Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@12:28:33 GMT

18 پيش شرط يک گله گذاري خوب از همسرتان!

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۴۸۸۳

18 پيش شرط يک گله گذاري خوب از همسرتان!

خبرگزاري آريا -

بهترين همسر - پيش از اينكه دلخوري خود را با همسرتان در ميان بگذاريد، ابتدا عين آن را روي كاغذ بنويسيد. به اين ترتيب سهم خود را در پيشامد بهتر خواهيد ديد.
معمولا كساني از يكديگر مي‌رنجند كه از هم توقع داشته باشند و كساني از هم توقع دارند كه يكديگر را دوست داشته باشند بنابراين زن و شوهري كه ازدواج آنها بر اساس مهر و محبت بنا شده است، حق دارند بيش از ديگران از هم برنجند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بديهي است كه رنجش، طبيعي است اما بايد مراقب باشيم رنجش خود را از همسرمان پنهان نكنيم زيرا رنج‌هاي كوچك و جزئي به‌ تدريج در روح و روان انباشته مي‌شود، به‌طوري كه جرقه‌اي مي‌تواند، اين خشم بي‌پايان را شعله‌ور كند.
هر سيستم حرارتي يك ترموستات دارد. ترموستات روان ما نيز تخليه فشارهاي دروني است. با آشنايي با شيوه تخليه فشارهاي دروني بايد تنش‌هاي انباشته‌ شده در وجود خود را خارج كنيم. با گفت‌ وشنود مي‌توان هر رنجش و دلگيري‌اي را از خود دور كرد، به‌شرطي كه با فن گفت‌ و گو و راه رفع دلخوري آشنايي كافي داشته باشيم.
مذاكره پديده‌اي نوظهور نيست كه بخواهيم آن را توضيح دهيم. ما در تمام لحظات و دقايق زندگي خود با اين امر مهم سروكار داريم. هنگامي كه با راننده تاكسي بر سر مبلغ كرايه بحث مي‌كنيم، زماني كه با مغازه‌دار در مورد خريد جنس چانه مي‌زنيم يا آنگاه كه قصد خريد اتومبيلي داريم، پس چرا زن و شوهر كه از همه به هم نزديك‌ترند، نمي‌توانند در مواردي با يكديگر مذاكره كنند؟
در زندگي زناشويي، دلخوري‌ها، رنجش‌ها، شكايت‌ها و مشاجره‌ها فراوان است. اگر چنين نباشد، بايد نگران بود زيرا به يقين رابطه زوج‌ به سردي گراييده و حتما به هم بي‌اعتنا يا دست‌كم، بي‌تفاوت شده‌اند. آنها از هم رنجش دارند، به زندگي يكنواخت خود ادامه مي‌دهند اما اگر بخواهند به بهبود روابطشان كمك كنند، بايد نحوه بهتر گفت‌وگو كردن را بياموزند زيرا زندگي مشترك ادامه دارد. در غير اين صورت، ناگزير براي شناخت طرف مقابل و خواسته‌هاي او به حدس و گمان متوسل مي‌شوند. مشخص است اين شناخت نمي‌تواند دروني و عميق باشد. رنجش‌ها مزيد بر علت مي‌شود و كار به گوشه و كنايه مي‌كشد، به اين ترتيب روزبه‌روز رابطه زن و مرد وخيم‌تر خواهد شد.
چرا مذاكره نمي‌كنيم؟
در تمام مراحل فوق، همكلام و هم‌صحبت شدن مي‌تواند درهاي آشتي را بگشايد. گاه خجالتي‌بودن باعث مي‌شود براي رفع دلخوري‌ها قدم پيش نگذاريم و منتظر اقدام طرف مقابل باشيم. گاه از واقعيت فرار و مشكل را رها مي‌كنيم و مي‌گوييم ديگر حوصله‌اش را ندارم. گاهي هم به‌طور حيرت‌آوري مايليم ديگران را شبيه خود كنيم درحقيقت به اين دليل كه خود تاييد مي‌شويم. درحالي كه معلوم نيست مثل ما شدن درست باشد. وانگهي از كجا معلوم است كه همه چيز تغيير كند و شرايط زندگي ما بهتر مي‌شود؟
بايد دست از خودخواهي برداريم و بپذيريم رابطه‌اي معقول و موردپسند است كه مبتني بر احترام به عقيده و گفتار طرف مقابل باشد. بايد همسرمان را همان‌طور كه است، قبول كنيم. براي اينكه به خواسته منطقي‌مان توجه كند، بايد به خواسته‌اش احترام بگذاريم. بايد به شيوه پسنديده‌اي با او حرف بزنيم. اگر با او صحبت نكنيم، از كجا بداند چه خواسته‌اي داريم؟
كساني كه معتقدند از گفت‌وگو نتيجه نمي‌گيرند، بايد بدانند با شيوه درست حرف‌زدن آشنايي كافي نداشته‌اند. با گفت‌وگو فاصله‌ها و دلسردي‌ها از بين مي‌رود. هر گفت‌وگويي آدابي دارد كه اگر به همه نكته‌هايش توجه شود، پاياني خوش خواهد داشت اما اگر با پيش‌بيني و سياست از قبل تعيين‌شده اقدام به شكوه و شكايت كنيم، چه بسا وضع از آنچه است بدتر هم بشود.
18 پيش‌شرط مذاکره
اين راه‌حل‌ها به شما نشان مي‌دهد گله‌گذاري خوب چگونه بايد انجام شود :
1 - يكي از پيش‌شرط‌هاي مذاكره، رعايت انصاف و منطق است. براي اينكه اين مساله را به اثبات برسانيد، طرف مقابل را درك كنيد. اگر مي‌خواهيد او را به خوبي درك كنيد، بايد خودتان را جاي او بگذاريد. با اين كار بهتر مي‌توانيد به مشكلاتش پي ببريد.
2 - پيش از اينكه دلخوري خود را با همسرتان در ميان بگذاريد، ابتدا عين آن را روي كاغذ بنويسيد. به اين ترتيب سهم خود را در پيشامد بهتر خواهيد ديد. از سوي ديگر نوشتن ماجرا از ابتدا تا انتها باعث آرامش نسبي‌ مي‌شود. در عين حال با يادآوري ماجرا به علت‌هاي وقوع آن نيز بهتر واقف مي‌شويد.
3 - پيش از صحبت با همسرتان، هرگز موضوع را با ديگران مطرح نكنيد زيرا ممكن است گفته‌هايتان را وارونه با شاخ و برگ به او تحويل دهند و وي را عليه شما تحريک کنند.
4 - در ابتداي صحبت تاكيد كنيد قصدتان از مطرح‌كردن رنجش، رسيدن به حسن‌تفاهم است زيرا قهرهاي طولاني و جدال بيهوده است و راه به جايي نمي‌برد.
5 - پيشاپيش يادآوري كنيد شايد اصل ماجرا يك سوءتفاهم باشد و قصدتان از صحبت، رفع آن است. مكررا يادآور شويد در پي حل مشكلات هستيد، نه به دست آوردن امتياز از اين راه.
6 - سعي كنيد از نكته‌هاي مثبت كارهاي اخير همسرتان يا آنچه در او پسنديده‌ايد، ذكري به ميان بياوريد تا فضاي مذاكره صميمي شود.
7 - با لحني دوستان و پرمهر صحبت كنيد. در تمام مدت گفت‌وگو مواظب باشيد خشمگين نشويد.
8 - به همسرتان بگوييد ممكن است مقصر اين ماجرا شما باشيد و براي رفع دلخوري اقدام به صحبت كرده‌ايد. اگر تقصيري داشته‌ايد، حتما آن را به زبان بياوريد و از او پوزش بخواهيد. اين كارتان جز گفت‌وگو، جو را هم بهبود مي‌بخشد و همسرتان فكر نمي‌كند محاكمه‌اي در كار است. در ضمن او نيز به نوبه ‌خود آماده پذيرفتن اشتباهش مي‌شود.
9 - ضمن حل مسايل سعي كنيد حرف‌هايتان را با زخم زبان، كنايه، تحقير، تمسخر و تخطئه بيان نكنيد زيرا وضع از آنچه كه است، بدتر مي‌شود. يك گفت‌وگوي خوب، از تهديد، ارعاب و حمله‌ به دور است، يعني شخصيت همسرتان را در هم نشكنيد و زير سوال نبريد. اگر چنين كرديد، بايد بدانيد ديگر هيچ اميدي به ادامه مذاكره و در نهايت نگرش و مصالحه نخواهد بود.
10 - هرگز همسرتان را با ديگري مقايسه نكنيد. اگر قرار است مقايسه‌اي در كار باشد او را با خودش مقايسه كنيد.
11 - از دلخوري‌ها و رنجش‌هاي كوچك شروع و از گذشته‌هاي دور ياد كنيد. پس از رفع دلخوري، همسرتان را وادار نكنيد به گناهش اعتراف كند يا از شما عذر بخواهد. اين غرورش را مي‌شكند و او را جري خواهد كرد.
12 - از يكدندگي و لجاجت بپرهيزيد. اگر حين گفت‌وگو مشكلتان حل نشد، بگوييد بهتر است زمان ديگري درمورد اين مساله صحبت كنيم. بهتر است لحن كلامتان طوري باشد كه تلويحا طرف مقابلتان خود تشويق شود زمان بعدي را تعيين كند. در اين صورت بي‌درنگ از آن استقبال كنيد.
13 - عصبانيت هنگام مذاكره نه‌تنها شما را بي‌منطق و انصاف جلوه مي‌دهد، بلكه مانعي بر سر راه خواسته‌هايتان ايجاد خواهد كرد. اگر احساس كرديد طرف صحبت (همسرتان) خشمگين است، به او فرصت دهيد اين انرژي مخرب را تخليه كند. همه حرف‌هايش را بزند و به‌آرامش برسد، پس از ايجاد فضاي آرام، مذاكره روند واقعي خود را پيدا مي‌كند. لازم به ذكر است كه تخليه تنش‌هاي عصبي، منجر به تخليه اطلاعاتي مي‌شود و شرايط را براي برقراري تفاهمي تمام‌عيار آماده مي‌كند.
14 - هنگامي كه همسرتان در مورد مطلبي توضيح مي‌دهد، همه حواس خود را متوجه او كنيد.
15 - به جاي ثابت‌كردن «اشتباه‌ها و خطاكاري‌ها»ي همسرتان بيشتر در مورد حل مشكلات گفت‌وگو كنيد و مطمئن باشيد كه با اين شيوه، جريان مذاكره را به مسيري مطلوب هدايت خواهيد كرد. پايه و شرط اصلي يك مذاكره سالم بحث و تلاش براي دستيابي به نتيجه صلح‌آميز است. اصرار بر خطاها و اشتباه‌هاي طرف مقابل، نه‌تنها هيچ كمكي به حل موضوع و اختلاف نمي‌كند بلكه روابط بين‌فردي را از آنچه كه است، تيره‌تر مي‌كند.
16 - اگر همسرتان خواست حرف بزند، مانعش نشويد. به او فرصت دهيد تا اظهارنظر كند. با اين رفتارتان ثابت مي‌كنيد او نيز حق دارد هر چه مي‌خواهد بگويد. از طرفي همسر شما با حرف‌زدن تخليه رواني مي‌شود. وقتي گفته‌هايش تمام شد، آرامش و راحتي زيادي احساس خواهد كرد و پيش خود خواهد گفت: «من هم حرفم را زدم». به اين ترتيب امكان آشتي و رسيدن به تفاهم مطلق فراهم مي‌شود.
17 - به هر شكل كه مي‌توانيد رفع دلخوري را جشن بگيريد؛ با هديه دادن يك شاخه گل يا دعوت به عصرانه يا شام بيرون از منزل يا پختن كيك يا شيريني و... به اين ترتيب به صلحي نسبتا طولاني مي‌رسيد.
18 - آشتي‌هاي اجباري ناشي از آمدن مهمان، پادرمياني دوستان و فاميل، تمايل جنسي يا وقوع اتفاقي مهم، بنياني سست دارند زيرا ريشه اختلاف‌ها همچنان دست نخورده باقي مانده و روش برخورد با اين‌گونه مسايل مشخص نشده است و ناگزير همه چيز دوباره به حالت اول برمي‌گردد.
منبع : salamat.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۴۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با بیان اینکه نبض آینده هر جامعه‌ای به دست آموزش‌وپرورش آن است، گفت: اگر بخواهیم دانشگاه مطلوب، مدیران آینده‌ساز و جامعه‌ای متعالی داشته باشیم، باید مدارس خوبی داشته باشیم که با اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم، می‌توانیم بگوییم حال آموزش‌پرورش خوب است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا ابراهیمی صبح امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری که به منظور هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم و لزوم تشریح عملکرد و ارائه برنامه‌های پیش‌رو آموزش‌وپرورش استان اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که سالروز گرامیداشت مقام شامخ معلم به مناسبت روز شهادت استاد مطهری نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: روز معلم مزین به نام استاد فرزانه، شهید مرتضی مطهری است که عالمی جامع‌الشرایط با تسلط و احاطه بر مباحث عقلی، فلسفی و علمی در همه سطوح بود و تمام آثار و کتب او بعد از گذشت نیم قرن، هنوز طراوت و تازگی دارد و برای جوانان بسیار مفید و موثر است.

وی با اشاره به اینکه اهمیت و تاثیرگذاری آموزش‌وپرورش بر کسی پوشیده نیست، افزود: اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را متصور شویم، باید بنگریم که در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد، چراکه نبض آینده هر جامعه‌ای به دست آموزش‌وپرورش آن است و دانش‌آموزان زمان حال، نقش‌آفرینان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آینده هستند و برای تعالی هر جامعه‌ای باید بر روی دانش‌آموزان آن جامعه سرمایه‌گذاری کرد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه رشد و تعالی آموزش‌وپرورش یعنی رشد و تعالی در تمام سطح جامعه، عنوان کرد: اگر بخواهیم دانشگاه مطلوب، مدیران آینده‌ساز و جامعه‌ای متعالی داشته باشیم، باید مدارس خوبی داشته باشیم که با اقدامات انجام شده توسط دولت سیزدهم، مجلس و همکاری قوای سه‌گانه و نهادهای مختلف حاکمیتی، می‌توانمی بگوییم حال آموزش‌پرورش خوب است، اما برای تعالی‌بخش جامعه بودن کافی نیست‌، با این حال پس از دورانی که مقداری به آموزش‌وپرورش کم‌توجهی می‌شد، اقدامات تاثیرگذاری در بعد نیروی انسانی، محتوای آموزشی و توجه بیشتر به جایگاه معلم در این دوره انجام شده است.

ابراهیمی در خصوص اهمیت فعالیت و اثرگذاری رسانه‌ها ادامه داد: رسانه یک نهاد فعال و عنصر اثرگذار در آگاهی‌بخشی عموم مردم در جامعه است که می‌تواند با تعمیق آگاهی‌بخشی، بستر متعالی شدن جامعه را فراهم کند، همچنین یکی از رسالت‌های مهم رسانه‌ها، واسطه‌گری میان مردم و مسئولان است که اصحاب رسانه باید زبان مردم برای مسئولان و زبان مسئولان برای مردم باشند، اینکه دستاوردهای سازمان یا نهادی توسط رسانه‌ها عرضه و معرفی شود و مورد نقد قرار می‌گیرد، مشکل‌گشای افراد جامعه است.

کاهش کیفیت آموزشی با تعطیلی مدارس و مجازی شدن فرایند آموزش

وی در خصوص آلودگی آب‌وهوای استان اصفهان و تعطیلی ۱۱ روزه مدارس یا مجازی شدن آن خاطرنشان کرد: تربیت و آموزش حدود ۶۰۰ هزار دانش‌آموز تحت تاثیر آلودگی هوا قرار گرفته است و آموزش استان کم‌رمق‌تر شد، چراکه با وجود تلاش‌های معلم و دانش‌آموزان، کیفیت آموزش کاهش می‌یابد، بنابراین رسیدگی به مشکل آلودگی هوا می‌تواند مانع کاهش کیفیت آموزشی شود، وظیفه خود می‌دانیم که معلمان خوبی برای فرزندان و دانش‌آموزان آینده تربیت و سازماندهی کنیم، در تلاش هستیم دو واژه مقدس تعلیم و تربیت را عمق بخشیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در خصوص تنوع در مدارس دولتی و مدارس خاص اضافه کرد: بیش از یک سال است که کارگروهی برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است تا بتوانیم تنوع مدارس را کاهش دهیم، اما به صفر رساندن این تنوع امکان‌پذیر نیست، چرا که در راستای عدالت آموزشی نیاز به وجود مدارس خاص داریم، اگرچه در چندسال اخیر به مدارس دولتی عادی توجه ویژه‌ای داشتیم و نتیجه این اقدامات در خردادماه سال گذشته نمایان شد که دو نفر از افراد رتبه برتر از مدارس عادی بودند، در تلاش هستیم تا در راستای عدالت آموزشی با حفظ این رتبه بتوانیم به رتبه نخست دست پیدا کنیم.

ابراهیمی در خصوص آسیب‌های وارده بر مدارس بر اثر حادثه فرونشست تاکید کرد: چندسالی است که شاهد حادثه فرونشست در اصفهان هستیم که حدود ۱۵۰ مدرسه را تحت تاثیر خود قرار داده است، بخش عمده‌ای از این مدارس با اقدامات فنی و مهندسی مجدد مورد استفاده قرار گرفتند و نزدیک ۴۰ درصد آن جایگزین شد، در برخی ناحیه‌ها نیز مانند ناحیه ۴، ۵ و برخوار شاهد فرونشست بیشتر بوده‌ایم، با این حال مطالعاتی انجام شده است تا بتوانیم با استفاده از سازه‌هایی مانع بروز این حادثه در سال‌ها و دهه‌های آینده باشیم.

وی در خصوص تاثیر شیوع بیماری کرونا در چندسال گذشته بر مجازی شدن آموزش مدارس با بیان اینکه تمام جهان از این پدیده تاثیر گرفتند و هنوز آثار آن برجای مانده است، گفت: تلاش‌هایی در جهت بازگشایی سریع‌تر مدارس و حضوری شدن کلاس‌ها صورت گرفت و باعث شد در ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ تمام مدارس به صورت رسمی و همگانی کلاس‌های خود را به صورت حضوری برگزار کنند، همچنین ستادی به نام ستاد پساکرونا مبنی بر پیگیری مسائل تربیتی، جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و بهبود کیفیت آموزشی شکل گرفت.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان افزود: کیفیت آموزش در مدارس خوب بوده، اگرچه سبک و نوع آموزش متناسب با دانش‌آموزان تغییر پیدا کرده است که در همین راستا از امکانات فضای مجازی به عنوان مکمل آموزش استفاده می‌کنیم و پیامرسان دانش‌آموزی تحت شبکه مجازی شاد ایجاد شد تا مورد استفاده معلمان، دانش‌آموزان و والدین قرار گیرد، اگرچه تنها به این اتفاق مثبت اکتفا نمی‌کنیم و در حال توسعه و گسترش بسترهای آموزش مجازی هستیم.

اقدامات مطلوبی جهت کاهش ناترازی نیروی انسانی انجام شده است / ‏افزایش حقوق معلمان حق‌التدریس

ابراهیمی در خصوص چالش کمبود معلم در بعضی از مدارس عنوان کرد: توانستیم با جذب ۲۳۰۰ دانشجومعلم ورودی سال ۱۴۰۱ در استان، این ناترازی نیروی انسانی را جبران کنیم که در سال ۱۴۰۲ آمار جذب به حدود ۲۷۰۰ دانشجومعلم رسید، بیشترین جذب معلمان توسط ماده ۲۸ صورت گرفت که حدود ۷۰ هزار نفر در کشور جذب آموزش‌وپرورش شدند و استان اصفهان نیز سهمیه قابل توجهی در این خصوص داشت‌.

وی افزود: نزدیک به ۳۸۰۰ نیرو از طریق ماده ۲۸ در حوزه آموزش ابتدایی و دبیرستان، مشاور تحصیلی، مربی تربیت بدنی و مربی بهداشت و پرورشی جذب شدند که برخی از آن‌ها نیروی چندمهارتی بودند؛ امکان دارد این آمار به دلیل به حد نصاب نرسیدن برخی کدرشته‌ها، انصراف یا اشکال در فرایند گزینش کاهش یابد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان با اشاره به ویژگی‌های استخدام معلمان در سال جاری عنوان کرد: سعی شده است تا جذب نیروها زودتر و سریع‌تر باشد تا بتوانیم در زمان مناسب این ناترازی نیروی انسانی را جبران کنیم، چراکه با بازنشسته شدن تعداد زیادی از معلمان و تاخیر در جذب دانشجو معلمان در سال گذشته با کمبود معلم در نظام آموزشی مواجه شدیم، به همین سبب به جذب معلمان حق‌التدریس توجه ویژه‌ای داشته‌ایم، زیرا معلمان بازنشسته شاغل از تجربه کافی برخوردار هستند و می‌توانند کمک شایانی به بهبود و تقویت کیفیت آموزشی داشته باشند، به همین سبب شیوه‌نامه‌ای برای افزایش حقوق معلمان حق‌التدریس به‌ویژه معلمان مناطق محروم در حال تصویب است.

در سال جاری با بهبود کیفیت آموزشی، شاهد رشد دانش‌آموزان بوده‌ایم

ابراهیمی در خصوص رشد علمی و تحصیلی دانش‌آموزان و بهبود کیفیت آموزشی مدارس ادامه داد: تعداد پایگاه‌های نوروزی نسبت به سال گذشته رشد دو و نیم برابری داشته است، همچنین در چندسال اخیر مشارکت دانش‌آموزان در المپیادهای کشوری افزایش ۶۱ درصدی در استان داشته است و برخی رتبه برترهای تک رقمی و دو رقمی کنکور در استان اصفهان بیان کردند که تنها با محوریت کتب درسی و تدریس معلم توانستند عملکرد خوبی در آزمون کنکور داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه توجه ویژه‌ای به هنرستان‌ها داشته‌ایم و به نسبت درصد توزیع متناسب رشته‌ها در هنرستان‌ها در رتبه نخست کشور قرار داریم، خاطرنشان کرد: در دوره ششم هدف‌گذاری بر این بود که ۵۰ درصد دانش‌آموزان در رشته‌های نظری و ۵۰ درصد در هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای مشغول به تحصیل شوند که این آمار در استان اصفهان ۴۷/۶ است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان درخصوص تفاوت در آمار رتبه‌برتران کنکور سراسری از مدارس عادی و مدارس ویژه اضافه کرد: در سال گذشته تغییرات اصلی در رویکرد جذب دانشجویان داشته‌ایم که سبب شد دانش‌آموزانی از مناطق محروم در آزمون سراسری رتبه‌های برتر را کسب کنند و این آمار تنها به چند استان محدود اختصاص نداشته باشد، در سال گذشته بر اساس تاثیر ۴۰ درصد معدل نهایی در ورودی دانشگاه‌ها، استان اصفهان رتبه دوم را کسب کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه در سال گذشته اصفهان توانست رتبه نخست در بازگشت افراد بازمانده از تحصیل را کسب کند، تاکید کرد: طبق آمار سازمان‌های مربوطه ۸۰۳۰ دانش‌آموز به عنوان بازمانده از تحصیل وجود داشت که ۹۸ درصد آن‌ها به مدرسه بازگشتند و دانش‌آموزان دیگر هنوز جذب نشده‌اند.

وی در خصوص افزایش آسیب‌های اجتماعی در مدارس گفت: با صنعتی شدن جوامع، آسیب‌های اجتماعی در مدارس راه پیدا کردند و با شیوع کرونا این آسیب‌ها تشدید شد، در این راستا اقداماتی انجام شد، اما نیاز به همکاری نهادهای مختلف با آموزش‌وپرورش داریم، همچنین طرحی تحت عنوان نماد انجام شد تا از این آسیب‌ها جلوگیری شود و در سال جاری ظرفیت پذیرش متخصصان و مشاوران تحصیلی در آموزش‌وپرورش افزایش یافت.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان در خصوص فراهم کردن امکانات برای آموزش کودکان با نیازهای خاص به ویژه اوتیسم افزود: فضای فیزیکی و تجهیزات دانش آموزان با نیازهای ویژه بهبود یافته است، در خصوص سایر نیازها نیز برای اغلب مدارسی که کمبود امکانات داشتند، تجهیزات مناسب فراهم شد و مکان‌هایی برای آموزش این افراد اختصاص یافت‌، همچنین برای تعریف کدرشته‌هایی در پایه دهم برای این دانش‌آموزان در تلاش و پیگیری هستیم.

ابراهیمی در خصوص آمار دانش‌آموزان اتباع عنوان کرد: کمتر از پنج درصد و در حدود ۵۰ هزار نفر از دانش آموزان مدارس اتباع هستند که ۲۰ هزار نفر از آن‌ها به شهر اصفهان اختصاص دارد که این فراوانی در برخی شهرستان‌ها کمتر و در برخی بیشتر است، در سال گذشته طرحی اجرایی شد تا تلاش شود میزان ورودی اتباع در مدارسی که انبوه دانش‌آموز اتباع دارند، لغو شود و میزان متناسب و تراز در بین مدارس باشد.

وی در خصوص اختصاص دادن شیر رایگان به دانش‌آموزان در مدارس افزود: علاوه بر فرهنگ‌سازی این موضوع توسط رسانه‌ها، باید یارانه‌هایی در این خصوص به آموزش‌وپرورش اختصاص داده شود.‌

کد خبر 749425

دیگر خبرها