Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس جمهور در پيامي به کنفرانس جهاني پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي غيرواگير در مونته ويدئو اروگوئه اعلام کرد: آمادگي کامل داريم تا تجربيات خود را با تمامي کشورها به اشتراک گذاريم و متقابلا از دانش و تجربه جهاني براي ارتقاء سلامت مردم استفاده کنيم.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاري فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني رئيس جمهور در پيامي به کنفرانس جهاني پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي غيرواگير در مونته ويدئو اروگوئه اعلام کرد: آمادگي کامل داريم تا تجربيات خود را با تمامي کشورها به اشتراک گذاريم و متقابلا از دانش و تجربه جهاني براي ارتقاء سلامت مردم استفاده کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روحاني در اين پيام با تاکيد بر اين که اعتقاد عميق دارم که اولويت دادن به سلامت همه جانبه توسط سران کشورها، لازمه ايجاد سياست هاي هم آوا و موثر در حرکت به سوي جامعه اي پرنشاط و بالنده است، افزود: در اين راستا اهتمام بر ايجاد چتر اجتماعي و پوشش همگاني سلامت و حفاظت شهروندان در مقابل هزينه هاي مالي سلامت، يک ضرورت است که در اهداف توسعه پايدار هم بر آن تأکيد شده و در ايران نيز در قالب طرح تحول سلامت، استقرار يافته است.
متن کامل پيام رييس جمهوري اسلامي ايران به کنفرانس جهاني پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي غيرواگير که در حضور مقامات ارشد بيش از 80 کشور جهان و توسط باقر لاريجاني نايب رئيس کميته ملي بيماريهاي غير واگير قرائت شد، به شرح زير است:
به نام خداوند بخشنده مهربان
عالي جناب وازکوئر
رييس جمهوري اروگوئه
سران کشورها
وزراي بهداشت جامعه جهاني
خانم ها و آقايان
به نمايندگي از ملت ايران، مايلم مراتب سپاس خود را بابت برگزاري نشست مهم «بيماري هاي غيرواگير و توسعه پايدار: يکنواختي سياست ها» که به ميزباني کشور اروگوئه و با مشارکت سازمان جهاني بهداشت برگزار مي گردد، تقديم نمايم.
امروزه، حجم عمده مؤلفه هاي مؤثر بر سلامت شهروندان در خارج از مرزهاي سنتي نهادهاي عمومي و خصوصي که ارتباط مستقيمي با سلامت دارند، از جمله وزارت بهداشت، تصميم سازي و عملياتي مي شود. پيشرفتهاي چشمگير فنآوري اطلاعات از يک سو و تغيير بنيادين سبک زندگي مردم در سراسر جهان، مهاجرت تصاعدي، روند گسترده شهرنشيني و مؤلفه هاي مرتبط با آن از سوي ديگر، هرچند راحتي و در مواردي افزايش اميد به زندگي را به همراه آورده است، اما تأثيرات منفي قابل توجهي بر سلامت انسان ها به همراه داشته است. همچنين تهديد صلح جهاني و شمار فزاينده آوارگان و پناهندگان و نيز فجايع انساني ناشي از جنگ طلبي برخي از جمله در ميانمار، سوريه و يمن، هم سلامت شهروندان را به خطر انداخته و هم کشورهاي ميزبان را با چالش هاي بزرگ مواجه ساخته است.
هواي سالم، غذاي کافي و ايمن، مسکن مناسب، فرصت هاي شغلي در خور و محيط زندگي شاداب، همگي از مؤلفه هاي اساسي در تأمين سلامت انسان هستند که نقش دولت ها در اتخاذ سياست هاي متعادل و به يکديگر مرتبط در تحقق سلامت همه جانبه و بالندگي و رفاه مناسب شهروندان در همه اين ابعاد، بنيادين است. در اين ميان مبارزه با بيماري هاي غيرواگير و عوامل خطر مرتبط با آنها، به عنوان جدي ترين عامل قابل پيشگيري مرگ و مير زودرس جوامع بشري، نيازمند توجه جدي دولت ها در تصميم سازي و اتخاذ سياست هاي هم راستا مي باشد تا بتواند تحقق توسعه پايدار را به ارمغان آورد.
اينجانب معتقدم؛ سلامت از يک سو، امري اجتماعي و از سوي ديگر مسئوليتي فردي است. در صورتي که دولت ها به مؤلفه هاي اجتماعي مؤثر بر سلامت و توانمندسازي شهروندان در راستاي ارتقاء مسئوليت پذيري و پاسخ گويي ايشان اهتمام جدي نورزند، با بار شديد بيماريها، به ويژه بيماريهاي غيرواگير و افزايش هزينه هايي مواجه مي شوند که هم فشار بر دولت ها در اجراي برنامه هاي توسعه اي آنها را بيشتر خواهد کرد و هم چرخه معيوب کاهش توسعه انساني و بهره وري کمتر را در پي خواهد داشت.
عالي جنابان؛
دولت اينجانب در شروع دوره چهارساله دوم خود، مصصم تر از دوره نخست، سلامت را به عنوان يکي از سه اولويت اصلي خود برگزيده و در راستاي تحقق سلامت در همه سياست ها، اهتمام ويژه اي به اتخاذ سياست هاي هم راستا با هدف کاهش عوامل خطر بيماري هاي مزمن و سوق دهي جامعه به سوي نشاط، افزايش سرمايه اجتماعي، کاهش و پيشگيري از عوامل قابل اجتناب مرگ و مير و بهبود رفاه اجتماعي نموده است.
متأسفانه مرگ و مير و بار ناشي از اين بيماري ها در جوامع با درآمد متوسط و کم به طور قابل توجهي از جوامع با درآمد بالا بيشتر است. به نظر مي رسد نهادسازي عمومي، کاهش تصدي گري دولت در ارايه خدمات و تمرکز دولت بر سياست گذاري بالادستي و مبتني بر شواهد و توجه جدي به ايجاد زيرساخت ها و فراهم نمودن خدمات با کيفيت، راه حل کاهش اين شکاف است. ما معتقديم تمامي ارکان جامعه و نهادها و بخش هاي دولت، بايد براي مقابله با اين معضل بسيج شوند.
کشور ما مکانيسم حاکميتي مؤثر و کارايي به نام «شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي»دارد که با رياست رييس جمهور و عضويت 9 وزير و روساي سازمان هاي مرتبط، به تحقق همکاري هاي بين بخشي لازم و توجه به سلامت در همه سياست ها مي پردازد. تصويب سند ملي پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي غيرواگير در يک سال و نيم گذشته، در کنار تصميمات بين بخشي مرتبط با کاهش چربي، قند، نمک و افزايش ماليات بر مواد زيان آور از جمله اقدامات شورا در اين زمينه است.
حضار محترم؛
اينجانب اعتقاد عميق دارم که اولويت دادن به سلامت همه جانبه توسط سران کشورها، لازمه ايجاد سياست هاي هم آوا و موثر در حرکت به سوي جامعه اي پرنشاط و بالنده است. در اين راستا اهتمام بر ايجاد چتر اجتماعي و پوشش همگاني سلامت و حفاظت شهروندان در مقابل هزينه هاي مالي سلامت، يک ضرورت است که در اهداف توسعه پايدار هم بر آن تأکيد شده و در ايران نيز در قالب طرح تحول سلامت، استقرار يافته است.
اينجانب مفتخرم اعلام نمايم جمهوري اسلامي ايران با اتخاذ سياست هاي يک پارچه براي کنترل و پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير و با حمايت هاي سازمان جهاني بهداشت به عنوان يکي از کشورهاي پيشرو در اين زمينه برگزيده شده است. ما آمادگي کامل داريم تا تجربيات خود را با تمامي کشورها به اشتراک گذاريم و متقابلا از دانش و تجربه جهاني براي ارتقاء سلامت مردم استفاده کنيم.
اميدوارم گردهمايي شما در کشور زيباي اروگوئه و بحث ها و تبادل تجربيات سران، وزرا و کارشناسان عالي رتبه کشورهاي جهان در اين همايش بزرگ، به بهبود سلامت همه جانبه و افزايش تعهد سياسي کشورها در اهتمام جدي تر به کاهش بيماري هاي غيرواگير و مرگ و مير ناشي از آن بيانجامد. موفقيت شما را از خداي بزرگ خواستارم.
حسن روحاني
رئيس جمهوري اسلامي ايران
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۲۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد