Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@17:30:30 GMT

جلبک و فاضلاب ، تهدیدی جدی برای حیات رودخانه دز

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۶۹۷۹

جلبک و فاضلاب ، تهدیدی جدی برای حیات رودخانه دز

به گزارش ایرنا رودخانه دز که زمانی از آن به عنوان سومین رودخانه پر آب کشور نام برده می شد اینک با تهدید جدی مواجه شده ،‌ رشد جلبک ها و خزه ها در بستر این رودخانه به حدی سریع شده که علاوه بر دوستداران محیط زیست و گردشگران ، شهروندان دزفولی را نیز بسیار نگران کرده است.
با عبور از روی پل شناور در پایین دست پل باستانی دزفول چشم اندازی نگران کننده از رشد بی رویه جلبک ها که بخش زیادی از بستر رودخانه دز را پوشانده و همچنان به سرعت در حال رشد و تکثیر می باشند می توان مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حالیکه برخی انگشت اتهام به سمت پل شناور دزفول نشانه رفته و از این پل به عنوان یکی از عوامل تشدید رشد جلبک ها به واسطه ایجاد کندی در جریان آب رودخانه نام می برند ،‌ اما در بسیاری از مناطق بالادست این رودخانه نیز می توان حجم گسترده جلبک ها و خزه هایی که همچون فرشی سبز بخش زیادی از رودخانه را پوشانده اند مشاهده کرد.
لایروبی نشدن رودخانه دز ، فاضلاب ، تجاوز به حریم رودخانه با ایجاد دهها سازه و رستوران در کنار کاهش دبی و اینک رشد بی رویه جلبک ها از عواملی است که رودخانه دز را از نفس انداخته است به طوریکه در بسیاری از نقاط آب رودخانه راکد شده و جریان ندارد.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول ، رشد جلبک در رودخانه دز از سالهای گذشته اتفاق افتاده و در حال حاضر به شکوفایی رسیده است .
فرهاد قلی نژاد به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود:محدوده پایین دست پل سوم زیر بقعه رودبند ، پل شناور و محدوده بالای پارک دولت مناطقی از رودخانه دز می باشند که رشد جلبک در آنها بسیار سریع اتفاق افتاده و رو به گسترش است.
وی اظهار کرد:طبق تحقیق انجمن آوان سبز از چهار نوع جلبک که در رودخانه دز رشد می کنند هیچ کدام سمی نیستند .
قلی نژاد ادامه داد:ورود فاضلاب به عنوان تامین کننده نیترات و فسفات مورد نیاز جلبک ، رشد جلبک ها را در این رودخانه تشدید کرده علاوه بر این رسوب گذاری کف رودخانه و کاهش سرعت جریان آب به دلیل وجود پل شناور از دیگر دلایلی است که باعث رشد بی رویه جلبک ها در رودخانه دز شده است.
وی محدوده پل شناور را یکی از محدوده های بحرانی رشد جلبک ها عنوان کرد و گفت: رشد بی رویه جلبک ها بیش از حد استاندارد باعث می شود اکسیژن و نور کمتری به درون رودخانه نفوذ کند و این امر حیات آبزیان را نیز تهدید می کند.
قلی نژاد افزود:علاوه بر این ورود فاضلاب زیباشهر و چم گلک به رودخانه دز یکی دیگر از عوامل تجمع زباله در محدوده پل شناور می باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول تامین حقابه رودخانه دز از سوی وزارت نیرو را راهکار حیات بخش رودخانه دز دانست و گفت:وزارت نیرو باید در این خصوص همکاری کند و حقابه رودخانه دز را مشخص کند .
وی اضافه کرد:کاهش دبی رودخانه دز باعث رشد بی رویه جلبک ها می شود لذا وزارت نیرو باید همکاری لازم را جهت تامین حقابه رودخانه دز داشته باشد.
رودخانه دز که زمانی از آن به عنوان سومین رودخانه پرآب کشور نام برده می شد شاهرگ حیات اقتصادی شمال خوزستان بوده و نقش اساسی و مهمی در پویایی اکوسیستم و محیط زیست منطقه و نیز تولید بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در شمال استان خوزستان دارد.
این رودخانه با آبی سرد و زلال علاوه بر پتانسیل گردشگری ، زیستگاه انواع آبزیان بومی و بعضا منحصر بفرد است که به دلیل برخی بی توجهی ها مورد تهدید پسماند و فاضلاب خام و آلودگی قرار گرفته است.
دبی رودخانه دز بین 150 تا 180 مترمکعب بر ثانیه می باشد.
7278/6068
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر موسوی ظهر پنجشنبه در اجلاسیه شهدای ارتش کهگیلویه و بویراحمد در شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران افزود: علیرغم اینکه ایران اسلامی چهاردهم اسفند ماه اعلام کرد که این عملیات را انجام می‌دهد آنها از همه تجهیزات و توان خود برای مقابله با این عملیات استفاده کردند اما جمهوری اسلامی ایران مأموریت خود را به خوبی انجام داد و این را به دنیا ثابت کرد که هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است.

وی بیان داشت: علیرغم اینکه صدها مسافرت هوایی غیرنظامی، اقتصادی و … در منطقه در حال انجام بود این عملیات چنان دقیق انجام شد که دنیا را متحیر کرد و آنها به قدرت جمهوری اسلامی ایران پی بردند.

امیر موسوی تصریح کرد: حدود پنجاه سال پیش یک ناو آمریکایی وقتی در منطقه تردد می‌کرد همه دست به سینه می‌ایستادند اما اکنون آمریکا وقتی اتفاقی در منطقه می‌افتد به جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کند که ما در این اتفاق دخل و تصرف یا مشارکتی نداشته‌ایم.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تهدیدها را در زمان و مکان مناسب دقیق و کوبنده جواب می‌دهد و این پیامی برای همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.

امیر موسوی با اشاره به برگزاری یادواره شهدا تصریح کرد: برگزاری این یادواره‌ها نشان از آن دارد که مردم شهدای خود را فراموش نمی‌کنند و یاد و نام آنها همیشه زنده است همچنین فرهنگ ایثار و شهادت در دل این دیار جاری و ساری است.

وی با بیان اینکه تاریخ همیشه از پدران و مادران شهدا و همچنین جان برکفان این دیار به نیکی یاد می‌کند، گفت: آنها برای دفاع از مال، جان و ناموس و وطن خود همه چیز خود را در طبق اخلاص گذاشتند.

امیر موسوی تصریح کرد: مردم این استان در تاریخ این سرزمین حماسه آفرینی‌های زیادی از خود به یادگار گذاشتند و در دوران دفاع مقدس بیشترین اعزام به جبهه‌ها را به لحاظ جمعیت داشتند و بیشترین آمار را به لحاظ شرکت در انتخابات‌های مختلف نیز در کشور دارند و این نشان از پایبندی مردم این منطقه به آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: حماسه آفرینی مردم گچساران در تاریخ ۱۹ بهمن ۵۷ برگ زرینی در تاریخ انقلاب است و تاریخ این دیار مملو از رشادت‌ها، فداکاری‌ها و شجاعت‌های زیادی است و این حکایت از سرافرازی و سربلندی مردم این مرز و بوم دارد.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: شجاعت و فداکاری، بارزترین ویژگی مردم کهگیلویه و بویراحمد است و تاریخ هر دیار از حماسه آفرینی‌ها و فداکاری‌های افراد شجاع و فداکار خود به نیکی یاد می‌کند و با آنکه قبرهای زیادی در مرزهای کشور وجود دارد که جان خود را برای دفاع از این مرز و بوم فدا کردند، نه تنها ما بلکه آیندگان نیز از این افراد به نیکی یاد می‌کنند و برای همه نسل‌های آینده قابل احترام هستند.

کد خبر 6088461

دیگر خبرها

  • هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد
  • افزایش ۴ برابر لایروبی رودخانه‌های مازندران
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ۱۶۰ کیلومتر از رودخانه های مازندران لایروبی شد
  • الحاق ۱۵۰ هکتار زمین به محدوده شهر هشترود
  • الحاق ۱۵۰ هکتار به محدوده شهر هشترود
  • تهدیدی به نام سندروم «ددی ایشو»!