Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ این شرکت که با موجی از بی‌اعتمادی از سوی مردم مواجه است، به‌تازگی وارد حوزه‌ای شده که خود به‌تنهایی در آن هیچ تخصصی ندارد. البته در زمینه‌هایی هم که ادعا می‌شد متخصص است، با شکایاتی روبه‌رو است. عظیم‌خودرو قصد دارد یک شاسی‌بلند کسل‌کننده چینی را با قیمتی فضایی به‌صورت تولید داخل راهی بازار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساوانا از کجا آمد؟

برند فوتون در ایران متولیان بسیاری دارد. از «ایران خودرو دیزل» که بانی تولید و عرضه نسخه‌های پیکاپ و کشنده آن است گرفته تا «پارس ماشین خاورمیانه» که بانی عرضه ماشین‌آلات راه‌سازی و حفاری آن است. نارنجی‌های جاده مخصوص نیز از این غافله عقب نمانده‌اند و کامیونت‌های آن را تحت نظارت «سایپا دیزل» راهی بازار می‌کنند. البته تا چندی پیش لیست فوق خیلی پر و پیمان‌تر از این حرف‌ها بود و نام‌هایی مانند «استانجین خودرو»، «سازه‌های خودرو دیار»، «چین ران ماشین» و «آرمان ماشین» دیده می‌شدند. حالا هم که عظیم‌خودرو از راه رسیده و قصد دارد که یکی از شاسی‌بلندهایش را تولید کند.

درباره مدلی به اسم Sauvana صحبت می‌کنیم. مدلی که در برخی از بازارها با نام Toplander شناخته می‌شود. فیلیپینی‌ها یکی از اصلی‌ترین مشتریان ساوانا هستند. این خودرو سال 2014 در نمایشگاه گوانگجو رونمایی شد. برخی منابع می‌گویند ساخت آن توسط سایت آفریقای جنوبی فوتون صورت می‌گیرد. اگر این موضوع صحت داشته باشد باید به‌شدت نسبت به کیفیت قطعات آن حساس بود.

ساوانا زیر ذره‌بین

تصور کنید یک خودروی 4.8 متری با وزنی حدود 2 تن را که مجهز به یک موتور 2 لیتری 177 اسب‌بخاری است. ساوانا با جعبه‌دنده دستی که نسبت به مدل‌های اتوماتیک چابک‌تر است، شتاب صفر تا صدی معادل 14 ثانیه دارد. حالا اگر روی آن نمونه اتوماتیک نصب شود، این شتاب بدتر هم خواهد شد. همین ضعف توان خروجی و وزن بالای آن است که باعث شده حداکثر توان کششی آن چیزی حدود 550 کیلوگرم باشد. نکته جالب آن است که خود عظیم‌خودرو می‌گوید که مصرف میانگین آن 9.8 لیتر در هر صد کیلومتر است. این عدد اغلب در شرایط ایده‌آل و با بهترین نوع سوخت مصرفی برآورد می‌شود. با در نظر گرفتن شرایط واقعی، می‌توان انتظار داشت که مصرف آن به مراتب بالاتر از عدد ذکرشده باشد. این شاسی‌بلند از سطح زمین 220 میلی‌متر ارتفاع دارد. با در نظر گرفتن عرض آن،‌ می‌توان به عدم توازن در مرکز ثقل آن پی برد. به همین جهت چندان روی قابلیت‌های آفرود آن حساب باز نکنید.

از نظر طراحی، ساوانا یکی از نازل‌ترین زبان‌های بصری را استفاده کرده است. در ایامی که چینی‌های مترقی بازار مدام با طراحی‌های خاص و دلپسندی را ارائه می‌دهند، فوتون با بی‌توجهی تمام به سلیقه مشتری سراغ طرحی نامفهوم و کاملاً از رده خارج رفته است. چراغ‌های ناهمگون جلو و عقب ساوانا، نه حس وقار را القا می‌کنند و نه حس جوان‌گرایی را. داخل کابین اوضاع وخیم‌تر از بیرون است. گویی این یکی از خودروهای کره‌ای دهه 90 میلادی است. همه‌چیز در اوج بی‌حوصلگی چیده است. هیچ بازی رنگ‌آمیزی چشم‌نوازی در داخل اتاق دیده نمی‌شود.

ساوانا در بازار

فوتون به دلیل سهل‌المعامله بودن بهترین گزینه برای عظیم‌خودرویی بود که شرایط اجتماعی خوبی در بین مردم ندارد. این شرکت در حالی پروانه بهره‌برداری خود را اخذ کرده که علی‌القاعده باید تا سال آینده میزان داخلی‌سازی‌اش را به 40 درصد برساند. مدیران شرکت، قیمت این خودرو را بین 130 تا 160 میلیون تومان اعلام کرده است. 30 میلیون تومان نوسان قیمت برای شرکتی که حالا در رسته خودروسازان داخلی قرار می‌گیرد، عجیب است. البته پیش‌بینی می‌شود که حد بالای این بازه یعنی قیمت 160 میلیون تومانی ساوانا برای مشتریان ایرانی لحاظ شود. در این صورت شکی نیست که ساوانا محکوم به فنا خواهد بود.

پ.ن: ایسکانیوز در نظر دارد در روزهای آتی اطلاعات بیشتری درباره کارخانه عظیم‌خودرو و مشکلات ایجادشده در بروجرد منتشر کند.


400

عظیم خودرو ساوانا عظیم خودرو در بروجرد زاگرس خودرو هاوال فوتون ساوانا نمایشگاه گوانگجو پیش فروش خودرو استانجین خودرو چین ران ماشین آرمان ماشین

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات و عوارض باتری به باتری خودرو

در دنیای کنونی، خودرو‌ها به مجموعه‌ای پیچیده از سیستم‌های الکترونیکی تبدیل شده‌اند. همان‌طور که می‌دانید، هر دستگاه الکترونیکی در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ آسیب‌پذیر است. این دقیقا همان چیزی است که در هنگام باتری به باتری کردن ماشین‌های مدرن ممکن است رخ دهد. یک اتصال اشتباه یا رعایت نکردن دستورالعمل‌های ایمنی می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی و هزینه‌های تعمیر گزاف شود. برقکاران باتجربه بار‌ها شاهد خودرو‌هایی بوده‌اند که پس از باتری به باتری شدن، دچار مشکلات مختلفی شده‌اند. در ادامه به خطرات این کار به نقل از «بانک خودرو» اشاره می‌کنیم.

آسیب‌های خودرو در اثر باتری به باتری 

۱. سوختن کامپیوتر خودرو ECU|افزایش ناگهانی ولتاژ ناشی از باتری به باتری کردن، می‌تواند به ECU آسیب جدی وارد کند. این موضوع بر عملکرد آلترناتور، پمپ بنزین و حتی فیوز‌ها تأثیر می‌گذارد و ممکن است به خرابی این قطعات منجر شود.

۲. اختلال در سیستم کنترل کشش و پایداری| در خودرو‌های مجهز به سیستم کنترل پایداری و کشش، رعایت دقیق دستورالعمل‌های سازنده در باتری به باتری کردن ضروری است. در غیر این صورت، این سیستم ممکن است دچار اختلال شده و منجر به بی‌ثباتی در کنترل خودرو و به خطر افتادن امنیت راننده و سایر سرنشینان شود.

۳. آسیب به سیستم فرمان برقی| رعایت نکردن دستورالعمل‌ها در باتری به باتری می‌تواند به سیستم فرمان برقی آسیب وارد کند. در نتیجه، فرمان سفت و کنترل خودرو دشوارتر می‌شود که مسلما این مسئله می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

۴. عملکرد نادرست کیسه هوا|پس از باتری به باتری کردن، ممکن است سیستم ایربگ دچار اختلال شود و در صورت تصادف، به درستی عمل نکند. عواقب چنین اتفاقی می‌تواند بسیار وخیم باشد و شاید نتوان آن را به هیچ طریق جبران کرد.

۵. آسیب به خودروی دارای باتری سالم| گاهی اوقات از خودرو‌های مدرن برای باتری به باتری کردن خودرو‌های قدیمی استفاده می‌شود. این کار می‌تواند منجر به افزایش ناگهانی ولتاژ در خودروی مدرن و آسیب به سیستم‌های الکترونیکی گران‌قیمت آن شود.

چه باید کرد؟

اگر به باتری به باتری کردن خودرو نیاز دارید، بهترین کار این است که ابتدا با متخصص برق خودرو تماس بگیرید. او یک بررسی کامل از باتری و علایم خرابی دینام ماشین انجام می‌دهد و بعد از تشخیص سلامت دینام، درباره انتخاب باتری مناسب برای خودروی شما نیز مشاوره لازم را خواهد داد. با این حال اگر نیاز بود خودتان این کار را انجام دهید، به ادامه مطلب توجه فرمایید.

شارژ باتری ماشین از خودروی دیگر

هنگامی که باتری ماشین شما خالی شده است، راه‌های مختلفی برای احیای آن وجود دارد. ساده‌ترین راه برای خروج از چنین وضعیتی، شارژ باتری ماشین توسط خودروی دیگری است. به این فرایند، باتری به باتری یا جامپ استارت گفته می‌شود. برای این کار، به خودروی دیگری با باتری سالم و چند وسیله ضروری نیاز دارید.

لوازم مورد نیاز| کابل باتری به باتری، دستکش لاستیکی، خودرویی با باتری کاملاً شارژ شده.

بررسی‌های اولیه

 قبل از شروع فرایند باتری به باتری، برای جلوگیری از هرگونه حادثه‌ای، باید وضعیت باتری را بررسی کنید. مطمئن شوید که باتری نشتی اسید ندارد. همچنین، هرگونه ترک قابل مشاهده روی بدنه باتری را بررسی کنید. اگر همه چیز خوب بود، می‌توانید با کمک خودروی دیگر، فرایند روشن کردن ماشین را شروع کنید.

مراحل باتری به باتری

 خودروی سالم یا ماشین با باتری شارژ شده، باید به صورت موازی یا مقابل ماشین شما پارک شود. سپس، کاپوت هر دو ماشین را باز کنید و ترمینال‌های مثبت و منفی باتری را که به ترتیب با نماد‌های + و - مشخص شده‌اند، پیدا کنید. در تشخیص ترمینال‌ها اشتباه نکنید، زیرا اتصال نادرست سیم‌ها ممکن است منجر به حادثه‌ای مرگبار و انفجار باتری شود. پس از تشخیص ترمینال‌ها، کابل باتری به باتری را بیرون بیاورید و فرایند اتصال را شروع کنید. کابل باتری مثبت (معمولاً به رنگ قرمز) را به ترمینال مثبت باتری خالی وصل کنید. حالا، انتهای دیگر کابل باتری مثبت را به ترمینال مثبت باتری شارژ شده وصل کنید. کابل باتری منفی (معمولاً به رنگ مشکی) را به ترمینال منفی باتری سالم وصل کنید. اکنون، این مرحله را با دقت دنبال کنید. انتهای دیگر کابل منفی را به هر سطح فلزی موجود در ماشین خود وصل کنید. به عنوان مثال، شاسی یا سطح زیر کاپوت. مطمئن شوید که سطح عاری از زنگ زدگی و رنگ باشد. ماشین با باتری شارژ شده را روشن کنید تا کابل باتری شروع به شارژ باتری خالی می‌کند. اجازه دهید موتور حدود ۲-۳ دقیقه کار کند. اکنون ماشین با باتری خالی را روشن کنید و هر دو ماشین را حداقل به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در حالت آرام نگه دارید. این کار به باتری خالی کمک می‌کند تا کمی شارژ شود. توجه داشته باشید که شارژ کامل باتری زمان زیادی طول می‌کشد. موتور هر دو ماشین را خاموش کنید و کابل‌های باتری را به ترتیب معکوس (برداشتن از منفی) جدا کنید تا از جرقه یا آتش‌سوزی جلوگیری شود. موتور ماشین با باتری خالی را روشن کنید و اجازه دهید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه در حالت آرام کار کند تا بتواند از طریق دینام مقداری شارژ ایجاد کند. پس از باتری به باتری، بهتر است برای شارژ بهتر باتری، به یک رانندگی کوتاه بروید. اجازه دهید باتری کمی بیشتر شارژ شود تا دفعه بعد که ماشین خود را بیرون می‌آورید، با همان مشکل باتری خالی مواجه نشوید. البته باید از سلامت دینام ماشین خودتان هم مطمئن شوید.

نکاتی برای جلوگیری از خطر انفجار

باتری به باتری اگر به درستی انجام شود، فرایندی آسان و ساده است. اگر مراقب نباشید و سیم‌ها را به درستی وصل نکنید، ممکن است منجر به حادثه شود. در این جا نکاتی برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناخوشایند هنگام شارژ باتری ماشین شما آورده شده است: ۱. اطمینان حاصل کنید که قبل از شروع، تمام ابزار‌های مورد نیاز را در اختیار دارید. ۲. وضعیت ترمینال‌های باتری را بررسی کنید. ۳. کابل باتری منفی را به سطحی عاری از زنگ زدگی و رنگ وصل کنید. ۴. بدون بررسی وضعیت باتری، فرایند باتری به باتری را شروع نکنید. ۵. هنگام اتصال کابل‌های باتری، ترمینال‌های مثبت و منفی را اشتباه نگیرید. ۶. زمانی که موتور ماشین روشن است، کابل‌های باتری را جدا نکنید.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
  • بازار رمزارز‌ها / صعود اندک بیت‌کوین
  • دولت به جای مداخله قیمتی در بازار ارز مداخله مقداری کند
  • خطرات و عوارض باتری به باتری خودرو
  • چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم؟
  • قیمت بیت‌کوین دوباره سقوط کرد / آخرین وضعیت بازار رمزارزها
  • بازار رمزارز‌ها / پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
  • تویوتای تازه‌نفس گران به بازار خودروی ایران می‌آید/ عکس
  • تویوتا تازه‌نفس گران به بازار خودروی ایران می‌آید/ عکس