Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-19@22:10:35 GMT

سیستم‌ چهارچرخ متحرک چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۳۱۷۴۴

سیستم‌ چهارچرخ متحرک چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین، سیستم چهارچرخ متحرک، سامانه‌ای است که در سال ۱۹۴۲ طراحی شد و هدف از آن انتقال نیروی موتور به چهار چرخ اتومبیل بود. سیستم‌های چهارچرخ متحرک در ۲ دسته کلی 4WD و AWD قرار می‌گیرند که هر کدام از این دسته‌ها نیز به دو نوع متفاوت تقسیم می‌شوند.

سیستم چهار چرخ 4WD

سیستم چهار چرخ 4WD، اولین سیستمی بود که توسط مهندسان آمریکایی برای خودرو‌های جنگی و نفر بر ارتش ایالت متحده آمریکا طراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا سیستم 4WD، یک سیستم کاملا فیزیکی بود که نیروی تولید شده بوسیله میل لنگ‌هایی به ۴ چرخ اتومبیل انتقال پیدا می‌کرد.

اولین سیستم‌های 4WD، به نام (( Part Time 4WD )) شناخته می‌شوند، در این مکانیزم مهندسان با قرار دادن هدایت‌گر اضافی دنده، به راننده این اجازه را می‌دهند که بین سیستم 2WD ، 4WDLO و 4WDHi یکی را به عنوان مکانیزم اصلی برای تقسیم نیرو موتور انتخاب کند.

در 4WDLO نیروی تولید شده از موتور تفاوتی نمی‌کند و به طور مساوی بین چهار چرخ تقسیم می‌شود. در مکانیزم 4WDHi سوخت بیشتری به موتور تزریق می‌شود که همین امر باعث افزایش توان و قدرت موتور می‌باشد و در نتیجه نیروی بیشتری به چرخ‌های اتومبیل انتقال پیدا می‌کرد.

به طور کلی مکانیزم 4WDLO برای زمانی است که اتومبیل برای حرکت به نیروی مضاعف نیازی ندارد و می‌تواند به راحتی به حرکت خود ادامه دهد؛ معمولا مکانیزم 4WDLO برای زمانی است که خودرو در سراشیبی قرار دارد و نیروی جاذبه موافق با جهت حرکت خودرو است؛ اما مکانیزم 4WDHi برای زمانی است که خودرو در مسیر‌های سربالایی قرار دارد و باید از طریق انتقال نیروی بیشتر به چرخ‌ها به نیروی جاذبه غلبه کند.

در نظر بگیرید این نمونه از سیستم‌های 4WD، باعث بالا رفتن وزن خودرو می‌شود و همچنین حرکت اتومبیل را در جاده‌های صاف و هم‌سطح دشوار می‌کرد، به همین دلیل مهندسان همراه با این سیستم، قابلیت انتخاب مکانیزم 2WD را نیز برای خودرو در نظر می‌گرفتند تا رانندگان این اتومبیل‌ها در جاده‌های هم‌سطح به مشکل بر نخورند.

نوع دیگر سیستم‌های چهار چرخ متحرک 4WD، (( Full Time 4WD )) می‌باشد؛ در این مکانیزم دیگر خبری از 2WD نیست و خودرو در جاده‌های صاف و هم‌سطح دچار مشکل نخواهد شد؛ این مکانیزم وزن کمتری نسبت به (( Part Time 4WD )) که باعث می‌شود خودرو سوخت کمتری مصرف کند.

سیستم چهارچرخ متحرک AWD

مکانیزم سیستم AWD مشابه 4WD دائمی است، با این تفاوت که فاقد تنظیم گشتاور و یا در واقع الگوی ضریب دنده است؛ به زبان ساده‌تر در سیستم AWD نیازی نیست فرد سیستم را بین 4WDLO و 4WDHi تغییر دهد و خود مکانیزم بر اساس فشاری که بر روی چرخ‌ها وارد می‌شود، حداکثر گشتاور و قدرت موتور را تغییر می‌دهد.

