Web Analytics Made Easy - Statcounter

خلیل خلیلی روز چهارشنبه در جلسه نشست نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاه های استان افزود: ایجاد موزه علوم و تکنولوژی در شرق کشور به عنوان منطقه ای که می تواند توریسم علمی داشته باشد بسیار حائز اهمیت است و نیز ایجاد پژوهشگاه منطقه ای با تاکید بر کشورهای تاجیکستان و افغانستان از دیگر طرح های قابل ارایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: آموزش یکی از ارکان آموزش عالی است اما گاهی به سایر کارکردهای آموزش عالی در دانشگاه ها توجه نمی شود.
وی عنوان کرد: در حوزه پژوهشی کارهای متعددی در عرصه استانی، منطقه ای و بین المللی توسط دانشگاه بیرجند انجام شد و این دانشگاه 20 هزار مدرک کارشناسی به جامعه تقدیم کرده است.
وی با تاکید بر لزوم نگهداشت جمعیت در مناطق مرزی، بیان کرد: اگر اکنون نتوان جمعیت را در مناطق مرزی خراسان جنوبی حفظ کرد در آینده نه چندان دور در زمینه امنیتی با مشکلاتی زیادی مواجه خواهیم بود و این امر هزینه بر است.
به گزارش ایرنا خلیلی اظهار کرد: در حال حاضر 50 هزار دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند که به عنوان قطب نگهداشت جمعیت در منطقه مرزی بسیار حائز اهمیت است.
وی عنوان کرد: دانشگاه های استان معرف خراسان جنوبی هستند لذا سرمایه گذاری در بخش آموزش عالی در استان بهره ور و نتیجه بخش است.
رئیس دانشگاه بیرجند به کاهش دانشجویان به ویژه در مقطع کارشناسی این دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: کاهش جمعیت دانشجویی زنگ خطری برای مناطق مرزی به ویژه خراسان جنوبی است.
خلیلی از تهیه طرح آمایش خراسان جنوبی با همکاری دانشگاه بیرجند خبر داد و گفت: کلیات این طرح در 10 بند خلاصه شده که گسترش آموزش عالی با نرخ 1.5 درصد و تثبیت جمعیت در مناطق مرزی از جمله این موارد است.
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: دانشگاه های بزرگ باید پای خود را از روی شریان دانشگاه های کوچک بردارند، همچنین دانشگاه های مرکز نشین پای آنها روی شریان دانشگاه های حاشیه است.
ناصر مهرشاد گفت: از موقعیت خراسان جنوبی در حوزه بین الملل می توان استفاده کرد، وجود 460 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و وجود 6 استان همسایه استان پتانسیل خوبی است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی بیان کرد: این دانشگاه در زمینه بروز آسیب های اجتماعی با توجه به شرایط پذیرش و گزینش دانشگاه با مشکلات کمتری مواجه است.
ایرج مهدی زاده عنوان کرد: در دانشگاه فرهنگیان با کسری بودجه بسیار زیادی مواجه هستیم این سبب شده دانشجویان به سمت بی تفاوتی فرهنگی کشیده شوند برای اصلاح این معضل باید بودجه فرهنگی دانشگاه اصلاح شود.
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای خراسان جنوبی یادآور شد: این دانشکده 10 درصد دانشجویان استان را تشکیل و تنها دانشگاه تک جنسیتی استان است.
اسدالله سلیم ادامه داد: 80 درصد دانشجویان این مرکز وارد بازار کار می شوند، نزدیک به پنج سال از استقلال این دانشگاه می گذرد اما هنوز سرانه دانشجویی نداریم در حالیکه رشته های فنی مصرفی دارند انتظار می رود نمایندگان مجلس به ما کمک کند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
7557*6054*خبرنگار - رقیه محمدی * انتشار - مریم پنجابی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۱۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • فروش ۷ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی در خراسان جنوبی
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • ۲۳۰۰ قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • راه اندازی موزه بین المللی استکبار ستیزی در صحرای طبس
  • تدابیر جمهوری اسلامی، مانع مهندسی‌های دشمن است
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • سرمایه گذاری ۶۵۰۰ میلیاردی در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی
  • سرمایه گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - دوشنبه ۳ اردیبهشت