Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛   محمدرضا مسجدی  اظهارکرد: سازمان بهداشت جهانی به طور قاطع اعلام کرده که قلیان وسیگار الکترونیکی بیماری زا و سرطان زا هستند و برخی افراد به باورغلط که این نوع قلیان بی ضرر است پک های عمیق تری می زنند که در نتیجه بیماریی زایی آن بیشترمی شود.
وی افزود: براساس مطالعات انجام شده در قلیان و سیگار الکترونیکی، آرسنیک، کادمیوم و فلزات سنگین وجود دارد که همه آنها خطرساز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسجدی با اشاره به اینکه تفاوتی بین سیگار الکترونیکی و سیگار معمولی وجود ندارد، گفت: هر دوی آنها آسیب زا بوده و به مردم به ویژه جوانان توصیه می شود از استعمال مواد دخانی به هر نحو خودداری کنند.
وی ادامه داد که خطر سیگار الکترونیکی کمتر از سیگار معمولی نیست و به همین دلیل در آمریکا تمام محدودیت هایی که برای سیگار اعمال شده برای سیگار الکترونیک نیز وضع شده است. استعمال آن در اماکن عمومی ممنوع و عرضه آن هم دارای مقررات ویژه می باشد.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات بیان کرد: سیگار معمولی حدود 2 هزار تومان به فروش می رسد اما سیگار الکترونیک بین 100 هزار تا 200 هزار تومان عرضه می شود که این موضوع یک بازار سوداگری به وجود آورده است.
وی به افزایش آلودگی در اغلب شهرهای کشور اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا بیشتر شهرهای ما را تهدید می کند و مسئولان برای رفع آن باید کار اساسی انجام دهند.
مسجدی اظهارکرد: اثبات شده که آلودگی در بروز برخی از بیماری ها به ویژه بیماری های تنفسی نقش اساسی دارد و مردم در معرض تعدادی از بیماری ها قرار دارند و از این طریق، جان هموطنان به خطر می افتد.
براساس ‏گزارش سازمان جهانی ‏بهداشت، سالانه حدود پنج میلیون نفر به دلیل مصرف قلیان می ‏میرند و آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نیز ‏گویای آن است که ‏‏15 درصد جوانان 13 تا 15 سال در کشور مصرف ‏کننده قلیان هستند و سالانه در مجموع 35 هزار ‏تن تنباکو در کشور دود می شود.
هر چند مصرف سیگار ساده تر و شیوع آن بیشتر از قلیان است اما میزان منوکسید کربن وارد شده به بدن انسان در اثر ‏استعمال ‏قلیان شش برابر سیگار و میزان ‏عامل سرطانی قلیان 46 برابر بیشتر از سیگار است.
هرچند این تحفه ‏استعماری در طول تاریخ ‏در زندگی اجتماعی ایرانیان ریشه دوانیده ‏است و لیکن امروزه توسعه این ناهنجاری با توجه به مضرات فوق العاده ای که برای ‏سلامت ‏آحاد جامعه ایجاد کرده است ‏به عنوان یک معضل اجتماعی شناخته می شود و می توان گفت قلیان دروازه ورود ‏نوجوانان به مصرف سایر مواد دخانی ‏است .
براساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، میزان استعمال قلیان در کشور بیشتر شده و در 5 سال گذشته، 480 هزار نفر به جمعیت استعمال کنندگان قلیان اضافه شده است. یک بار مصرف قلیان، معادل استعمال 100 تا 200 نخ سیگار است

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۱۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند

به گزارش خبرآنلاین،زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه احتمال بروز بیماری‌های تنفسی همچون سرماخوردگی در فصل پاییز افزایش می‌یابد، گفت: به لحاظ تغذیه‌ای برای جلوگیری از بروز چنین بیماری‌هایی توصیه می‌کنیم منابع تغذیه‌ای حاوی ویتامین C بیشتر مصرف شود.

ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ویتامین C در همه سبزیجات و میوه‌های تازه وجود دارد، اظهار کرد: بعضی از میوه‌ها مانند مرکبات، ویتامین C بیشتری دارند، ولی معنایش این نیست که مابقی میوه‌ها و سبزیجات فاقد ویتامین C هستند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه سبزی‌ها و میوه‌ها، ویتامین C مورد نیاز بدن تامین می‌شود، تصریح کرد: به دنبال مصرف میوه‌ها و تامین ویتامین C، سیستم ایمنی بدن نیز تقویت می‌شود و تاحدودی از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند. در صورت ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی، مصرف مایعات و بویژه مایعات و غذاهای گرم به بهبود مبتلایان کمک می‌کند.

عبداللهی ادامه داد: نیازی به خرید قرص ویتامین C نیست، ویتامین C باید به طور طبیعی از رژیم غذایی تامین شود که در همه سبزیجات و میوه‌های تازه و خام وجود دارد. میزان ویتامین C در میوه و سبزی پخته شده کاهش می‌یابد. توجه کنید که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، سیستم ایمنی بدن را نسبت به بیماری‌ها مقاوم می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901491

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز