Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@16:45:11 GMT

۵ معجون ویژه برای درمان یبوست

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۷۳۸۹۰

یبوست مزمن یک مشکل گوارشی است که به علت کمبود آب بدن، عوامل ژنتیکی و اختلالات التهابی رخ می‌دهد. آفتاب‌‌نیوز : یبوست باعث ایجاد احساس ناراحتی و گاهی هم ورم و پف در افراد می‌شود. کمتر از ۳ بار اجابت مزاج در هفته منجر به این عارضه می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، مصرف منظم مایعاتی مثل آب و چای، یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از ابتلا به یبوست و درمان آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیدراته بودن بدن عملکرد دفع را بهبود می‌بخشد. برخی گیاهان به صورت دمنوش به درمان یبوست کمک می‌کنند:

چای برگ سنا: سنا حاوی ترکیباتی به نام آنتراکوئینون است که به عنوان مسهل عمل می‌کنند. علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهند که سنا راه بسیار مؤثری برای پاکسازی روده قبل از کولونوسکوپی (شیوه‌ی درمانی که برای تشخیص سرطان بزرگ انجام می‌شود) است. قرن‌هاست که از دمنوش سنا برای رفع یبوست استفاده می‌شود. با این حال مصرف بیش از حد سنا می‌تواند باکتری‌های خوب روده را کاهش دهد.

چای گزنه: یکی از بهترین انواع چای برای درمان یبوست است. این نوع چای حرکات روده را بهبود می‌بخشد و باعث حذف مواد زائد از روده‌ها می‌شود. یک فنجان چای گزنه را با معده خالی برای ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف کنید تا شاهد خواص شگفت‌انگیز آن در درمان یبوست باشید.

چای رازیانه: برای صدها سال از این نوع چای به عنوان یک مکمل طبیعی در تحریک پاکسازی روده استفاده می‌شود. خواص ضدالتهابی چای رازیانه باعث کاهش علائم یبوست می‌شود. رازیانه به‌طور اساسی در بهبود مشکلات گوارشی نظیر سوءهاضمه، نفخ، کولیک یا دل‌پیچه، گاز روده، سوزش معده و حتی سندرم روده تحریک‌پذیر سودمند است. جویدن یک قاشق چای‌خوری تخم رازیانه بعد از وعده‌های غذایی به هضم غذاها و بهبود معده درد و نفخ کمک می‌کند. زمانی که از سوءهاضمه رنج می‌برید، می‌توانید دمنوش رازیانه بنوشید یا نصف قاشق چای‌خوری پودر تخم رازیانه را همراه با آب و دو بار در روز مصرف کنید.

چای سبز: تحقیقات نشان داده است که نوشیدن چای سبز موجب به کار افتادن مجدد روده‌ها می‌شود. از گذشته‌های دور از چای سبز برای درمان یبوست و ناراحتی‌های معده استفاده شده است. اگر چای سبز را صبح زود با شکم خالی میل نمایید، تأثیر آن برای درمان یبوست بیشتر خواهد شد. می‌توانید کمی لیموترش تازه نیز به چای سبزتان اضافه کنید. اما از اضافه کردن شیر و شکر به چای سبزتان خودداری نمایید.

چای دانه کتان: دانه کتان نیز به دلیل داشتن موسیلاژ می‌تواند باعث افزایش حجم مدفوع و کمک به اجابت مزاج باشد. مصرف یک لیوان دم کرده تخم کتان به صورت روزانه می‌تواند روش خوبی در درمان یبوست فرد باشد. البته در این مورد حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۳۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست

محققان بازبینی نظام‌مند از تحقیقات مشاهده‌ای و مداخله‌ای انجام دادند که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در مکان‌های مختلف آناتومیکی ارزیابی می‌کرد.

به گزارش ایسنا، آنان دریافتند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با افزایش تنوع و ترکیب تغییر یافته میکروبیوتای روده و پوست مرتبط است.

زمینه

در سال‌های اخیر، نتایج تحقیقات به‌طور فزاینده‌ای بر مزایای سلامتی بالقوه قرار گرفتن در معرض فضای سبز، ازجمله سلامت روان و کاهش خطر بیماری متمرکز شده است.

اگرچه یافته‌ها پیچیده هستند، میکروبیوتای انسانی که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت متابولیک حیاتی محسوب می‌شود، ممکن است تحت تاثیر فضای سبز قرار گیرد. درک این رابطه می‌تواند مکانیسم‌های زیربنایی اثرات سلامت فضای سبز را مشخص کند.

بررسی نظام‌مند با هدف ترکیب شواهد مشاهده‌ای و مداخله‌ای در مورد تأثیر فضای سبز بر تنوع و ترکیب میکروبیوتای انسانی در بین جمعیت‌ها، مواجهه‌ها و نتایج مختلف، به‌دنبال شفاف‌سازی شکاف‌های دانش موجود و اطلاع‌رسانی به مداخلات و سیاست‌های بهداشت عمومی است.

روش‌ها شامل بررسی‌های قبلی و تدوین راهبردهای جستجو برای پایگاه‌های داده، با معیارهای خاص برای انتخاب تحقیق بر اساس اصول جمعیت، مواجهه، مقایسه‌ شدن، نتیجه و تحقیق بود.

دو محقق به‌طور مستقل جستجو، سوابق غربالگری و استخراج داده‌ها را انجام دادند. آنان خطر سوگیری را با ترکیب شواهد و دستورالعمل‌هایی برای بررسی‌های نظام‌مند بدون متاآنالیز ارزیابی کردند. قطعیت شواهد با استفاده از چارچوب درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، توسعه و سنجش، نتایج و اصول تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها

پس از چندین دور غربالگری، ترکیب کیفی شامل ۲۰ مقاله از ۳۵ کشور، ازجمله فنلاند، کانادا، ایالات‌متحده، چین، هلند، بریتانیا، هند و استرالیا بود. نیمی از تحقیقات طرح‌های مقطعی، یک تحقیق گروهی و بقیه طرح‌های مداخله‌ای شامل ۲ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بودند.

تحقیقات مشاهده‌ای از معیارهای عینی استفاده می‌کنند مانند شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی، درصد فضای سبز، یا متغیرهای باینری که از تصاویر ماهواره‌ای یا نقشه‌های زمین منشأ می‌گیرند و تخصیص دقیق مواجهه با فضای سبز را تضمین می‌کند. تحقیقات مداخله‌ای شامل فعالیت‌هایی مانند مالیدن دست‌ها به خاک، مشغول شدن به فعالیت‌ در پارک، یا ایجاد فضای سبز در مهدکودک‌ها برای مدت‌های مختلف بود.

۲۰ تحقیق، جوامع میکروبی را در نقاط مختلف بدن انسان روده (۱۳ تحقیق)، پوست (۱۰ تحقیق)، حفره دهان (پنج تحقیق)، حفره بینی (پنج تحقیق)، و ناحیه چشم (یک تحقیق) بررسی کردند.

توالی ژنتیکی که ژن ریبونوکلئیک اسید ریبوزومی ۱۶ اس را هدف قرار می‌داد، با عناصر پردازش مانند بینش کمی در مورد محیط زیست میکروبی، مجموعه تجزیه و تحلیل توالی برای تحقیق روی میکروبیوتا (Mothur)، یا ابزار تجزیه و تحلیل توالی منحصر به‌فرد (Usearch) مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مشترک بود. نتایج شامل تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی نسبی گونه‌ها بود.

تحقیقات گنجانده شده از نظر خطر سوگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند که سه مورد به‌دلیل سوگیری مخدوش‌کننده به‌عنوان "جدی" رتبه‌بندی شدند. چهار تحقیق دارای خطر «با احتمال زیاد» از منابع دیگر، مانند رویکردهای آماری نامناسب بودند. حجم نمونه کوچک، قابلیت اطمینان را در برخی از تحقیقات مداخله‌ای به خطر انداخت.

