Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکترخلیل علی محمدزاده در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شرکت کننده در کارگاه تخصصی مدیریت استراتژیک که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار گردید، ضمن قرائت حدیثی از امام علی(ع) که حاکی از عمق تفکر استراتژیک در مکتب اسلام است، اظهار داشت: آن حضرت می فرمایند؛ أَعْقَلُ‏ النَّاسِ‏ أَنْظَرُهُمْ فِی الْعَوَاقِب یعنی داناترین مردم کسی است که آینده را بهتر ببیند و در عاقبت کارهایش بیشتر اندیشه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: “آینده بینی” یکی از پایه های مهم برنامه ریزی استراتژیک است که بالاتر از “پیش بینی آینده” در برنامه ریزی معمول بوده و به نوعی در حکم “آینده سازی” است.

دکتر علی محمدزاده مفهوم ساده تفکر استراتژیک را “بصیرت” و به تعبیر مقام معظم رهبری، “قبله نما”خواند و گفت:«استراتژیست ها با برخورداری از این تفکر، نقشه راه را در برنامه ریزی استراتژیک و اقدام و عمل برای تحقق این نقشه و ارزیابی استراتژی های اجرایی را در مدیریت استراتزیک دنبال می کنند.»

این عضو هیات علمی دانشگاه در تشریح برخی علل چرایی تدوین برنامه استراتژیک برای سازمان ها افزود: «بدون برخورداری از برنامه ریزی استراتژیک، با تغییر مدیریت ها امکان دارد سمت و سوی سازمان گم شود و هماهنگی، انسجام و جهت مشخص برای تحقق اهداف سازمان تعیین نگردد.»

وی با اشاره به این نکته که مدیریت استراتژیک یک وظیفه بلندپایه سازمانی است و ویژگی های یک مدیریت کلی را دارد، گفت: «در مدیریت استراتژیک، اطلاعات کمی و کیفی باید به گونه ای تنظیم شوند که بتوان ذر محیط رقابتی و یا تحت شرایط نامطمئن، تصمیمات اثر بخش اتخاذ گردد.»

وی در بخش عملیاتی کارگاه به تفضیل در باره مراحل مختلف مدیریت استراتژیک در سه بخش سخن گفت و اظهار داشت: «تدوین استراتژی یا همان برنامه ریزی استراتژیک بخش اول کار در مدیریت استراتژیک است. در این بخش، فرایند تبیین رسالت سازمان ، شناسایی عوامل استراتژیک داخلی و محیطی، تعیین اهداف و استراتژی های سازمان در سطوح مختلف به انجام می رسد.»

وی گفت: «اجرای استراتژیک همان برنامه، بخش دوم کار در مدیریت استراتژیک است. در این بخش فرایند به اجرا در آوردن استراتژی هایی که در مرحله تدوین تعیین شده اند و مناسب تشخیص داده شده اند، به وسیله تخصیص منابع و اصلاح ساختار و فرهنگ سازمانی صورت می گیرد.»

دکتر علی محمدزاده در ادامه افزود: «اجرای اسنراتژی ها ایجاب می کند که سازمان، هدف های سالانه ای را مشخص نموده، سیاست ها را تعیین کند و در کارکنان انگیزه ایجاد کرده و منابع را به گونه ای تخصیص دهد که برنامه ها و استراتژی های تدوین شده، قابل اچرا باشند.»

وی ارزیابی یا کنترل استراتژیک را بخش پایانی مدیریت استراتژیک عنوان کرد و گفت: «کنترل بررسی عوامل داخلی و خارجی که پایه و اساس استراتژی های کنونی قرار گرفته اند، محاسبه و سنجش عملکرد ها و اقدامات اصلاحی، سه اقدام اساسی این بخش را تشکیل می دهند.

وی در تبیین این فعالیت ها اضافه کرد: «استراتژی ها و راهکارهای اجرایی و مقایسه آن با اهداف و استراتژی ها و شناسایی نقاط قابل بهبود و انجام اصلاحات لازم در بخش ارزیابی استراتژیک مورد دقت و توجه قرار می گیرند.»
عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور، مدیران ارشد سازمان ها را مدیران اصلی استراتژیک خواند که اختیار و مسئولیت نهایی تنظیم و اجرای برنامه های استراتژیک برای کل سازمان، بر عهده آنهاست.

وی یکی از دلایل عدم اجرای برنامه استراتژیک در سازمان ها را تفکیک کار برنامه ریزی از مدیریت خواند و گفت: «در سازمان های بزرگ و پیچیده، مدیران استراتژیک در بالا و پایین سلسله مراتب مدیریت قرار دارند و همه اینها باید در تدوین و اجرا و ارزیابی استراتژی ها مشارکت فعال داشته باشند.»

وی با اشاره به اینکه در برنامه ریزی استراتژیک اغلب مدیران ارشد سازمان درگیرند و در مدیریت استراتژیک همه سطوح سازمانی نقش ایفا می کنند، با یاد آوری تجارب دو دهه اخیر از نحوه برخورد با موضوع برنامه ریزی استراتژیک در سازمان ها، اظهار داشت: «برنامه ریزی استراتژیک نباید به عنوان یک تخصص ستادی سطح بالا توسط برنامه ریزان حرفه ای انجام گرفته و سپس از طرف مدیرعامل تصویب و توسط مسئولان قسمت ها به مورد اجرا گذاشته شود. بلکه استراتژی سازی و اجرای استراتژی، وظیفه ای است که باید شامل دخالت مدیران آن بخش هایی از سازمان باشد که انتظار می رود، نتایج استراتژیک در آنها حاصل شود .»

این پزشک و پژوهشگر حوزه سلامت، از بیانیه رسالت به عنوان سندی الهام بخش و برانگیزاننده و منحصر به فرد یاد کرد و گفت: «به وسیله این بیانیه، سازمان از موسسات مشابه متمایز می گردد و دامنه عملیات آن بر حسب نتیجه و بازار تعیین می شود و معمولا فلسفه وجودی، عملکردهای اصلی، فن آوری و بازارهای سازمان در این بیانیه تشریح می شود.»
وی دورنما را یک برداشت ذهنی توصیف کرد که افراد از آینده دارند و افزود: «این برداشت ذهنی موجب ایجاد اشتیاق در افراد برای دستیابی به اهداف استراتژیک می شود و سازمان و افراد آن می دانند که با اجرای برنامه هایی که در دست دارند از وضعیتی که اکنون در آن قرار دارند به کدامین آینده ای ره می سپارند و یا چگونه آینده مطلوبی را برای خود می سازند.»
دکتر علی محمدزاده دورنما را نسبت به رسالت در یک سازمان، کیفی تر، آرمانی تر، عمیق تر و تغییرناپذیر عنوان کرد و گفت: «دورنما معطوف به آینده ای است که می خواهیم آن بشویم و تصویر همان تصوری است که بر طبق آن برنامه استراتژیک تدوین کرده ایم.»

وی تحلیل محیط داخلی و خارجی را یکی از پایه های مهم در برنامه ریزی استرتژیک بیان نمود و اظهار داشت: «ما در بررسی سازمان به دنبال فهرست کردن قوت ها و ضعف ها و در تحلیل محیط خارج سازمان در پی یافتن و شناسایی فرصت ها و تهدید های مرتبط با سازمان هستیم.»

نماینده رییس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات نظارت بر تشکل های دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، عدم مشارکت مدیران ارشد و افراد کلیدی سازمان در تدوین برنامه استراتژیک، عدم موفقیت در ایجاد جو مشارکت و همدلی در سازمان و وجود بوروکراسی شدید و نبود سیستم باز را از جمله موانع عمده در تحقق مدیریت استراتژیک یاد کرد و اظهار داشت: مدیرانی که از برنامه استراتژیک صرفا برای تسلط بیشتر بر منابع و مدیریت سازمان و در جهت پاسخگویی به مقام مافوق استفاده می کنند و یا در برقراری ارتباط با کارکنان و نیز ارزیابی استاندارد عملکرد توفیق چندانی ندارند و یا تصمیم گیری های بدون اساس و متضاد با برنامه استراتژیک اتخاذ می کنند، بیشتر در دام مدیریت استراتژیک گرفتار می شوند و چنین سازمان هایی به اهداف مدیریت استراتژیک نایل نمی آیند.

وی با اشاره به سخنان حکیمانه مقام معظم رهبری در رابطه با مواضع اخیر ترامپ گفت: «معظم له در زمره یکی از استراتژیست های کم نظیر دنیاست که انقلاب اسلامی ایران در سایه اندیشه ها و راه رفت در نقشه ترسیمی ایشان، بارها از تهدیدهای بزرگ عبور کرده و از آن ها برای خود فرصت های رشد و شکوفایی و پیشرفت ساخته است.»

ریس مرکز تحقیقات سیاست گذاری اقتصاد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی با یادآوری شعار سال یعنی اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال افزود: «با تکیه بر رهنمودهای داهیانه رهبری – یکی از بزرگترین مولفه های قدرت نظام – و برخورداری از پشتیبانی ملت، می توان به آینده پیشرفته و الهام بخش ایران، امیدهای فراوان بست.»

دکتر علی محمدزاده در جمع بندی؛ کار استراتژی را شناخت فرصت ها و تهدیدات و ایجاد عوامل برای فرصت ها جهت بالفعل شدن منفعت های بالقوه ای که در آن وجود دارد، عنوان کرد.

شایان ذکر است که با توجه به استقبال و علاقمندی اعضای هیات علمی شرکت کننده به بحث و تبادل نظر بیشتر در این خصوص، مقرر شد دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، طی سلسله نشست های دیگری ابعاد و زوایای مختلف موضوع مدیریت استراتژیک را به طرح و بررسی بگذارد.

خلیل علی محمدزاده

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۲۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهدی: امتیازات برابر باشد قهرمان لیگ با تفاضل گل مشخص می‌شود

مدیر مسابقات سازمان لیگ گفت: اگر دو تیم هم امتیاز باشند به سمت تفاضل گل‌ می‌روند و آنجا تیم قهرمان مشخص می‌شود.

به گزارش مشرق، سهیل مهدی مدیر مسابقات سازمان لیگ در خصوص تاریخ پایان لیگ برتر اظهار داشت: ما به خاطر جام ملت‌ها که می‌دانستیم طولانی‌تر خواهد شد ۳۱ خرداد را به فیفا اعلام کرده‌ایم و به این تاریخ هم پایبند هستیم. اگر هم زودتر لیگ را به اتمام برسد هیچ اشکالی در برنامه فیفا نداشت ولی اگر دیرتر لیگ به پایان می‌رشید اشکالی در برنامه فیفا به وجود می‌آمد.

وی افزود: ما خوشبختانه تعطیلات زیادی در لیگ ایجاد نکردیم و فقط تنها تعطیلی ما به خاطر روزهای فیفا دی بوده است.

سرپرست مسابقات سازمان لیگ گفت: خوشبختانه ما در برنامه‌های فوتبال بی‌برنامه نیستیم. قطعا ما برنامه را طوری می‌چینیم که لیگ برتر و تیم ملی ضربه نخورد.

مهدی در مورد برگزاری جام حذفی بعد از لیگ برتر، خاطرنشان کرد: ما این فصل یک چهارم را برگزار می‌کنیم. این برنامه ما را هم انگلیس در پیش گرفته است و الان وسط جام حذفی برنامه‌های فیفادی افتاده است.

وی در مورد پاسخ به سوال اینکه چرا به قطر رفته‌اید، یادآور شد: چرا نروم؟ به خاطر تیم ملی کشورم رفته‌ام و فقط بازی‌های گروهی در قطر حضور داشتم و این حضور باعث کسب تجربه من شده است.

مدیر مسابقات سازمان لیگ درباره اینکه تیم‌ها بر چه اساسی در جدول قرار می‌گیرند، اظهار کرد: در طول فصل که بازی‌ها به صورت منظم برگزار می‌شود و لحظه‌ای هم شرایط تیم‌ها در جدول تغییر می‌کند. اما ما هم تا طول نیم فصل کاری به جدول نداریم. مهم‌تر پایان فصل است که اگر دو تیم هم امتیاز باشند به سمت تفاضل گل‌ می‌روند و آنجا تیم قهرمان مشخص می‌شود.

مهدی در خصوص سهیمه‌ تیم‌های لیگ برتری در آسیا چگونه است، تصریح کرد: قهرمان لیگ، نایب قهرمان لیگ و قهرمان جام حذفی به آسیا می‌روند. اما قهرمان جام حذفی به پلی‌آف می‌رود و سوم لیگ هم به لیگ دوم آسیا می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • با برنامه ریزی دنبال کار جدیدی در دانشگاه خواهم بود
  • برطرف کردن نیازهای استراتژیک بهداشتی و درمانی از اولویت های برنامه ریزی کلان در کردستان است
  • نظارت هوشمند بر زنجیره تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی
  • رفع نیازهای بهداشتی و درمانی از اولویت‌های برنامه‌ریزی کلان در کردستان است
  • جذب و توزیع هدفمند اعتبارات، مبنای عمل سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان باشد
  • مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران منصوب شد
  • انجام تکالیف سازمان فناوری اطلاعات با مشارکت بخش خصوصی
  • سند نقشه راهبردی صنعتی تا ۱۵ اردیبهشت راهی دولت می‌شود
  • مهدی: امتیازات برابر باشد قهرمان لیگ با تفاضل گل مشخص می‌شود
  • اعتبار ۴۰۰۰ میلیاردی طرح انتقال آب‌های زیرزمینی در خراسان شمالی