Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه اسبق آلمان درباره عواقب جدایی منطقه کاتالونیا از اسپانیا و الگو برداری بقیه مناطق اروپا از این روند هشدار داده و تاکید کرد که این شرایط اروپا را گرفتار بحران موجودیت عمیقی می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یوشکا فیشر، وزیر امور خارجه اسبق آلمان در مقاله‌ای که در روزنامه زوددویچه سایتونگ به چاپ رسیده است درباره عواقب استقلال منطقه کاتالونیا از دولت مرکزی اسپانیا هشدار داده و نوشت اروپا روی آرامش را نمی بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مقاله آمده است: در سال 2016 اکثریت دموکراتیک در انگلیس به اسم دریافت مجدد استقلال تصمیم گرفتند از اتحادیه اروپا خارج شوند و از یک صخره بپرند. تا به امروز هنوز مشخص نشده است که بعد از این پرش از صخره چه فرودی در انتظار انگلیس است. بسیاری کارشناسان از فرودی سخت سخن به میان می آورند.

حالا هم نوبت اسپانیا است و در این کشور هم منطقه خود مختار کاتالونیا می خواهد بالاخره مستقل شود. فقط چرا؟ آیا در مادرید همچنان دیکتاتوری فرانسیسکو فرانکو که فرهنگ و زبان کاتالان ها را سرکوب می کند حاکم است؟ آیا کاتالان ها توسط دولت مرکزی سرکوب، شکنجه اعدام و یا آزار و اذیت می شوند؟ هیچ یک از این موارد نیست. اسپانیا امروز یک دموکراسی و اقتصاد پایدار است. این کشور عضو اتحادیه اروپا ، منطقه یورو و ناتو و تحت حاکمیت قانون و یک قانون اساسی که بین همه احزاب درباره آن مذاکره شده است زندگی می کند.

فیشر در ادامه نوشت: اسپانیا یکی از کشورهای بزرگ عضو اتحادیه اروپا است و در حال حاضر یکی از بحران های اقتصادی و مالی سخت با بیکاری بالا را به صورت موفق پشت سر می گذارد. این بحران ناشی از بحرانی مالی و همچنین سوء مدیریت شخصی بود که منجر به حبابی غول پیکر در این کشور شد. اما درست در این مرحله حیاتی بهبود اوضاع که برای همه منطقه یورو هم بسیار مهم است، منطقه خود مختار کاتالونیا و دولت مرکزی اسپانیا رو در روی هم قرار گرفتند. در یک همه پرسی نقض کننده قانون اساسی برای استقلال، کم تر از نیمی از کاتالان ها و بر اساس ارزیابی ها حدود یک سوم آن ها شرکت کردند.

بر اساس استانداردهای سازمان امنیت و همکاری اروپا و اتحادیه اروپا چنین همه پرسی در یک کشور سوم به عنوان انتخاباتی آزاد و عادلانه ارزیابی نمی شود چرا که هیچ پایه و اساس قانونی برای آن وجود نداشته و بنابراین کاملا نامعلوم بود که چه کسی باید رای دهد.

فیشر در عین حال انتقاد شدیدی به خشونت پلیس اسپانیا علیه شهروندان در روز برگزاری همه پرسی استقلال کاتالونیا وارد کرده و چشم انداز تیره و تاری را برای یک کاتالونیای مستقل بدون اسپانیا و اتحادیه اروپا ارزیابی کرد.

فیشر در بخش دیگری از این مطلب درباره الگو برداری بقیه مناطق در اروپا از روند استقلال کاتالونیا هشدار داده و گفت: این شرایط اتحادیه اروپا را در یک بحران عمیق موجودیت وارد می کند.

وی در بخش پایانی این مطلب ابراز امیدواری کرد که بخصوص در بارسلونا و همچنین در مادرید عقل و منطق حاکم باشد. یک اسپانیای دموکراتیک با همه بخش های آن به اندازه ای برای اروپا اهمیت دارد که ما اجازه نمی دهیم به راحتی و از روی نادانی در معرض خطر قرار گیرد. هیچ جایگزینی برای گفت و گوها و یک راه حل دوستانه در چارچوب قانون اساسی و بر اساس دموکراسی و قانون وجود ندارد.

انتهای پیام/

R31356/P36446/S8,89/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۶۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران

وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر گسترش تحریم‌ها بر صنایع پهپادی و موشکی ایران به توافق رسیدند. قرار است مسئول سیاست خارجی اتحادیه فهرستی مشخص از این تحریم‌ها آماده کند.

به گزارش عصر ایران به نقل از دویچه وله؛ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیروز دوشنبه، سوم اردیبهشت، با تصمیم مشترک ۲۷ وزیر خارجه این اتحادیه مأموریت یافت تا پیشنهادات مشخصی را برای تشدید تحریم ایران تهیه و ارائه کند.

بما به این گزارش؛ این تحریم‌ها باید ناظر بر محدودسازی تجارت با ایران باشند، به گونه‌ای که این کشور در ساخت و توسعه پهپادها و موشک‌های خود با مشکل روبه‌رو شود. علاوه بر این باید تحریم متوجه اشخاص، نهادها و شرکت‌هایی شود که در تولید پهپادها و موشک‌ها و نیز ارسال آنها برای نیروهای شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی در منطقه مشارکت دارند.

توافق اولیه بر سر تشدید تحریم‌های ایران هفته پیش در پی بالا گرفتن تنش میان ایران و اسرائیل صورت گرفت.

به گفته آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، در حاشیه اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ: «مسئله بر سر این است که همه امکانات تحریمی برای ممانعت از حمله ایران و متحدانش به اسرائیل به کار گرفته شود.»

بورل خود نیز به خبرنگاران گفت که تحریم‌های پیشنهادی، ممانعت از انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و تحویل آنها به "گروه‌های نیابتی ایران" را شامل می‌شود.

او با اشاره به توافق قبلی اتحادیه اروپا بر سر تحریم‌ پهپادی و موشکی ایران در ارتباط با همکاری این کشور با روسیه در جنگ با اوکراین، گفت که حالا حوزه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی باید بر اساس تصمیم جدید به کل منطقه خاورمیانه و دریای سرخ گسترش یابد.

بعد از حمله ایران به اسرائیل در روز ۲۵ اردیبهشت که در جریان آن بیش از ۳۰۰ پرتابه از جهت‌های مختلف به سوی اهدافی در اسرائیل شلیک شد، اتحادیه اروپا درباره رشته‌ تحریم‌هایی برای گسترش محدودیت تولید پهیادهای ایران و نیز ایجاد دشواری در ساخت موشک از سوی این کشور به توافق رسید.

بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه 

برآورد می‌شود که ایران دارای بزرگترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی در منطقه خاورمیانه است، با بیش از سه هزار موشک که تا ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارند. 

گرچه بخش عمده تولید موشکی و پهپادی ایران بومی است، ولی این کشور مثل گذشته به قطعات و اجزایی از خارج نیز نیازمند است. در همین رابطه جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته شبکه‌ای پیچیده از خرید و فروش این قطعات ایجاد کرده است که از طریق آن می‌تواند به کالاهایی فنی دست یابد که دارای استفاده دوگانه، هم برای مصارف غیرنظامی و هم کاربرد در عرصه نظامی، هستند. با کمک این شبکه پیچیده ایران تحریم‌های بین‌المللی را دور می‌زند. تصمیمات جدید در اروپا و آمریکا ناظر بر دشوارساختن این دور زدن‌هاست.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رویترز : اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) درباره تحریم ایران تشکیل جلسه می‌دهد توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم های بیشتر علیه ایران

دیگر خبرها

  • جدایی منتفی شد؛ ژاوی در بارسا می‌ماند!
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • هشدار جدی امیرعبداللهیان به اتحادیه اروپا
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • ‌درخواست «بورل»برای کاهش تنش در منطقه
  • بورل: پیشرفتی برای کاهش فاجعه بشری در غزه رخ نداده است
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • تصمیم ضدایرانی اتحادیه اروپا برای خشنودی صهیونیست‌ها