Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جنوب کشور ترکیه، در 135 کیلومتری آنتالیا و بخشی از این منطقه، شهری ساحلی با قدمت تاریخی که در شمال آن کوه های توروس و در جنوب آن دریای مدیترانه با نام آلانیا (Alanya) خودنمایی می کند که به لحاظ جاذبه های تاریخی، توریستی، گردشگری و ساحلی یکی از شهر ها و مناطق مطرح کشور ترکیه می باشد. برای رسیدن به این منطقه زیبا که جمعیت آن در فصل تابستان در حدود 250000 نفر می شود، می بایست که از مناطق چشم نواز بلک، ماناوگات و سیده در آنتالیا عبور کنیم تا شهر آلانیا خود را نمایان سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهری که با سواحل وسیع و زیبای شنی، در کنار دریای مدیترانه نظر همگان را به خود جلب می کند و در مرتفع ترین نقطه شهری اختلای در حدود 1000 متر با سطح این دریا داراست. با همگردی همراه باشید برای سفری مجازی به آلانیا ترکیه و دیدنی های آلانیا...

تاریخچه شهر آلانیا ترکیه

با بررسی و کاوش بر روی اسکلت ها و استخوان های یافت شده از منطقه ای روستایی در بین بادم آغاجی و اوبا، مورخین به این نتیجه و اعتقاد رسیده اند که این شهر مأمنی برای انسان های ماقبل تاریخ بوده است، هر چند عده ای نیز بر این باورند که محلی برای اسکان کیلکیاها و پامفیلیاها بوده است. هر چند همه بر سر این که حاکمان بعدی این سرزمین هیتیت ها و رومی ها بوده اند هم نظر می باشند. اما چیزی که نمی شود در مطالعه تاریخچه این شهر بی تفاوت از کنارش گذشت، خرابی ها و ویرانی های متعددی است که بر اثر جنگ های رومیان بر این شهر تحمیل شده است و مورد بازسازی های مجدد قرار گرفته است.

آب و هوای حاکم بر شهر آلانیا

تابستان های آلانیا گرم و مرطوب و مدیترانه ای است و در زمستان هوایی مرطوب به همراه باران های موسمی بر این شهر حاکم است. اگر چه در زمستان زمین آلانیا سیراب از باران های مداوم می شود اما تابستان های آلانیا هوایی بدون باران را سپری می کند، اما هوا در دو ماه بهار و پاییز معتدل و مرطوب است. به دلیل وجود رشته کوه های تورس در حوالی این شهر که در قله هایش معمولا جلوه هایی از برف نمایان است، اغلب چهره شهر مه گرفته است. متوسط دمای هوا سالانه این منطقه از ترکیه برابر 19 درجه سانتی گراد است و متوسط درجه حرارت آب دریا در سال عددی برابر 21 درجه سانتی گراداست. همین شراط جوی و آب و هوایی منجر شده است که بسیاری از گونه های گیاهی قالبیت پرورش در این منطقه بیابد. میوه هایی نظیر پرتقال، موز، آواکادو، گواوا و پاپایا در این شهر به خوبی رشد میکنند و قابل برداشت هستند. دیدنی های آلانیا ترکیه کم نیست، پس باید سفر کرد و از این همه زیبایی دیدن کرد.

گردشگری در آلانیا

آلانیا به دلیل داشتن سواحل دیدنی و همچنین پلاژهای گسترده، آثار و اماکن تاریخی، هتل های مدرن، کافه ها و رستورانهای پر تعداد، در زمره پر بازدید ترین مناطق تفریحی و گردشگری جهان قرار گرفته است که تعداد کثیری از ایت توریست ها دارای ملیتی آلمانی، دانمارکی، اسکاندیناوی و روسی هستند. این خطه با داشتن توامان آفتاب و دریا و کوه و جنگل و رودهای خود گویی نشانه ای از بهشت برین در این دنیاست. برای این که نسبت به این زیبایی های بصری شناخت بیشتری ایجاد شود شما را به مطالعه ادامه دیدنی های آلانیا ترکیه دعوت می نماییم.

موزه های مهم شهر آلانیا

موزه مردم شناسی: کیزیل کوله که در زمان سلجوقیان برای محافظت از اسکله شهر آلانیا بنا شده است و از دیدنی های آلانیا ترکیه می باشد، پس از مرمت و بازسازی در سال 1951 تا 1953 به عنوان محل نمایش دائمی فرش های دست باف ترکیه ای، لباس های محلی، بشقاب، تابه، اسلحه و سپس به عنوان موزه مردم شناسی شهر آلانیا مورد استفاده قرار گرفت. هر چند امروزه خود این ساختمان به عنوان نماد شهر آلانیا نیز شناخته می شود.

موزه باستان شناسی: موزه باستان شناسی شهر آلانیا ترکیه آثاری را در دل خود جای داده است که برخی از آن ها متعلق به سال های 625 قبل از میلاد حضرت مسیح(ع) می باشند و از دیدنی های آلانیا محسوب می شود. این آثار شامل نگاره هایی به زبان فینیقی و هم چنین نگاره های سفالین به زبان کارامان، اشیاء مرمرین، برنزی، سرامیکی، شیشه ای و موزاییکی متعلق به رومیان دوره بیزانس (سده 5 تا 7 قبل از میلاد) و همچنین آثار مختلف دوره کلاسیک، رم، بیزانس، سلجوقی، عثمانی و نهایتا دوره جمهوری در معرض دید عموم گردشگران از سراسر جهان قرار گرفته است. همچنین این موزه دارای سالنی به نام مردم شناسی نیز می باشد که محتوای نمایشی این سالن عبارتند از: آثار هنری، لوازم خانه، کارهای دستی، سلاحها، جواهرات، بشقابها و تاوه ها و آثار کشف شده از اطراف آلانیا مربوط به ترکهای مسلمان

 قلعه آلانیا: این قلعه ساخته دوره قرون وسطی و سلطنت سلجوقیان است درشهر جنوبی ترکیه واقع شده است. در سال 1220 به دستور حاکمان سلجووقی و پس از فتح شهر توسط این نظام، دستور ساخته این قلعه صادر شد. قلعه آلانیا ترکیه در ارتفاع 250 متری از سطح دریا و بر روی شبه جزیره صخره ای قرار دارد. پایه های اصلی این قلعه ریشه در خرابه های قلعه رومی دوره بیزانس دارد. سال ها نقش این قلعه دفاع از حاکمیت شهر بوده تا این که در دوره عثمانیان از حالت دفاعی خود خارج شده است و در طول قرن نوزدهم حالت ویلایی به خود گرفته است و چندین و چند ساختمان ویلایی در میان دیواره های این قلعه احداث کردند.
بازدید از قسمت های مختلف این قلعه تقریبا برای عموم آزاد است و گردشگران می توانند بدون پرداخت هزینه به بازدید از ان قلعه بپردازند. اما قلعه ای که رو به دریا قرار دارد جزو قسمت هایی است که بازدید از آن با تهیه بلیط ممکن و میّسر است. به دیدنی های آلانیا ترکیه سفر کنید و لذت ببرید.

 خرابه های سیدرا: در حدود 300 سال پیش در محلی بین ارگاجیک و سکی امروز، بالای یک تپه شهری بنا شده بود که از آن خرابه ای بیش به جان نمانده است. آثاری که از بر اثر حفاری های انجام شده بر روی این خرابه به دست آمده است حکایت از این دارد که ساکنان این شهر دارای نژادی رومی بوده اند.

برج سرخ یا کیزیل کوله: همان گونه که در بالاتر نیز اشاره شد این برج به عنوان نماد شهر شناخته می شود به نحوی که در بالای آن پرچم شهر نیز برافراشته شده است. به جرأت می توان گفت که کیزیل کوله یکی از بهترین نمونه های معماری قرون وسطی است. کار ساخت این برج پنج طبقه و هشت ضلعی با ارتفاع 33 متر ارتفاع و 12.5 متر عرض در سال 1226 به پایان رسید. در بدنه این برج آجرهای قرمز رنگی به کار رفته است و همین امر موجب شده است که به برج قرمز شهرت بیابد.

 شهر بندری آیتاپ یا ایوتاپه: آیتاپ نام شهری برگرفته از نام همسر شاه آنتیکوس، "یوتاپه"، که در شرق آلانیا ودر 30 کیلومتری آن واقع شده است و گردشگران برای رسیدن به این منطقه کافی است که از یک بزرگراه مدرن که در حاشیه ساحل مدیترانه واقع شده است استفاده نمایند. این شهر به دلیل داشتن بندری به وسعت 50 تا 100 متر لقب شهرک بندری به خود گرفته است. علاوه بر بندر یاد شده در این شهر می توان گفت این شهر علی رغم وسعت کمی که دارد آثار تاریخی فراوانی نیز دارد که می توان از جمله آن ها به بقایای جاده قدیمی و حمام ،کلیسا، نکروپل وآکروپل اشاره کرد.

غار داملاتاش: در سال 1948 و به صورت کاملا اتفاقی در هنگام ساخت و سازهای ساحلی در آلانیا غاری مکشوفه گردید که همگان را متحیر کرد و مورد تحقیقات زمین شناسی واقع شد. غار داملاتاش در سمت غربی قلعه آلانیا و در سواحل مدیترانه قرار دارد به گونه ای که ورودی این غار در مقابل ساحل واقع شده است. فاصله ای که برای این غار تا مرکز شهر تخمین زده اند عددی برابر 3 کیلومتر است. اما نکته ای دیگر که درباره غار حیرت انگیر است این است که: در بین مردم گمانه زنی هایی شایع شده بود که منجر به بررسی آمار گردید و پس از بررسی آمار افراد بازدید کننده از غار رنگ و بوی جدی تر به خود گرفت. در اثر تحقیقات کارگروهان پزشکی این نتیجه حاصل شد که غار داملااتش به درمان بیماری آسم کمک می کند. همین نظریه باعث شد که درطی هفت ماه در بین 14 هزار جمعیت بازدید کننده از غار 2100 نفر آن ها مبتلا به بیماری آسم بودند. پزشکان بر این باورند که با حضور ر ساعات 6 تا 10 صبح به مدت 21 روز در غار این نتیجه شگرف را حاصل می دارد.

اما علاوه بر مواردی که از آثار موجود در شهر آلانیا یاد شده آثاری دیگر نیز به چشم می خورند که تنها به نام آن ها اشاره خواهیم کرد: غار بویوک دیپسیز، کاروانسرای شاراپسا، مهمان سرای آلارا، مسجد آکشبه سلطان، غار چیمن ایچی، مسجد امیر بدرالذین، غار دیم، قلعه یا مسجد سلطانیه، بندر کشتی سازی سلجوقی، لرتیس-لرتی(خرابه های ماهموتلار) و..
همان گونه که ملاحظه نمودید شهر آلانیا یکی از شهرهای پر جاذبه در کشور ترکیه به حساب می آید که بازدید یک باره از آن در سفر به این کشور می تواند بسیار خاطره انگیر باشد و لطف سفر را دو چندان کند.

منبع: مجله همگردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۳۸۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تخصیص بودجه برای احیای بافت تاریخی شیراز

معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری کلان شهر شیراز گفت: تخصیص بودجه ویژه به کالبد بافت تاریخی شیراز از اولویت های اصلی مدیریت شهری و درخواست شهروندان شیراز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد علی راضی در یک برنامه تلویزیونی در خصوص اهم وظایف و اقدامات معاونت برنامه ریزی شهرداری کلان شهر شیراز اظهار کرد: این بخش از جمله حوزه‌های هماهنگ کننده در خصوص بودجه بندی حوزه‌های مختلف است.

وی با اشاره به اینکه تدوین و تهیه برنامه بودجه و اختصاص آن به همه بخش‌ها در سه برنامه بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم بندی شده است، افزود: در برنامه کوتاه مدت بودجه یک ساله شهرداری شیراز مشخص می‌شود.

معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری شیراز اضافه کرد: تخصیص و توزیع بودجه‌ها به حوزه‌ها و با موضوعات مختلف است که حمل و نقل و ترافیک، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، محیط زیست و خدمات شهری، اقتصادی و شهرسازی از جمله آنهاست.

