Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده کاشمر در مجلس گفت: استان خراسان رضوی باید به صورت فدرالی اداره شود، یعنی مدیر و فرماندار ما در شهرستان‌ها آن قدر قدرت داشته باشد که در همین جا تصمیم خود را تمام کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشمربصیر بهروز بنیادی امروز در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال که با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران استان و شهرستان در محل مرکز آموزشی رفاهی فرهنگیان کاشمر برگزار شد گفت: با توجه به گستردگی استان خراسان رضوی، مدیران کل و حتی شخص استاندار نمی‌توانند فرصت کافی را برای همه شهرستان‌ها در نظر بگیرند و این در حالی است که نشستن پای صحبت مردم توسط مدیران ارشد خیلی متفاوت است و حداقل سالی یک بار مدیران ارشد استان باید دیدار مردمی در مناطق مختلف استان داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: این شرایط می‌طلبد استان خراسان رضوی به صورت فدرالی اداره شود یعنی مدیر و فرماندار ما در شهرستان‌ها آن قدر قدرت داشته باشد که در همین جا تصمیم خود را تمام کند نه اینکه فردی برای دریافت یک مجوز ساده 9 ماه زمان صرف کرده است و حالا باید پرسید با این وضعیت، اقتصاد مقاومتی کجا تعریف می‌شود وقتی که این همه انرژی از سرمایه‌گذار گرفته می‌شود و مجبور است رفت و آمدهای متعددی را برای به نتیجه رسیدن کار خود انجام دهد.

نماینده کاشمر ادامه داد: لازم است استاندار با مدیران کل صحبت کرده تا آن‌ها به مدیران شهرستان تفویض اختیار کنند و گر نه تمام جلساتی که ما می ‌گذاریم به بار نمی‌نشیند و نتیجه‌ای نخواهد داشت.

بنیادی افزود: نکته مهم دیگر این است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال باید ابتدا تلاش کنیم صنایع فعلی و وضع موجود را حفظ کنیم و این اولویت اول اقتصاد مقاومتی است چرا که صنایع فعال موجود که دچار مشکل هستند دارند کارگران خود را کاهش می‌دهند و آن وقت از این طرف کار ایجاد می‌کنیم و از آن طرف شاهد اخراج کارگران هستیم که این وضعیت نتیجه‌ای نخواهد داشت.

نماینده کاشمر با انتقاد از تبعیض در توزیع بودجه‌های استانی و سهم اندک کاشمر از این اعتبارات تصریح کرد: به عنوان مثال از پولی که از مالیات بر ارزش افزوده به مبلغ 45 میلیارد تومان به ورزش استان تعلق گرفت سهم سه شهرستان کاشمر، بردسکن و خلیل‌آباد چقدر بود؟ و یا از اعتباری که به میزان 5 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به آموزش و پرورش استان تعلق یافت چه میزان به کاشمر رسید؟

بنیادی گفت: همچنین از 65 میلیارد تومانی که در فنی اعتباری هزینه شده چه میزان به صنایع ما رسید و یا از اعتباراتی که در بخش ورزش کارگری در استان هزینه می‌شود سهم کاشمر چه میزان است؟

وی با اشاره به گستره حوزه کشاورزی در کاشمر اظهار داشت: در کشاورزی که در منطقه ما اولویت اول باید باشد لازم است تمرکز بیشتری انجام شود و به سمت روش‌های جدید کشاورزی برویم چرا که علی‌رغم خشکسالی‌های چند سال اخیر این توان در منطقه ما وجود دارد که مردم با حداقل امکانات بتوانند کشاورزی خود را سرپا نگه دارند و شاهد بیشترین اشتغال در این بخش باشیم.

نماینده کاشمر همچنین با انتقاد از عدم هماهنگی در بین برخی سازمان‌ها گفت: تداخل وظایف سازمان‌ها موجب ایجاد مشکل برای سرمایه‌گذار بخش خصوصی می شود به عنوان مثال یک سرمایه‌گذار به جهادکشاورزی مراجعه و با درخواست او موافقت می‌شود اما همان درخواست به یک سازمان دیگر ارجاع و آن سازمان با آن مخالفت می‌کند.

وی ادامه داد: هم اکنون 38 دستگاه در بحث استعلامات دخیل هستند و بنده به فرمانداران هم گفته‌ام که شما در هر ماه یک یا دو بار از تمام این دستگاه‌ها دعوت کنید تا در جلسه‌ای حضور داشته باشند و سرمایه‌گذاران متقاضی را هم دعوت کنید تا همه مدیران در یک جا به درخواست او رسیدگی کنند و اگر مشکلی وجود دارد برطرف شود نه اینکه یک سرمایه‌گذار را از این اداره به آن اداره بفرستیم که وقت و انرژی او تلف شود.

بنیادی خاطرنشان کرد: از حدود یک سال قبل همه در جریان هستیم که قرار است یک و نیم میلیارد دلار وام اشتغالزایی روستایی تصویب شود و حالا سؤال من از مسئولان استانی و شهرستانی این است شما که می دانستید قرار است این وام ارائه شود چه کار کردید و برای کاشمر چه طرحی ارائه دادید؟

وی افزود: آن کسی که مسئول بوده است می دانسته که قرار است 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال روستایی تصویب شود اما اصلا روستاهای ما خبر ندارند که چنین وامی هست و باید چه کار کنند در صورتی که هر استانی که برنامه‌ریزی بهتری داشته باشد بیشتر می‌تواند جذب کند و ما امیدواریم بیشترین جذب را استان ما انجام دهد اما باید این پیش‌بینی را کارگروه اشتغال استان انجام ‌می‌داد.

نماینده کاشمر با انتقاد از مشکلات موجود بر سر راه تولید و اشتغال تصریح کرد: به عنوان مثال در بحث دامداری‌ها تمام روستایی‌های ما آمادگی دارند که در این حوزه ورود پیدا کنند و زمانی که برای مجوز مراجعه می‌کنند گفته می‌شود که باید دامداری خود را به بیرون از منطقه مسکونی روستا منتقل کنند و بعد زمانی که این کار را هم انجام می‌دهد به او آب و برق و گاز نمی‌دهیم.

وی ادامه داد: یک روستایی چگونه می‌تواند اشتغال ایجاد کند وقتی برای برق به او گفته می‌شود 10 میلیون تومان باید پرداخت کنی و یا برای آب گفته می‌شود 40 میلیون باید بدهی؟

نماینده کاشمر افزود: مگر ما چقدر قرار است به یک روستایی وام بدهیم که این همه هزینه را باید انجام دهد در صورتی که بر اساس برآوردها تأمین زیرساخت‌های یک دامداری صنعتی 150 میلیون تومان هزینه در بر دارد!

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات روستایی ما بحث قنوات است که ما بارها مکاتبه کردیم چرا که زندگی بسیاری از روستاهای ما وابسته به قنات است و اگر نتوانیم این قنوات را احیا کنیم آن وقت همه این روستاییان را باید تحت پوشش کمیته امداد قرار داد و یا به حاشیه‌نشینی روی خواهند آورد و بیش از یک سوم بودجه ما باید برای مناطقی مانند حاشیه شهر مشهد هزینه شود.

بنیادی افزود: این در حالی است که برخی قنات‌ها با 50 میلیون تومان احیا می‌شود و مردم هم دوست دارند که دولت را در این گونه کارها در کنار خود ببینند.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: خطاب دیگر من مربوط به شهرداران، شوراها، دهیاران و بخشداران است و آن این‌که اگر خواسته باشیم قدمی در راستای ایجاد اشتغال برداریم باید سختگیری‌های بیهوده‌ای را که در مسیر ساخت و ساز وجود دارد حل کنیم چرا که ساخت یک مسکن و رونق ساخت و ساز می‌تواند مشکل اشتغال را در سراسر سال برطرف کند نه اینکه یک روستایی ما اگر می‌خواهد منزلی بسازد با سختی‌ها و موانع متعددی روبرو شود.

وی ادامه داد: هر چند بسیاری از این بخش‌ها مشکل بیکاری را برای جوانان فاقد تحصیلات عالیه حل می‌کند ولی این درد است برای همه ما که فردی با مدرک دکترا حاضر است هر کاری را انجام بدهد و حالا که مردم قانع هستند چرا ما نتوانیم این زمینه را برای آن‌ها فراهم کنیم.

بنیادی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری کاشمر گفت: موضوع گردشگری زیارت در کاشمر دارای استعداد زیادی است و بایستی کاشمر را در این بحث به صورت ویژه مورد توجه قرار داد و در همین راستا احداث هتل و ایحاد دهکده گردشگری سنتی اسلامی در مجموعه زیارتی سیدمرتضی(ع) و نیز توجه به ظرفیت‌های باغمزار کاشمر یک ضرورت است.

نماینده کاشمر با تأکید مجدد بر لزوم تفویض اختیار به مدیران شهرستان گفت: امیدواریم با اداره فدرالی استان این اجازه را بدهیم که موضوعات در هر شهری تا جایی که امکان دارد توسط مدیران شهرستانی تصمیم‌گیری شود تا به این ترتیب بتوانیم بر غول بیکاری غلبه کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۱۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار خراسان رضوی: طرح تحول روستایی محور آبادی روستاها است

به گزارش قدس خراسان، یعقوبعلی نظری در جمع دهیاران بخش مرکزی در مسجد روستای ولی آباد که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: هدف از این جلسه و بازدیدها مواجه مسئولان با مسائل منطقه و جمع بندی مسائل است.

وی افزود: هیچ گاه ما نمی توانیم ادعا کنیم همه مسائل حل شده است اما متناسب با شرایط باید حرکت کرد.

استاندار خراسان رضوی در تشریح مسائل روستاهای بخش مرکزی مشهد گفت: آنچه که از مراجعات مردم و گفتگو با دهیاران حاصل شده، مشخص شد مسئله حادی وجود ندارد و همه روستاها از حداقل هایی برخوردارند و مشخص است که دهیاران پیگیر موضوعات در روستاها هستند.

وی ادامه داد: در جلسات استانی ۱۴ موضوع در طرح تحول روستایی  وجود دارد که مسائل  آب ، برق ،گاز ، بهداشت و ... را شامل می شود بنابراین  در چهارچوب طرح تحول روستایی در خدمت دهیاران و موضوعات آنان هستیم.

نظری تاکید کرد: روستاها و دهیارانی که در روستاهایشان نسبت‌ به موضوعات مشخص شده در طرح تحول روستایی اشکالی وجود دارد در اسرع وقت بررسی می شود.

وی دو موضوع مهم اشتغال روستایی و مسکن روستایی را از موضوعات مهم و اساسی در روستاها دانست و گفت؛ تاکید داریم از طریق دهیاران پیگیری شود تا جمعیت در روستاها مستقر شوند. 

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مد نظر قرار داریم تا با کمک دهیاران افرادی که در روستاها واقعا فاقد مسکن است به او مسکن تعلق بگیرد و اگر کسی زمین دارد با دادن تسهیلات کمک به ساخت مسکن او  شود و اگر کسانی که اهل روستا هستند و به شهر رفتند اما تمایل به بازگشت به روستا دارند به این افراد هم  در ساخت مسکن کمک می شود.

نظری با اشاره به تعداد دهیاری ها تصریح کرد: ۲۶دهیاری در بخش مرکزی مستقر است و بحث اشتغال و مسکن  به عنوان  موضوعات مهم در دستور کار دهیاران،بخشدار و فرماندار قرار بگیرد تا بعد از مدتی مشکلات مسکن روستایی برطرف شود.

وی ادامه داد: اشتغال روستاییان و اشتغال فارغ التحصیلان از موضوعات مهم تحت بررسس است و اگر معیشت مردم به ویژه در روستاها برقرار نباشد جمعیت پایدار نمی ماند.

نظری تحقق مسکن روستایی و اشتغال روستایی را در یک چهارچوب دانست و عنوان کرد: در روستاها چند شغلی بودن در خانواده روستایی حاکم است و علاقه و تجربه هم لازمه اشتغال روستایی است و این توقع را داریم که دهیاران به ما کمک کنند و در ساخت مسکن روستایی موضوع اشتغال هم مد نظر است.

وی در پایان تشریح کرد: حل مشکل مردم در دستور کار مسئولان باید باشد و دهیار کسی است که مسلط به منطقه است و امین مردم و حاکمیت است و با توجه به این ظرفیت بسیاری از مشکلات روستایی حل شود.

استاندار خراسان رضوی افزود: ۲۵۹۶ روستای بالای ۲۰خانوار در استان داریم که براساس مولفه‌هایی مانند اشتغال، مسکن، مهاجرت معکوس و سایر مواردی که وجود دارد در طرح انتخاب دهیار برتر استان مد نظر قرار خواهد گرفت و امیدواریم شاهد اقدامات ارزنده دهیاران در این زمینه باشیم.

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • جریمه قاچاقچی لوازم خانگی در کاشمر
  • تعهد اشتغال بهزیستی خراسان رضوی؛ ۷۸۲۳ نفر
  • ۳۹ میلیون لیتر نفت‌گاز بین کشاورزان غرب خراسان رضوی توزیع شد
  • استاندار خراسان رضوی: طرح تحول روستایی محور آبادی روستاها است
  • مانده ۱۲۸۰ میلیارد تومانی اعتبارات تملک دارایی‌های خراسان جنوبی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار درخواست اشتغال مددجویان خراسان‌ جنوبی
  • ۶۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی خراسان رضوی تخصیص یافت
  • تخصیص ۶۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی خراسان رضوی
  • ۵۷۵ شغل در حوزه صنایع‌ دستی ایجاد شد
  • ایجاد ۵۷۵ شغل در حوزه صنایع‌دستی خراسان جنوبی