Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@03:12:18 GMT

این اقشار سوسیس کالباس نخورند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۴۶۹۴

صراط: از نگاه کارشناسان دو مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می‌شود و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت می‌کنند. مهندس مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران در گفت وگو با جام جم به پرسش هایی در خصوص شرایط استاندارد تولید این محصول پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بحث هایی که در گذشته پیرامون چگونگی تولید سوسیس وکالباس در کشور مطرح بوده ومدتی نیز بسیار خبرساز شده بود ،اکنون تولید این محصول به لحاظ سلامت و استاندارد در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا بازهم برای مصرف آن منعی وجود دارد؟

فرآورده سوسیس و کالباس مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 2303 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و کلیه واحدهای تولیدی استان تهران نیز ملزم به رعایت قوانین مربوطه و تولید محصولات مطابق با استاندارد ملی هستند . درصورت مغایرت محصول کارخانه ای با استاندارد ملی طبق روش اجرایی سازمان مجوز تولید این فرآورده تعلیق یا ابطال می شود و اجازه تولید آن تا زمان اصلاح و اخذ مجدد پروانه کاربرد علامت استاندارد امکان ندارد. در مورد سلامت این محصول ومیزان مصرف آن باید بگویم با توجه به اینکه در فرمولاسیون فرآورده سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده نظیر نیتریت سدیم به منظور جلوگیری از رشد میکروبی و افزایش مدت زمان ماندگاری محصول استفاده می شود ، لذا مصرف مستمر این فرآورده به مانند سایر فرآورده های دارای مواد نگهدارنده می تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد .

ماجرای استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های سوسیس وکالباس به کجارسید ؟ همچنان از این ماده استفاده می شود ؟


طبق آخرین ویرایش استاندارد ملی ایران استفاده از خمیر مرغ در فرآورده سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی ممنوع شده است و هیچ واحد تولیدی مجاز به استفاده از آن نیست و در صورت مشاهده استفاده از این ماده در فرمولاسیون فرآورده ، واحد تولیدی به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.

نحوه نظارت موسسه استاندارد بر روی تولید این فرآورده گوشتی چگونه است به بیان دیگر هرچند وقت یک بار این واحدهای تولیدی مورد بازرسی قرار می گیرند؟

واحدهای تولیدی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد سالیانه حداقل 2 بار مورد بازرسی قرار گرفته و 4 بارنیز از محصولات تولید شده نمونه برداری و در آزمایشگاههای اداره کل یا همکار سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد . علاوه بر آن، تمامی واحدها، دارای مدیران کنترل کیفیت واجد صلاحیت از سوی سازمان ملی استاندارد هستند که در طول مدت فعالیت، بر محصولات تولیدی نظارت می‌کنند.

برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ به عنوان مثال برخی از این فرآورده ها که بر روی آن عنوان 90درصد گوشت قرمز ذکر شده از کیفیت بهتری برخوردار هستند ؟

در فرمولاسیون تمامی فرآورده های سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می شود . چه در فرآورده 90درصد گوشت یا فراورده40درصد گوشت. اما مصرف کنندگان برای تهیه این فرآورده باید حداقل به این نکات توجه کنند:ابتدا اینکه مطمئن شوند شرایط نگهداری محصول چگونه است یعنی در یخچال نگهداری شده است یا نه.دوم اینکه به تاریخ انقضای محصول توجه کنند درصورت نبود تاریخ تولید و انقضاء از خرید این محصول خودداری شود.

سومین نکته این است، این فرآورده گوشتی حتما باید دارای علامت استاندارد باشد. توجه به کد ده رقمی مندرج در زیر نشان استاندارد نیز ضروری است و مصرف‌کنندگان می‌توانند شماره مذکور را به سامانه 10001517 پیامک کنند و از اصالت نشان استاندارد آن مطمئن شوند.

در مورد فرآورده هایی با درصد گوشت کمتر یا بیشتر نیز باید بگویم در آنهایی که دارای درصد گوشت کمتری هستند از سایر مواد مانند سویا ، آرد و نشاسته استفاده می شود .و تفاوتی در مقدار مواد نگهدارنده ویا استاندارد بودن آن وجود ندارد.

از نگاه شما به عنوان یک کارشناس ،مصرف این محصول با وجود دارابودن شرایط استاندارد درچه حد ومیزان برای خانواده ها بدون مجاز است ؟

میزان مصرف این فرآورده به شرایطی مانند سن ، وزن و وضعیت جسمانی افراد بستگی دارد و تعیین الگوی ثابت برای مصرف این فرآورده برای همه ی گروهها وجود ندارد .لذاتوصیه می شود گروههای آسیب پذیر مانند کودکان ، سالمندان مادران باردار و شیرده نسبت به سایرین مصرف کمتری داشته باشند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور

تورج کرمیان رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه گفت : به منظور حفظ بهداشت و سلامت عمومی شهروندان، این اداره اقدام به تشدید نظارت‌های بهداشتی بر مراکز عمده تهیه و توزیع فرآورده‌های خام دامی اعم از سردخانه ها، مراکز بسته بندی، قصابی ها، رستوران ها، کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه کرده است.

وی افزود: این میزان گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی به دلیل عدم انطباق با موازین بهداشتی و نداشتن هویت از ۶ واحد عمده تهیه و تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی کشف و با دستور مقام قضایی به طریق کاملا بهداشتی امحاء و از چرخه مصرف خارج شد.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمانشاه اضافه کرد: در این راستا چهار واحد از این مراکز پلمب و صاحبان ۲ واحد متخلف دیگر نیز پس از تشکیل پرونده قضایی به اداره تعزیرات معرفی شدند.

کرمیان با قدردانی از دادستان و معاونان دادستانی، یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون ۴.۵ تن انواع گوشت، آلایش و فرآورده‌های دامی در شهرستان کرمانشاه جمع آوری و پس از خارج شدن از چرخه مصرف معدوم و در این زمینه ۱۶ واحد تهیه و توزیع نیز پلمب شد.

وی گفت: از شهروندان تقاضا می‌شود، گوشت و آلایش مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و هرگونه انتقاد، پیشنهاد و شکایت خود را از طریق سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ با شبکه دامپزشکی در میان بگذارند.

رییس شبکه دامپزشکی کرمانشاه تاکید کرد: شهروندان علاوه بر تهیه فرآورده‌های دامی از مراکز معتبر و مجاز، گوشت مصرفی را نیز از مراکز معتبر عرضه و توزیع فرآورده‌های خام دامی که دارای مهر دامپزشکی و برچسبی که دارای تاریخ انقضا، تاریخ تولید، محل تولید و شرایط نگهداری بر روی لاشه است، خریداری کنند و به این موارد دقت لازم را داشته باشند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • پلمب سه خط تولید سوسیس و کالباس در قم
  • ظرفیت نخبگان بسیجی قم در رونق تولید باید به کار گرفته شود
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • لزوم شناسایی، جذب و رشد نخبگان در استان قم
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور