فرسوده دارند مي‌دهند و اين افراد ميزهاي رياست را اشغال مي‌کنند.
البته مدير دولتي که امسال مهمان است و دو سال ديگر بايد برود، خواب راحت خود را دارد زيرا نگران دريافت حقوق نيست بنابراين به فکر بهبود و کيفيت صنايع هم نيست و ما بايد خود وارد عمل شديم.
تسنيم: فکر مي‌کنيد چه راهکاري براي برطرف شدن مشکلات کشور به ويژه در بخش سرمايه‌گذاري وجود دارد؟
منصوري: در قانون برنامه ششم توسعه مطرح کرديم سرمايه‌گذاري بايد انجام شود و اين سرمايه‌گذاري مي‌تواند راهکار اشتغال و بهره‌وري براي ما باشد و اين مجوز در قانون ششم توسعه داده شده که سرمايه‌گذار خارجي اجازه دارد در کشور ما هزينه و از نيروهاي بومي استفاده کند که اين اتفاق افتاد و تفاهم‌نامه امضا شد و بعد از ارزيابي‌هايي که انجام شد ثمره آن اين بود که اين تفاهم نامه به قرارداد تبديل شود.
اخيرا صحبت شده که اين کارخانه به بخش خصوصي واگذار شود ايرادي ندارد بخش خصوصي بيايد رنو را از آن کارخانه خريداري کند اما با توجه به اينکه با شرايط تحريم از سوي آمريکا روبه‌رو هستيم وجود اين سرمايه‌گذاري يک فرصت خوب براي نظام مي‌تواند باشد.

همه ما پيرو مقام معظم رهبري هستيم و با تمام وجود در مقابل توطئه‌هاي دشمن ايستاده‌ايم مردم ما 38 سال ايستادگي کردند و روز به روز مقاوم‌تر از گذشته شده‌اند.
بزرگترين حسن اين تحريم اين بود که جلو فسادهايي‌ که انجام مي‌شد کم و بيش گرفته شود ما مديران خوب و سالم کم نداريم ولي نبايد اين نگاه را داشته باشيم که فلان شخص خطا کرده و ما هم اين مسير را انتخاب کنيم، همه متخلفان بايد شناسايي شوند و در آينده وضعيت بهتري داشته باشيم همان طور که سلامت اداري را کم و بيش در شهرستان‌ها شاهد هستيم.
گفت‌و‌گو از آيدا حبيبي، ليلا گراوند
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافعش و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

او با اشاره به اینکه جامعه ما در عرصه یک جنگ قرار گرفته است، افزود: جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند. در این عرصه جنگ ما یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: عرصه جنگ نظامی را، چون از سال ۵۹ تجربه کرده‌ایم مقداری باتجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز باشدت درگیرش هستیم ولی هنوز خیلی راه مانده است که بتوانیم در جهان پیرامون خودمان جایگاه کشورمان را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا به آنجا نرسیم این جنگ به ما تحمیل خواهد شد و هرچه هم بخواهیم خود را کنار بکشیم دشمنان این عرصه را نقطه ضعف ما می‌دانند و در این عرصه جنگ راه انداخته‌اند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه یک عرصه دیگر جنگ و نبرد؛ جنگ فرهنگی است که در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم، گفت: در عرصه جنگ فرهنگی گاهی ما پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و بایستی در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی انشاالله ایران عزیز و کشور اسلامی ما جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کند که هیچ کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

او با اشاره به روز جهانی کار و کارگر و روز معلم، بیان کرد: سربازان عرصه جنگ اقتصادی و سربازان عرصه جنگ فرهنگی باید در هفته پیش‌رو تجلیل، تکریم و حمایت کنیم تا میدان مبارزه را به نفع ما تغییر دهند.

خطیب نماز جمعه شیراز با اشاره به آیه ۱۸۱ سوره مبارکه آل عمران و جنگ اقتصادی، یادآور شد:بدانید این دشمنی که برای ما وجود دارد دشمن خیلی قدیمی است و مختص حالا نیست و هر وقت امت اسلامی خواسته روی پای خود مستقل بایستد این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام اظهارکرد: رییس جمهور کشور ما به کشور همسایه پاکستان رفته است و آمریکا به آنها می‌گوید ایران تحریم است و با آنها معامله نکنید و رسما وزارت خارجه آمریکا به پاکستانی‌ها تذکر دادند که با ایرانی‌ها معامله نکنید. در آیه ۷ سوره مبارکه منافقون خدا می‌فرماید: آنها همان مردم بدخواهی هستند که می‌گویند با مسلمانان معامله نکنید تا آنها دست از اسلام بردارند.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جنگ طولانی است و بیش از ۱۴۰۰‌سال است که ما می‌رزمیم و آنها هم سروصدای خود را می‌کنند البته معلوم است امت اسلامی را نتوانستند نابود کنند و بعد از این انشاالله پرچم اسلام برافراشته تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