مکانیزم سیستم AWD به دو دسته متقارن و نام متقارن ( اتوماتیک ) تقسیم می‌شود؛ در حالت متقارن نیروی منتقل شده به چرخ‌ها کاملا یکسان است و به هر چهار چرخ به یک مقدار نیرو وارد می‌شود، اما در سیستم‌های AWD اتوماتیک، مکانیزم کلی به این شکل است که هر چه فشار بر روی یک چرخ بیشتر باشد، نیروی منتقل شده به آن چرخ نیز بیشتر است؛ به زبان ساده‌تر، در سیستم AWD اتوماتیک چرخ‌ها به همان مقدار که نیاز دارند از موتور نیرو دریافت می‌کنند که همین موضوع باعث کاهش مصرف سوخت در اتومبیل می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۱۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور دستاوردها و تجهیزات نیروی زمینی ارتش

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با ۲۹ فروردین روز ارتش یگان‌های منتخب و دستاوردها و تجهیزات نیروی زمینی ارتش از جلوی جایگاه عبور کردند.

تجهیزات نیروی زمینی ارتش در این رژه عبارت بود از: ارس ۲، پهپاد مهاجر m6، پهپاد مهاجر m2، پهپاد مهاجر M4، پهپاد ابابیل ۴،پ هپاد آرش، پهپاد یسیر، خودرو ایستگاه کنترل زمینی، نفر بر پست فرماندهی ام ۱۱۳ با علامت UN، کاماز با علامت UN، تویوتا هادتاب دیزلی حامل سامانه ارتباطی، بنز ۱۹۲۴ حامل سامانه جهت یاب، بنز ۱۹۲۴ حامل سامانه الینت، خودرو ایویکو محمول سامانه جمر V/UHF، ایسوزو GSM، هارد تاپ GIS، ارس محمول شیلتر مخابراتی، خودرو ارس رله، خودرو هایلوکس VIP، ارس ۲ حامل سامانه مجید، خودرو سفیر محمول ۲۳ م م زوبین ۲، کیان ۸۰۰ پلاس، کیان ۷۰۰، خودرو ملی فوق سنگین تانکبر و نفر بر، خودرو تحقیقاتی NRBC، خودور شناسایی رزمی صیاد حامل موشک تاو، توپ ۲۳ م م منصوب به نفر بر بی تی آر ۸۲، تانک ذوالفقار نسل ۳ ایران، تانک تیام، سلاح تک تیرانداز ۱۴/۵ م م شاهر، نفر بر بهینه سازی شده‌ام ۱۱۳، توپ ۵۷ م م دولول بهمن، خودرو ضد گلوله روینتن، سلاح محرم حامل بر ارس، ربات نذیر، ربات کارال، آمبولانس زرهی، سامانه سیار اتاق عمل، سامانه سیار آزمایشگاه، هارتاپ سیستم‌های پزشکی، کانکس ان بی سی، سامانه سیار رادیولوژی، سامانه سیار آی سی یو، خودرو مجهز به سلاح دوشکا، خودرو مجهز به تیربار کتلینگ، موشک فتح ۳۶۰، موشک لبیک، خودرو اروال ۱۶۰۰ کاتیوشا، توپ ۲۰۳ م م محمول بر خودرو کمرشکن، توپ ۱۵۵ م م محمول بر خودرو، توپ ۲۰۳ م م محمول بر خودرو کمرشکن، توپ ۱۷۵ م م محمول بر خودرو.

کد خبر 6080596 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • سقف متحرک چیست و مزایای آن در همه فصول
  • راهنمای خرید انواع لنت ترمز + نکات مهم و ضروری
  • (عکس) تویوتا کمری محبوب ایرانیان ارزان‌تر از چینی‌های بازار ایران!
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو ۲۰۷ اتوماتیک
  • آغاز فروش اقساطی رقیب جدی پژو 207 اتوماتیک / اولین شرایط فروش BAC X۳ PRO در سال جدید اعلام شد (+ جدول فروش، عکس و مشخصات خودرو )
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها
  • برگزاری مراسم رژه در روز ارتش / تجهیزات دفاعی به نمایش در آمد
  • عبور دستاوردها و تجهیزات نیروی زمینی ارتش
  • رژه روز ارتش برگزار شد
  • تسلا ۱۰ درصد کارکنان جهانی خود را اخراج می‌کند