Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يک عضو شوراي اجرايي دفتر سياسي اتحاديه ميهني کردستان عراق با تاکيد بر اهميت فراوان روابط با جمهوري اسلامي ايران براي کردها از جريان‌‎هاي سياسي اين منطقه خواست از نقشه راه طالباني پيروي کنند. ادريس سليماني، خبرنگار خبرگزاري تسنيم، اقليم کردستان عراق: عراق با شرايط فوق العاده حساسي روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاري رفراندوم و تاکيد بر تجزيه عراق از سوي رئيس اقليم کردستان شرايط داخلي اقليم و عراق را با پيچيدگي هاي خاصي همراه کرده است. سال‌ها پيش و با حضور جلال طالباني در پست رياست جمهوري عراق، از مشکلات کنوني خبري نبود و عراقي‌ها از هر قوميت و مذهب، اتحاد و يکپارچگي خود را حفظ کردند. اينک با فوت دبيرکل اتحاديه ميهني کردستان بيشتر نگاه‌ها در آينده روابط اقليم – مرکز متوجه اين حزب است که از پيشينه روابط بهتري با جريان‌هاي سياسي عراقي به ويژه شيعيان برخوردار است تا اين کشور از مرحله بحراني کنوني همچون فتنه داعش عبور کند.
عضو شوراي اجرايي دفتر سياسي اتحاديه ميهني کردستان معتقد است که تنها راه برون رفت از بن بست کنوني در اقليم کردستان و داشتن روابط بهتر با حکومت مرکزي، بازگشت به سياست‌هاي کردستاني - عراقي جلال طالباني است.
حاکم قادر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري تسنيم با اشاره به فوت جلال طالباني گفت: فوت دبيرکل اتحاديه ميهني کردستان و رئيس جمهوري سابق عراق، فوت رهبر بزرگي بود که عمري را در راه مبارزه با رژيم ديکتاتوري بعث و تحقق آزادي و دموکراسي در عراق صرف کرد و به همين دليل نه تنها در داخل کردستان عراق بلکه در عراق و منطقه نيز تاثيرگذار بوده است.
وي جلال طالباني را رهبري دانست که داراي بيشترين روابط با سران کشورهاي مختلف جهان و جريان‌هاي سياسي داخلي عراق بوده است.
عضو شوراي اجرايي دفتر سياسي اتحاديه ميهني کردستان عراق گفت: جلال طالباني شخصيتي با تجربه در عالم سياست بوده است که با درک واقع بيني از شرايط عراق و منطقه و جهان، دوران موفقي را در پست رياست جمهوري عراق پشت سر گذاشت و بدون شک نبود وي تاثيرات خاص خود را به همراه خواهد داشت.
به گفته حاکم قادر، جلال طالباني هميشه توصيه کرده است که جريان‌هاي سياسي کرد ضمن داشتن روابط حسنه با يکديگر از بهترين روابط با حکومت مرکزي عراق و کشورهاي منطقه برخوردار باشند.
حاکم قادر تاکيد کرد که رئيس جمهوري سابق عراق مذاکره و گفتگو را بهترين راه حل مشکلات کردها با بغداد دانسته و از هر گونه تصميم فردي اجتناب کرده است.
عضو شوراي اجرايي دفتر سياسي اتحاديه ميهني کردستان در تشريح وظايف اين حزب در اين مرحله حساس از روابط اقليم و مرکز گفت: نه تنها اتحاديه ميهني کردستان بلکه ديگر جريان‌هاي سياسي کردستان عراق هم بايد در اين شرايط حساس از سياست و توصيه‌هاي هميشگي جلال طالباني درس بگيرند، زيرا مشکلات کنوني نه تنها اقليم کردستان بلکه کليت عراق و حتي وضعيت منطقه را هم تحت تاثير قرار داده است.
وي مذاکره و اتحاد عراقي‌ها را سياست هميشگي جلال طالباني دانست و تاکيد کرد اقليم کردستان بايد دنباله رو چنين نقشه راهي باشد که همگان از نتايج آن سود برده‌اند و منافع اقليم کردستان مي‌طلبد که داراي روابط بهتري با حکومت مرکزي و کشورهاي منطقه باشد.
حاکم قادر در ادامه اين گفتگو به تلاش‌هاي ويژه اتحاديه ميهني کردستان در خصوص عادي سازي روابط اقليم کردستان و حکومت مرکزي هم اشاره کرد و گفت: ما وظايف سنگيني را در مرحله پس از فوت جلال طالباني بر عهده داريم و لازم است در وهله اول با حفظ اتحاد داخلي حزب که هميشه مورد تاکيد وي بوده است با الهام گرفتن از نقشه راه و سياست‌هاي اصولي رهبر خود به چاره يابي مشکلات کنوني کردها در عراق بپردازيم.
عضو شوراي اجرايي دفتر سياسي اتحاديه ميهني کردستان به روابط تاريخي اين حزب با جريان‌هاي شيعي عراق هم اشاره کرد و گفت: اگرچه جلال طالباني و اتحاديه ميهني کردستان با جريان‌هاي شيعي عراق داراي روابط بهتري بوده‌اند، اما با جريان‌هاي اهل سنت و ديگر جريان‌هاي سياسي عراق هم روابط حسنه‌اي وجود داشته است. روابط ما با جريان‌هاي سياسي شيعي عراق به دوران مبارزه مشترک عليه رژيم صدام برمي‌گردد و در برهه کنوني لازم مي‌دانيم در جهت تحکيم اين روابط قدم‌هاي بيشتري برداريم.
حاکم قادر بر احقاق حقوق تمام قوميت‌ها و مذاهب عراقي در چارچوب قانون اساسي اين کشور تاکيد کرد.
عضو ارشد اتحاديه ميهني کردستان در بخش پاياني اين گفتگو، روابط با جمهوري اسلامي ايران را به عنوان کشور مهم منطقه و همسايه عراق، حائز اهميت توصيف کرد و گفت: روابط جلال طالباني و اتحاديه ميهني کردستان با سران و رهبران جمهوري اسلامي ايران يک رابطه دو سويه و مبتني بر احترام متقابل بوده است و مراتب تقدير و تشکر خود را از پيام‌هاي تسليت رهبران ايران و حضور جناب آقاي ظريف به عنوان وزير امور خارجه در مراسم بازگشت پيکر جلال طالباني در سليمانيه اعلام مي‌کنيم.
وي تاکيد کرد که ما به عنوان اتحاديه ميهني و اقليم کردستان عراق اهميت بالايي براي روابط با کشورهاي همسايه و منطقه به ويژه جمهوري اسلامي ايران قائل هستيم.
انتهاي پيام/.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود

رئیس اقلیم کردستان عراق در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بطور مسلم اجازه اینکه اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود را نمی‌دهیم و خواهان این موضوع نیستیم و با آن برخورد می‌کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار امروز سه‌شنبه با نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه این سفر در وقت مناسب و خوبی انجام شد، گفت: ان‌شاءالله این سفر در توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی با توجه به ارتباطات عمیقی که بین اقلیم کردستان و ایران وجود دارد، اثرات مثبتی بگذارد.

وی همچنین با اشاره به این که گفت‌وگوهای انجام شده در این نشست و بیان اینکه طبیعتاً این سفرها در توسعه همکاری‌های سیاسی و امنیتی اثرگذار است و همچنین می‌تواند تحکیم روابط را به همراه داشته باشد، اضافه کرد: برای امنیت ایران و عراق و باورهایی که داریم خون جوانان دو کشور ریخته شده است و روزهای سختی را گذرانده‌ایم و اکنون فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی، فناوری، علمی و دانشگاهی وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از مسائل بسیار مهم که باید به آن توجه کنیم در حوزه‌های زیارتی، سیاحتی و راهپیمایی اربعین است و اجازه ندهیم فرصت‌ها برای ارتقای روابط بین ایران و اقلیم کردستان عراق از بین برود.

قالیباف با تأکید بر اینکه همه ما باور داریم که رژیم صهیونیستی امروز دشمن شماره یک جهان اسلام است و می‌بینیم در غزه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد، عنوان کرد: در عملیات وعده صادق که جواب تجاوز رژیم صهیونیستی را دادیم به دنیا به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادیم که هیچ تعللی در تصمیم‌گیری نداریم و مصمم و محکم ایستاده‌ایم.

*بارزانی: اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل شود

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در ادامه این دیدار گفت: در چارچوب این سفر دیدارهای خوبی در تهران داشتیم و همان‌گونه که گفتید این سفر در مقطع زمانی مناسبی انجام شد، روابط ایران با اقلیم کردستان و کشور عراق یک رابطه تاریخی است، فراز و نشیب‌هایی حتماً در این روابط وجود داشته اما با مدیریت و اهتمام به موضوع می‌توانیم تمام مشکلات را برطرف کنیم.

بارزانی عنوان کرد: در زمینه اقتصادی نیز تلاش این است که سطح روابط اقتصادی را ارتقاء دهیم به نحوی که در دوران کرونا هیچ زمانی مرزهای اقلیم بسته نشد در حالی که سایر مرزهای عراق بسته بود.

وی با اشاره به‌ دیدارهای روز گذشته خود با مقامات ارشد کشورمان به خصوص رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: معتقدم سرفصل تازه‌ای از روابط بین اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌شود و در این راستا لازم است از همه پشتیبانی‌های ایران در روزهای سخت از اقلیم کردستان تشکر کنم.

بارزانی اظهار کرد: در تمام شرایط بحرانی که بعد از سال 1391 داشتیم و همچنین در پیروزی‌های خود، شما را در کنار خود دیده‌ایم و بطور مسلم اجازه اینکه اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود را نمی‌دهیم و خواهان این موضوع نیستیم و با آن برخورد می‌کنیم.

رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین با تأکید بر اینکه در خصوص رژیم صهیونیستی با شما هم نظر هستیم، اضافه کرد: هیچ عقل سلیمی این را قبول می‌کند که با رژیم صهیونیستی ارتباط داشته باشد و جمهوری اسلامی ایران را از دست بدهد.

بارزانی افزود: ما اهمیت روابط را می‌دانیم و خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم و در زمانی که داعش آمد ما اولین کسی را که در کنار خود دیدیم، جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی بود. اینها را نه تنها در مجالس خاص، بلکه به‌صورت علنی و رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم و آقای بارزانی در این خصوص کتاب نوشتند و قدر این پشتیبانی‌ها را می‌دانیم.

وی با بیان اینکه خوشحالیم که توفیق میزبانی زوار امام حسین(ع) را داشته‌ایم و باید اقدامات را نهادینه‌تر کنیم، گفت: مردم ما، زائران را مهمان خود می‌دانند و برای راهپیمایی اربعین اقداماتی داشتیم از جمله اینکه موکب‌هایی را برای پذیرایی از زائران راه‌اندازی کردیم.

رئیس اقلیم کردستان در پایان با تأکید بر اینکه این سفر را نقطه عطف جدید در روابط فی‌مابین می‌دانم از رئیس مجلس شورای اسلامی برای سفر به عراق و اقلیم کردستان دعوت کرد.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • اهمیت سفر «نیچروان» از منظر اقلیم کردستان
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