Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - مهم‌ترین عامل تخریب محیط‌زیست سبک جدید زندگی است که اکنون در جهان ترویج می‌شود.

اين الگو كه در ايران هم رايج شده نوعي بيماري است كه بشر به آن مبتلا شده و رهايي از آن بسيار دشواراست. مسعود اميرزاده، فعال محيط‌زيست با بيان اين مطلب به همشهري گفت: انسان‌هايي كه اين الگوي زندگي را دنبال مي‌كنند چه به‌لحاظ جسمي و رواني و چه به‌لحاظ اخلاقي دچار اختلال هستند و برخلاف آنچه در مزاياي الگوي جديد گفته مي‌شود انسان‌ها با انتخاب اين الگو، كليت محيط‌زيست و به‌عبارت ديگر كليت حيات را به خطر انداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در كشور ما تا حدود 70سال پيش، مردم در جاي جاي كشورمان الگوي زيستي متناسب با توان طبيعت داشتند. براساس اين الگو، مصرف آب در هر شهر يا روستا به اندازه آبي بود كه در همان شهر يا روستا در دسترس بود. اين شيوه مصرف مانع از آن مي‌شد كه آب شهر يا روستايي از منطقه ديگري تأمين شود.

به گفته اميرزاده، الگوي جديد زندگي با 2دروغ بزرگ همراه بود؛ نخست اينكه مروجان اين الگو مي‌گفتند با وجود تكنولوژي، چيزي به‌عنوان محدوديت وجود ندارد و هرموقع هرچه بخواهيم فراهم خواهد بود كه اين يك دروغ بود. دروغ ديگر اينكه دولت‌ها مدعي بودند به كمك ديوانسالاري مي‌توانند به تمامي مشكلات محيط‌زيست ناشي از دخل و تصرف و برداشت‌هاي بي‌رويه از طبيعت غلبه كرده و يك زندگي توأم با رفاه را براي مردم فراهم كنند. اين دو دروغ بزرگ باعث شد مردم به الگوي جديد زندگي روي خوش نشان دهند و مصرف‌گرايي بي‌حساب و كتاب جايگزين شيوه زندگي متناسب با توان طبيعت شود.

وي افزود: اين شيوه زندگي سبب شد تا طي 70 سال اخير، هر روز روستاها و طبيعت كشور آلوده‌تر شود چرا كه هر روز شهروندان نسبت به ديروز بيشتر به مصرف وابسته‌تر مي‌شوند درحالي‌كه كره زمين و هر سرزميني منابع محدودي دارد كه رو به اتمام است. براين اساس، بشر بايد خود را از شر بيماري مصرف‌گرايي خلاص كند. براي رهايي از اين بيماري بايد پذيرفت كه تكنولوژي هرگز نمي‌تواند هر مشكلي را برطرف كند و هر فردي بايد با قناعت ورزي، از منابع طبيعي سرزمين خود استفاده كند.

اميرزاده معتقد است ما بايد بدانيم اين الگوي زندگي را خودمان انتخاب نكرده‌ايم بلكه به آن مبتلا شده‌ايم الگويي كه باعث نابودي نسل آينده مي‌شود. رهايي از اين الگو هم كار دشواري است زيرا دولت‌ها و مراكز علمي وابسته به آنها باورهاي تكنولوژيكي را ترويج مي‌كنند و همين باورها مانع از خلاصي از اين الگو مي‌شود. در چنين شرايطي رسالت تك‌تك مردمان سرزمين ايران كه دچار انواع مخاطرات زيست‌محيطي هستند فاصله گرفتن از اين شيوه زندگي است.

اين فعال محيط‌زيست با اشاره به اينكه تنها با رفتار مناسب با طبيعت مي‌توان منابع محدود سرزمين‌مان را كه چون امانتي دردست ماست براي آيندگان حفظ كنيم، مي‌گويد: پشت الگوي مصرف‌گرايي سوداگري‌هاي كلاني وجود دارد كه مروجان اين شيوه زندگي از آن منتفع مي‌شوند.‌آنها درمواردي با تبليغات ودرمواردي هم با جبر مانع از رويگرداني از اين مدل زندگي هستند.

او تأكيد مي‌كند كه سدسازان وپيمانكاران وابسته به آنها از مصرف افسارگسيخته آب ناراضي نيستند همچنان‌كه يك شركت دست‌اندركار تجارت انرژي مثل گازرساني از مصرف‌گرايي و صدور آن به دورافتاده‌ترين نقاط استقبال مي‌كند.

در همین زمینه: بیداری محیط زیستی در بین ایرانیان اتفاق افتاده است اجرای نظام دولت الکترونیک در سازمان محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سعید شهند در این جلسه ضمن تبریک فرا رسیدن هفته معلم و تقدیر از دغدغه مندی اساتید و نخبگان دانشگاهی نسبت به مقوله حفظ محیط زیست گفت: سوم تا نهم اردیبهشت در تقویم کشور به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است و برنامه‌های مختلفی طی این هفته با شعار " مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین"توسط اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی انجام می‌شود که هدف نهایی این برنامه‌ها افزایش آگاهی و ارتقا حس مسئولیت پذیری نسبت به حفظ محیط زیست و زمین پاک است و همانگونه که در شعار امسال نیز آمده است این مهم با مشارکت و نقش‌آفرینی مردم و پیگیری و انجام دقیق مسئولیت‌های قانونی دستگاه‌های دولتی محقق می‌شود.

وی افزود: آلودگی‌های پلاستیکی در سراسر جهان تبدیل به یک تهدید محیط زیستی شده است و از سال ۱۹۵۰ که پلاستیک برای نخستین بار و با توجیه حفاظت از محیط زیست معرفی و تولید شد، تاکنون ۸ میلیارد تن پلاستیک در جهان تولید شده که تجزیه آنها در طبیعت صد‌ها سال زمان می‌برد.

شهند ادامه داد: کشور ما هفدمین کشور دنیا در زمینه تولید پلاستیک است و متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد رشد استفاده از پلاستیک از سوی جامعه هستیم که این موضوع نیازمند اصلاح سبک زندگی و به حداقل رساندن مصرف پلاستیک به ویژه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مسائل موجود در حوزه محیط زیست استان با اصلاح و تجدید نظر در رویه‌های موجود در حوزه کشاورزی رفع می‌شود، عنوان کرد: مطابق آمار‌های ارائه شده، قریب به یک میلیون تن ضایعات کشاورزی در استان تولید می‌شود که این مقدار بسیار قابل تامل است و سلامتی محیط زیست استان را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند. 

شهند ادامه داد: در مواردی شاهد این هستیم هزینه‌ای که از قبال تولید این محصولات برای محیط زیست استان با مصرف منابع اب و خاک و آلودگی‌های ناشی از آن ایجاد می‌شود، بسیار بیشتر از درامدی است که کشاورز کسب می‌کند و بدین ترتیب ادامه این روند توجیه علمی و منطقی ندارد.

وی با بیان اینکه مساله حفظ محیط زیست اساسا موضوعی فرهنگی – اجتماعی است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در کنار وظیفه نظارتی و برخورد‌های قانونی، آموزش‌های محیط زیستی را در راستای ارتقا و اشاعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در شهرستان‌های سراسر استان دنبال می‌کند و رویکرد این اداره کل، مردمی سازی حفاظت از محیط زیست است.

در ادامه نشست اعضای حاضر نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در خصوص چگونگی مدیریت پسماند‌ها و ضایعات به ویژه در بخش کشاورزی پرداختند.

دیگر خبرها

  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند