Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@12:28:25 GMT

این اقشار سوسیس کالباس نخورند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۷۴۳۱

به گزارش جام جم آنلاین،‌از نگاه کارشناسان دو مسأله اصلی در موضوع استفاده از سوسیس و کالباس وجود دارد که سوسیس و کالباس از چه موادی تهیه می‌شود و در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت می‌کنند. مهندس مسلم بیات مدیرکل استاندارد استان تهران در گفت وگو با جام جم آنلاین به پرسش هایی در خصوص شرایط استاندارد تولید این محصول پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به بحث هایی که در گذشته پیرامون چگونگی تولید سوسیس وکالباس در کشور مطرح بوده ومدتی نیز بسیار خبرساز شده بود ،اکنون تولید این محصول به لحاظ سلامت و استاندارد در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا بازهم برای مصرف آن منعی وجود دارد؟

فرآورده سوسیس و کالباس مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 2303 مشمول مقررات استاندارد اجباری است و کلیه واحدهای تولیدی استان تهران نیز ملزم به رعایت قوانین مربوطه و تولید محصولات مطابق با استاندارد ملی هستند . درصورت مغایرت محصول کارخانه ای با استاندارد ملی طبق روش اجرایی سازمان مجوز تولید این فرآورده تعلیق یا ابطال می شود و اجازه تولید آن تا زمان اصلاح و اخذ مجدد پروانه کاربرد علامت استاندارد امکان ندارد. در مورد سلامت این محصول ومیزان مصرف آن باید بگویم با توجه به اینکه در فرمولاسیون فرآورده سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده نظیر نیتریت سدیم به منظور جلوگیری از رشد میکروبی و افزایش مدت زمان ماندگاری محصول استفاده می شود ، لذا مصرف مستمر این فرآورده به مانند سایر فرآورده های دارای مواد نگهدارنده می تواند بر سلامت جامعه تاثیرگذار باشد .

ماجرای استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های سوسیس وکالباس به کجارسید ؟ همچنان از این ماده استفاده می شود ؟

طبق آخرین ویرایش استاندارد ملی ایران استفاده از خمیر مرغ در فرآورده سوسیس و کالباس و سایر فرآورده های گوشتی ممنوع شده است و هیچ واحد تولیدی مجاز به استفاده از آن نیست و در صورت مشاهده استفاده از این ماده در فرمولاسیون فرآورده ، واحد تولیدی به مراجع ذی صلاح قانونی معرفی و مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.

نحوه نظارت موسسه استاندارد بر روی تولید این فرآورده گوشتی چگونه است به بیان دیگر هرچند وقت یک بار این واحدهای تولیدی مورد بازرسی قرار می گیرند؟

واحدهای تولیدی دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد سالیانه حداقل 2 بار مورد بازرسی قرار گرفته و 4 بارنیز از محصولات تولید شده نمونه برداری و در آزمایشگاههای اداره کل یا همکار سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش قرار می گیرد . علاوه بر آن، تمامی واحدها، دارای مدیران کنترل کیفیت واجد صلاحیت از سوی سازمان ملی استاندارد هستند که در طول مدت فعالیت، بر محصولات تولیدی نظارت می‌کنند.

برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ به عنوان مثال برخی از این فرآورده ها که بر روی آن عنوان 90درصد گوشت قرمز ذکر شده از کیفیت بهتری برخوردار هستند ؟

در فرمولاسیون تمامی فرآورده های سوسیس و کالباس از مواد نگهدارنده استفاده می شود . چه در فرآورده 90درصد گوشت یا فراورده40درصد گوشت. اما مصرف کنندگان برای تهیه این فرآورده باید حداقل به این نکات توجه کنند:ابتدا اینکه مطمئن شوند شرایط نگهداری محصول چگونه است یعنی در یخچال نگهداری شده است یا نه.دوم اینکه به تاریخ انقضای محصول توجه کنند درصورت نبود تاریخ تولید و انقضاء از خرید این محصول خودداری شود.

سومین نکته این است، این فرآورده گوشتی حتما باید دارای علامت استاندارد باشد. توجه به کد ده رقمی مندرج در زیر نشان استاندارد نیز ضروری است و مصرف‌کنندگان می‌توانند شماره مذکور را به سامانه 10001517 پیامک کنند و از اصالت نشان استاندارد آن مطمئن شوند.

در مورد فرآورده هایی با درصد گوشت کمتر یا بیشتر نیز باید بگویم در آنهایی که دارای درصد گوشت کمتری هستند از سایر مواد مانند سویا ، آرد و نشاسته استفاده می شود .و تفاوتی در مقدار مواد نگهدارنده ویا استاندارد بودن آن وجود ندارد.

از نگاه شما به عنوان یک کارشناس ،مصرف این محصول با وجود دارابودن شرایط استاندارد درچه حد ومیزان برای خانواده ها بدون مجاز است ؟

میزان مصرف این فرآورده به شرایطی مانند سن ، وزن و وضعیت جسمانی افراد بستگی دارد و تعیین الگوی ثابت برای مصرف این فرآورده برای همه ی گروهها وجود ندارد .لذاتوصیه می شود گروههای آسیب پذیر مانند کودکان ، سالمندان مادران باردار و شیرده نسبت به سایرین مصرف کمتری داشته باشند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۷۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۲۵۰ میلیون عدد مکمل و فرآورده گیاهی در ایران رقم صادرات محصولات و فرآورده های طبیعی و طب سنتی را ۱۳ میلیون دلار اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه سیزدهمین همایش طلای سبز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار محصول مکمل و بیش از 2000 فرآورده طب سنتی داریم.

سالانه 250 میلیون عدد از این مکمل‌ها و فرآورده‌های گیاهی را شناسه‌گذاری می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اقدامات سازمان غذا و دارو برای تسهیل صادرات اقلام دارویی گیاهی و میزان صادرات این فرآورده‌ها بیان کرد: براساس فرمایش مقام معظم رهبری و در راستای جهش تولید با مشارکت مردم، بسیاری از فرآیندها را تسهیل و تسریع و بخشی از فرآیندهای زائد را حذف کرده‌ایم. زمان صدور پروانه تولید این فرآورده‌ها بسیار کاهش پیدا کرده به حدی که در بهار امسال هیچ پروانه‌ای در انتظار زمان بررسی نخواهیم داشت و همه مجوزها را به سرعت صادر خواهیم کرد.

فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند

وی ادامه داد: در سال 1402 مجموع صادرات فرآورده های گیاهی و مکمل‌ها 13 میلیون دلار بوده است که انتظار داریم این عدد امسال رشد داشته باشد. کشور ما یکی از زیست‌بوم‌های مهم گیاهان دارویی است و امیدواریم با بازاریابی خوبی که تولیدکنندگان این محصولات انجام می‌دهند امسال جهش خوبی را در صادرات نیز داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهمیت گندم و نان
  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • واحدهای تولیدی جهادگران عرصه صنعت و استاندارد هستند
  • هشدار درباره مصرف محصولات عرضه شده در فضای مجازی
  • طرز تهیه سوسیس جگر گاو توسط زوج پرتغالی (فیلم)
  • ۴ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در زنجان معدوم شد
  • قیمت جدید 4 عضو خانواده پژو پارس اعلام شد (+سند)
  • شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف
  • تولید ۲۵۰ میلیون مکمل/ صادرات ۱۳ میلیون دلاری داروهای سنتی