Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرک صنعتی بابلسر با حدود 80 کارگاه و کارخانه مدت‌هاست که با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می‌کند. مشکلاتی که سبب شده تنها 38 واحد صنعتی در این شهرک آن هم تنها روی کاغذ فعال باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مشهدسر، دولت همواره تلاش داشته که به مردم بفهماند که بهترین خدمات و کارآمدترین سیاست‌ها در این دولت روی داده است به طوری که در بسیاری از مصاحبه‌های رییس‌جمهور به صراحت صحبت از ایجاد صدها هزار شغل می‌شود که بسیاری از کارشناسان این آمار را نه تنها واقعی نمی‌دانند بلکه معتقدند بسیاری از شغل‌هایی که هم‌اکنون در کشور وجود دارد یا شغل نیست و یا میزان درآمد با تورم فاصله بسیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بخش اقتصادی در ایران در دهه‌های متوالی نتوانسته به یک اقتصاد پایدار با نرخ رشد شاخص‌های افزایشی همراه باشد. نوسان‌های مختلف در اقتصاد کشور امواجی را به همراه داشته که خود را در زندگی و معیشت جامعه نشان می‌دهد و عامل اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی است.

با وجود تلاش دولت‌ها، اقتصاد کشور بر پایه فروش نفت استوار است و همچون سایر کشورهای نفت‌خیز منطقه، اقتصاد رانتی در ایران وجود دارد. کشور دارای دومین ذخایر ثابت شده گاز و چهارمین ذخایر نفتی در جهان است و به همین دلیل تلاش چندانی برای اقتصاد بدون نفت صورت نگرفته است. درآمدهای آسان نفتی معمولا دولت‌ها را تنبل می‌کند و این دولت‌ها خود را بی‌نیاز از کار و تلاش بیشتر جهت بالابردن توسعه اقتصادی بر پایه تولید داخلی و صادرات محصولات غیرنفتی می‌بینند.

تمام این مسائل موجب شد تا رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها و بارها موضوع اقتصاد مقاومتی را در سخنرانی‌ها و شعارهای سال بیان کنند. اقتصادی که متکی به درون است و گسترش فرهنگ آن موجب می‌شود تا جوانان دیگر چشم‌شان به دولت نباشد و خود به دنبال اشتغال‌زایی و تامین شغل و درآمد پایدار بروند.

وجود شهرک‌های صنعتی در شهرستان‌ها ظرفیتی است که می‌تواند سرمایه‌گذاران را به شهرها بکشاند و با ایجاد کارگاه و کارخانه‌ها زمینه اشتغال در هر شهرستان فراهم شود. موضوعی که توجه به آن از سوی مسئولان می‌تواند مشکلات اشتغال کشور را تا حد زیادی برطرف کند اما متاسفانه بسیاری از شهرک‌های صنعتی با کم‌لطفی مسئولان مواجه شده‌اند.

شهرک صنعتی بابلسر و واحدهایی که فعال نیستند

شهرک صنعتی بابلسر با حدود 80 کارگاه و کارخانه مدت‌هاست که با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می‌کند. مشکلاتی که سبب شده تنها 38 واحد صنعتی در این شهرک فعال باشند که البته بررسی میدان از این واحدهای صنعتی به ظاهر فعال نشان می‌دهد که آنها نیز صورت خود را با سیلی سرخ می‌کنند و نمی‌توان نام فعال بر روی آنها نهاد.



مدیران این شهرک صنعتی پس دیداری که با مسئولان شهرستان داشتند و حاصل نشدن نتیجه‌، دست به دامان بسیج سازندگی بابلسر شدند تا شاید گوشه‌ای از معضلات آنها برطرف شود.

شهرکی فاقد حداقل‌های زیرساختی

برای بازدید میدانی از شهرک صنعتی با همراهی مسئولان بسیج سازندگی به این شهرک رفتیم. شهرکی که پس از سال‌ها فعالیت و با توجه به گردش مالی که در آن وجود دارد، هنوز جاده آن خاکی است و با توجه به بارندگی‌های اخیر کاملا گلی و دچار آب‌گرفتگی شده است. موضوعی که قطعا می‌تواند یکی از دلایلی باشد که مصرف‌کنندگان را از شهرک صنعتی بابلسر دور نگاه دارد.



حمید رحمانی مدیرعامل شهرک صنعتی بابلسر که خود مالک یکی از واحدهای صنعتی این شهرک است در گفت‌وگو با مشهدسر، عدم همکاری مسئولان شهرستان و استان را دلیل آسفالت نشدن جاده این شهرک عنوان کرد و گفت: برای اگو فاضلاب این منطقه حدود 760 میلیون تومان هزینه شد اما عدم رسیدگی به آن موجب نابه‌سامانی اگوها شده است.

وی افزود: خود مالکان واحدهای صنعتی این شهرک مصالحی تهیه کردند تا بتوانند وضعیت جاده را بهبود دهند اما از سوی مسئولان اجازه انجام این کار داده نشد.


مدیرعامل شهرک صنعتی شهرستان بابلسر ادامه داد: یک سرمایه‌گذار قبول کرد که در ازای خرید زمینی 5 هزار متری در این شهرک، مشکل جاده آن را برطرف کند که این موضوع نیز مورد موافقت مسئولان قرار نگرفت.

این فعال صنعتی تصریح کرد: بعضی از مشتریان به دلیل گلی بودن جاده و کثیف شدن ماشین‌شان به این منطقه نمی‌آیند.

جولان مشکلات فرهنگی همپای مسائل اقتصادی

رحمانی یکی از مشکلات فرهنگی این شهرک را نداشتن مسجد عنوان و بیان کرد: طبق قانون در هر شهرک صنعتی 200 متر زمین باید متعلق به مسجد باشد اما آن را هم از ما دریغ کردند و کارگران نماز خود را در گوشه کارگاه‌ها می‌خوانند.



امید تنکابنی یکی دیگر از مالکان واحدهای شهرک صنعتی بابلسر در گفت‌وگو با مشهدسر، یکی از مشکلات تولیدکنندگان را سرمایه در گردش عنوان کرد و گفت: حدود چهار ماه پیش برای دریافت وام در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کردیم اما یک ریال هم پرداخت نشد.

وی با بیان اینکه در کارگاه خود 15 کارگر داشتم اما اکنون به دلیل مشکلات مالی آنها را به سه نفر تعدیل کردم و بسیاری از دستگاه‌ها خاموش است، افزود: قرار بود به ازای جذب هر نفر از افراد تحت پوش بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امام 15 میلیون تومان وام اعطا شود اما آن را هم عملی نکردند و اکنون برای پرداخت حقوق همین سه کارگر چک‌های سه ماهه می‌دهم.


نانی که سنگ شد!

این فعال صنعتی اضافه کرد: ماهی 5 میلیون تومان درآمد داشتم اما برای اشتغال‌زایی 300 میلیون تومان سرمایه خود را خرج این کار کرده‌ام و اکنون در نان شب خود مانده‌ام.

تنکابنی با بیان اینکه هشت سال حتی یک ریال نتوانسته‌ام وام بگیرم، بیان کرد: مجبورم از زن و بچه‌هایم در پیک کار استفاده کنم چون درآمد درحدی نیست که بتوانم حقوق کارگر را بدهم.

وی در پایان با ابراز ناخرسندی که خاموش بودن دستگاه‌ها کارگاه خود، برای آموزش افراد بیکاری که جویای کار هستند اعلام آمادگی کرد.



به گزارش مشهدسر، مسئولان نباید ایجاد اشتغال را هزینه‌ای برای دولت ببینند چراکه اشتغال‌زایی و مشغول به کار شدن جوانان نه تنها از بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی جلوگیری می‌کند بلکه قطعا موجب افزایش درآمدهای دولت نیز خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

مسلم فلاح زاده مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد گفت: تأمین برق پایدار برای واحد‌های صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی از برنامه‌هایی است که در چند سال اخیر در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی استان قرار گرفته است.
 
وی افزود: از همین جهت از سال ۱۴۰۰، تفاهم نامه‌های مختلفی برای ایجاد ۶ پست برق بین شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت برق منطقه‌ای یزد منعقد شده است. 
 
فلاح زاده ادامه داد: برای ایجاد این پست‌های برق بیش از ۷ هزار و ۲۳۰میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
 
وی گفت: خوشبختانه با مشارکت هر دو طرف قرارداد تاکنون بیش از ۳هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز، برای انعقاد قرارداد مشاور و خرید تجهیزات طرح‌ها تامین شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • آتش‌سوزی گسترده در یک شهرک صنعتی در جنوب تهران
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • ساخت شهرک صنعتی پوشاک هنوز آغاز نشده است
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی
  • طرح به کارگیری زندانیان رای باز در واحد‌های تولیدی ورامین
  • برگزاری با کیفیت کنکور مورد توجه دولت سیزدهم است
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد
  • فاز دوم شهرک صنعتی محمودآباد راه‌اندازی می‌شود
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد