Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دکتر علیرضا رئیسی در این یادداشت با تاکید بر این که در برنامه ششم توسعه، برای دستیابی به هدف کاهش زندگی بدون تحرک به میزان 10 درصد برنامه ریزی شده است، خاطرنشان کرده است: انجام مداخلات اساسی در خصوص افزایش فعالیت فیزیکی در چارچوب چندین استراتژی مورد پیگیری معاونت بهداشت وزارت بهداشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن کامل یادداشت معاون بهداشت به شرح زیر است:

زندگی بدون تحرک یک عامل خطر مهم برای ابتلا به بیماریهای غیر واگیر کشنده و ناتوان کننده است و در شرایط کنونی جمعیت زیادی از مردم کشور ما بویژه زنان فعالیت جسمانی مطلوبی ندارند. این در حالی است که نقش ورزش و فعالیت جسمانی بر ابعاد مختلف سلامت زنان از سلامت باروری آنان تا سلامت جسمی و روانی بر هیچکس پوشیده نیست.
ورزش نه تنها در پیشگیری از بیماری قلبی عروقی و عوامل خطر آن مانند دیابت، فشارخون بالا ، چاقی و افزایش چربی خون نقش کلیدی دارد بلکه برای درمان و توانبخشی بیماران مبتلا به بیماریهای فوق نیز با رعایت اصول و احتیاطات لازم عامل موثری می باشد. به عبارت دیگر هیچ بیماری نیست که از درجات مختلف و انواع مختلف و متناسب فعالیت ورزشی و جسمانی سود نبرد.
فعالیت بدنی منظم از طریق کاهش چربی بدن و چاقی و در نتیجه کاهش برخی هورمونهای درونزاد ، همچنین تاثیر بر پروستا گلاندینها و افزایش آنتی اکسیدانها، افزایش توان دفاعی سیستم ایمنی، احتمال خطر بروز سرطان از جمله سرطان پستان، رحم و سرطان کولورکتال را کاهش داده و از طرف دیگر در بیماران مبتلا به سرطان نیز نقش مهمی ایفا می کند.
سلامت اسکلتی عضلانی و پیشگیری از بیماریهایی مانند استئوپروز و استئو آرتریت به طور مستقیم تحت تاثیر ورزش و فعالیت جسمانی منظم قرار می گیرد. افزایش توده استخوانی با انجام فعالیتهای جسمانی متحمل وزن و تقویت عضلانی از فواید مهم ورزش در پیشگیری از این دسته بیماریهاست.
در حیطه سلامت روانی و اجتماعی، نیز ورزش سبب شادابی ، احساس آرامش ، ایجاد روحیه بهتر،پرورش و تقویت نیروی اراده و رشد خلاقیت، افزایش اعتماد به نفس وارتقای عزت نفس ، کمک به رشد مهارت‌های اجتماعی، استحکام روابط خانوادگی می شود.
با توجه به همه مزایای فوق ، فعالیت جسمانی به مثابه یک واکسن موثر در پیشگیری از بیماریهای مختلف و به مثابه یک نسخه رایگان غیر دارویی در درمان بسیاری از بیماریها عمل می کند.
به همه دلایل فوق در برنامه ششم توسعه، برای دستیابی به هدف کاهش زندگی بدون تحرک به میزان 10 درصد برنامه ریزی شده است و انجام مداخلات اساسی در خصوص افزایش فعالیت فیزیکی در چارچوب استراتژیهای زیر مورد پیگیری معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار می گیرد:
1- اجرای دقیق مشاوره برای بهبود فعالیت فیزیکی در بسته خدمات گروههای سنی مختلف برای گیرندگان خدمات بهداشتی در واحدهای تابعه نظام خدمات بهداشتی اولیه
2- هماهنگی برون بخشی برای فراهم نمودن شرایط حامی فعالیت فیزیکی در محیط کار و زندگی و تحصیل
3- آموزش عمومی گروههای مختلف جامعه در برنامه های آموزشی از طریق رسانه های ملی و محلی در پویشهای ملی و استانی برای ترویج فعالیت فیزیکی در اقشار مختلف جامعه که انتخاب محور فعالیت فیزیکی در هفته ملی سلامت بانوان در سال جاری به همین دلیل است.

701

فعالیت جسمانی زنان برنامه ششم توسعه دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۹۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش حضور روانشناسان در بخش‌های مختلف پلیس
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • امکانات حوزه سلامت خوشاب فقط برای ۲۵ درصد جمعیت کفایت می‌کند
  • برگزاری رویداد جوانی جمعیت یک اتفاق بزرگ است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد