Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران از برپایی نمایشگاه عکس «مرز تنهایی» که شامل عکس هایی از آوارگان میانمار است و توسط ۲ عکاس بنگلادشی ثبت شده در گالری شماره یک حوزه هنری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، خانه عکاسان ایران نمایشگاه «مرز تنهایی» را که شامل عکس هایی از آوارگان میانمار در مرز بنگلادش است از روز دوشنبه اول آبان ماه در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران برپا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: عکس هایی که در نمایشگاه «مرز تنهایی» روی دیوار خواهد رفت عکس هایی است که از ورود آوارگان میانمار در مرز بنگلادش گرفته شده است. برخی از عکس ها نیز مربوط به استقرار آنها در فضاهایی است که برایشان تدارک دیده شده است. در این نمایشگاه آثاری از ۲ عکاس بنگلادشی روی دیوار می رود که همگی سیاه و سفید هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا نمایشگاهی از آثار عکاسان ایرانی از آوارگان میانمار به نمایش درنیامده است، بیان کرد: درباره این فاجعه انسانی که در میانمار در حال رخ دادن است سه بخش وجود دارد. یکی عکاسی از خود فاجعه است که تقریبا با شرایطی که در میانمار وجود دارد امکان پذیر نیست و از ابعاد فاجعه در موقع وقوع، عکسی نیست. بخش دوم عکاسی در مسیر است که از زمان مهاجرت آوارگان تا زمان استقرار رخ می دهد که تا حدی می تواند به حس خود فاجعه نزدیک تر باشد و بخش سوم عکاسی از داخل کمپ ها است که رسیدگی هایی به آوارگان از سوی هلال احمر یا یونیسف می شود.

باقری ادامه داد: عکاسان ایرانی عموما عکس های خبری از خود کمپ دارند و ما از ابتدای اتفاق میانمار با شش عکاس مختلف بنگلادشی که با خبرگزاری های مختلف همکاری می کردند وارد مذاکره شدیم و نهایتا با دو عکاس به نتیجه رسیدیم که عکس های ناب تری دارند و آنها را به ایران دعوت کردیم که نور عالم یکی از این عکاسان در روز افتتاحیه در ایران خواهد بود و متاسفانه عکاس دیگر پاسپورتش تاریخ اعتبار نداشت. اما آمادگی داریم یک نمایشگاه گروهی نیز از عکاسان ایرانی با این موضوع برپا کنیم.

این عکاس اظهار کرد: طبیعتا وقتی جامعه هنری واکنشی نشان می دهد باید آن واکنش منتقل و در کنار نمایشگاه فرصت هایی برای انتقال بحث ها ایجاد شود. اخبار این نمایشگاه باید از طریق فضای مجازی و شبکه های خبری بازتاب پیدا کند به همین دلیل ما نیز برای این نمایشگاه فقط به برپایی آن در حوزه هنری بسنده نکرده ایم و تصمیم داریم در فضای دیگری هم آن را برپا کنیم.

مدیر خانه عکاسان ایران درباره برپایی کارگاه عکاسی اربعین گفت: بیش از ۲۵ میلیون مسلمان در سال در این رویداد حضور دارند و من نیز همواره درباره اربعین دغدغه داشته ام. معتقدم عکاسان این حوزه نیاز به حمایت دارند به همین جهت وقتی جشنواره «مسیر عشق» نیز به دلیل مشکلات مالی به تعویق افتاد، می خواستیم حرکتی برای حمایت از عکاسان ساماندهی کنیم بنابراین به ذهنم رسید کارگاهی با حضور استادان و کسانی که در حوزه عکاسی اربعین تجربه دارند، برپا کنیم که از چهارشنبه سوم آبان این کارگاه را برگزار می کنیم.

وی در پایان محورهای کارگاه را آشنایی با پدیدار شناسی زیارت اربعین، چگونگی تمهید مقدمات سفر، تدابیر قابل پیش بینی موثر در نتیجه سفر، سوژه یابی، رویکردهای عکاسی هنری و مستند، گفت و گو درباره ایده ها با گفتارهایی از علی اصغر داودآبادی، فرهاد سلیمانی، سید احسان باقری، مجتبی حیدری و حجت الاسلام محمدرضا زائری عنوان کرد و گفت: تصمیم داریم به ۵ طرح برگزیده که از سوی عکاسان برای عکاسی از اربعین امسال به ما اعلام شود نیز کمک هزینه سفر به اربعین اهدا کنیم. 

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری خانه موزه مکرمه برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استیتمنت نمایشگاه «قصه های دری‌کنده» رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژهای هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش ما را نیز سهیم سازد.»

همچنین شهاب شاه‌پرویزی نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه نوشته است: «آثاری که قصه یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای دری‌کنده بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ مکرمه قنبری حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگورهای سوررئال؛ قصه‌ دردهایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرزهای دری‌کنده، فراتر از مرزهای قراردادی، فراتر از مرزهای جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جایگزین قلم کرد.»

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوارهای خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جاهای دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برقرار است.

کد خبر 6086772

دیگر خبرها

  • نمایش دستاوردهای جهاددانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!
  • شناسایی ۱۳۰ نقطه پرخطر در مسیر گذرگاه‌های اربعین
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • نمایش اقتدار توان پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی در بغداد
  • نمایش توانمندی ایران در تولید مواد دارویی
  • «پرنده، دیدنی است» به نمایش در می‌آید