Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@09:51:12 GMT

شریعتمداری همه را به باد انتقاد گرفت

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۷۰۷۸

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جشن روز ملی صادرات از همه دستگاه هایی که در ایجاد و یا رفع نشدن مشکلات صادرات غیرنفتی نقش داشته اند، گله و شکایت کرد و گفت: دردناک است که ۳۰ سال مشکل صادرات داریم.دیوار یارانه‌های صادراتی اکنون طاقچه هم نیست.

خبرگزاری تسنیم: محمد شریعتمداری امروز ۲۹ مهرماه در بیست و یکمین سالروز ملی صادرات با شعار صادرات و تکرار عزم ملی در سالن اجلاس سران با اشاره به اهمیت صادرات در کشور گفت: حضور ما در بازار‌های جهانی ابعاد سیاسی و امنیتی مهمی نیز دارد و توسعه پایدار برای کشورمان ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با ابراز نگرانی از ارزش پایین اقلام صادرات غیرنفتی و متنوع نبودن اقلام و کشور‌های موجود در زمینه صادرات گفت: ارزش ۱۰ قلم اول صادراتی کشور ما ۲۳.۸ میلیارد دلار است که شامل ۵۵ درصد صادرات غیرنفتی می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بسیار دردناک است که بگویم در ۳۰ سال گذشته در جلساتی که شرکت می‌کردم از لزوم ایجاد تنوع کالا‌های صادراتی صحبت می‌کردیم که امروز هم همین مشکلات را داریم.

* گاز نیز در میان صادرات غیرنفتی قرار گرفته است

شریعتمداری تصریح کرد: مواد خام در کالا‌های عمده صادراتی کشورمان مشخص است به طوری که گاز طبیعی نیز در میان صادرات کالا‌های غیرنفتی قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: در ایجاد تنوع کالا‌های صادراتی به جایگاه مناسبی دست نیافته‌ایم و دیوار مشوق‌های صادراتی خوابیده است. با هزار میلیارد تومان شروع کرده‌ایم، اما اکنون وضعیت مناسبی نداریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این یارانه‌ها مانند چاشنی برای صادرات عمل می‌کند که عدم تثبیت نرخ ارز را برای صادرکنندگانمان جبران می‌کنند.

شریعتمداری با تاکید بر لزوم اعطای یارانه‌های صادراتی گفت: دیوار یارانه‌های صادراتی اکنون تاقچه هم نیست و آن را خوابانده‌اند. مجموع عمده کالا‌های صادراتی کشورمان به کشور‌های معدودی صادر می‌شود که ۳۰ سال قبل نیز از همین مشکلات صحبت می‌کردیم.

وی گفت: عامل اصلی و مشکل رأسی در صادرات نبود عزم ملی برای صادرات است و فعالین اقتصادی و مردم باید حرکت بیشتری در کنار مسئولان داشته باشند.

* اقدام جدی برای نوسازی واحد‌های صنعتی انجام نشده است

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ۹۵ درصد واحد‌های تولیدی کشورمان صادرات‌گرا نیستند و واحد‌های کوچک صنعتی زیادی داریم که برای نوسازی آن‌ها اقدام جدی صورت نگرفته است.

شریعتمداری یادآور شد که در نوسازی صنعتی واحد‌های کوچک و بزرگ باید قدم‌های بزرگتری برداریم. واحد‌های صنعتی کشورمان بیشتر برای تامین نیاز داخلی و جایگزینی واردات شکل گرفته‌اند در حالی که باید صادرات‌محور شوند.

وی با تاکید بر اینکه نوسازی صنعتی به طور جد باید در دستور کار دولت باشد، با انتقاد از صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی باید برای توسعه سرمایه‌گذاری‌های جدید در اولویت و حتی در انحصار باشند و صادرات‌گرایی ایجاد کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در بودجه استفاده از منابع برای صادرات و هدفمندی یارانه‌ها برای صادرات هدفمند در نظر گرفته نمی‌شود.

* به نرخ سود بانکی باید یارانه دهیم

شریعتمداری گفت: با نرخ‌های موجود امکان فعالیت‌های اقتصادی و صادرات فراهم نیست و ما باید به صورت یارانه مابه‌التفاوت نرخ سود بانکی را به تولید بدهیم و این امر خیلی مهمتر از اضافه‌کار بنده است.

وی تصریح کرد: اگر عزم ملی برای صادرات غیرنفتی در کشور داریم، باید فکرمان را تغییر دهیم و این تغییرات باید در خود دولت صورت گیرد.

* نظر وزیر صنعت درباره نرخ ارز

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کنترل نرخ دلار و تاثیرات آن درباره تشویق واردات و تنبیه صادرات گفت: من قبول ندارم که اگر نرخ دلار خیلی بالا رفت صادرات زیاد می‌شود، اما وقتی که تغییرات طبیعی نیست باید مشوق‌هایی به صادرات داده شود تا برای آن‌ها تحرک ایجاد شود.

شریعتمداری با طرح این سوال که بازار‌های هدف و عمده صادراتی کشورمان چه کشور‌هایی هستند، گفت: ما می‌رویم با کشور‌های اروپایی توافقنامه می‌بندیم که در صورتی که صادرات ما به مشکل برخورد بیمه داشته باشد، اما باید توجه داشته باشید که بازار‌های اصلی ما برای صادرات عراق است که هیچ پیش‌بینی در خصوص حوادث اقلیم عراق نکرده بودیم.

* عراق برای ما است، اما ترکیه چند بانک آنجا مستقر کرده است

وی تاکید کرد: حضور ایران در بازار عراق استراتژیک است و این بازار برای ایران است. این در حالی است که رقیب ما (کشور ترکیه) چند بانک در عراق و اقلیم کردستان مستقر کرده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: ما باید شرایط خاص بازار عراق، افغانستان و آسیای میانه را بدانیم و شرایطی فراهم کنیم تا حضور بیشتری در آنجا داشته باشیم.

* سازمان توسعه تجارت باید دوباره خانه صادرکنندگان شود

شریعتمداری افزود: سازمان توسعه تجارت کشور باید حرکت کند و ارتباط وی با صادرکنندگان تغییر کند تا دوباره آن‌ها این سازمان را خانه خود بدانند و حرف‌های آن‌ها شنیده شود.

وی گفت: خطوط ارتباطی باید به صادرات اعطا شود و در کنار آن تهاتر با وجود فسادی که می‌آورد در برخی مناطق مانند کشور‌های آفریقایی باید ایجاد شود، زیرا شرایط در گذشته نشان داده است که باید در این بازار‌ها به اینگونه عمل کرد.

* انتقاد وزیر صنعت از عملکرد اتاق بازرگانی: به وظایف خود عمل کنید

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با انتقاد از فعالیت اتاق بازرگانی گفت: اتاق بازرگانی نیز در جایگاه خود نیست و باید به جایگاه خود برگردد و به مسئولیت‌های خود عمل کند.

شریعتمداری افزود:‌مشاهده کنیم که اتاق‌های بازرگانی دیگر کشور‌ها چه می‌کنند. شرکت‌هایی تاسیس کرده‌اند و مراکز تجاری ایجاد می‌کنند، اما ما حتی نمی‌توانیم جلوی رقابت منفی فعالین اقتصادی خودمان را بگیریم که این امر وظیفه اتاق است.

وی در پایان صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه در بخش برندسازی نیز مشکلاتی داریم، گفت: فورد در ترکیه تولید و به آمریکا صادر می‌شود، آیا ما چیزی در بازارمان کم داریم که نتوانیم این کار را انجام دهیم.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۷۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن

محمد حسین قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: برای تحول در صنعت ساختمان یک تور تجاری گرجستان از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ طراحی شده تا با هلدینگ‌های برتر ساختمانی گرجستان دیدار و گفتگو داشته باشیم. با توجه به تحقیقات صورت گرفته و بررسی ظرفیت‌های کشور گرجستان و نشست‌های تخصصی با فعالین حوزه اقتصادی گرجستان برآن شدیم تا با طراحی تور‌های تجاری به صورت موضوعی بستر همکاری‌های اقتصادی با کشور گرجستان را با تجار و علاقه‌مندان به امر صادرات فراهم آوریم.

وی افزود: بدین منظور برای ایجاد این ظرفیت تمام دوستانی که برای حضور در این تور تجاری تمایل دارند می‌توانند با ثبت نام در این تور تجاری گرجستان از پروژه‌های ساختمانی برجسته تفلیس و مدیران این پروژه‌ها که از بزرگان این صنعت در گرجستان هستند بازدید نموده و راه‌های ارتباطی با پیشگامان این صنعت را برای خود فراهم سازند.

قربانی دبیرکل کانون ملی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در ادامه گفت: این تور تجاری با هدف آشنایی با تکنولوژی‌های صنعت ساختمان در گرجستان و ایجاد شبکه سازی با فعالان و متخصصین صنعت ساختمانی طرح ریزی شده است و فرصتی استثنایی برای شناخت عمیق‌تر بازار و برقراری ارتباطات مستقیم با سرمایه‌گذاران و متخصصین برجسته صنعت ساختمان است.

وی ادامه داد: همچنین در این سفر سمینار تخصصی برگزار خواهیم کرد که تمامی همسفران از دانش و تجربه متخصصین برتر گرجی بهره‌مند شوند و مسیر توسعه کسب و کار خود را هموارتر کنند. لازم به ذکر است با توجه به شرایط حاکم در منطقه و پس از بیان شدن طرح پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا، کشور گرجستان در مسیر توسعه زیرساخت شهری قرار گرفته و بستر مناسبی برای صادرات مجدد به حوزه کشور‌های منطقه اعم از روسیه و حوزه اروپا خواهد بود که این موارد با توجه به دسترسی بازار و راه‌های ارتباطی و هزینه‌های مقرون به صرفه برای ذینفعانی که علاقه‌مند به حوزه صادرات می‌باشند مورد توجه خواهد بود و در امر مدیریت صادرات و گسترش دیدگاه‌های تجاری شما، گروه آریاداناک همراه شما خواهد بود.ما در این سفر علاقه مندیم ضمن فراهم سازی شرایط مبادلات تجاری بین دو کشور درآمد‌های ارزی نیز برای ذینفعان داشته باشیم و در وضعیت فعلی و با توجه به شرایط حاکم بر ارز بهترین مسیر برای توسعه امر صادرات خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی در صنعت آب و برق
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • اقدامات دولت برای کمک به تجارت