به‌طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع زیستی آلفای بیشتر، ترکیبات کلی تغییر یافته و تغییر فراوانی نسبی گونه‌ها در میکروبیوتای روده انسان مرتبط است، همانطور که توسط ۱۲ تحقیق از ۱۳ تحقیق، شامل طرح‌های مقطعی و مداخله‌ای گزارش شده است.

مطالعات مقطعی ارتباط متنوعی از قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی گونه‌های خاص را نشان داد. مطالعات مداخله‌ای اثرات مثبتی بر تنوع آلفا و فراوانی گونه‌های خاص پس از مداخلات فضای سبز نشان می‌دهد.

از ۱۰ تحقیقی که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای پوست انسان را بررسی می‌کند، مطالعات مقطعی و مداخله‌ای ارتباط مثبت بین فضای سبز و تنوع آلفای میکروبیوتای پوست، ترکیبات تغییر یافته و تغییرات در فراوانی گونه‌ها را نشان می‌دهد.

تحقیقات مشاهده‌ای ارتباط با پوشش جنگلی و زمین کشاورزی را برجسته می‌کند، در حالی که مداخلات افزایش تنوع آلفا و ترکیبات تغییر یافته با فعالیت‌های فضای سبز را نشان می‌دهد.

چندین تحقیق ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در حفره‌های دهان، بینی و چشم بررسی کردند. یافته‌های ترکیبی مشاهده شد؛ تحقیقات میکروبیوتای دهان افزایش فراوانی را با فضای سبز نزدیک نشان داد، در حالی که تحقیقات میکروبیوتای بینی نتایج متناقضی را گزارش کردند.

میکروبیوتای چشمی ارتباط معناداری با فضای سبز نشان نداد. تحقیقات مداخله‌ای نشان داد که فعالیت‌های فضای سبز ممکن است بر تنوع میکروبیوتای بینی تاثیر مثبتی داشته باشد.

ارزیابی قطعیت شواهد در فضای سبز و میکروبیوتای انسانی در نقاط مختلف بدن متفاوت است. رتبه‌بندی‌های اولیه بالا یا متوسط بودند، اما به‌دلیل عدم دقت و نتایج متناقض به متوسط یا پایین تنزل یافتند. به‌طور کلی، قطعیت شواهد برای فضای سبز و میکروبیوتا در تمام نقاط بدن به‌عنوان بسیار کم ارزیابی شد.

نتیجه‌گیری

این بررسی نظام‌مند ۲۰ تحقیق را در مورد قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسانی، بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی ارزیابی کرد. شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز تنوع میکروبیوتای روده و پوست را افزایش می‌دهد و باکتری‌های مفید را نسبت به عوامل بیماری‌زا ترجیح می‌دهد.

هرچند ناهمگونی تحقیق، محدودیت‌های طراحی، و سوگیری‌ها ذکر شد اما یافته‌ها اغلب با بررسی‌های قبلی مطابقت دارند و ارزیابی جامع‌تری ارائه می‌دهند. مکانیسم‌ها شامل قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف محیطی، کاهش آلاینده‌های هوا و بهبود سبک زندگی است.

مطالعات طولی و مداخله‌ای بیشتر با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف فضای سبز، ویژگی‌های شرکت‌کننده و عملکرد میکروبیوتا توصیه می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله Environmental International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله شیرازی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
  • بهداشت و سلامت جایگاه ویژه‌ای در اسلام دارد
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • خواص درمانی رازیانه
  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • یکی از معجزه‌آساترین خواص این گیاه تقویت دید چشم است
  • خواص رازیانه؛ گیاهی سرشار از خواص معجزه آسا (فیلم)