راضی خاطر نشان کرد: در برنامه ریزی بودجه سال جاری ۵۴۰ پروژه تعریف شده است که هم اکنون این پروژه‌ها در سطح کلان شهر شیراز و در مناطق یازده گانه فعال هستند.

وی در ادامه به تشریح روند تهیه برنامه بودجه‌ای پرداخت و تصریح کرد: معاونت برنامه ریزی شهرداری شیراز برای تهیه بودجه از یک سند بالا دستی استفاده کرده است که این سند یک برنامه بیست ساله است که اساس مطالعات پایه در زمینه‌های مختلف تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و شهرسازی انجام شده است.

معاون برنامه ریزی و سرمایه انسانی شهرداری شیراز ادامه داد: بر اساس این مطالعات سنجش این قابلیت صورت پذیرفته تا استعدادها و قابلیت‌های شهر استخراج شود و بر اساس قابلیت‌ها حدود توسعه شهر تعیین شود.

راضی با اشاره به اینکه بر اساس سنجش این قابلیت‌ها شهر باید توسعه متوازن داشته باشد، گفت: با این اقدام نیازسنجی، امکان سنجی و برنامه‌های راهبردی پیرامون هر پروژه مشخص می‌شود.

وی همچنین در خصوص اساس بودجه ریزی شهرداری در حوزه حمل و نقل اظهار کرد: بودجه ریزی در حوزه حمل و نقل با هدف کاهش ترافیک برای تکمیل خطوط مترو، اتصال‌ها، تقاطع‌ها و احداث خطوط جدید، بحث نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و بحث مدیریت ترافیک و هوشمند سازی است که ۳۷ درصد از بودجه ۲۳ هزار و پانصد میلیارد تومانی شهرداری شیراز به این حوزه اختصاص داده شده است.

این مقام مدیریت شهری در ادامه گفت: در حوزه محیط زیست توجه ویژه ای به محدودیت منابع آبی و توزیع متوازن فضای سبز شهری مد نظر است.

راضی افزود: از دیگر مباحث مهم و مورد اهمیت در بودجه شهری بحث تاب آوری حوادث غیر مترقبه شهری و بحث امنیت شهری است که در این حوزه پروژه‌های بسیار خوب و شاخص در حوزه آتش نشانی و مدیریت بحران در بودجه شهری تعریف شده است که حجم ۱۱ درصدی و برابر با حدود یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از بودجه را به خود اختصاص داده است.

وی در پایان اضافه کرد: در حوزه کالبدی کلان شهر شیراز، با توجه به ظرفیت بسیار خوبی که بافت تاریخی این کلان شهر دارد و برای همه مجموعه‌ای ارزشمند است تخصیص بودجه ویژه از اولویت‌های اصلی و حائز اهمیت مدیریت شهری و درخواست شهروندان شیراز است.

کد خبر 709376

دیگر خبرها

  • تخصیص بودجه ویژه به کالبد بافت تاریخی شیراز
  • فاضلاب سلامت مردم بندرعباس را تهدید می‌کند
  • ضرورت تخصیص بودجه برای احیای بافت تاریخی شیراز
  • (تصاویر) ساحل توریستی که به آلوده‌ترین نقطه داکار تبدیل شد
  • پوپولیسم دیدنی صدام حسین در جلسات دادگاه / سخنرانی تاریخی مالکوم ایکس درباره فلسطین / سخنرانی قدیمی حسن نصرالله به زبان فارسی / اولین شات‌گان فضایی
  • حلقه گمشده پیشرفت شهری که بوی گل می‌دهد
  • تابلوهای بادبانی و ساحلی شهر بجنورد جمع‌آوری می‌شود
  • توسعه تفریحگاه‌های دزفول در دستور کار مدیریت شهری است
  • معصومی: امیدوارم دوباره شاهد رقابت جذاب و دیدنی لیگ برتر کشتی آزاد باشیم +فیلم
  • معصومی: امیدوارم بتوانم برای کشورم کشتی بگیرم/ امیدوارم دوباره شاهد چنین رقابت جذاب و دیدنی باشیم +فیلم