او به بیان اولین نکته جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: ما باور داشته باشیم که در این جهان خدا همه کاره است. اگر کسی چند روز پول در دست دارد نگوید مال من است بلکه مال خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها حالیشان نیست و خیال می‌کنند که پول مال خودشان است، اما ما به آنها می‌فهمانیم که پولی که در دستشان است خدا داده است، این باور را اگر کسی در دل خودش تقویت نکند وسط میدان جنگ کم می‌آورد.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: اگر آزادگی و مسلمانی را می‌خواهید تجربه کنید جنگ وجود دارد و باید خود را اثبات کنید. در عرصه این نبرد ۸ کار به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی رهبر گرانقدر انقلاب اسلامی دستور فرمودند و پیگیری کردند که در کشور اجرا شود؛ هرچه که می‌خواهید در عرصه نبرد تلاش کنید این هشت کار را باید دنبال کنید و اگر درست انجام دهیم مسلما پیروزی از آن ما خواهد بود و خدا وعده داده است.

امام جمعه شیراز بر حمایت مسئولان از تولید ملی تاکید کرد و افزود: هر مدیری در کشور ما اگر جنسی می‌خواهد مصرف کند لااقل خودش جنس ایرانی را مصرف کند و جنس خارجی نخرد. در برخی از جلسات می‌گوییم این جنس را فلان شرکت در شهر شیراز تولید می‌کند، اما می‌گویند خارجی آن بهتر است و اینگونه به کشور آسیب می‌زنند لذا مسئول باید پیگیر شود جنس ایرانی بخرد و به کارگیرد که یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

او اذعان داشت: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست، اما ما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند. دوم؛ افزایش بهره‌وری است. ما در رابطه با بهره برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس در ادامه با تصریح بر اینکه اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد، گفت: مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند و دلالی را تعطیل کنند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد؛ باید یک سرمایه‌گذاری تولیدی شود بعد سود بیاید.

آیت‌الله دژکام با اشاره به چهارمین مورد، بیان کرد: مردم جنس داخلی بخرند و امسال هم سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی را بخرند به معنی این است که به تولید کننده ایرانی کمک می‌کنند. مشارکت مردم در تولید را ممکن است بگوییم در تولید سرمایه‌گذاری کنند، اما اگر قدرت سرمایه‌گذاری ندارند لااقل جنس ایرانی بخرند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس پنجمین مورد را اصلاح الگوی مصرف دانست و افزود: ترویج فرهنگ کار نیز ششمین مورد است. سند فرهنگ کار را باید به میدان آورد، چون فارس در زمینه فرهنگی یک سند دارد، اما در باب فرهنگ کار هنوز سند مصوب شده نداریم.

او به ایجاد اشتغال در جامعه اشاره کرد و گفت: در خصوص ایجاد اشتغال وضع ما بد نیست، اما می‌خواهیم به یک افق بالاتر برسیم. ما امسال برای تحصیل کرده‌هایی که جویای شغل هستند باید خیلی تلاش کنیم تا ایجاد اشتغال شود برای اینکه در این زمینه عقب هستیم، اما در عرصه‌های دیگر ایجاد اشتغال الحمدالله نرخ بیکاری ما پایین آمده و امیدواریم شرایط بهتر شود.

امام جمعه شیراز همچنین با اشاره به مبارزه با فساد اقتصادی، اظهارداشت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان هشت ماده‌ای داده‌اند. دیروز رئیس جمهور هم گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود.

آیت‌الله دژکام با تصریح بر اینکه رهبر معظم انقلاب در این فرمان ۸ ماده‌ای فرموده اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند باید کارشان شفاف باشد و پاسخ دهند، افزود: فساد یکباره رخ نمی‌دهد و فساد اژد‌های هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود. ما از این جهت در چهارچوب فرمان ۸ ماده‌ای رهبر معظم حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و آنهایی که وضع اقتصادی کشور را بهم می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس به مهمترین موضوع که تقواست پرداخت و گفت: اگر کسی از خدا نترسد اینها همه حرف و باد هوا است. رهبر انقلاب در همین فرمان هشت ماده‌ای خود برای مبارزه با فساد این جمله را فرموده اند که "دستی که می‌خواهد با ناپاکی دربیفتد باید خودش پاک باشد و با دست کثیف نمی‌شود چیزی را پاک کنید". تقوا یعنی دستش پاک باشد، آنهایی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد گذاشته می‌شوند مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

ا ضمن تبریک روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ایف گفت: شیراز در این زمینه هم حرف برای گفتن دارد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: همه ما بدهکار معلمان عزیز هستیم و ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست و دست معلمان عزیز را می‌بوسیم، می‌خواهم یک نکته عرض کنم که چرا معلم آنقدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم بخاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آنها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت بایستی به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

امام جمعه شیراز در پایان گفت: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر بچه‌های ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند ضرر بزرگی کرده‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل