Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه برخی از داروهای گیاهی و زالو نیز از خارج وارد می‌شوند در صورتی که کشور قابلیت تولید زالوی طب ایرانی را دارد. به گزارش خبر نگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی یوسفی دیروز در نشست خبری دانشکده طب سنتی که در شهرک دانش سلامت مشهد برگزار شد با بیان این که دانشکده طب سنتی با ابلاغیه وزارت بهداشت به دانشکده طب ایرانی تغییر نام یافته است، گفت: در دانشکده طب ایرانی مشهد تاکنون هشت دانشجو فارغ التحصیل شده اند و ۶۰ دانشجوی دیگر در حال تحصیل می‌باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشجویان ورودی به این دانشکده دارای مدرک پزشک عمومی هستند که با آزمون پذیرفته می شوند وبعد از فارغ التحصیلی به آنان مدرک دکترای تخصصی طب ایرانی داده می‌شود.

وی بیان کرد: در کل کشور ۶۰۰ دانشجو در این زمینه در حال تحصیل و ۱۳۰ دانشجو فارغ‌التحصیل شده‌اند.

یوسفی متذکر شد: اکنون کلینک‌های طب ایرانی در سطح شهر مشغول به ارائه خدمات هستند؛ اما متاسفانه تعداد این کلینک‌ها کم است و چنانچه بخواهیم خدمات طب ایرانی آسانتر در دسترس مردم باشد باید تعداد آنها را افزایش دهیم.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: متاسفانه خدمات طب ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیست و این از جمله مشکلات این حوزه است در دولت قبل فقط چند قلم داروی گیاهی تحت پوشش بیمه قرار گرفت که این مقدار با توجه به تعداد زیاد داروهای گیاهی ناچیز است.

وی بیان کرد: چناچه داروهای طب سنتی بیمه شوند، فرآورده‌های گیاهان دارویی کشور شکل علمی پیدا می‌کنند.

یوسفی در ادامه ورود افراد آموزش ندیده وسودجو به حوزه طب ایرانی را از جمله تهدیدات این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: برخی بدون داشتن مجوز تابلو می‌زنند و کار طب سنتی را انجام می دهند در صورتی که بدون پروانه وزارت بهداشت حق چنین کاری را ندارند.

یوسفی تاکید کرد: برای کاهش هزینه درمانی مردم بهتر است به سمت درمان با روش‌های تک دارویی و یا رژیم غذایی بروند که در نظام سلامت کشور موثر است.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که درمان بیماری یه صورت تک دارویی و یا بدون استفاده از دارو، کاهش صادرات دارو از خارج را بدنبال دارد بیان کرد: استفاده از داروی شیمیایی برای درمان بیماری باعث می‌شود که گونه های گیاهان دارویی روبه نابودی برود.

وی گفت: چنانچه تحریم دارویی شویم صنعت داروی کشور می خوابد و باید با روش های مختلف این وابستگی به دارو را کاهش دهیم.

یوسفی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از داروهای گیاهی و زالو نیز از خارج وارد می‌شوند در صورتی که کشور قابلیت تولید زالوی طب ایرانی را دارد.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فعالیت عطاری‌ها گفت: عطاری‌ها در برهه‌ای از تاریخ کشور طب ایرانی را حفظ کردند، بنابراین از تجربیات افراد زبده در این کار استفاده می کنیم.

وی بیان کرد: با این وجود عطاری‌ها حق تجویز دارو و معاینه بیمار را ندارند و تنها باید در عرضه و نگهداری مواد گیاهی و دارویی فعالیت داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۷۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری کاظم وطن‌خواه رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به تاثیر نوسانات اخیر ارزی بر خدمات آزمایشگاهی گفت: بسیاری از خدمات آزمایشگاهی وابسته به ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی است. بنابراین ضروری است قبل از هرگونه تغییر در نرخ ارز، پیش بینی های لازم جهت جبران هزینه‌های آزمایشگاه‌های پزشکی در نظر گرفته شود.

وی افزود: غیر از خرید کیت و ملزومات مصرفی که با ارز دولتی و نیمایی تامین می‌شوند، آزمایشگاه‌های پزشکی هزینه های متنوع دیگری نیز دارند (سرویس وکالیبراسیون تجهیزات ، تعمیرات ،تهیه ابزار وتجهیزات پایه و...) که همزمان با تورم، افزایش می‌یابند و شرایط را سخت‌تر می‌کنند و این در حالی‌ است که تعرفه‌های آزمایش فقط یک بار در سال افزایش دارد.

وطن‌خواه با اشاره به ارتباط مرتبط آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در جهت تامین به موقع کیت ها و اقلام مصرفی آزمایشگاهی گفت: کمبودهای اعلام شده توسط مراکز آزمایشگاهی را منعکس می کنیم تا برنامه ریزی لازم جهت تامین آنها انجام گیرد.

وی افزود: گاهی تاخیر در تخصیص ارز موجب کمبود می شود، همچنین با هدف پیشگیری از کمبود کیت و اقلام مصرفی، امیدواریم اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در تعیین اولویت جهت تخصیص ارز نیز با آزمایشگاه مرجع سلامت مشورت کند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درخصوص وضعیت شبکه آزمایشگاهی کشور گفت: شبکه آزمایشگاه‌های پزشکی  کشور بالغ بر 8 هزار آزمایشگاه در حوزه بهداشت و درمان  در بخش های مختلف دولتی، خصوصی ، سازمان‌های و نهادهای مختلف ارائه خدمت می‌کند .

وی افزود: از این تعداد آزمایشگاه در حوزه  بهداشت 3 هزار 317 آزمایشگاه در سطوح مختلف شامل واحدهای نمونه‌گيری، آزمایشگاه‌های میانی، آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه مرجع بوده و بقیه آزمایشگاه‌ها در حوزه درمان فعالیت دارند.

وطن‌خواه افزود: وظیفه اصلی این شبکه ارائه خدمات آزمایشگاهی  با کیفیت ، منصفانه و به هنگام بر اساس نقشه ارائه خدمت و سطح بندی است.

وی با اشاره به نظارت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی به عنوان متولی بر کیت‌ها و تجهیزات پزشکی، گفت: آزمایشگاه مرجع سلامت نیز یک سیستم نظارتی مراقبت از کیت و وسایل تشخیص پزشکی دارد که از طریق مدیریت امور آزمایشگاه های پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مشکلات مربوط به کیفیت یا کمبود این اقلام را دریافت و بررسی می کند.

وی افزود: در تلاش هستیم تا برای تمام آزمایشگاه های پزشکی دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی غیر دولتی، نام کاربری و کلمه عبور برای دسترسی به سامانه اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی ( imed.ir) را بگیریم تا آزمایشگاه ها به طور مستقیم این مشکلات را به مرجع نظارتی مسئول منعکس کنند.

وطن‌خواه با اشاره به کمبود کیت‌های تخصصی در گذشته، گفت: با توجه به همکاری های خوبی که اخیرا با همکاران اداره کل تجهیزات پزشکی شکل گرفته است وضعیت کمبودها بهتر شده است اما بخشی از این کمبودها به دلیل توزیع نامناسب این اقلام است که امیدواریم با ساماندهی و ارتقاء برنامه انبار مجازی، تامین اقلام مصرفی آزمایشگاه ها بهتر شود.

 حمایت آزمایشگاه مرجع سلامت از تولید داخل

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه کیفیت بسیاری از کیت‌های تولید داخل از سطح قابل قبولی برخوردار است، گفت: در خصوص برخی کیت ها نیاز به ارتقای کیفیت بیشتری داریم.

وی در خصوص اقدامات آزمایشگاه مرجع سلامت در راستای حمایت از تولید داخلی گفت: استفاده از ظرفیت آزمایشگاه‌های مرجع در راستای همکاری با شرکت های دانش بنیان برای ارزیابی کیت ها و فراورده های آزمایشگاهی تولید داخل از جمله حمایت‌های آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از تولید داخل است.همچنین عضویت آزمایشگاه های مرجع کشوری در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ریاست جمهوری به منظور استفاده از توانمندی های آزمایشگاه های مرجع در تولید محصولات با کیفیت از دیگر اقدامات است. 

وطن‌خواه گفت: با توجه به کمبود‌ کیت و فرآورده‌های تشخیصی، همکاری با اداره کل‌ تجهیزات پزشکی به منظور اعلام فراخوان به شرکت های دانش بنیان، براساس اولویت بندی نیازهای آزمایشگاهی کشور انجام می شود. 

همچنین تسریع در ارزیابی کیت های آزمایشگاهی تولید داخل که برای ارزیابی از اداره کل تجهیزات پزشکی ودانشگاه‌ها به آزمایشگاه رفرانس مرجع سلامت ارسال می شود، از دیگر حمایت هایی است که شرکت های داخلی می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جاری
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جاری
  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی
  • رشد تهیه دارو از گیاهان دارویی در کشور
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند