Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@17:15:42 GMT

رمزگشايي از جدال ترامپ و شومر

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۰۴۹۳۵

رمزگشايي از جدال ترامپ و شومر

خبرگزاري آريا - چاک شومر و بن کاردين، دو سناتور دموکراتي که در سال 2015 مخالفت خود را با برجام اعلام کرده بودند، هم اکنون صراحتا نسبت به آثار و تبعات رويکرد ترامپ در قبال توافق هسته‌اي با ايران هشدار داده‌اند. به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري تسنيم، طي روزهاي اخير، دونالد ترامپ حملاتي را متوجه برخي سناتورهاي کنگره صورت داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يکي از اين افراد،چاک شومر رهبر اقليت دموکراتهاي سنا مي باشد. چاک شومر، از مخالفان ابطال برجام در کنگره آمريکا محسوب مي شود و با رويکرد تند رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا در قبال توافق هسته اي مخالف است. چاک شومر اخيرا در مواضعي درباره برجام تاکيد کرده است که خروج آمريکا از برجام منافع و امنيت ملي آمريکا را به مخاطره مي‌اندازد.ترامپ نيز در پاسخ به اين سناتور دموکرات اعلام کرده است:
بهتر است شومر مخالفت خود با ابطال برجام را با اسرائيل در ميان بگذارد!شومر در زمان اوباما از توافق هسته‌اي متنفر بود ولي نوبت به من که رسيد از اين توافق حمايت مي‌کند.
واقعيت امر اين است که در سال 2015 ميلادي و در زمان بررسي برجام در سناي آمريکا، چاک شومر نخستين سناتور دموکرات بود که مخالفت خود را با توافق هسته اي اعلام کرد. در آن زمان، اعلام مخالفت شومر با برجام به عنوان يک بمب رسانه اي در ايالات متحده صدا کرد. همچنين رويکرد سلبي شومر در مخالفت با توافق هسته اي، منجر به نارضايتي افرادي مانند اوباما و جان کري از وي گرديد. شومر که سناتوري وابسته به لابي آيپک محسوب مي شود، تا آخر بر مواضع سلبي خود در قبال برجام پافشاري کرد. با اين حال، شومر در اين مسير توانست تنها سه سناتور دموکرات ديگر (باب منندز، بن کاردين و جو مانچين) را با خود همراه سازد. در نهايت، برجام با حمايت 42 سناتور دموکرات از سند کنگره گذشت و حتي اوباما نياز به استفاده از حق وتوي خود در قبال برجام پيدا نکرد. از اين رو، در خصوص رويکرد افراطي چاک شومر در قبال جمهوري اسلامي ايران و برجام شک و شبهه اي وجود ندارد. حتي طي دو سال اخير(از زمان امضاي برجام تا کنون) مهر و امضاي شومر پاي همه تحريمهاي سناي آمريکا عليه ايران و برجام قابل مشاهده است. با اين حال، رويکرد ترامپ در قبال توافق هسته اي به اندازه اي غير منطقي و خطرناک مي باشد که حتي سناتوري افراطي مانند چاک شومر نيز حاضر به همراهي با آن نيست.
چاک شومر و بن کاردين، دو سناتور دموکراتي که در سال 2015 مخالفت خود را با برجام اعلام کرده بودند، هم اکنون صراحتا نسبت به آثار و تبعات رويکرد ترامپ در قبال توافق هسته اي با ايران هشدار داده اند. هشداري که نشان مي دهد حتي اين بار تعلق خاطر اين دو سناتور به لابي آيپک نيز نتوانسته است آنها را نسبت به اين خودکشي سياسي بي تفاوت سازد. بدون شک، شومر و کاردين و حتي ديگر سناتورهاي حزب دموکرات، دلسوز برجام و منافع ايران در توافق هسته اي نبوده و نخواهند بود! با اين حال آنها به شدت نگران آينده ايالات متحده آمريکا در نظام بين الملل ( در صورت ابطال توافق هسته اي ) هستند.
از سوي ديگر، سخنان ترامپ در خصوص اينکه شومر بايد مخالفت خود با ابطال برجام را با اسرائيل در ميان بگذارد، بار ديگر نشان از نقش پررنگ رژيم صهيونيستي و لابي هاي وابسته به اين رژيم ( مانند لابي آيپک ) در پروسه تقابل با توافق هسته اي مي باشد. ترامپ به صورت غير مستقيم به شومر هشدار داده است که در صورت مخالفت با ابطال برجام، ديگر در انتخابات بعدي سناي آمريکا مورد حمايت رژيم صهيونيستي و لابي آيپک نخواهد بود. اين هشداري است که رئيس جمهور آمريکا به ديگر سناتورهاي مخالف برجام نيز به اشکال و عناوين گوناگون مخابره کرده است. در هر حال، بايد در انتظار تقابل علني تر ميان ترامپ و برخي سناتورهاي آمريکايي بر سر نحوه مواجهه با توافق هسته اي ماند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد