Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@03:41:35 GMT

◄ رشد محسوس ترانزیت زیر سایه تحولات منطقه

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۶۱۳۱۷

◄ رشد محسوس ترانزیت زیر سایه تحولات منطقه

تین‌نیوز | 

بررسی عملکرد حمل‌ونقل در حوزه ترانزیت کالا نشان می‌دهد که با وجود افت ترانزیت در سه سال اخیر، روند ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای کشور در شش‌ماهه ابتدایی سال جاری 27 درصد رشد کرده است.

آن‌طور که سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کرده است میزان ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای کشوری طی 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 27 درصدی مواجه بوده است که با مقایسه ترانزیت کالاهای عبوری از کشور در سال 95 حاکی از رشد محسوسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در سال جاری  4 میلیون و 856 هزار و 556 تن کالای نفتی و غیرنفتی از مرزهای کشور ترانزیت شده است که در مقایسه با رقم 3 میلیون و 817 هزار و 695 تن کالا در شش‌ماهه نخست سال 96 با رشد 27 درصدی  مواجه بوده است.

 در بخش ترانزیت جاده به جاده 970 هزار و 88 تن کالای غیرنفتی و 172 هزار و 511 تن کالای نفتی ترانزیت شده است.

هم‌چنین در بخش ترانزیت کالا از جاده به دریا 147 هزار و 516 تن کالای غیرنفتی و هم‌چنین در بخش نفتی یک‌میلیون و237 هزار و 819 تن کالای نفتی ترانربت شده است.

در 6 ماه ابتدای امسال، میزان ترانزیت کالا از دریا به جاده  در بخش غیرنفتی 2 میلیون و 137 هزار و 829 تن و در بخش کالای نفتی127 هزار و 699 تن بود. حمل‌ونقل کالا از دریا-جاده -دریا نیز رقم60 هزار و 808 تن را به خود اختصاص داد که در بخش کالای نفتی به رقم 2 هزار 286 تن رسیده است.

در جزئیات اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به ترکیب گمرکات و مرزهای فعال ایران در حوزه ترانزیت نیز اشاره شده است. چنان‌که بندر شهید رجایی با  اختصاص رقم 35 درصد از کل کالاهای عبوری، فعال‌ترین مرز کشور در زمینه ترانزیت ورود کالا شناخته شد.

بر اساس اعلام سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از میزان کالاهای ترانزیت  ورودی برحسب مرزهای کشور شهید رجایی در بندرعباس با 1 میلیون و 704 هزار و 472 تن، پرویزخان  در قصرشیرین کرمانشاه با 1 میلیون و 8 هزار و 744 تن و بازرگان در ماکو آذربایجان غربی، با 488 هزار و 663 هزار تن به ترتیب جزو مرزهای فعال هستند که 35 ،20 و 10 درصد جابه‌جایی‌ها را به خود اختصاص دادند.

مرزهای شهید باهنر در بندرعباس، باشماق در مریوان و لطف آباد درگز نیز به تریب 7 . 5 و 3 درصد جابجایی‌ها را به خود اختصاص دادند.

در این بین عمده‌ترین کالاهای عبوری از مرزهای کشور نیز مازوت، برنج و پارچه است که از کشورهای عراق و امارات به مقاصد افغانستان و... جابه‌جا شده است.

سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در گزارش خود عنوان کرده که تجهیز امکانـات وزیرســاخت‌هـا، فــراهم آوردن تســهیلات گســترده دربخش‌هـای مختلف حمل‌ونقل ،

انجــام سرمایه‌گذاری‌های لازم ، اقــدام کلیــه سازمان‌های دولتی درحرکتی هماهنگ به‌منظور رفع موانع و تسهیل امر ترانزیت و تبلیغات گسـترده شرایط بهتری برای ترانزیت از ایران ایجاد می‌کند.

 

 

 

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و بهسازی راه‌های استان با اجرای ۷ پروژه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ اسماعیلی گفت: بخشی از پروژه‌های بهسازی و توسعه در کریدور‌های اصلی زنجان - بیجار، زنجان - دندی - تخت سلیمان، زنجان - بناب، منجیل، سه‌راهی سلطانیه به قیدار و همدان و همچنین بهسازی کلور به درام از حوزه شهرستان طارم است که امسال با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی راه و حمل‌ونقل را یکی از مولفه‌های توسعه هر کشوری عنوان کرد و افزود: استان زنجان به جهت موقعیت جغرافیایی و واقع شدن در کریدور اصلی کشور به عنوان محور حیاتی در بحث حمل‌ونقل شناخته می‌شود که توجه به ایمنی محور‌های مواصلاتی این استان از اولویت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای زنجان نگهداری راه‌ها اعم از راه‌های فرعی و اصلی را از مهمترین وظایف راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان دانسته و گفت: با توجه به اعتبارات تخصیصی بازسازی و روکش رویه راه‌ها نیز از دیگر مواردی است که همواره مورد توجه است.

وی اولویت اصلی راهداری را حفظ ایمنی راه‌ها دانست و ادامه داد: با اعتبارات تخصیص داده شده، بخشی از آزادراه زنجان - قزوین طی قراردادی که در سال گذشته منعقد شد بازسازی وبهسازی شد.

اسماعیلی از برگزاری مناقصه ۳۵ کیلومتر از آزادراه زنجان - قزوین از کیلومتر صفر تا ۳۵ در باند شمالی و جنوبی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در دو لاین این آزادراه به طول ۳۵ کیلومتر بهسازی و روکش انجام خواهد شد که با تعیین شدن نتیجه مناقصه و پیمانکار، حدود ۷۰ درصد مشکلات آزادراه حل می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان در ادامه به هزینه‌های بالای ساخت راه اشاره کرد و ادامه داد: ساخت یک کیلومتر راه اصلی حدود ۱۵ الی ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد که با شرایط اقتصادی حاکم و محدودیت‌های اعتباری باید از ظرفیت‌های خارج از اعتبارات دولتی که می‌تواند به پروژه‌ها تزریق شود استفاده کرد.

وی با بیان اینکه استان زنجان ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر از کل راه‌های کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: ۲۰۰ کیلومتر از این راه‌ها آزادراه، ۱۴۰ کیلومتر بزرگ‌راه، ۳۵۰ کیلومتر محور اصلی، ۹۵۰ کیلومتر راه فرعی و ۴ هزار و ۲۰۰ کیلومتر آن راه روستایی است.

دیگر خبرها

  • ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان/ ایمنی در همه کارها اولویت دارد
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • بیشترین فروش فراورده‌های نفتی کرمانشاه در مرز پرویزخان انجام شده است
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان با اجرای ۷ پروژه
  • کشف ۱۷ میلیارد ریال کالای قاچاق در مرزهای استان آذربایجان غربی
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