Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:45:50 GMT

علت کاهش شیوع بیماری هپاتیت C در ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۳۲۴۵۶

رئیس شبکه هپاتیت ایران از وجود 186 هزار مبتلا به بیماری هپاتیت C در کشور خبر داد و گفت: اجرای برنامه‌هایی نظیر کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کشور منجر به این شده است تا شیوع هپاتیت C در کشور نسبت‌ به دنیا کاهش یابد.

به گزار ش ایسنا، دکتر سید موید علویان امروز در مراسم افتتاح چهارمین کنفرانس "هپاتیت C؛ از پیشگیری تا حذف و ریشه‌کنی" که در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: در معتادان تزریقی، در افراد پرخطر جنسی، انتقال خون و از طریق مادر به جنین بیماری هپاتیت C انتقال می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه شیوع هپاتیت C در ایران بسیار کم است، ادامه داد: یکی از دلایلی که این بیماری در کشورمان شیوع کمتری دارد، برنامه‌های کنترلی برای این بیماری بوده است.

علویان یادآور شد: اجرای برنامه‌هایی نظیر کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد در کشور منجر به این شده است تا شیوع هپاتیت C در کشور نسبت‌ به دنیا کاهش یابد.

وی افزود: در طی 10 سال گذشته، بیش از 10 هزار نفر از مبتلایان به بیماری هپاتیت C در ایران درمان شده‌اند.

علویان راه‌اندازی کمپین‌های دانشجویی برای اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت‌به بیماری هپاتیت C را موثر دانست و تاکید کرد: این‌گونه کمپین‌ها باید در اماکن حساس و پرخطر راه‌اندازی شوند.

رئیس شبکه هپاتیت ایران در ادامه بیان کرد: نباید به هپاتیت C نگرش تخصصی و فوق‌تخصصی داشت و باید پزشکان عمومی و خانواده را نیز درگیر این بیماری کرد؛ چرا که اگر به صورت تخصصی و فوق‌تخصصی به این بیماری بنگریم، حذف آن امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی همچنین به گران‌ بودن درمان هپاتیت C در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: با این وجود هزینه درمان این بیماری در ایران در حال حاضر در حدود 5 میلیون ریال است.

همچنین راحله میری - دبیر اجرایی چهارمین کنفرانس هپاتیت C، هدف از برگزاری این کنفرانس را مرور و یادآوری خطرات ناشی از ابتلا به این بیماری دانست و گفت: تشخیص به‌ موقع و درمان موثر این بیماری از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس است. حذف بیماری هپاتیت C گامی تاثیرگذار در جهت سلامت آحاد جامعه است.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی خراسان رضوی به‌عنوان سازمانی پیشرو در ارائه خدمات سلامت و بهداشتی مطرح است، ادامه داد: کنفرانس هپاتیت C از پیشگیری تا حذف و ریشه‌کنی، چهارمین کنفرانس با محوریت بیماری‌های هپاتیت است که توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حال برگزاری است.

این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: در کنفرانس هپاتیت C به دنبال حذف و ریشه‌کنی این بیماری با توجه به اهمیت این موضوع و درمان‌پذیری آن هستیم.

وی ادامه داد: معرفی دستاوردهای علمی جدید پژوهشگران حوزه هپاتیت و بیماری‌های کبدی و اطلاع‌رسانی سطوح مختلف جامعه پزشکی در مورد چگونگی مواجهه با بیماران مبتلا به هپاتیت  C و ارجاع اصولی و ساماندهی‌شده بیماران به منظور برخورداری حداکثری از تسهیلات ارائه‌شده در زمینه تشخیص و درمان بیماران از دیگر اهداف این  کنفرانس است.

میری بیان کرد: این کنفرانس علمی یک‌روزه برای پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، عفونی، پزشکی اجتماعی و فوق‌تخصص گوارش و کبد دارای امتیاز آموزش مداوم است. در این کنفرانس 155 پزشک حضور دارند که از این تعداد 83 نفر پزشک عمومی، 31 نفر متخصص داخلی و گوارش، 33 نفر متخصص عفونی و 8 نفر پزشک اجتماعی شرکت کرده‌اند.

وی عنوان کرد: این کنفرانس در بخش‌های اپیدمیولوژی، تشخیص و درمان عفونت HCV، عفونت HCV در گروه‌های خاص و برنامه‌های حذف و ریشه‌کنی هپاتیت C برگزار شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند