Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، قوی و قدرتمند بودن همواره مورد توجه بوده و به‌عنوان یک خصیصه مهم و مثبت در رابطه با افراد از آن یاد می‌شود، با مطالعه آیات قرآن‌کریم، متوجه می‌شویم که همیشه قوی بودن در قرآن به‌عنوان یک عامل مثبت و امتیاز، ارزیابی شده است، به‌طور مثال بنابر آن‌چه در آیه 247 سوره مبارکه بقره آمده است، زمانی‌که بنی‌اسرائیل انتخاب «طالوت» را از سوی پیامبرشان «اسماعیل» به‌عنوان رهبر، مورد انتقاد قرار می‌دهند، وی در پاسخ می‌گوید: «اٍنَّ اللهَ اصْطَفیهُ عَلَیْکٌمْ وَزادَهٌ بَسْطَةً‌ فِی الْعِلْمِ وَ الْجِسْمِ: خداوند او را بر شما برگزیده و قدرت علمی و جسمی وی را از شما افزون‌تر قرار داده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خداوند متعال در قرآن‌کریم در بیان سرگذشت حضرت موسی(ع)، او را مردی نیرومند و قوی معرفی می‌کند و در آیه ۱۵سوره مبارکه قصص می‌فرماید:«فَوَکَزَهُ موسی فقَضی عَلیه؛ موسی تنها یک مشت به آن مرد زد و او درگذشت» و در آیه ۲۶ همین سوره نیز می‌فرماید: «یا اَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ خَیْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقویُّ الاَمینُ، دختر حضرت شعیب خطاب به وی گفت: ای پدر! موسی را استخدام کن، همانا بهترین کسی‌که می‌توانی استخدام کنی، کسی است که نیرومند و امین باشد».
همچنین هنگامی‌که حضرت هود(ع) می‌خواهد یکی‌از نعمت‌های خدا بر قوم را برشمارد، می‌گوید: «وَزادَکُمْ فِی الْخَلقِ بَصْطَةً؛و به جسم شما فزونی داد» و هم از آیات قرآنی و هم از تواریخ بر می‌آید که آن‌ها مردمی درشت استخوان، قوی‌پیکر و نیرومند بودند. از قول آن‌ها می‌خوانیم: «مَنْ اَشَدُّ مِنّا قٌوَّةً؛ چه کسی ازما نیرومندتر است؟».
خداوند متعال در آیات متعددی از جمله آیه ۱۶۵ سوره مبارکه بقره، «اَنَّ القُوَّةَ لِلّهِ جَمیعاً؛:تمامی قدرت و توانایی از آن خداوند است»، آیه ۱۵ سوره مبارکه فصلت؛ «اَوَلَمْ یَرَوُا اَنَّ اللهَ الّذی خَلَقَهُمْ هُوَ اَشَدُّ مِنْهُمْ قُوَّةً؛ یا آن‌ها ندانستند، خدا که آنها را خلق فرموده بسیار از آنان تواناتر است؟»، آیه ۳ سوره مبارکه کهف:«لاقُوَّةَ اِلّا بِاللهِ : جز قدرت خدا قوّه‌ای نیست »، آیه ۵۸ سوره مبارکه ذاریات:« اِنَّ اللهَ هًوَ الرَّزاقُ ذُولْقوَّةِ الْمَتینُ : همانا روزی بخشنده (خلق) تنها خداست که صاحب قوت و اقتداری سخت استوار است» و ... خود را «قوی» نامیده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن ترابی، امام جمعه بروجرد در این خصوص به خبرنگار ایکنا گفت: انسانی‌که از توانمندی و سلامت کامل برخوردار باشد می‌تواند وظایف محوله را به خوبی ایفا کند.
وی با بیان این‌که سلامت جامعه مسئله بسیار مهمی است، افزود: ورزش و تحرکات بدنی، کسالت را از انسان می‌زداید و به او نشاط و شادابی می‌بخشد.
ترابی با بیان این‌که ورزش توان رزمی و دفاعی افراد را در مواقع خطر افزایش می‌دهد، تصریح کرد: ورزش موجب تقویت توان جسمی و اراده قوی افراد در برابر موانع و مشکلات می‌شود و در بخش سلامت نیز نقش اساسی دارد.
امام جمعه بروجرد با اشاره به این‌که نقش ورزش در درمان بیماری‌های جسمی بسیار زیاد بوده و همچنین ورزش بر سلامت روح و روان آدمی تاثیرگذار است، عنوان کرد: تربیت متربیان و ارتقاء سلامت روحی توسط مربیان ورزش باید مورد اهتمام ویژه قرار گرفته و مربی موفق است که در کنار تربیت جسم بر تربیت روح متربیان توجه دارد.
وی با بیان این‌که آن‌چه ورزش جمهوری اسلامی را از دیگر کشورهای دنیا متمایز ساخته اخلاق‌مداری است، افزود: کسب مدال طلای جهانی در مسابقات کار سختی نیست بلکه پهلوان کسی است که اخلاق و معنویت را در ورزش رعایت کند، لذا باید به این نکته توجه ویژه داشت که پهلوان اصلی کسی است که انسان به تمام معنا تربیت کرده و تحویل جامعه اسلامی دهد.
ترابی نقش ورزش را در ایجاد وحدت و همبستگی بین افراد نقشی بسیار مهم عنوان کرد و افزود: ورزش می‌تواند بر احساس مسئولیت، ایجاد وحدت و مودت در افراد تاثیر داشته باشد و این هدف اصلی ورزش است.
وی با بیان این‌که پهلوان اصلی افرادی هستند که بر هواهای نفسانی خویش غلبه کنند، تصریح کرد: اگر ورزش به‌سمت پهلوان‌پروری برود این یک ورزشی اسلامی است که باید به آن دست پیدا کنیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۵۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد

همه ما می دانیم که باید زمان بیشتری را به فعالیت بدنی اختصاص دهیم و کمتر بنشینیم و بی تحرک باشیم. اما زمان ایده‌آل برای هر یک از این فعالیت ها در طول روز چقدر است؟

یک مطالعه استرالیایی نشان داده که ایستادن حداقل به مدت پنج ساعت در روز برای سلامتی ضروری است.

به گزارش روزیاتو، محققان دقیقاً کشف کرده‌اند که برای داشتن و حفظ قلب سالم، هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم.

کارشناسان سال‌ها هشدار داده‌اند که عدم تحرک و نشستن بیش از حد در طول روز خطر مشکلات سلامتی متعددی از جمله افزایش وزن، دیابت نوع ۲، سرطان و حتی مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد.

اکنون تیمی از محققان می گویند که ما باید فقط شش ساعت در روز بنشینیم.

تنها دو ساعت در روز را باید به ورزش های سنگین مانند ورزش در باشگاه یا پیاده‌روی سریع اختصاص دهید.

انجام ورزش های سبک، مانند انجام کارهای خانه یا درست کردن شام، باید دو ساعت دیگر را به خود اختصاص دهد.

وقتی نوبت به خواب می رسد، هشت ساعت و بیست دقیقه را برای خوابیدن کنار بگذارید.

اما به گفته محققان، افراد تنها زمانی مزایای ماندگار این اقدامات را بر سلامت قلب خود تجربه خواهند کرد که این فعالیت ها را به طور منظم انجام دهند.

دکتر کریستین برکنریج، نویسنده این مطالعه و کارشناس فیزیولوژی ورزش در دانشگاه فناوری سوئینبرن تصریح کرد:

برای نشانگرهای متنوع سلامت، از اندازه دور کمر گرفته تا سطح گلوکز ناشتا، سطوح مختلفی از هر رفتار در نظر گرفته می شود.

این تجزیه و تحلیل طیف گسترده ای از نشانگرهای سلامت را در بر می گیرد و هدف آن سلامت کلی بدن است.

البته همیشه حرکت کردن و فعالیت تا جایی که می‌توانید توصیه می‌شود. به خصوص زمانی که زندگی بسیاری از ما جلوی نمایشگرها می گذرد.

انجام فعالیت‌های بدنی و خوابیدن، به سلامت متابولیک قلبی ما کمک می‌کند.

محققان داده های بیش از ۲,۳۰۰ داوطلب ۶۰ ساله را تجزیه و تحلیل کردند. یک چهارم آنها دیابت نوع ۲ داشتند.

آنها فعالیت داوطلبین را به مدت هشت روز بررسی کرده و کل زمان نشستن، ایستادن و خوابیدنشان را محاسبه کردند.

سپس این تیم نشانگرهای سلامت را در میان شرکت‌کنندگان از جمله اندازه دور کمر، سطح گلوکز و انسولین مقایسه کردند.

آنها دریافتند کسانی که نشانگرهای «بهینه ای» دارند، به طور قابل ملاحظه ای زمان کمتری را برای نشستن و زمان بسیار بیشتری را برای انجام فعالیت های بدنی صرف می کنند.

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و دارای «ترکیب بهینه به طور متوسط» نیز زمان بیشتری را به خواب اختصاص می دادند.

محققان در مقاله‌ای در مجله Diabetologia افزودند:

بی‌تحرکی روی سلامت قلب تاثیر می گذارد. زمان بیشتری که برای انجام فعالیت های بدنی صرف می شود، با حساسیت به انسولین، کاهش درصد چربی و کاهش سطوح تری‌گلیسرول و کلسترول همراه است.

با این حال، محققان اذعان کردند که این داده‌ها صرفاً یک «توصیه» است و زمان هر فعالیت باید «واقع‌بینانه و متعادل» باشد.

ممکن است مشکلاتی در جمع‌آوری داده‌ها در تمایز دقیق مدت زمان اختصاص داده شده به هر یک از انواع فعالیت‌های اندازه‌گیری شده در شرکت‌کنندگان وجود داشته باشد.

به عنوان مثال، در این پژوهش ایستادن بسیار شبیه به فعالیت بدنی سبک ثبت می شد.

این که زمان خود را به جای انجام فعالیت های بدنی با چه کاری جایگزین کنید هم به طور طبیعی بر نتایج تأثیر می‌گذارد.

به عنوان مثال، اگر خوابیدن جایگزین زمان ورزش شود، ممکن است برای سلامتی مضر باشد، اما اگر جایگزین زمان نشستن و عدم تحرک شود، مفید است.

به همین دلیل است که ما به دستورالعمل‌های یکپارچه ای با در نظر گرفتن طیف کامل رفتار انسانی نیاز داریم.

اگرچه اختصاص دادن زمان بیشتری به ورزش کردن توصیه می شود، اما انجام ۱۰ ساعت ورزش و حذف ساعات نشستن عملاً امکان‌پذیر نیست. استفاده از زمان باید واقع‌بینانه و متعادل باشد.

همچنین باید اذعان کنیم که این داده ها توصیه ای برای یک فرد بزرگسال سالم و توانا است. همه ما شرایط مختلفی داریم و مهمتر از همه، حرکت کردن و فعالیت باید سرگرم‌کننده باشد.

در حالی که محققان محاسبه کرده‌اند که بزرگسالان به طور ایده‌آل باید چه هدفی را از نظر فعالیت داشته باشند، حتی اگر به این اهداف دقیق نرسند، همچنان احتمالاً از انجام فعالیت های بدنی سود خواهند برد.

به عنوان مثال، انجام ورزش به مدت ۱ ساعت در روز همچنان برای شما مفید است، حتی اگر دقیقاً دو ساعت در روز ورزش نکنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • شهید مطهری اخلاق مداری در سیاست را به ما آموخت
  • پوشش بیمه‌ای تجهیزات دست و پای افراد قطع عضو
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود